Oğlumuz için hangisi doğru bir karar olur?

Bence en iyisi devlet okuluna gitmesi ama sosyal aktivite olarak paradan kismamaniz.
Mesela güzel bir dil kursuna göndermeniz, yurtdışı kamplarına gitmesi, sevdiği bir spora yazilmasi...
Özel okulun ek olarak kattığı tek şeyin dil olduğunu düşünüyorum.. onu da bu sekilde kendi başınıza halledebilirsiniz.
Ben sosyoloji mezunuyum. Atanamayan neredeyse tüm arkadaşlarım formasyon alıp rehber öğretmen oldu. Hem de gayet bilindik kolejlerde. Şu her yerde - her TV programında reklamı yapılan yeşil formalı okulda mesela :)
Oysa devletteki rehber öğretmen calismis,atanmış oluyor.
Bu arada Azeri bir arkadaşım formasyonu olmamasına rağmen güzel bir ozel okulda İngilizce öğretmeni oldu. Sırf İngilizce biliyor diye :)
Özel okul da nihayetinde türk eğitim sisteminde bir okul... Bence paraniza yazık.
Ben lise caglarindayken kendim bir dersane bulmuştum, 1500 falan, ailem beğenmedi. beni gitti yıllığı 4-5 olan bir dersaneye zorla yazdırdı. Bu mesela beni strese sokan birşeydi. Çünkü bir yatırım yaptilar ve karşılığını almaları gerek gibi bir yük bindi omzuma-ki ima bile etmezlerdi.
Eğer özel okulda okusam bu stresten payına düşeni alırdım. Cok sinir bozucu.
Ayrıca yeni mezun olunca asgari ücretten biraz fazla olan - sıradan bir işe girmiştim. Neredeyse tüm iş arkadaslarim İstanbul'un her yerinde açılan özel okullarında okumuş , maddi durumları harika olmayan ailelerin çocuklarıydı. Yani 'az paramız var ama çocuğumuz okusun, iyi yerlere gelsin' diye sınırları zorlanıp gönderilmiş... Onlarla konuşunca aynı konunun kendilerini de rahatsız ettiğini söylerlerdi.
Yani bence degmez^^ benim oyum devletten yana

Bence en iyisi devlet okuluna gitmesi ama sosyal aktivite olarak paradan kismamaniz.
Mesela güzel bir dil kursuna göndermeniz, yurtdışı kamplarına gitmesi, sevdiği bir spora yazilmasi...
Özel okulun ek olarak kattığı tek şeyin dil olduğunu düşünüyorum.. onu da bu sekilde kendi başınıza halledebilirsiniz.
Ben sosyoloji mezunuyum. Atanamayan neredeyse tüm arkadaşlarım formasyon alıp rehber öğretmen oldu. Hem de gayet bilindik kolejlerde. Şu her yerde - her TV programında reklamı yapılan yeşil formalı okulda mesela :)
Oysa devletteki rehber öğretmen calismis,atanmış oluyor.
Bu arada Azeri bir arkadaşım formasyonu olmamasına rağmen güzel bir ozel okulda İngilizce öğretmeni oldu. Sırf İngilizce biliyor diye :)
Özel okul da nihayetinde türk eğitim sisteminde bir okul... Bence paraniza yazık.
Ben lise caglarindayken kendim bir dersane bulmuştum, 1500 falan, ailem beğenmedi. beni gitti yıllığı 4-5 olan bir dersaneye zorla yazdırdı. Bu mesela beni strese sokan birşeydi. Çünkü bir yatırım yaptilar ve karşılığını almaları gerek gibi bir yük bindi omzuma-ki ima bile etmezlerdi.
Eğer özel okulda okusam bu stresten payına düşeni alırdım. Cok sinir bozucu.
Ayrıca yeni mezun olunca asgari ücretten biraz fazla olan - sıradan bir işe girmiştim. Neredeyse tüm iş arkadaslarim İstanbul'un her yerinde açılan özel okullarında okumuş , maddi durumları harika olmayan ailelerin çocuklarıydı. Yani 'az paramız var ama çocuğumuz okusun, iyi yerlere gelsin' diye sınırları zorlanıp gönderilmiş... Onlarla konuşunca aynı konunun kendilerini de rahatsız ettiğini söylerlerdi.
Yani bence degmez^^ benim oyum devletten yana
Teşekkürler vakit ayırdığınız için.sanirim biz de devlete yonelecehiz gibi.oglum iki senedir özel krese gidiyor.yine severek gitmiyor yine severek gitmiyor.ozel okula belki sevdirirler okulu diye göndermek istiyordum .bir de şansımızı devletten yana deneyelim bakalım:)

Siz öğretmen miydiniz Koalina Koalina ?aklımda öyle kalmis ama
Evet ben devletteyim, ozel okulda calisan cok arkadasim oldugu gibi ozelde okuyan cocuklar da var. Kayda deger bir fark yok hatta devlet okullari bilissel acidan daha iyiler. Tek problem devlette iyi bir ogretmene denk gelebilmek cunku ogretmenler arasinda oldugu gibi siniflar arasinda da ucurum var.

Evet ben devletteyim, ozel okulda calisan cok arkadasim oldugu gibi ozelde okuyan cocuklar da var. Kayda deger bir fark yok hatta devlet okullari bilissel acidan daha iyiler. Tek problem devlette iyi bir ogretmene denk gelebilmek cunku ogretmenler arasinda oldugu gibi siniflar arasinda da ucurum var.
İstediğimiz okul için iki tane öğretmen ismi aldık aslında.bu durumu değerlendirebiliriz.trsekkurler:)

Okula kayıt için gittiğinizde kaç aylık diye soruyorlar. Mesela 66-67-68 aylık cocukta mantıken 5.5 yaşını doldurmuş oluyor 69 aylıkta ama 69 aylık ilkokula başlayabiliyor 66,67,68 aylık çocuk dilekce verilerek okula başlıyor. 69 aydan sonra zorunlu ilkokul sistemde kaydı cıkıyor evinizin yakınındaki okula.
Bize kaç yaşında diye sorulunca x aylık demiyoruz,şu yaşta diyoruz ama mevzu okul olunca ay hesaplanıyor. Bundan olabilir mi acaba? Malum konu ilkokula başlama/başlamama?özel mi devlet mi?
Gerçekten bilmiyordum, ve içtenlikle teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için

66 aylıktan itibaren gidebiliyor. Ama pedagoglar 72 ayını doldurmuş olmasını öneriyor.
Benim kızım 79 aylık başladı. Bir önceki sene verebiliyorsunuz. Ana okulu öğretmeni zorluk çekmeye gibi ama bir sonraki sene versem daha iyi olucagini söyledi. Bir önceki sene yollasam da yapabilirdi. 1. Sınıf kolay zaten. 2 den sonra zorlaşıyor ve yaşı küçük olan zorlanıyor. Cunku yaşa göre matematik zekasının ,sözel zekasının geliştiği dönem varmış,( okuduğum kadarıyla, eksik söylemiş olabilirim).o yüzden 72 ayını doldurursa daha iyi olur.
Biz öyle başlattık . Gerçekten iyilik öyle yapmışım diyorum.

ama rapor alınması gerekiyormuş ve buda ilerde
sıkıntı olarak karşısına çıkabiliyormuş.okul açıldığında
benim çocuğum 70 aylık oluyor kağıt gelmez mi yani.
1 yıl daha beklersem çok geçmez mi?

ama rapor alınması gerekiyormuş ve buda ilerde
sıkıntı olarak karşısına çıkabiliyormuş.okul açıldığında
benim çocuğum 70 aylık oluyor kağıt gelmez mi yani.
1 yıl daha beklersem çok geçmez mi?
Rapor alınması gerekiyorsa , ilerde nasıl bir sıkıntı olucak ki ? Herkes alıyor. Eğer çocuğunuzun yapabileceğini dusunuyorsaniz, gönderin 2 ay çok fark yok. Ama benim araştırmalarım 72 ayını doldursun cocuk diyor .

Merhabalar.bir konuda değişik görüşlere ihtiyacımız var.
Oğlum Eylül'de 69 aylık olacak.ilk başta duygusal açıdan ve fiziksel açıdan ilkokula uygun olmadığını düşünüp bir sene daha anasınıfına gönderme kararı almıştık eşimle.fakat bu son aylarda okumayı öğrendi.5 basamakli sayıları okumayı öğrendi.sayilarla arası çok iyi .durum boyle olunca ilkokula gönderelim dedik.
Şimdiki okulundaki öğretmenler de oğlumun özel bir çocuk olabileceği dusuncesindeler.bizi tuzdeve yönlendirdiler.
Fakat oğlum dediğim gibi çok duygusal bir çocuk.sosyal yönden zayıf sayılır.kalabalik arkadaş grubuna giremiyor.birebir arkadaşlıkta iyi.ayrica okula da pek severek gitmiyor.
Şimdi sorun burda başlıyor.esim devlete gönderelim diyor.ben özele.ben ve öğretmenleri oğlumun devlette kaybolacagini ve korelecegini düşünüyoruz.
Eşim ise ben ikisine de gittim özelde çok mutsuzdum diyor.30 sene önceki devletle özeli kiyasliyor.
Göndereceğiniz devlette Ataşehir'de iyi olduğu söylenen ve 10000 gibi bir bağışla öğrenci alan okul.
Eşim bırak çocuk ilkokulda hayatını yaşasın.yaris atı yapma diyor.
Benimse derdim akademik başarıdan ziyade okulu seven,daha mutlu bir birey olabilmesi için özel.
Sizin deneyimlerimiz.,fikirlerinizi nelerdir?şimdiden herkese teşekkürler.
Yani 10 bin maaşla kayıt kabul eden bir okulun devlet okulu olduğu söylenemez de o nasıl bir okul ya bağış yapamayan giremiyor, yani yasal değil sanırım.
Neyse yine de bir seçicilik sağlıyordur ama maddi olarak iyi durumda olan ailelerin çocukları var diye eğitim seviyesi çok iyi olacak diye birşey yok sanırım.

Merhabalar.bir konuda değişik görüşlere ihtiyacımız var.
Oğlum Eylül'de 69 aylık olacak.ilk başta duygusal açıdan ve fiziksel açıdan ilkokula uygun olmadığını düşünüp bir sene daha anasınıfına gönderme kararı almıştık eşimle.fakat bu son aylarda okumayı öğrendi.5 basamakli sayıları okumayı öğrendi.sayilarla arası çok iyi .durum boyle olunca ilkokula gönderelim dedik.
Şimdiki okulundaki öğretmenler de oğlumun özel bir çocuk olabileceği dusuncesindeler.bizi tuzdeve yönlendirdiler.
Fakat oğlum dediğim gibi çok duygusal bir çocuk.sosyal yönden zayıf sayılır.kalabalik arkadaş grubuna giremiyor.birebir arkadaşlıkta iyi.ayrica okula da pek severek gitmiyor.
Şimdi sorun burda başlıyor.esim devlete gönderelim diyor.ben özele.ben ve öğretmenleri oğlumun devlette kaybolacagini ve korelecegini düşünüyoruz.
Eşim ise ben ikisine de gittim özelde çok mutsuzdum diyor.30 sene önceki devletle özeli kiyasliyor.
Göndereceğiniz devlette Ataşehir'de iyi olduğu söylenen ve 10000 gibi bir bağışla öğrenci alan okul.
Eşim bırak çocuk ilkokulda hayatını yaşasın.yaris atı yapma diyor.
Benimse derdim akademik başarıdan ziyade okulu seven,daha mutlu bir birey olabilmesi için özel.
Sizin deneyimlerimiz.,fikirlerinizi nelerdir?şimdiden herkese teşekkürler.
Sanki ben yazmışım bunu aynı özellikler benim oğlumda var sosyal yönü vs aynı okumayı kendi kendine ögrendi ama ben özel bi çocuk oldugunu sanmıyorum bence sizde sanmayın öğretmenlerin gazına gelmeyin çocuğu ayrıştırmayın yoksa hiç topluma karışmayacak

Gecen yil eylulde kizim 67 aylikti, biz ilkokula gondermedik. 4 yasindan beri akici olarak okuyup yaziyor ve rahatlıkla 4 işlem yapabiliyordu ama ne duygusal ne fiziksel olarak ilkokula hazir degildi. Simdi 79 aylik (6,5 yaşında) başlamis olacak bence tam zamani.
Secimimizi ozel okuldan yana kullandik, zaten ayni okulun anokulundaydi 2 yildir. Devlee okulu deneeyimimiz olmadigi için kiyaslyamiyorum elbette ama imkanınız varsa ozel okullarla gorusup fikir alin derim.

konuya icerikli bir yorum yapamiicam, ama bisey soylemek istiyorum. 69 aylik nasil bi terimdir, inanin hesap makinemi actim yasini anlayabilmek icin. 6 yasina girmek uzere desenize, 6 yasina girecek olacak cocukta ay mi sayilir hala.

İlkokul için 1 gun bile o kadar farkediyor ki, mesela cocuk 68 ayliksa dilekceyle kayit erteleyebliliyorsunuz ama 69 ayliksa rapor almaniz gerekiyor, 72 ayliksa erteleme imkaniniz yok gibi gibi detaylar...

Rapor alınması gerekiyorsa , ilerde nasıl bir sıkıntı olucak ki ? Herkes alıyor. Eğer çocuğunuzun yapabileceğini dusunuyorsaniz, gönderin 2 ay çok fark yok. Ama benim araştırmalarım 72 ayını doldursun cocuk diyor .

69 ayı geçtiyse ve rapor alındıysa her şekilde o rapor
karşısına çıkıyormuş özel çocuk muamelesi yapılıyormuş
mesela askeri okullara gitmek istese gidemiyormuş her şekilde
karşısına çıkıyormış o rapor yani.

Gecen yil eylulde kizim 67 aylikti, biz ilkokula gondermedik. 4 yasindan beri akici olarak okuyup yaziyor ve rahatlıkla 4 işlem yapabiliyordu ama ne duygusal ne fiziksel olarak ilkokula hazir degildi. Simdi 79 aylik (6,5 yaşında) başlamis olacak bence tam zamani.
Secimimizi ozel okuldan yana kullandik, zaten ayni okulun anokulundaydi 2 yildir. Devlee okulu deneeyimimiz olmadigi için kiyaslyamiyorum elbette ama imkanınız varsa ozel okullarla gorusup fikir alin derim.

evet sizin yaş iyi olmuş ama benim okul açıldığında 70
aylık oluyor vermesem bidahaki seneyi beklesem 7 yaşı
dolucak eskiye göre iyi ama şimdi 7 yaşında herkese 2 ye gidiyor
bilemedim valla kasım doğumlu bu konuda kötü bir ay sanki..

evet sizin yaş iyi olmuş ama benim okul açıldığında 70
aylık oluyor vermesem bidahaki seneyi beklesem 7 yaşı
dolucak eskiye göre iyi ama şimdi 7 yaşında herkese 2 ye gidiyor
bilemedim valla kasım doğumlu bu konuda kötü bir ay sanki..

Evet siziinki cok ara bir dönem. Benimki 9 Şubat 2012 dogumlu, simdi sinifinda 2011 ekim kasım aralik dogumlu cocuklar da olacak, 2013 ocak subat dogumlular da.
Bence küçük olmak her zaman dezavantaj, mental olarak ne kadar ilerde olursa olsun cocugu kendisinden nerdeyse 1.5 yas buyuk cocuklarla rekabet ortamina sokmak adil gelmiyor bana... İlkokul baslama yasi için kesinlikle yeni bir duzenleme yapilmali.

Saçma sapan beni etiketlemezsen, zorla polemik çıkarma derdindesin! en son hoscakal demiştim ama bakıyorum ki kopamamışsın benden. Aklında nasıl yer ettiysem. Hangi eksikliğini sana hatırlatıyorsam artik nasil rahatsız olduysan.
Sen öğretmen olduğunu iddia ediyordun değil mi?
Hafta olmuş ban alalı hatırlayamadım

Back
X