İlkokul cok onemlidir,temeldir. İlkokulda her seyi gerektigi gibi ogrenen cocuk zaten ileride burs da kazanir,ozelde de okur,yurt disina da gider, vizyon kazanir. Oyle lisede ozel okula yollamakla cocuklara vizyon kazandirilmiyor,her sey temelde yapilinca guzel. O yuzden ilkokulda yollayin duzgun bir ozel okula,sonra cocugun icinde varsa kendisi kazansin iyi okullari diye dusunuyorum.
İyi bir devlet okuluna yollayabilmek icin bulundugum sehirde ya ev kiralanmali,ya da yuksek meblag bagis yapilmali. Eh,ozel okul da bir tik fazla paraya aliyorken buna gerek yok. Odev verilmeyen,guzel aktiviteleri olan ,onceligi akademik basari degil insanlik ogretmek,saygi ve sevgi ogretmek olan bir ozel okulu tercih ederim.
Devlet okullarinin aktiviteleri de,saglik guvenlik hizmetleri de haliyle zayif. Napsinlar odenek yok bir tesvik yok. Kaderlerine terk edilmis durumda. Cocuklarla yapilan en buyuk etkinlik avmde hamburger yemek. Goruyorum avm yakininda oturdugum icin.
10 binlik bagislara sasiranlar ilk defa mi duyuyor cok ilginc geldi,okullar neyle donuyor saniyorlardi merak ettim. Devlet burasi benim okulum deyip elektrik,su,dogalgaz parasini almayacagim bunlardan demiyor,acimadan yolluyor faturalari catir catir. Temizlik gorevlisi yollasa yollasa 1 tane yolluyor 50 derslikli okula. O gorevli nerenin temizligine yetisecek? Tuvaletleri rezillik goturuyor eger ikinci ucuncu gorevliyi veliler kendisi finanse etmezse. 34 yasindayim benim cocuklugumda bu bagis olaylari cok daha astronomik rakamlarlaydi. Yeni duyanlara sasirdim.