Oğlumuz için hangisi doğru bir karar olur?

Evet benim düşüncem de bu yönde zaten.ilkokulda biraz para veririz sonrasında bursla okur diyorum.esimde garanti olmayan bişey diyor.
Eşim fazlaca sağlamcidir:)
Ya bilemedim cidden 10bin lira fazla geldi bana. Tabiki devlet okullarında durum bu ama o devlet okulunda mutlu olacağının da garantisi yok ki. 10 bin lirayı verip pişman olmayacağınızın da garantisi yok.

Bı ilcedeyim 500 TL anaokuluna bağışı şikayet et dediğin için arkadaşıma utanıyorum :/

Benim çocuğumu verdiğim anaokulu devletin öz bakım ücreti altında cüzi miktarda alıyorlar aylık sabahçı daha uygun öğlenci iki kat fiyatı

Okul mis gibi yemeklerde iyi markalar kaliteli gıdalar kullanılıyor her türlü etkinlik yapılıyor

Eğitimde bı farklılık gorse insanımız o bağışları yapar

Kendi okul dönemimde okul müdürüyle aile birliği başkanın paraları yediğini duymuştum

Hakikaten de okul da çivi cakilmiyordu o kadar kermes yapılıyordu hatta sınıfın kapısı kırıldı diye bizi derse bile almamisardi tüm sınıf para toplayıp yaptıralım diye ...

Mesela ben aylık 100 lira rahat veririm devlete bagisi

Keşke kaliteli bı yer olsa da devlette gözümuz kapalı destek olsak
Bagis yapilmali, okullarin imkanlari ne kadar iyileşirse cocuklara faydasi olur da 10.000 baya ozel okul parasi...

Hiç bir devlet okulu 10bin tl bağış alamaz. Yasal dayanağı olmadığı gibi, yasak ayrıca. Adres bölgesinde iseniz o okulun otomatik e-okul üzerinden öğrenci zaten okula yerleşmiş oluyor.
10bin tl talep ettikleri için şikayette bulununuz lütfen.

Devlete 10bin vermek nedir ya? Neden şikayet etmiyorsunuz? Böyle saçmalık mı olur? Sonra da millet çocuğunu okutamayınca laf oluyor. Dar gelirli adam çocuğunu nasıl okutacak?
Hayatta devlete o parayı vermem.
Biz şimdiden oğlumuza yatırım yapıyoruz eğer o günleri Allah bize gösterirse en iyi okula gönderip eğitim almasını istiyoruz. Ama zaman ne gösterir bilinmez.
Her özel okul da iyi olmuyor maalesef.

Bence özel okula gidiyor gibi oğlunuz adına birikim hesabı açıp her yıl onbinlirayı atın tabi bunun için kararlı olmak gerek üniversite çağına geldiğinde yurtdışında özel okutun o zaman ona Harika bir kariyer ve hayat fırstı sunarsınız
Birebir eşimin düşüncesi:)ama dediğim.gibi benim.butun.kaygim.okul başarısı değil.
Anneler biraz daha duygularıyla hareket ediyor galiba.oglumun sessiz sakin yapısını daha özgüveni,kendinden emin bir yapıya dönüşmesinde okul katkı sağlar mı onu düşünüyorum.
Açıkçası kafam çok da karışık.belki devlette çok şık boğaz edilmeyerek belki sınıfında daha başarılı olarak mutlu olur diyorum.
Ya da özel okulda biraz daha okulun ve öğretmenin çabasıyla buna katkı sağlanır diyorum.acikxasi özel okulda para verildiği için talepte bulunma ihtimaliniz var gibi geliyor.amavdevlette öğretmen 40 öğrencinin arasında neden ozel ilgi göstersin diyorum.bazi öğretmenleri tenzih ediyorum tabi.

İlkokul cok onemlidir,temeldir. İlkokulda her seyi gerektigi gibi ogrenen cocuk zaten ileride burs da kazanir,ozelde de okur,yurt disina da gider, vizyon kazanir. Oyle lisede ozel okula yollamakla cocuklara vizyon kazandirilmiyor,her sey temelde yapilinca guzel. O yuzden ilkokulda yollayin duzgun bir ozel okula,sonra cocugun icinde varsa kendisi kazansin iyi okullari diye dusunuyorum.

İyi bir devlet okuluna yollayabilmek icin bulundugum sehirde ya ev kiralanmali,ya da yuksek meblag bagis yapilmali. Eh,ozel okul da bir tik fazla paraya aliyorken buna gerek yok. Odev verilmeyen,guzel aktiviteleri olan ,onceligi akademik basari degil insanlik ogretmek,saygi ve sevgi ogretmek olan bir ozel okulu tercih ederim.

Devlet okullarinin aktiviteleri de,saglik guvenlik hizmetleri de haliyle zayif. Napsinlar odenek yok bir tesvik yok. Kaderlerine terk edilmis durumda. Cocuklarla yapilan en buyuk etkinlik avmde hamburger yemek. Goruyorum avm yakininda oturdugum icin.

10 binlik bagislara sasiranlar ilk defa mi duyuyor cok ilginc geldi,okullar neyle donuyor saniyorlardi merak ettim. Devlet burasi benim okulum deyip elektrik,su,dogalgaz parasini almayacagim bunlardan demiyor,acimadan yolluyor faturalari catir catir. Temizlik gorevlisi yollasa yollasa 1 tane yolluyor 50 derslikli okula. O gorevli nerenin temizligine yetisecek? Tuvaletleri rezillik goturuyor eger ikinci ucuncu gorevliyi veliler kendisi finanse etmezse. 34 yasindayim benim cocuklugumda bu bagis olaylari cok daha astronomik rakamlarlaydi. Yeni duyanlara sasirdim.

Hiç bir devlet okulu 10bin tl bağış alamaz. Yasal dayanağı olmadığı gibi, yasak ayrıca. Adres bölgesinde iseniz o okulun otomatik e-okul üzerinden öğrenci zaten okula yerleşmiş oluyor.
10bin tl talep ettikleri için şikayette bulununuz lütfen.
Adres bölgesinde değiliz maalesef

@basım dertte Bahsettiğiniz okulu tahmin ediyorum. Çok talep gören bir okul, tabi karar sizin.

Konu ile alakalı değil belki,ama benim de fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim oğlum da devlete gidiyor.Altıncı sınıf
bitiyor.

7.Sınıfa geçecek dersaneye gitsin istiyorum,
fiyatlar çok yüksek. 10.000 -15.000 gibi
Sizlerin kk.üyeleri varmı bu yaşta çocuğu dershaneye giden.
Sizler ne kadar bütçe ayırıyorsunuz.Teşekkürler.

konuya icerikli bir yorum yapamiicam, ama bisey soylemek istiyorum. 69 aylik nasil bi terimdir, inanin hesap makinemi actim yasini anlayabilmek icin. 6 yasina girmek uzere desenize, 6 yasina girecek olacak cocukta ay mi sayilir hala.

Benim de kızım 66 aylık olacak eylülde.ama ben yollamayacağım .seneye göndereceğim.özel mi devlet mi ikilemi bende de var şimdiden.önemli olanın öğretmen olduğunu düşünüyorum.sadece ilkokulda.ortaokul ve lisede ise özel okul olabilir pekala.konunuzu merakla takip ediyorum.

konuya icerikli bir yorum yapamiicam, ama bisey soylemek istiyorum. 69 aylik nasil bi terimdir, inanin hesap makinemi actim yasini anlayabilmek icin. 6 yasina girmek uzere desenize, 6 yasina girecek olacak cocukta ay mi sayilir hala.
Çünkü 1. Sınıfta okul kayıtları çocugun ayına göre yapılıyor.rapor, dilekçe vs. Ayına göre alınıyor.

Burdan yine su sonuc çıkıyor.tek bir doğru yok.cocugumuzun , ailemizin yapısına göre karar vericez artık.deneyimlerini fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler.
Özellikle neden 69 aylık diyosun diye uyaran arkadaşlara sevgiler:)))

Ay bir çocuğa böyle davranırsanız Lorentz Lorentz gibi olur çıkar.

Edebiyle büyüsün, ama yaş grubu içine girsin.
Babası reel düşünüyor.

Saçma sapan beni etiketlemezsen, zorla polemik çıkarma derdindesin! en son hoscakal demiştim ama bakıyorum ki kopamamışsın benden. Aklında nasıl yer ettiysem. Hangi eksikliğini sana hatırlatıyorsam artik nasil rahatsız olduysan.

benim oğlumda kasım doğumlu anlamadığım
okul yaşı geldiğinde okullar açıldığında 70 aylık
olacak 72 de mecburmuş ya nasıl oluyor 2 ay için 1 sene
mi atlıyor zaten küçükler diye 1 sene sonramı vermeliyim...

Özel mi devlet mi bilmem ama. 10.000 lira bağışla öğrenci alan okulu bimer jimer ya da direk milli eğitim bakanlığına şikayet edin. saçmalık. Baştan sınıf mı yapıyorlarmış??? Yeğenimde bizde aldık projeksiyon, pc, perde vs. Ivır zıvır 10.000 tutmadı.

benim oğlumda kasım doğumlu anlamadığım
okul yaşı geldiğinde okullar açıldığında 70 aylık
olacak 72 de mecburmuş ya nasıl oluyor 2 ay için 1 sene
mi atlıyor zaten küçükler diye 1 sene sonramı vermeliyim...
66 aylıktan itibaren gidebiliyor. Ama pedagoglar 72 ayını doldurmuş olmasını öneriyor.
Benim kızım 79 aylık başladı. Bir önceki sene verebiliyorsunuz. Ana okulu öğretmeni zorluk çekmeye gibi ama bir sonraki sene versem daha iyi olucagini söyledi. Bir önceki sene yollasam da yapabilirdi. 1. Sınıf kolay zaten. 2 den sonra zorlaşıyor ve yaşı küçük olan zorlanıyor. Cunku yaşa göre matematik zekasının ,sözel zekasının geliştiği dönem varmış,( okuduğum kadarıyla, eksik söylemiş olabilirim).o yüzden 72 ayını doldurursa daha iyi olur.
Biz öyle başlattık . Gerçekten iyilik öyle yapmışım diyorum.

Back
X