Oğlumuz için hangisi doğru bir karar olur?

Evet bunu da diyorum eşime.devlete gönderince 10000 ile kalmiyoruz diyorum.
Eşim de bu sefer özelde 25000 le kalmayacak diyor:)ve bu kadar paraya değecek biseyler katacaklar mi gerçekten oğlumuza diyor.
Hangi devletin okuluymuş bu ya yok öyle bısey 1000 desen hadi abartmişlar dıycem de 10000 hıkaye en fazla ısteyeceklerı yüz lira onuda veremem dersen bı halt edemezler daha üstünü isteyen bı okul ne gördüm ne duydum sızınkı şehir masalı herhalde

Son düzenleme:
Öğretmenin iyi olduğunu çevreden mi duydun yoksa okul mu diyo şu öğretmenimiz iyidir şu kötüdür diye, cidden polemik olsun diye yazmıyorum eninde sonunda biz de uğraşıcaz bu işlerle merak ettim bu iyi öğretmen nasıl seciliyo
Yok ben baya koşturdum o kadının peşinde .Eski mezunlarından biliyordum . Ona denk gelsin diye erken verdim zaten .

öncelikle çocuğunu aynı sebeplerle erken okula vermiş bir anne olarak,erken vermeyin derim..heleki özel okullar çocukluk falan bırakmıyo malesef..ödev,çalışma,okulların yoğun ders programları vs...benimki bu yıl 4 ü bitirmek üzere,derslerinde gayet başarılı fakat üzülüyorum görünce onun bu halini..

özel okul konusuna gelince..1.sınıf evime yakın diye doğaya verdim,keşke devlete verseydim dedirttirdi
daha sonra bahçeşehir kolejine verdim,iyiki devlete vermedim diyorum..

Ama işte bizim gittiğimiz devlet 20 30 sene önceki devlet değil bence.

Özeller 20 sene önceki gibi mi peki? Mantar gibiler her yerde var 10 bine de var 50 bine de var biz daha iyiyiz yarışı içindeler 3 dil öğretiyoruz su balesi yaptırıyoruz çocuklar yarış atı olmuş

10 bin lira devlet okuluna vereceğime,üzerine ekler özele gönderirim.
Yani 10 bin lira bağış ne demek? Birde o bağışla bitmeyecek istekler,yine bir özel okul parası verilecek belliki.
Kızımı özele gönderiyorum/ilkokul içinde özel okula kayıt yaptırdım. Daha güvenli buluyorum özel okulları ve verilen eğitimin de daha iyi olduğuna inanıyorum. Sonuçta sınıf mevcutları devlet okuluna nazaran az oluyor en basitinden,bu bile özel okulu tercih sebebi yapıyor.

Bizim de 4.sınıf bitiyor.
Özel mi devlet mi derken, proje okul sınavlarına soktum çocuğumu.
Kazanırsa gidecek, kazanamazsa Ataşehir de adı duyulan bir ortaokula 10 bin de istese 15 bin de istese göndereceğim.
Maalesef durum bu.

Hangi devletin okuluymuş bu ya yok öyle bısey 1000 desen hadi abartmişlar dıycem de 10000 hıkaye en fazla ısteyeceklerı yüz lira onuda veremem dersen bı halt edemezler daha üstünü isteyen bı okul ne gördüm ne duydum sızınkı şehir masalı herhalde
Adresinizin tuttuğu okula kayıt ettirirseniz 150+150 okul aidatı verirsiniz. Ki vermezseniz bile sizden zorla alamazlar bu parayı . Nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum ama Erenköy Kadiköy vs okul kayıt ücretleri 10 000 den bile fazla . Tabi ki siz en fazla 100 TL vererek kayıt ettirebilirsiniz.

Ama yanılmıyorsam 4.sınıftan sonra (yanlişsam düzeltir bilen arkadaşlar)burs alma şansı var oğlunuzun. Yüzde 40/50 belki daha fazla oranda burs kazanıp daha cüzi miktarlarla okuyabilir.
Evet benim düşüncem de bu yönde zaten.ilkokulda biraz para veririz sonrasında bursla okur diyorum.esimde garanti olmayan bişey diyor.
Eşim fazlaca sağlamcidir:)

Bu seferde çocuğa burs kazan baskısı olmaz mı ya
Yok ben çok mükemmeliyetçi bir insan değilim.oglumun.mutlulugu daha önemli.benim.icin.dikkat ederseniz bunda da akademik açıdan tercih yapmakta zorlanıyor musunuz.tek derdim oğlumun mutluluğu ve sağlıklı bir kişiliği olması.
Yine de teşekkür ederim :)

Emin olabilirsiniz söylemeyeceğimden :) Hayır cidden manası ne ,neyi vurgulamak istiyorsunuz çok merak ediyorum,
Bilmediğimiz birşeyse biz de öğrenmiş oluruz
Okula kayıt için gittiğinizde kaç aylık diye soruyorlar. Mesela 66-67-68 aylık cocukta mantıken 5.5 yaşını doldurmuş oluyor 69 aylıkta ama 69 aylık ilkokula başlayabiliyor 66,67,68 aylık çocuk dilekce verilerek okula başlıyor. 69 aydan sonra zorunlu ilkokul sistemde kaydı cıkıyor evinizin yakınındaki okula.
Bize kaç yaşında diye sorulunca x aylık demiyoruz,şu yaşta diyoruz ama mevzu okul olunca ay hesaplanıyor. Bundan olabilir mi acaba? Malum konu ilkokula başlama/başlamama?özel mi devlet mi?

Back
X