Oğlumuz Normal Doğumla Dünyaya Geldi...

laedri81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
13
0
86
İstanbul
Merhabalar,

Doğum yapalı 3 ay oldu. Ancak yazabiliyorum hikayemizi. Hamilelik süreci bebek bakmaktan çok daha kolaymış.

Hamilelik sürecinde kendimden yana bir sıkıntı yaşamadım ama bebeğin sağlığıyla ilgili sıkıntılar vardı. O yüzden stresli geçti 9 ayımız ama çok şükür bebeğimiz şimdi sağlıklı. Takip edilmesi gerekiyor ama buna da şükür.

Ben hamileliğim boyunca Gayrettepe Florance Nightingale hastanesinde Begüm Kuseyrioğlu'na gittim ve doğumu da orada yaptım. Hastaneden ve doktorumdan çok memnun kaldım. Herkese tavsiye edebilirim. Siz kendinizden eminseniz normal doğumu da destekliyorlar.

Hamileliğim süresince çok kilo almadım. Son haftaya kadar yürüyüş yaptım. Kegel egzersizlerini ihmal etmedim. Son 3 ay hamile yogası yaptım. 8 ders kursa gittim sonra evde kendim her gün uyguladım. Nefes egzersizleri özellikle doğumda çok işime yaradı.

30 Nisan muhtemel doğum tarihiydi. 27 Nisanda sabah nişan geldi. Doktorumuzu aradık. Kontrole gelin dedi. Biz annemle evi toparladık, duşumuzu aldık, eşimi sonra aradık ve kontrole gittik. Eşim telaşlandı tabii ama bana bir sakinlik geldi.

Kontrol sonrasında doğum başlamış dedi doktorumuz. Evde sancıların artmasını bekleyin isterseniz dedi. Çok artmasa da sancılar akşam 8'de kontrole gelin dedi. 8'de de sancım çok artmamıştı. NST çektiler. sancılar dayanılmaz hale gelince yine gelirsiniz dediler. Ben hastanede değil evde beklemeyi tercih ettim.

Gece 3'te sancılar çok arttı. 3 buçukta hastaneye gittik. NST'ye göre daha doğuma var dedi hemşire ama sancım çoktu doğum yakın dedim ben. Hakikaten nöbetçi doktor 5 santim açılmış artık doğuma az kalmış dedi. İstersen epidural anestezi yapalım tam zamanı dedi. Epidural anestezi istemedim o esnada. Sancı o kadar dayanılmaz değildi.

Daha sonra beklemeye başladık. Sancılar arttı, sıklaştı. Bu arada çok fazla ıkınmak istiyorsunuz ama ıkınmamanız gerekiyor. Artık dayanamıyorum bana anestezi verin dediğimde zaten seni doğumhaneye alıyoruz dediler ve kendi doktorum gedi. Saat 6 gibiydi.

Doğumhanede her kasılmada ıkınmanızı istiyorlar ıkınabildiğiniz için artık acı hissetmiyorsunuz ama yorucu tabii. Oğlum 6:32'de dünyaya geldi.

Size tavsiyem bağırıp kendinizi yormamanız derin derin nefes alıp sizi doğuma almalarını beklemek asıl orada enerji gerekiyor çünkü.

Ben şahsen normal doğum tavsiye ederim. 1 gece hastanede kalıp eve döndük. Emzirmekte hiç sıkıntı yaşamadım. Sarılık olmadı neredeyse. Süt gelmeme sorunu da yaşamadık. Doğumdan 3 gün sonraysa evde yerleri bile silebiliyordum.

Tüm hamileler hangi yöntemle olursa olsun sağlıkla bebeklerine kavuşurlar umarım. Her şeyin başı sağlık...

gozun aydin canimmm .. ne kadar guzel bir dogum gecirmissin .. ne kadar kolay olmus
bende insallah epiduralli normal dogum istiyorum simdilik bi sakincada yok normal olmamasina .. ama 40. haftam bitti hala tik yok bende ne sanci ne agri sanirim sunni sanciyi cektirecek oglusum annesine ... :))
senin bebisin kacinci haftasinda gelmisti senin kollarina ?

attachment.php

İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Bizimki 39+6 da dünyaya geldi.
Doktorum doğumun gecikmemesi için hareket etmeyi kesme demişti. Ben de yürüyüşü bırakmadım.
Belki senin de işine yarar. Ama kısmet tabii.

Gözünüz aydın.Rabbim analı babalı büyütsün..
Ben daha 28+4 deyim.Bu konulara hiç bakmasam mı ne ? Azcık ürktüm de :)

ne guzel bır dogum hikayesi....
güzel tavsiyelerin için cok tesekkür ederiz sana... moral buldum resmen...
ben de normal dogum istiyorum kısmetse...
bebeğine ve sana masallah

82c34c7e36bf01e3f2acc20f603e6d72.gif
Allah analı babalı büyütsün,sağlıklı ve mutlulu olsun
0a5b9430b5840e35265fa9e6709aaf57.gif
olumunekankayizsmile:nazar:

Aferin kız :)) normal doğuma kadrşı biraz daha isteklendirdin beni ama halaa istemiyorum o sancıları cekmeyi :(( epidurali neden tercih etmediniz ??
İyi günlerde güle güle büyütün bebeginizi Allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsın canım

ne güzel kolay gibi anlatmışsınız. gözünüz aydın.bende 37 haftalık hamileyim.korkuyorum hem de çok geri sayım başladı.

Ara ara bana da korku geliyor. Ama herseye hazirlikli gitmek korkuyu panigi azaltir diye biliyorum.
Egzersizler de ise yariyormus. Gunde ne kadar yurumek gerekiyor hangi egzersizleri yapmaliyiz??
Ben haftada iki kere 1er saat ancak yuruyebiliyorum:(

Bu arada konu sahibi arkadas Allah anali babali buyutsun, cok guzel boyle problemsiz atlatabilmek:)

Ne zamandır konuya bakmamıştım. Soruları soran arkadaşlar belki doğum yaptılar ama sonra okuyacaklar için yanıt bulunsun:)
Ben tam normal doğum istediğim için epidurali tercih etmedim. Bir de asıl doğum anını uzatabileceğini duymuştum.
Egzersizi de yapabildiğim kadar kendi programıma, keyfime göre yaptım.
Ne kadar yapabilirsen faydası olur bence.

Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah. Güle güle büyütün bebeğinizi. Ne kadar güzel bilgilendirici anlatmışsın. Nasıl imrendim bir anda bir an önce benim bebeğimde büyüsün sağlığıyla sorunsuz inşallah bende normal doğumla sağ salim kurtulurum inşallah. Diğer bütün annelerde inşallahhh...Biz daha 12+3 'üz :)):66::66:

Back
X