Doğuma Hazırlık Oğlumuza isim bulamıyoruz...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hnk

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
1.722
92
358
İstanbul
Arkadaşlar oğlumuza isim arıyorum ama bir türlü bulamadık. benim bulduklarımı eşim beğenmiyor eşimin bulduklarını ben.. popüler çok koyulan isimlerin yanısıra anlamı derin ve güzel olan, islami açıdanda anlamlı bir isim olması tercihim.. fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler:))))

bizde aynı dertten muzdaribiz.her hafta isim değişiyorduk.neyseki karar verdik biz "metehan" koyacağız.ama bu dönemde düşündüğümüz isimler şunlardı fikir olsun

arda
batu
batuhan
alperen
ayaz
mete
metehan
rüzgar
güray
kayra
ayvaz

bizde aynı dertten muzdaribiz.her hafta isim değişiyorduk.neyseki karar verdik biz "metehan" koyacağız.ama bu dönemde düşündüğümüz isimler şunlardı fikir olsun

arda
batu
batuhan
alperen
ayaz
mete
metehan
rüzgar
güray
kayra
ayvaz

çok saol canım teşşekkür ederim..

benim bebişim beytullah enes...
beytullahı belki beğenmezsin ama allahın evi yani kabe demek anlamı güzel yani..
enes de peygamber sav dizinin dibinde büyümüş bir sahabenin adı.
enis ise cana yakın sevgili arkadaş dost anlamlarına geliyor :)))

çok güzel bir ismi varmış oğlunun. beytullah enes gerçekten güzel bir isim. kayra ve erende istediğim isimler arasında aslında ama eşim beğenmedi. son olarak ONUR ALP geldi aklıma eşimde ilk defa olumlu yada olumsuz yorum yapmadı ilk defa:) normalde direk dalga geçerdi söylediklerimle:))

benim oğlumun adı İNANÇ,
çok beğenirim adını üstelik sık duyulan bir isim değil.

Ebu Bekir cok hosuma giden bir isim. Dini acidanda önemini siz benden daha iyi biliyorsunuzdur :)
Abdul Baki aklima gelen bir diger isim.
Ömer Eymen
Ugur Asaf
Mücahit
Ömer Tugra
Halil Ibrahim
Hanefi Kerem
Haktan Muhammed
Furkan (Allahin isimlerinden ve Kurani Kerimin bir diger adi yanlis bilmiyorsam)
Hasan Hüseyin (Efendimiz savin torunlarinin isimleri bilirsiniz)
Yusuf basli basina cok güzel bir isim (Hz. Yufusu düsünecek olursak mesela)
Peygamber Efendimizin (sav) isimlerinden bir tanesi olabilir mesela ama iki isim olarak verilmesi daha uygundur sanirim
Ahmed Can
Muhammed Ali gibi mesela

Aklima suan gelenler bunlar oldu. Ayrica Beytullah Enes gercekten cok güzel bir isim. MasAllah.

Karanizi bizede bildirirsiniz insaAllah. Allah anali babali büyütsün insaAllah. :48:

Son düzenleme:
çok teşekkür ederimm çok saolun... tabi sonuca bağlanınca mutlaka bildireceğim:))

arkadaşım bizde cocuk sahibi olma kararı verdik eşimle 1 senedır evlıyız kısmetse oglumuz olursa adını kesın olarak kararlastırdık bendende bı fıkır olsun sana KIVANÇ ARAS koyucaz kısmet olursa hayırlısı olsun allah analı babalı buyutmek nasıp etsın

arkadaşım bizde cocuk sahibi olma kararı verdik eşimle 1 senedır evlıyız kısmetse oglumuz olursa adını kesın olarak kararlastırdık bendende bı fıkır olsun sana KIVANÇ ARAS koyucaz kısmet olursa hayırlısı olsun allah analı babalı buyutmek nasıp etsın

çok saol canım çok teşekkür ederim.. Allah size de tez zamanda nasip etsin inşalah:) bizimde kız adımız vardı koyacağımız kız olsaydı adıyla gelecekti:))

benimde 1 oğlum var erkek bebeğe isim koymak çok zor gerçekten bizde çok zorlanmıştık ama sonunda güsel bir isim bulduk adı poyraz hem değişik çok az var hemde tam erkek ismi . ama Aras çınar ve yiğit isminide çok beğenirim. hayırlısı olur inş.oğlunla mutlu bir ömür dilerim..

arda, yiğit, yağız,efe,egehan, doruk, cesur, güven, kıvanç. aklıma gelenler bunlar

bir de ben onur alp i çok beğenmiştim çok hoş gelmişti kulağıma

toprak
utku
denizhan
metehan
kayra
kaaan
kemal alper
sarp ahmet
kaan berk
çağatay
yağız
emir ege
ömer faruk
enes
enis
doruk alp
egemen
kerem yiğit
özgür
atilla berke
bu isimler öğrencilerimin ismi çoğu hoşuma gidenler fikir olur belki
bizde kayranın yanına düşünüyoruz isim ben utku istiyorum anlamıda çok uygun bizim oğlana
büyük emek ve tehlikelerden sonra kavuşulan mutluluk zafer(buarada benim oğlum tüp bebek 7,5 yıl sonra çok şükür oldu)
ama kayra utku eşim uymuyor diyor oda kayra kaan diyor.bir diğer seçenekte kayra batu:32:

toprak
sencer (favorilerimden anlamı ise Kılıç saplayan, batıran. Büyük Selçuklu Devletinin son hükümdarı öldüğü zaman Devlet resmen yıkılmıştır.

deniz
kayra
derin (erkek kız 2 sine de labilir bence)
demir

aklıma gelenler bunlar Allah analı babalı büyütsün inş...

Back
X