Doğuma Hazırlık oğluşuma "kaim" ismini koymayı karar verdim :))

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sevdaakinci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
44
0
36
İstanbul
hiç bi ismi beğenmedikten sonra en sonunda içime bi isim sindirebildim.
KAİM :)) ayakta duran.. namaz kılan.. allahın buyruklarını yerine getiren demek..
sizce nasıl??

Anlamı güzel ama,bende beğenmedim söylenişi zor,güzel çıkmıyor.birkaç öneride bulunabilirmiyim...
Berke benim oğlumun adı..... Duha,Duhan,Kuzey,Haktan,Mirza,Efe,Arda.......şimdilik bu kadarrrrrrr:)

Çocuk için çok zor olur benmce. Saim, Naim ile karıştırılır, telefonda söylerken birkaç kez tekrar etmek zorunda kalır, bir kere de anlayan çıkmaz, okulda o ne biçim isim be diye dalga geçilir.Hevesinizi kırmak istemem, anlamı güzel ama, bir insan için isminin söylenebilmesi ve anlaşılabilir olması da çok önemli birşeydir Tabii ki takdir sizin.

Anlamı güzel ama,bende beğenmedim söylenişi zor,güzel çıkmıyor.birkaç öneride bulunabilirmiyim...
Berke benim oğlumun adı..... Duha,Duhan,Kuzey,Haktan,Mirza,Efe,Arda.......şimdilik bu kadarrrrrrr:)

eşimde berke istiyor ama anlamı kırbaç demekmiş. kaim berke olsun filan dedi. okunurken kaaim ya da kayim tarzında okunuyor. benim çok hoşuma gitti ya :D o kadar isim baktım içime bu sindi sadece. bakış açısı farkı :)

Bende beğenmedim açıkçası kaba geldi söylenişi..Anlamı güzel birsürü isim var mesela Kayra daha güzel anlamını da yazıyorum 'Allahtan gelen iyi haber,müjde;ihsan,lütuf '

Hayirli olsun canim, anlami cok guzelmis ama arkadaslarin dedigi gibi soylemesi biraz zor sanki

Önemli olan sizin beğenmeniz fakat söylenirken pek doğru telaffuz edilebileceğini düşünmüyorum ve bir çok kişi ismi anlamayacaktırda anlam önemli fakat çocuğunuzun ilerde bu ismi rahatça kullanabilmeside çok önemli

Afra Konya'da bi alışveriş merkezinin ismiydi kulağa hoş gelmiyor ama sale zaten anlam itibarı ile konulmaması gerek afrada hoş değil

Back
X