Oğluşumun gözü akıyor :((

avebru

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2007
1.154
20
358
Arkadaşlar oğlumun sağ gözü doğduğu günden beri akıyor..Genelde bebeklerde oluyormuş..Hala doktora gitmedim ama oğlum eliyle dokundukça kötüleşiyor gibi..Ilık su ve pamukla silmeye çalıştım ama işe yaramıyor..Aranızda doktora bu nedenle giden var mı?? Neler tavsiye ediyorlar??

ebrucum, geçmiş olsun..
aynı şikayet oğlumda da vardı..sağ gözü akıyordu..o kadar moralim bozuluyordu ki..mikrop kaptı diye üzülüyordum..doktora gittim bebişime gentagut antibiyotik bir göz damlası verdi. kanallarda bir sorun olabileceğini söyledi.. masaj yapmamı istedi (kaşın başladığı yerden göz çevresine doğru, yarım ay şeklinde)...3 gün sonunda geçti..

Canim Benim Ablamin Kizinin Olmuştu Anlattiğin Gibi. Yeni Doğduğu Zaman Doktora Gittiler Ilik çaya Papumuğu Batirip Sildi Bunu Hergün Yapti Ve Sonunda Düzeldi Istersen Dene. Ne Kadar Yaparsan Yap Zarari Yok. çok Geçmiş Olsun Bitanem.

geçmiş olsun canım benimkininde gözü çapaklanıyor annem bebğin gözüne meme başımın geldiği için olduğunu söylüyor sütümü sağdım geçti gibi
ya benim oğlumunda burnu tıkanık hep sizinkilerdede oluyomu bu?

benimkinde de var canım göz kanalı tıkalı olabilirmiş ondan kaynaklanabir dedi dr steril bir göz damlası verdi birde masaj yap dedi çayı pamukla sür yada sütünü sıkıp gözünü sil

Ebrucum bizde de oldu.Mercanda yasamistik.Once kizariklik oldu ve hafif akiyordu.Daha sonra capaklandi ve gozu kapandi.Ben o zaman cok korkmustum.Ama arkadaslarini hepsinin de dedigi dogru.Bebekler dogdugunda goz ve burun kanallari tikali oluyormus.Goz kanallarina ve burnun sinus kisimlarina masaj yapmak gerekiyor.Ilik su,anne sutu ve cay pansumani cok iyi geliyor.Yalniz takip et eger kizariklik artarsa dr hemen gitmeliisn.Biz de artmisti ve dr test yapti.Dogustan itibaren bebegin vucudunda bzi virusler oluyormus.Biz de o zman 3 tane bakteri cikti 2si tehlikesiz ama 1i goze zarar verecek bir turmus.Mercanin gozleri o gunden beri cok hassas en ufak seyde kizariyor.
Kizlar birde bebislerin burunlari sert suan hafif hafif burun kanatlarini sikin .KI burunlari kucuk ve duzgun olsun.Bu da annemin tavsiyesi sırnaşık şey

evet benimkininde sağ gözü akıyor bende ılık çaya pamuğu batırıp sabahları siliyorum doktorumuza sorduk evet çokiyi yap ama anne sütünüde gözüne damlatabilrisin hemen geçer dedi
ama ben içine bi damla damlatmayı başaramadım üstnden siliyorum azaldı ama daha geçmedi...içine süt damlatırsam tanıdıklarımda geçirir dedi

öncelike allah bebeğinizin ömrünü uzun etsin, benim oğlum beş buçuk aylık ve hala gözü akıyor, çapaklanıyor

ılık su ile çayla, sütümle sildim iyi gelmdi, dr.un verdiği damla da işe yaramadı, masaj da yapıyorum ama hala geçmedi

bazı bebekler de çok çabuk iyileşme görülürken bazılarında daha uzun sürebiliyor, umarım sizinki çabucak iyileşir...

çapaklanma nedeni ise göz kanallarının darlığıdır, kanal dar olduğu için su tam dolanımı gerçekleştiremiyor ve akıyor, çapak oluşuyor

benim kızım 43 günlük. gözü akıyordu gentagut kullandık.yaklaşık 20 gündür kullanıyorduk. bugün doktora gittik. iyileşmiş artık kesebilirsiniz ilacı dedi.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.

Göz akıntısı olayını anne sütüyle hallettim çok şükür..Gerçekten işe yaradı :)) Şimdi sıra başımızdaki konakları halletmeye geldi..

Son düzenleme:
başındaki konakları zeytin yağını sür ve bekle ondan sonra ince bir tarakla yukarı dogru tara ve banyo yaptır geçer.

tarakla yapmak için saç olması gerekmiyor mu zebüesni benim kıs kel saç hiç yok

Arkadaşlar 4 aylık oğlumun gözünde sürekli bi çapaklanma ve göz sulanması var. İki ayı aşkın bir süredir ne kadar göz damlası ne kadar masaj yaptımsa bi faydasını göremedim. Göz kanallarındaki tıkanıklık için sondalama yapılıyormuş ancak bebeklere yapılan bu işlemi de her göz doktoru yapamıyormuş. Sizden avrupa yakasında şişli civarında bebeğimi götürebileceğim bi göz doktoru tavsiyesi rica ediyorum

Son düzenleme:
canım çay banyosu gerçekten çok işe yarıyo
çayı demle ve hafif sıcakken yakmayacak kadar olsun yeter pamuğu batır bebişinin gözüne sür masaj yaparak hergun gunde iki üç kere yap gerçekten birebir benım bebemdede oluyodu sol gözünde çapaklanma yeşil yeşil çapaklanıyodu acamıyodu gözünü böle halettım ben
gerçi tıkanıklığa ii gelirmi bilmiyom ama denemekte yarar var cnm

Çayı da deneyeceğim teşekkür ederim, bebişimi sabah çapaktan tek gözü kapanmış şekilde bulunca çok moralim bozuluyor.

haklısın bende oğlumu öyle yeşil yeşil çapaklar içinde görünce çok üzülüyodum dr gitmeye korkuyodum kötü bişey söleyecek dıe

arkadaşlar merhaba benim oğlum dört buçuk aylık gözünde akıntı yok ama kızarıklık var çay pansumanı yapıyorum sanırım işe yarıyor başındaki konakçıklar içinde her banyodan sonra ince dişli bir tarakla yavaş yavaş taramak işe yarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…