Öğrenci olan 25 yaşında bir erkek, çalışan 23 e yeni basmış bir kadın.
Çok değil, 1 yıl öncesine kadar bu ayrımı çok saçma görüp,ben hiç böyle bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum derdim.
Kendisiyle tanışıklığımız 7 yıl öncesine dayanıyor. O sırada ben lisedeydim, o da önlisans son sınıf öğrencisiydi. İhtiraslı bir sevda hikayesi, ailemin onaylamadığı, bir sürü kalıplaşmış sorunu olan, kangrene dönmüş bir hikaye...
Nerden tutsam elimde kalıyor. en sonki köklü ayrılıktan sonra engel olamadığımız bir bağın bizi tuttuğuna karar verdik ve tekrar denemeye başladık .
Zaten yeterince sorun vardı,bir de başlıktaki sorun eklendi. Şahtık şahbaz olduk, ilişkiye tüy diktik.
Kendisi Dgs ile geçiş yaptı, 4 yıllığa tamamlıyor. En az 2 buçuk senesi var. Ben de akademik kariyer basamağındayım. Sorun şu ki her ne kadar bana destek olsa da içinde bulunduğum meslek grubu onu rahatsız ediyor.Ve dahası onca yıl içerisinde benim lise,üni,iş hayatı basamaklarına geçip onun hala üni basamağında olması onu rahatsız ediyor.
Barıştıktan sonra Farklı şehirlerde olduğumuz için bir kere Yüzyüze görüştük. Onun dışında bizim için özel günler hep bu aralara rastladı. Ama maddiyat mevzusu aramızda sorun olmaya başladı. Kendini ezik görüyor,sürekli benden geri kalmakla suçluyor, Bana hediye almak istemiyor (bana layık olmazmış).
Bense ne ona istediğim şeyleri alabiliyorum(kendini kötü hissetmesin diye) ne de yemek, kahve, tatlı teklifinde bulunabiliyorum (kadın parası yiyemezmiş )
Ama işin ilginç yanı hiçbir çabası da yok. Ne bir an önce okulu bitirmeye uğraşıyor ne de kendine ek getirisi olacak bir işle uğraşıyor.Ailesi iyi sayılabilecek bir miktar harçlık yolluyo,ki biz parkta çarkta elimizde bir kutu kola, bir paket çekirdekle sohbet muhabbetle günümüzü geçiren insanlarız. yani hiç lüks beklentim yok,o da bilir.İçten içe iş mevzusunu kaldıramadığını düşünüyorum.
1 ay sonra onun okuduğu şehirde çalışmaya devam edeceğim ve bu işin sonunu göremiyorum.sizce bu 2 buçuk sene daha bu şekilde gider mi, yoksa zaten bu kadar sorun varken hiç maceraya atılmasam mı?
Dgs ile geçmek için 5 yıl uğraştı. Ama o arada hiçbirşey yapmadı iş adına.Şimdi benim anlamadığım onun arada boş yılları mı oldu neden bu kadar uzun sürdü anlayamadım tam olarak? Siz üniversiteyi bile bitirmişken o ne yaptı?
Aynen benim canımı sıkan nokta da o. Hem kendine dert ediyor, hem de derdine derman olmak için hiçbirşey yapmıyor.Çalışmak için çaba harcamaması asıl sorun değil mi?
Madem çok rahatsız bu durumdan girsin bir işe, çoğu öğrenci hem çalışıp hem okuyor.
Yaş da çok küçük değil hani.
Hem rahatsız oluyor, hem de çalışmıyor.
Yok artık. Sorumsuz bir adammış. Hem hiç bir çabası yok hemde kaldıramıyor. Ekmek piş ağzıma düş. 5 senede bir üniversite daha bitermişDgs ile geçmek için 5 yıl uğraştı. Ama o arada hiçbirşey yapmadı iş adına.
Üstte olmak için hiçbir zaman uğraşmadı. Üni bitimi ile dikey geçişi arasında 5 yıl kadar boşluğu oldu. O boşlukta bile hiçbirşey yapmadı. Kendisi de çalışmaya başladığında hemen hemen aynı eşikte maaş alacağız, ama okulu bitireyim, bir an önce iş hayatına anılarım,ben bu kadınla bir hayat geçireceğim yeterince geç kaldık demiyorZor..
Erkekler böyleler ama.
Çünkü bizim toplumumuzda erkek hep bi basamak üstte olmalı.
Ev bakıcaklar ya.
Ondan dolayıdır.
Bizim ilişkimizde bu durum olmadı çünkü her ikimizde aynı gelir düzeyindeyiz.
Bizde de benim gelirim ondan çok olsa eğitim seviyem falan rahatsız olurdu diye düşünüyorum.
Ailesinin maddi durumu çok iyi. Çok iyi olmasına rağmen çok destek olmuyorlar aslında. ama buna rağmen hemen hemen asgari ücret kadar yardımları oluyor.Ne yiyo ne içiyo bu adam 25 yaşında babadan para mı alıyor hala.
Tamam alır da insan biraz çekinir.
Ü
Üstte olmak için hiçbir zaman uğraşmadı. Üni bitimi ile dikey geçişi arasında 5 yıl kadar boşluğu oldu. O boşlukta bile hiçbirşey yapmadı. Kendisi de çalışmaya başladığında hemen hemen aynı eşikte maaş alacağız, ama okulu bitireyim, bir an önce iş hayatına anılarım,ben bu kadınla bir hayat geçireceğim yeterince geç kaldık demiyor
O zaman belli bu rahatlığın sebebi.Ailesinin maddi durumu çok iyi. Çok iyi olmasına rağmen çok destek olmuyorlar aslında. ama buna rağmen hemen hemen asgari ücret kadar yardımları oluyor.
Aynen öyle. Hep kıl payı kaçırdı yerleştirmelerini. Ve bir sonraki seneye azimle asılması gerektiğini bu yüzden işle güçle kafasını yoramayacağını söyledi. İçten içe işe karşı bir gururu var. Neymiş özel sektörde çalışsa azıcık paraya köpek gibi süründürüyorlarmış,ne gerek varmış. Okulu bitirdikten sonra çok rahat iş bulabilirmiş falan falan. Sanki hepimize havadan para yağıyor. Her meslek grubunun zorluğu var.Yok artık. Sorumsuz bir adammış. Hem hiç bir çabası yok hemde kaldıramıyor. Ekmek piş ağzıma düş. 5 senede bir üniversite daha bitermiş
Erkeğin çalışmayanı kötü, iflah olmuyorlar.Rahat böyle demek ki.Aynen benim canımı sıkan nokta da o. Hem kendine dert ediyor, hem de derdine derman olmak için hiçbirşey yapmıyor.
Bir yerden başlaması gerektiğini defalarca söyledim. Okul bittiğinde tahminen 28 yaşında olacak. Kafana sihirli değnek değmeyecek diyorum.Ben halledeceğim altyapı kuruyorum diyor. Birazcık bu yönde eğilimini görsem tamam diyeceğim ama sadece lafla olunca Hiç inandırıcı gelmiyor.O zaman sıkıntı.
Yaşıda çocuk bi yaş değil.
Hayata atılmış olması gerekirdi.
İşte tutunamaz anlarım.
İş arar bulur yapamaz anlarım ama hiç aramaması sıkıntı.
Bence herşeyiyle düşünün iyice.
Bunun ilerde evlilik alış verişi var.
Onları hallettiniz sonra evi geçindirmesi var.
Sıkıntıların önü arkası kesilmez gibi duruyor
Ailesiyle, özellikle babasıyla ciddi sıkıntıları var. Zaten bir süre babası iletişimi kesti çok sıkıntı yaşadı, burs falan ayarlayarak idare etti. Ama babası şuan tekrar desteğe başladı. İnanılmaz bir rahatlığı var. Sorsanız aşkından ölüyor, bir an önce önümüzdeki engeller kalksa da evlensek diyor. Kaldırmak için çaba sıfır.O zaman belli bu rahatlığın sebebi.
Çok teşekkür ederim iltifatlarınız için. Bazen diyorum çok mu erken, ben gereksiz baskı mı yapıyorum. Ama biraz ileriyi düşününce onun fazla rahat davrandığını görüyorum. Kesinlikle öyle. Şimdi bir şekilde part time olarak başlasaydı 5 yıl içerisinde hem kendine iyi bir birikimi olurdu, hem de özgüveni gelirdi.Ayrıca beğenmediği düşük maaşla bi aileyi gecindirenler var.
Yaş olmuş 25. Baba parası tatlı geliyor demek ki.
Belli aklı başında bi kızsın, sevgi bi yere kadar evet. Ileride sorun olacak bu durum illa ki.
Ne yani yaş otuza dayanınca mı çalışmayı düşünecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?