• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögrenci dövmek

-uMutsuz-

Geceyatmazsabahkalkmaz
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
808
875
18
Aklım hayalim almıyor ya hâlâ elim ayağım titriyor. Bugun durakta otobüs bekliyordum ve tam da okulun cıkıs saatine denk gelmisim. Neyse ogrenciler geldiler beklemeye basladilar 30 kisi vardi. Kalabaligin arasinda bagirma sesleri duydum takim elbiseli bir adam bagirip cagirarak ogrencileri dövdü. Ne geziyosunuz siz burda defolun gidin diye bagirdi onlara. O kadar kotu oldum ki oracikta aglamaya basladim. Ogrencilerin hepsi dagildilar korkudan kacip gittiler.

Ya bi insan nasil boyle olabilir? Hangi devirde yasıyoruz? Ögrenci dövmek hangi devirde kaldi? Eğitimciyim diye ortalikta dolaniyordur allah bilir. Benimde o ogrencilerin yasinda kardesim var ve ona bi ogretmeni bi tokat atsa o okulu basina yikarim. O an hic bisey yapamadim diyemedim şok oldum.
Daha sonra otobuse bindim ogrencinin birinden okulun adini ve müdürün adini ogredim (adam müdürmüş ).
Ben bu adami nereye sikayet edebilirim? O an bisey yapamadim ama biseyler yapmak istiyorum. Goz yummak gormezden gelmek istemiyorum.

Öğrencilerin ne yaptığını öğrendiniz mi önce?
Sadece müdür adı vs öğrenmek yetmez, durum ne bilmeniz lazım.

Bizim okulda da dayak yedi 2 öğrenci. İlkokul 3. sınıfa giden öğrenciye zorla sigara içirmeye çalışırken yakalandılar çünkü.

Vurdugunu gorduyseniz bulundunuz yerin milli egitimini arayarak ve de bimer e yazarak sikayet edin.
Ogrenciye vurmanin sebebi aciklamasi olamaz. Ancak sadece bagirip kalabaligi dagitmaya calistiysa durum degisir. Vurma eylemini nasil gordunuz nasil oldu anlatir misiniz?

Vurdugunu gorduyseniz bulundunuz yerin milli egitimini arayarak ve de bimer e yazarak sikayet edin.
Ogrenciye vurmanin sebebi aciklamasi olamaz. Ancak sadece bagirip kalabaligi dagitmaya calistiysa durum degisir. Vurma eylemini nasil gordunuz nasil oldu anlatir misiniz?
Etrafindaki ogrencilere bagirip cagirsi oste ne geziyorsunuz burda defolun gidin bi kac tanesinin sirtina vurdu. Zaten dagildi ogrenciler

Bizim okulda da dayak yedi 2 öğrenci. İlkokul 3. sınıfa giden öğrenciye zorla sigara içirmeye çalışırken yakalandılar çünkü.

Hangi sebep olursa olsun egitimci cocuk dövemez. Olumsuz davranislarin yaptirimlari tabi ki olacak ama dayak degil.

Şikayette bulunun tabii. Dayak yiyen öğrenciler şikayet etmezse kale alırlar mı? Bilemedim.

Ne olursa olsun dayagi hakli cikarmaz bence. Uyari verir. Tutanak tutar. Aileye haber verir. Uzaklastirma verir...
Ama dayaga hakki yok.

Şikayette bulunun tabii. Dayak yiyen öğrenciler şikayet etmezse kale alırlar mı? Bilemedim.
Dayak yiyen kisinin sikayeti aranmiyor. Ancak bu tarz davranislari dikkate almalari icin somut delil araniyor. Sonucta iftira atan ya da olayi farkli anlatanda oluyor. Yinede mutlaka sozlu uyarida bulunur tekrarlanmamasi icin.

Neyapmış olurlarsa olsunlar, dayak yemelerini gerektirmez, bu bi suçtur..

Biz apo pisliğine bişey yapamıyoruz devlet olarak, bi düşünün..

Kaldıki müdür sokak ortasında öğrenci dövecek..

Ne olursa olsun dayagi hakli cikarmaz bence. Uyari verir. Tutanak tutar. Aileye haber verir. Uzaklastirma verir...
Ama dayaga hakki yok.
O dediğiniz gibi sizce işte.
Toplandıkları yer belki torbacıların, uyuşturucu satıcılarının olduğu yer olabilir?
Ki haberi olmayan varsa bilsin, okul çevrelerinde inanılmayacak sayıda var bu iğrenç insanlar.

Okul dışından yiyecek alırken kağıdın içine bile sarabiliyorlar.

O dediğiniz gibi sizce işte.
Toplandıkları yer belki torbacıların, uyuşturucu satıcılarının olduğu yer olabilir?
Ki haberi olmayan varsa bilsin, okul çevrelerinde inanılmayacak sayıda var bu iğrenç insanlar.

Okul dışından yiyecek alırken kağıdın içine bile sarabiliyorlar.

siz ciddi ciddi dayağı mı savunuyorsunuz?
yani yanlış bişey yaparsanız biri sizi dövebilir öyle mi?

Lise ogrencileriydi.
Simdi lise ogrencilerini o bolgeden uzaklastirmaya calisiyor. Haliyle yasanilan sikintilar olabilir ogrnciler oradayken. Ne bileyim kizlari cikista rahatsiz ediyorlardir sigara iciyorlardir aklima gelmeyen bir suru sey olabilir. Mudur okul ve cikisinda guvenligi saglamak istemis olabilir.
Siz oraya gelmeden bir kavga olmus ve taraflari uzaklastirmaya calisiyor olabilir. Sirtina uzaklasmalari amacli itmis olabilir.

Sikayet etmeden once ihtimalleri degerlendirmek gerek.

Gordugunuz kisim ve anlattiklariniz bana yeterli gelmedi sikayet icin

Back
X