• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögrenci dövmek

Ne olursa olsun dayagi hakli cikarmaz bence. Uyari verir. Tutanak tutar. Aileye haber verir. Uzaklastirma verir...
Ama dayaga hakki yok.

Yokk yaa elin serserisi, edepsizi benim el bebek gül bebek büyüttüğüm küçücük yavrumun ağzına sigara verecek,
pis pis alışkanlıklara zorlayacak.

Eğitimciler sadece uzaklaştırma, tutanak tırı vırı verecek.

Buna hangi ana baba razı olur?
Hanginiz ee yaptırım yeterli ama diyebilir?

Başınıza gelince benim yavrum, benim bebem atın şunu okuldan, atacaksınız.
Anası babası nerede gebertirim ulannn!! diye yıkarsınız ortalığı ama..

Şiddete hayır diyenlerdenim ama haklı şiddetler görmüşlüğüm var.

Sizin gözünüzle bakınca tecavüz eden sapığa da dayak atılmamalı.
Hiç bir sebep dayağı haklı çıkarmıyormuş ya hani.

İçeri tıksınlar yeter.
Oysa ki bence tanınmayacak hale gelene dek dövülsün üstüne asılsın.

Şöyle kesin kesin yargılar savurmadan azıcık düşünmeli, kendini kurban yerine koymalı vs diyorum..
İyi akşamlar herkese..

kendi acimizdan bakarsak olaya benim gul gibi cocuguma okulda ogretmeni birak vurmayi hafifce itelese sikayetci olurum.ama evde benim bile sozumu geciremedigim anasina babasina bile saygi gostermeyen okulda yaptagi halt kalmayan ogluma( kavgaya karismasin diye) misal muduru sirtina iki vursa cok gormem yani.zaten o ogrenciler ne yaptiklarini biliyorlardir merak etmeyin yoksa coktaaann kendileri sikayet ederlerdi.
Keske her veli sizin gibi dusunse laxaman cocuk olur.

kendi acimizdan bakarsak olaya benim gul gibi cocuguma okulda ogretmeni birak vurmayi hafifce itelese sikayetci olurum.ama evde benim bile sozumu geciremedigim anasina babasina bile saygi gostermeyen okulda yaptagi halt kalmayan ogluma( kavgaya karismasin diye) misal muduru sirtina iki vursa cok gormem yani.zaten o ogrenciler ne yaptiklarini biliyorlardir merak etmeyin yoksa coktaaann kendileri sikayet ederlerdi.
Öğretmenler de sizin bu tavrınızın farkındadır ve emin olun veli sizin gibi olunca biz çocuğu yola sokmak için aşırı çabalıyoruz.
Ailesi ilgili, saldım çayıra değil diyoruz ve derste arkaya geçiyorsa öğrenci hemen öne alıyoruz ki dersi dinlemek zorunda kalsın, Mehmet diye bir öğrenci yoldan mı çıkartıyor öğrencileri, sizin çocuğunuz onunla takılıyorsa ne yapıp edip kesiyoruz muhabbetlerini.
Okulla, öğretmenlerle iletişimi hiç kesmeyin. Öğrenci iletişim halinde olunduğunu bildiği zaman yoldan çıkamıyor.
Güzel günlerini görmek nasip olsun.

Ne olursa olsun dayagi hakli cikarmaz bence. Uyari verir. Tutanak tutar. Aileye haber verir. Uzaklastirma verir...
Ama dayaga hakki yok.

Uyarı ve tutanak bir işe yarıyor sanıyorsanız, şu anda okulların haliyle ilgili hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir.

Bugün bir kız öğrenciye parmak atan bir erkek öğrenci hakkında tutanak tuttuk. Sonuç ne olacak size söyleyeyim: HİÇ!

O kız öğrencinin annesi olsaydınız tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.

Esim lisede ogretmen.
Daha once ozeldeydi iki yildir devlette her gun eve barut gibi geliyor.
Her tur terbiyesizlik arsizlik var. Ve ne idarenin ne eğitimcinin elinden bir şey gelmiyor. Sınıfta bile birakamiyorlar. Ders dinlemeyenleri sınıftan atma yetkisi yok öğretmenin.
Eskisi gibi saygılı öğrenciler de dusunmeyin.
Ciddi ciddi öğretmenlerin tehdit edildiği dövüldüğünü olaylar zaten var.
Şu aşamada hiç bir öğretmen durduk yere o çocukları oradan dagitmaz. Kesinlikle olmuştur bir şey
Bilmeden tek taraflı gordugunuze yorumlamanın hiç bir yararı yok
Eğitim sistemi çöktü, kabus gibi öğrenciler, eli kolu bağlı ogretmenler var sadece.

Konuda yaşanan olayın tüm detaylarını bilemediğimiz için çokta yorumlayamayacağım ama ben özellikle ortaokul ve lise öğretmenlerine sabır diliyorum.

Çevremde çok okul var gözlemliyorum, ortaokul çocukları ağızlarında sigara, küfür ede ede gidiyor, bacak kadarlar ama savurdukları gün görmemiş küfürler göz pörtlettiren türden, şiddetin dik alasını görüyorum aralarındaki kavgalarda, biri yumruklarken diğerleri tutuyor dayak yiyeni.
Jiletler bıçaklar defter kalemleri gibi olmuş.

Liseler daha da vahim, devamsızlıktan sınıfta kalan bir öğrencinin kadın müdüre saldırdığını, hırsını alamayınca abisi ve babasıyla okulu basıp yine müdürü öldüresiye dövüp bıçak çektiklerini biliyorum.

Kız öğrencilerin çantalarında kitap yerine saç düzleştiriciler, makyaj malzemeleri çıkınca, haberleri olsun diye velileri okula çağıran sınıf öğretmenine benim kızım ergen istediğini yapar seni ilgilendirmez diye bağıran anneleri bilirim.

Çocuklar masum mu? Evet belki bir kısmı ama bir kısmı maalesef anne babasını da ardına katıp okul basacak, müdürü bıçakla tehdit edecek, birbirlerini öldüresiye dövecek, şantajla haraç kesecek kadar kötü.

Burda yaygara koparacak kadar birbolay olmamıs anladığım kadarıyla. Öğrencileri dağıtmak icin itis kakış iste. Bi de lise ögrencileri bunlar ufak da degiller. Kimbilir ne halt yiyolardı. Psikopat bi hoca olsa zaten tekme tokat dalardı, ki böyle hocalar yok değil.

Okuldan atılmaymıs sınıfta kalmaymıs falan yok böyle seyler. Arsızlastı iyice serseri öğrenciler. Eh o tip öğrenciler icin de bu tip hatta daha serti hocalar da şart. Kimbilir kac kere düzeltmeye ugrasmıslardır o hocalar da iste, anlayacak kafa lazım. Ben bizzat biliyorum serseri öğrencileri düzeltmek için hocaların ne kadar çırpındıklarını. Düzelmemeye kararlı olanları da bu sekilde zaptedebiliyorlar ki baska cocuklara zarar vermesinler, yoldan cıkarmasınlar. Iyi de yapıyorlar.

O yüzden bence abartmayın bu kadar.

Konudan bağımsız olarak bazı öğrencilerin okuldan atılabilmesi, sınıfta kalmaları şart. Okumamalı ve okul ortamını kirletmemeliler.
+1000 hic caba harcamadan dünya kadar pislik yaparak sınıf geçiyorlar sigara alkollü okula gelme diğer öğrencinin kafasını kirma hiç biri okuldan atilmaya sebep değil bir de tüm bunlari gören diğer öğrenciler
Sonra eğitim niye bu kadar kötü oldu niye sınavlarda bu kadar sıfır ceken var niye pisa da sonuncuyuz her önüne gelene broşür dağıtılır gibi diploma dağıttığımiz için olabilir mi

Konuda yaşanan olayın tüm detaylarını bilemediğimiz için çokta yorumlayamayacağım ama ben özellikle ortaokul ve lise öğretmenlerine sabır diliyorum.

Çevremde çok okul var gözlemliyorum, ortaokul çocukları ağızlarında sigara, küfür ede ede gidiyor, bacak kadarlar ama savurdukları gün görmemiş küfürler göz pörtlettiren türden, şiddetin dik alasını görüyorum aralarındaki kavgalarda, biri yumruklarken diğerleri tutuyor dayak yiyeni.
Jiletler bıçaklar defter kalemleri gibi olmuş.

Liseler daha da vahim, devamsızlıktan sınıfta kalan bir öğrencinin kadın müdüre saldırdığını, hırsını alamayınca abisi ve babasıyla okulu basıp yine müdürü öldüresiye dövüp bıçak çektiklerini biliyorum.

Kız öğrencilerin çantalarında kitap yerine saç düzleştiriler, makyaj malzemeleri çıkınca, haberleri olsun diye velileri okula çağıran sınıf öğretmenine benim kızım ergen istediğini yapar seni ilgilendirmez diye bağıran anneleri bilirim.

Çocuklar masum mu? Evet belki bir kısmı ama bir kısmı maalesef anne babasını da ardına katıp okul basacak, müdürü bıçakla tehdit edecek, birbirlerini öldüresiye dövecek, şantajla haraç kesecek kadar kötü.

Eşimin en üzüldüğün nokta bu.
Her sınıfta bir tane serseri mutlaka var. Derse ilgili öğrencileri de bir yerden sonra kendine çekiyor. Sınıfla bağımı koparıyor. Gürültüye yaygaraya getirdiğinde dersi sınıftan da atamıyoruz. Benim dinlemek isteyen ilgili öğrencilerimin hakkına giriyorlar diyor.
Aslında bu aşırı özgür bırakılan serseriler düzgün çocukların ders dinlenmesine engel. Ama çoğu insan hala bunun farkında değil.
Yeni sistemde öğretmen güçsüz birakildi öğrenci karşısında ne yazık ki

Eşimin en üzüldüğün nokta bu.
Her sınıfta bir tane serseri mutlaka var. Derse ilgili öğrencileri de bir yerden sonra kendine çekiyor. Sınıfla bağımı koparıyor. Gürültüye yaygaraya getirdiğinde dersi sınıftan da atamıyoruz. Benim dinlemek isteyen ilgili öğrencilerimin hakkına giriyorlar diyor.
Aslında bu aşırı özgür bırakılan serseriler düzgün çocukların ders dinlenmesine engel. Ama çoğu insan hala bunun farkında değil.
Yeni sistemde öğretmen güçsüz birakildi öğrenci karşısında ne yazık ki
Ben öğretmenleri gerçekten anlıyorum, kızımın okuduğu süre boyunca ilk, orta, lise döneminde okullarla iç içeydim, bazı veliler beni hayrete düşürüyordu, 5 yıl aynı öğretmende okuyan bir çocuğun tek Veli toplantısına gelmeyen anne babaları vardı, çocuk sorunlu ama aile ortada yok.

Liselerin çevresi zaten tam bir keşmekeş, uyuşturucu satanı, haraç çeteleri ve bu çetelerle iş birliği yapıp okuldaki arkadaşlarına şantaj yapan öğrenciler.
Polis çağırılıyor öğretmenlerin tek yapabildiği bu, okulda zaten çocuklara dur bile diyemiyorsun akıllı ol hocaaaa diye sesler yükseliyor.

Bir öğretmenin kafasına torba geçirip dövdüklerini biliyorum, tamam şiddete karşıyım ama neden bu öğrencilerin anne babaları bu kadar duyarsız?
İlgilenenlerde vardır çocuk aksilik ediyordur onu da bilir zaten öğretmen, aileyle çözüm bulmaya çalışır fakat maalesef birçok çocuk evden gitsinde kime sararsa sarsın diye aile tarafından kendi haline bırakılmış.

Diyecek tek lafim yok demek isterdim ama sizim gibi insanlardan biktik biktik. Adam dovmusmus neredeyse aglayacakmismis.sebep ne bilmiyosun bile neye kizmis. Cok sey biliyosun ama sen. Adam niye kızdı haberiniz var mi? Keyfi oldugu ne belli. Sizim gibi insanlara karsisinda bu yuce meslegi itibarsizlastiranlarda suç. Kardesine biri dovse dunyayi yikarmis. Anan babana da boyle mi diyorsun. Baba sen dov bi kardesimi bak sana ne yapiyorum de de gor bi. Insanlar kendi cocugundan cok ogrencilerinjn yuzunu görüyor, onlara egitim veriyor bir yere gelsin diye ugrasiyor. Elbette kizdigi kirilsidigi noktalar olacak ama simdiki insanlar cok nankör. Malum herseyi biliyorlar!
Konu sahibi kos canim kos emniyete git anca keser seni.
Ha bir de bu var
Oğlunu hortumla dövüp her gün yüzünü bir renkle gönderen baba
bir öğretmen oğlunu itti diye kalkıp öğretmen dövmeye okula geldi bimere şikayetler ilçe milli eğitimler
sevecan hümanist babamiz oğlunu korudu
İki yüzünü sevdiklerim

Açılınnn lise velisiyim.

Çocukların özellikle ortason ve lise düzeyinde olanların yaptıkları herşeyi"ama ergenlikte zor zamanları aman dokunmayın"zihniyetinde olan aileleri yüzünden sınıflarda ders işlenmiyor.

İki hafta önce okulumuzda bir kız çocuğu okuldan atıldı.Onca uyarıya rağmen çantasında sigara taşıdığı için.

Geçen sene velilerle toplandığımızda "çocuklarınızın telefonunu kontrol ediyormusunuz"diye sordum.
Birkaç veli"etmiyorum onun özel alanı" dedi ki kurdukları sınıf watsap grubunda üstü açılmamış küfürler eden çocukların anneleri bunları söyleyen.

Her koşulda öğretmen suçlu değildir.
Dayağı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın ama sorumsuz ailelerin sorumsuz çocuklarınada bir yaptırım olmalı.

Herkes şikayet etmeye çok meraklı.tamam şaşırmış olabilirsiniz.çocukların bazısı çocuk değil canavar,edepsiz neredeyse sapık.yoksa öğretmenler psikopat değil.kimse çoluk çocuğa bağırmaya dövmeye meraklı değil.

Öğretmene küfreden çocuğu gördünüz mü ?arkadaşını taciz eden,merdiven altına kızları çekip arkadan sarılan,okula uyuşyurucu ham maddesi getiren?4 yılda 3 şehirde nasıl oluyprsa ben gördüm.

Show tvye de haber olsun

Herkes şikayet etmeye çok meraklı.tamam şaşırmış olabilirsiniz.çocukların bazısı çocuk değil canavar,edepsiz neredeyse sapık.yoksa öğretmenler psikopat değil.kimse çoluk çocuğa bağırmaya dövmeye meraklı değil.

Öğretmene küfreden çocuğu gördünüz mü ?arkadaşını taciz eden,merdiven altına kızları çekip arkadan sarılan,okula uyuşyurucu ham maddesi getiren?4 yılda 3 şehirde nasıl oluyprsa ben gördüm.

Show tvye de haber olsun
Show tv çok haber istiyorsa İstanbul da bir lise çıkışına gelip çeksin bol bol malzeme çıkar
Ama tabii ancak öğretmen haberi yapabilirler diğerleri yemez

Kardeşimin sınıfında bi çocuk hamile öğretmene tekme atıp yere dusurup dovmus. Bazı çocuklar çocuk değil canavar.tabi öğretmenlerde de mevcut. Olayı tam bilmediğimizden yargilamayacagim.

Back
X