• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ögrenci dövmek

Olsun. Yönetmelikte böyle bir şey mi var? Suçu ve suçluyu övmeyin. Dövemez.
Sizin çocuğunuza, yeğeninize zorla sigara içirdiklerinde lütfen okula gitmeyin olur mu?
Büyük ihtimalle ya hali hazırda böyle çocuğunuz var ya da öğrencisiniz. Ondan bu davranışlar.

Aklım hayalim almıyor ya hâlâ elim ayağım titriyor. Bugun durakta otobüs bekliyordum ve tam da okulun cıkıs saatine denk gelmisim. Neyse ogrenciler geldiler beklemeye basladilar 30 kisi vardi. Kalabaligin arasinda bagirma sesleri duydum takim elbiseli bir adam bagirip cagirarak ogrencileri dövdü. Ne geziyosunuz siz burda defolun gidin diye bagirdi onlara. O kadar kotu oldum ki oracikta aglamaya basladim. Ogrencilerin hepsi dagildilar korkudan kacip gittiler.

Ya bi insan nasil boyle olabilir? Hangi devirde yasıyoruz? Ögrenci dövmek hangi devirde kaldi? Eğitimciyim diye ortalikta dolaniyordur allah bilir. Benimde o ogrencilerin yasinda kardesim var ve ona bi ogretmeni bi tokat atsa o okulu basina yikarim. O an hic bisey yapamadim diyemedim şok oldum.
Daha sonra otobuse bindim ogrencinin birinden okulun adini ve müdürün adini ogredim (adam müdürmüş ).
Ben bu adami nereye sikayet edebilirim? O an bisey yapamadim ama biseyler yapmak istiyorum. Goz yummak gormezden gelmek istemiyorum.
Neden kovaladigini biliyormusunuz. Bence onu ogrenin once.. durup dururkende duraktan kimse kovalanmaz. Kimbilir ne taskinlik yaptilar. Simdiki ogrencilerde de bir karis dil saygisizlik diz boyu cunku. Eskiden bir hoca gorunce dugmemizi iliklerdik bizler..

Daha ciddi cezalar uygulanabilir. Sınıfta bırakma , okuldan atma , uzun süreli uzaklaştırma , aileye ceza falan.
Keşke böyle cezalar olsa.

Cinsel saldırı konusu da yargıya taşımmalı ama o konuda kadınlar hiçbir yerde şanslı değil.

Lisede erkek arkadaşının tacizine uğrayan bir kız öğrenci intihara kalkışmıştı. Ben de çok taciz yaşadım , okudum , gördüm. Bence bu ülkenin erkeklerinin çoğunluğu böyle.

18 yaşında lise 4 öğrencisinin elinden sopayı zorla aldım birgün. Gözü dönmüş birini dövecek.Sopa yerine bıçak da olabilirdi. Polis miyim, güvenlik görevlisi miyim neyin ben? O çocuk bana da zarar verebilirdi hesabını kim verecek ? Cezalar cidden hiç ağır değil ve caydırıcılığı yok.

Bilmiyorda nereden öğrendi? Her çocuk böyle mi?Bu çocuk böyle devam ederse ilerde tecavüzcü de olabilir.
oyun olsun diye yapıyormuş, cinsel bir şey olduğuny bilmiyormuş. Neden hep kızlara yapıyor o zaman , erkeklere de yapsın dedim.
Anne kabul etmez tabi.

Sizin çocuğunuza, yeğeninize zorla sigara içirdiklerinde lütfen okula gitmeyin olur mu?
Büyük ihtimalle ya hali hazırda böyle çocuğunuz var ya da öğrencisiniz. Ondan bu davranışlar.

Ya ben daha ciddi yaptırımlar olmasını istiyorum. Dayak yiyince belki daha da kötüsünü yapacak. İşe yaramaz yani dayak. Bir de müdürün vs. bizzat böyle döverek ceza vermesi çok yanlış. Ona kalmadı. Daha ciddi yaptırımlar olmalı böyle şeylere gerek kalmamalı.

Dayak kesinlikle yanlış. Dayak timi falan kurulsun isterseniz?

Öğretmeni delirtmişlerse kendini tutamamışsa başka ama ceza vermek için çocuğu bir odaya çekip dövmek olmaz.

Benim çocuğum burda anlatılanlardan herhangi birini yapsa kendimi asla affetmem ve o onu ortamdan uzaklaştırırım. Çocuğum yok ve çocuk konusunda en büyük kabuslarımdan biri bu. Çocuğum böyle şeyler yapsa kahrolurdum.

Son düzenleme:
Dayaga siddete bende karsiyim.lakin egitimcilik sandiginiz kadar kolay değil.yeni nesil cok zor.saygısız sapık zihniyetli ve acimasiz cok ogrenci var.disiplin yonetmeligi tutanak tutuyor.tutanak nedir yaa.okula silah getiren ogrencim vardi gecen yil.ya vursaydi bizi yada arkadasini.oturdugun yerden konusmamak lazim.disiplin cezalari artirilmali.biz odev bile veremiyoruz siz ne diyosunuz Allah aşkına

Ya ben daha ciddi yaptırımlar olmasını istiyorum. Dayak yiyince belki daha da kötüsünü yapacak. İşe yaramaz yani dayak. Bir de müdürün vs. bizzat böyle döverek ceza vermesi çok yanlış. Ona kalmadı. Daha ciddi yaptırımlar olmalı böyle şeylere gerek kalmamalı.

Dayak kesinlikle yanlış. Dayak timi falan kurulsun isterseniz?

Öğretmeni delirtmişlerse kendini tutamamışsa başka ama ceza vermek için çocuğu bir odaya çekip dövmek olmaz.

Benim çocuğum burda anlatılanlardan herhangi birini yapsa kendimi asla affetmem ve o onu ortamdan uzaklaştırırım. Çocuğum yok ve çocuk konusunda en büyük kabuslarımdan biri bu. Çocuğum böyle şeyler yapsa kahrolurdum.

Farazi konuşuyorsunuz.
Biz de isteriz böyle yaptırımlarım olmasını.
Ama bir öğrencinin bir tane iyi not aldığı ders yokken yine geçiyor sınıfını artık.
Hatta geldiğimiz noktada öğrenciler de öğretmenlerine not versin denildi. Haber izliyorsanız görmüşsünüzdür.
Hangi yaptırım, hangi ceza?
Artık öğrenci aşırı başı bozuk bırakıldı kimse elleyemiyor hangi yaptırım?
Buradan dayak kötü yaptırım olmalı demek kolay, bence de böyle olmalı, evet doğrusu bu. Ama buradan diyince eğitim sistemi değişiyor mu? Hayır?
Peki gerçekçi olalım, şu aşamada öğretmen, yönetici ne yapabilir?

Ya çözüm mü çözüm mü diyorsunuz da nedir peki çözüm?
Cezaların caydırıcılığı ne derece var, adalet sistemimize ne derece güvenebiliriz?
Hala aynı kanun var mı bilemiyorum ama mesela eve giren hırsıza dokunamıyorsun, yatak odana girerse öldürürsen tamam da hani öyle salonda karşılaştın, adamın kafasına haydarı indirdin suçlu sensin. Oldu.
Kapım kırılıp içeriye girilirse, o adam o kapının ardındakileri göze almış demektir, olay bu.
Kendimi durduk yere insanlara saldıran-zarar veren ve bundan keyif alabilen kişilerin yerine koyamıyorum kusura bakmayın.
Kötü insanların olduğuna değil, kötülüklerinden utanmayan insanların varlığına artık tahammülüm yok.
Vicdansız, merhametsiz birini, vicdani bir yöntemle çözüme kavuşturamazsınız.
Verin sopayı mağdur olanın eline, ister bağışlasın ister dövsün.
Bırakın bari ezilenin içi soğusun.

Burada iki çift lafa tahammülünüz yok, gelmiş "Dayağa karşıyım, liselileri görünce ağladım" diyorsunuz. Pehh..

ona bi ogretmeni bi tokat atsa o okulu basina yikarim.

Bir tokata okul başa yıkılıyor mesela.
Evet şiddete karşıyız. Tabi tabi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ilkogretimdeki cocugu malesef okuldan atamiyoruz.Yani dün veledin biri yuzunden bir hocamiz sinir krizi gecirdi ama malesef yonetmelik geregi bu cocuga cobanlik yapiyoruz.Bizim de elimiz kolumuz bagli.En ust level kinama verdik gectik Annişin babişinin prensi prensesinin terbiyesizliklerine,pisliklerine katlaniyoruz.Bazen de ayari kaciranlar var aramizda tabi sayet ki haksizsa da bunu da asla hakli bulmuyorum.Ama hak etmisse de saglam samar atan atsin.Ben yapamiyorum 9 yildir onlar yapsin !

18 yaşında lise 4 öğrencisinin elinden sopayı zorla aldım birgün. Gözü dönmüş birini dövecek.Sopa yerine bıçak da olabilirdi. Polis miyim, güvenlik görevlisi miyim neyin ben? O çocuk bana da zarar verebilirdi hesabını kim verecek ? Cezalar cidden hiç ağır değil ve caydırıcılığı yok.

Siz o okulun polisi, askeri; öğrencilerin öğretmeni, annesi, babası, dayısı, halası, eniştesisiniz.

Siz o okulun polisi, askeri; öğrencilerin öğretmeni, annesi, babası, dayısı, halası, eniştesisiniz.

Kusura bakmayın okula kelebek,çakı hatta hatta molotof getirip sağa sola savuşturan cocugun polisi olamam ben.Emniyet mensuplarıyla eğitimciliği bir zahmet karıştırmayalım.Kaldı ki böyle durumlarda hemen okula jandarma çağırılır sınıf ya da branş öğretmeni değil.

Kusura bakmayın okula kelebek,çakı hatta hatta molotof getirip sağa sola savuşturan cocugun polisi olamam ben.Emniyet mensuplarıyla eğitimciliği bir zahmet karıştırmayalım.Kaldı ki böyle durumlarda hemen okula jandarma çağırılır sınıf ya da branş öğretmeni değil.

İroni yaptığım anlaşılıyor zannediyorum.
Aynı fikirdeyim sizinle.

Ne olursa olsun dayagi hakli cikarmaz bence. Uyari verir. Tutanak tutar. Aileye haber verir. Uzaklastirma verir...
Ama dayaga
Aklım hayalim almıyor ya hâlâ elim ayağım titriyor. Bugun durakta otobüs bekliyordum ve tam da okulun cıkıs saatine denk gelmisim. Neyse ogrenciler geldiler beklemeye basladilar 30 kisi vardi. Kalabaligin arasinda bagirma sesleri duydum takim elbiseli bir adam bagirip cagirarak ogrencileri dövdü. Ne geziyosunuz siz burda defolun gidin diye bagirdi onlara. O kadar kotu oldum ki oracikta aglamaya basladim. Ogrencilerin hepsi dagildilar korkudan kacip gittiler.

Ya bi insan nasil boyle olabilir? Hangi devirde yasıyoruz? Ögrenci dövmek hangi devirde kaldi? Eğitimciyim diye ortalikta dolaniyordur allah bilir. Benimde o ogrencilerin yasinda kardesim var ve ona bi ogretmeni bi tokat atsa o okulu basina yikarim. O an hic bisey yapamadim diyemedim şok oldum.
Daha sonra otobuse bindim ogrencinin birinden okulun adini ve müdürün adini ogredim (adam müdürmüş ).
Ben bu adami nereye sikayet edebilirim? O an bisey yapamadim ama biseyler yapmak istiyorum. Goz yummak gormezden gelmek istemiyorum.
Bence kesinlikle şikayet edin elinizden geleni yapın. Onlar daha çocuk savunmasızlar ne hakla onlara bağırıp korkutuyor . Aileleri bunun için mi emanet ediyor.

Bence kesinlikle şikayet edin elinizden geleni yapın.onlar daha çocuk savunmasızlar hangi hakla onlara bağırıp korkutuyor. Aileleri bunun için mi emanet ediyor. Lütfen böyle olaylara duyarsız kalmayalım.

İroni yaptığım anlaşılıyor zannediyorum.
Aynı fikirdeyim sizinle.

Kusuruma bakmayın. Vallahi de anlamadım çünkü bu öğretmen konularına çok kurulmuş durumdayım.Ama neden ? Velinin biri ev arkadaşıma ışılsu kaç kaşık corba içti diye hergün mesaj attığı için.Dün sınıfta ders esnasında e.....nin a...ı diyen çocugun velisi aman nolmuş idare ediverin ağzından kaçmış dediği için...Evet okulda bizi dadı,dayı gören o kadar çok insan var ki kafayı sıyırma noktasına geldik.

Dayağı mı savunuyorsunuz ya da eğitimde şiddet yoktur diyenlere...Yakınımda gerçekleşen bir olaydan bahsedeyim.Öğretmen lise öğrencisini tuvalette sigara içen öğrencisini yakalıyor ve içemezsin idareye gidiyoruz diyor ve öğrenci öğretmenin üstüne yürüyor tabi o an şiddet yanlışı değiliz ah canım benim yapma demek gerekiyor.Öğretmen arkadaş o an sinir krizi geçiriyor ardından beyin kanaması ve sonrası ölüm.Öyle öğrenciler okullar var ki bütün gün haftalarca onlarla uğraşın ondan sonra karar verin.Şimdinin tecavüzcüleri tacizcileri sapıkları katilleri de bir zamanlar öğrenciydi.Öğrenci olmaları onları melek yapmıyor.Tabi bu zannedilmesin önüne gelene vururum döverim değil ama yok tokat atarsa okulu başına yıkarım falan hanımefendi Fatih sultan Mehmet'in bununla ilgili kıstası var.Karşınızdaki öğretmen önce acaba bu insana bu hareketi neden yaptırdılar diye düşünmek lazım.

Ya çözüm mü çözüm mü diyorsunuz da nedir peki çözüm?
Cezaların caydırıcılığı ne derece var, adalet sistemimize ne derece güvenebiliriz?
Hala aynı kanun var mı bilemiyorum ama mesela eve giren hırsıza dokunamıyorsun, yatak odana girerse öldürürsen tamam da hani öyle salonda karşılaştın, adamın kafasına haydarı indirdin suçlu sensin. Oldu.
Kapım kırılıp içeriye girilirse, o adam o kapının ardındakileri göze almış demektir, olay bu.
Kendimi durduk yere insanlara saldıran-zarar veren ve bundan keyif alabilen kişilerin yerine koyamıyorum kusura bakmayın.
Kötü insanların olduğuna değil, kötülüklerinden utanmayan insanların varlığına artık tahammülüm yok.
Vicdansız, merhametsiz birini, vicdani bir yöntemle çözüme kavuşturamazsınız.
Verin sopayı mağdur olanın eline, ister bağışlasın ister dövsün.
Bırakın bari ezilenin içi soğusun.

Burada iki çift lafa tahammülünüz yok, gelmiş "Dayağa karşıyım, liselileri görünce ağladım" diyorsunuz. Pehh..

Bir tokata okul başa yıkılıyor mesela.
Evet şiddete karşıyız. Tabi tabi.
Size sarılasım geldi hem çok içten

Bu ülkede adaletten,hukuksal yaptırımdan filan bahsetmek uçan atların mor yeleleri olduğuna yemin billah etmekten daha manasız
Keşke öyle olsa keşke mağdur olan/edilen kişiye bırakılsa cezalar çok daha adil olurdu.

Back
X