Ogrenci kredisi

mrsmile

California dreaming..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
573
198
18
Merhaba kizlar
Bisey danismak istiyorum
Ogrenci kredisi alicam ve kredi karti seklinde mi kullaniyim yoksa maas karti seklinde mi kararsizim babam kredi kartina bulasma diyor ama diger turlu alisveris yapinca tek seferde daha fazla param gidicek hic degilse taksit yaparim diye dusunuyorum ama bilemedim yardimci olurmusunuz hangisi daha iyi daha mantikli?

Merhaba kizlar
Bisey danismak istiyorum
Ogrenci kredisi alicam ve kredi karti seklinde mi kullaniyim yoksa maas karti seklinde mi kararsizim babam kredi kartina bulasma diyor ama diger turlu alisveris yapinca tek seferde daha fazla param gidicek hic degilse taksit yaparim diye dusunuyorum ama bilemedim yardimci olurmusunuz hangisi daha iyi daha mantikli?

Babanız haklı.
Maaş kartı gibi olunca mevcut parayı harcarsınız.
Kredi kartında borçlanıp ödeme söz konusu.
Nakit harcamak her zaman iyidir. Hesabınızı kitabınızı bilirsiniz.
Bereketli olsun.

Bana sorarsan çok ihtiyacin yoksa öğrenim kredisi çekme derim.verdikleri 3 5 kurusu mezun olduktan sonra ödemek fena koyuyor adama.

Ha şunu da belirteyim.
Bizlere kolaylıkmış gibi görünen taksitler aslında çoğu insanın kredi kartı mağduru olmasının tek sebebi.
10 lira şunun taksiti 5 lira bunun taksiti derken bir bakıyorsunuz aylık gelir hep taksitlere gidiyor e ortada bir şey yok.
Kredi kartına hele öğrenciyken sakın bulaşmayın.

Ha şunu da belirteyim.
Bizlere kolaylıkmış gibi görünen taksitler aslında çoğu insanın kredi kartı mağduru olmasının tek sebebi.
10 lira şunun taksiti 5 lira bunun taksiti derken bir bakıyorsunuz aylık gelir hep taksitlere gidiyor e ortada bir şey yok.
Kredi kartına hele öğrenciyken sakın bulaşmayın.
Aynen katiliyorum fakat ne yapacagimi sasirdim iste

Ben hem katkı hem öğrenim kredisi almıştım. Gerçekten öğrenciyken çok işime yaradı, kişisel ihtiyaçlarım için değil de genelde yol parası olarak gitti, 3 vesait ile gidiyordum okula şehirler arası yolculuk yapıyordum çünkü.. Şimdi 2 yıldır ödüyorum ve 2 yıl daha ödeyeceğim. Öderken zor geliyor tabi insana ama en azından aileme kolaylık oldu, 4 çocuk okutmak onlar için zaten yeterince zor oluyordu.

Ben hem katkı hem öğrenim kredisi almıştım. Gerçekten öğrenciyken çok işime yaradı, kişisel ihtiyaçlarım için değil de genelde yol parası olarak gitti, 3 vesait ile gidiyordum okula şehirler arası yolculuk yapıyordum çünkü.. Şimdi 2 yıldır ödüyorum ve 2 yıl daha ödeyeceğim. Öderken zor geliyor tabi insana ama en azından aileme kolaylık oldu, 4 çocuk okutmak onlar için zaten yeterince zor oluyordu.

E öderken aman be nerden aldım bu parayı diyoruz da okuldayken o kadar çok işimize yaradı ki.
Öğrenci adama ekstradan 1 tl bile fayda ediyor. Hele ailenin ortalama bir geliri varsa çok iyi geliyor.
Kitabı defteri fotokopisi derken maarafı çok ne de olsa.

Aynen katiliyorum fakat ne yapacagimi sasirdim iste
Katılıyorsanız ne yapacağınızı şaşırmamış olmanız lazım.
Ne alacaksınız
Pantolon
Kaç lira
100
Gidin peşin alın diğer ihtiyacınızı da bir sonraki aya erteleyin.
100 liralık pantolona 10 ay taksit ödenmez. Altından kalkamazsınız.

kredi kartına ve taksite bulaşma da ne yaparsan yap, çok ciddiyim. 3 lira 5 lira derken o taksitler öyle bir birikir ki her ay aldığını karta yatırırsın cebinde 5 kuruş kalmaz.

O kredi benim kanayan yaram. Annem çektirdi lazım olur diye nasıl olduysa kartı ona vermiş bulundum hatun benden iyi kullanıyor. Avukat olacan ödersin diyor bir de avukatlar işsiz haberi yok :KK53:
Benimki kredi kartı aynı zamanda. Kredi yüklenince kredi kartına çekiyor zaten, yine cepten ödemiş olmuyorsun yani. Ama daha fazla harcamaya sebep olduğu kesin.

Bilmiyordum aslında tam olarak arastirmamistim bir arkadasimla konustuk bugun ben kredi karti seklinde kullaniyorum rahat oluyor felan dedi o yuzden kadami karistirdi yani ailemle konustum onlar bulasma dedi

Back
X