• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes memnun olmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazdıklarımı yanlış anlamayın ama genç insanlarsınız. Bir yemek yemeye giderken bile bu kadar düşünmek yersiz. Eşiniz ne güzel sizi düşünmüş adam jest yapmak isteyip dışarı yemeğe gidelim demiş, siz 2 kg et hesabı yapıyorsunuz. Çocuklarınız büyüyünce sizin bu tutumunuzdan onlarda rahatsız olacak. Bende sizin aksinize iş mi yaptım eşimi ararım gelirken yemek getir bu saatten sonra yemekle uğraşamam derim.
Tatil meselesine gelince 1 ay önce Eşime danışıp kendim ayarladım. Daha ilk tatile gitmeden 2. Tatilin planını da yaptım, çocuklarım gün sayıyor tatil için. Benim büyük çocuğumda 5 yaşında, hala geçen sene gittiğimiz tatili anlatıp duruyor.
Siz böyle keyif almanız gereken ortamlarda hesap derdine düşüp karşınızdaki insanı darlarsanız, kusura bakmayın ama keyif verecek insanlarla vakit geçirmeye başlar. Ne demişler yemeyenin malını yerler diye

İznimde kocam annemlere güzelim derse artık kocam olmaz.
bir sene borcunu ödeyeceğim tatile cıkmam senenin başında üç beş kenara atar yazın peşin giderim.( genel huyum peşincidir yoksa ha benim gibi kenara atmıssın ha sonraki sene taksit taksit ödemişsin aynı kapı)

burda önemli olan mevzu eşinizin geliri bence, yazarsanız ona göre daha net yorumlayabiliriz çünkü burdan bakınca problemli sizsiniz

Aileniz üzerinde sizden başka herkes söz sahibi. Kendi rızanızla gitmemişsiniz kp aradığı için mecburi bir tercih yapmışsınız. Ana problem sanırım eşiniz, baba biz böyle karar verdik sen karışamazsın diyememiş. İyi niyetlisiniz belli ama böyle yıpranırsınız
İyi de çocuklar kocayla gönderilmediyse bu insanlar yılda bir kez torunlarını bile görememiş oluyorlar.Calışmayan,çocuğu okula gitmeyen bir insan eşi çalıştığı dönem de kendi ailesine gidebilir. İllaha esin yıllık izninde bireysel takılmak isteyen ve çocukları da kendi ailesine götüren insan biraz misilleme yapıyordur .

İyi de çocuklar kocayla gönderilmediyse bu insanlar yılda bir kez torunlarını bile görememiş oluyorlar.Calışmayan,çocuğu okula gitmeyen bir insan eşi çalıştığı dönem de kendi ailesine gidebilir. İllaha esin yıllık izninde bireysel takılmak isteyen ve çocukları da kendi ailesine götüren insan biraz misilleme yapıyordur .
Konu sahibinin ailesi yakınmış ve 3 ayda bir görüşüyorlarmış zaten. Buna rağmen babası müdahale ediyor

Gelinin baba evinde kalmasından rahatsız olmayan kp yoktur benimki de dahil. Her döndüğümde tavrından halinden hareketinden anlarım. Yani sadece sizinki öyle d
Zaten eş ailesiyle görüşüyorlarmış ama kp in derdi torun değil eşlerin ayrı ayrı tatil yapması

Konu sahibinin ailesi yakınmış ve 3 ayda bir görüşüyorlarmış zaten. Buna rağmen babası müdahale ediyor
Canım konu sahibi arkadaşın kayınpederi için soyledim. Adamın ailesi uzaktaymis ve konu sahibi arkadaşımız eşi ailesi ile vakit geçirsin diye yalnız gondermis ailesinin yanına..kendisi de kendi ailrsinin yanına gitmiş ama büyük olasılıkla torunlarını özleyen dedenin sadece kendi babası olduğunu düşünmüş.Esinin babası konu sahibini aramış .." birbirinizden ayrı olmayin ..ya oglum senin yanına ailene gitsin ,ya sen buraya gel " demiş

Ailenizle vakit geçirmek istiyorsanız, tatil dönüşü ziyaretlerine eşinizle gidecekmişsiniz nasilsa, e siz 4 gün değilde 1 hafta kalın eşiniz dönsün

Gelinin baba evinde kalmasından rahatsız olmayan kp yoktur benimki de dahil. Her döndüğümde tavrından halinden hareketinden anlarım. Yani sadece sizinki öyle d

Zaten eş ailesiyle görüşüyorlarmış ama kp in derdi torun değil eşlerin ayrı ayrı tatil yapması
Tamam da kayınpeder "kızım senin ailen aile de bizim canimiz yok mu? Torun gormek bir tek senin babanın hakkı mi ?!" dese ilişkiler onarilamaz şekilde yıpranır .İnsanlar gelinlerini de kırmadan bu şekilde dile getirmişler bozmadan yapmaya çalışmışlar ..yoksa gelininin yüzüne oğulları evde olmadığı an " senin yüzüne çok hevesli olduğumuzu sanma ,torunumuzu çok özlüyoruz" diyenler bile var

Simdi benim.babam da çalışmış didinmis bizim de tatilimiz bosa geçerdi aile ziyaretleri yapardık bir de babamın dinlenme zamanini dusunurduk
Bence biraz hayatı yasamak da gerekiyor
Kimseyi kirmayayim derken kendinizi kiriyor uzuyorsunuz
Esiniz güzel bir tatil ayarlamis valla keske ben de yapabilsem
Aileler de hep buraya gel derler ama aile yanında tatil.olmaz bu da bir gerçek
Ailenizi kirmadan da eşimle bu sekilde plan yaptık diyebilirsiniz
Para tutma meselesine gelince, esiniz cok savurgan değil anladigim kadariyla, sadece hayat kosturmasi icinde idare etmeye çalışıyor
Eger savurgan olduğunu düşünüyorsanız size harçlık mi veriyor mesela, 200 lira fazla isteyip o miktari siz kenara atın ne bileyim bu şekilde baska alternatifler bulun.
Anı yasamak güzel o yüzden tatilin keyfini çıkarın ve kendi çekirdek ailenizi düşünüp ona gore hareket edin derim.
Diger insanlari da kirmadan reddedebilirsiniz.

Daha bugün illa dışarı çıkıp yemek yiyelim cok yoruldun sen dedi kabul etmedim kiyamadim o paraya 2 kg et alırız dedim 🙈

O da cok sinirlendi biz sana insanlik yapıyoruz senin yaptığına bak dedi.
Askim ben de seni düşünüyorum dedim.
Böyle düşünme dedi tek basima gidecem o zaman dedi.

😢

Sonra ama korana var dedim

.
Bu semtte olmadığını ikimizde biliyoruz dedi.

Ya o zaman eve durum soylesek olur mu dedim daha ucuz hesabi yapıyorum kafamda .
Elinde liste vardı onu uzattı gittim 9 tl lik menüyü sectim.
Esim dalga gecti hatta daha ucuzu da vardi bak bu 8 tl bunu alsaydin dedi.

Nasil üzüldüm.
Kendimi küçük dusuruyorum sanırım hep.
Dalga konusu oldum gözünde. O gitti kendine en iyisini sipariş verdi.
O seviyor kendine deger veriyor ben bu durumda bile kendimi değil eşimi düşünüyorum.

Ama yine mutlu değil ki.
Olaya para olarak bakmayin adam hakli
Siz onu dusunuyorsunuz kendinizce ama o hayattan andan keyif almayi seviyor aslında ne guzel hayatim yorulmussun diyip sizi düşünmüş
Valla boyle koca bulmussunuz kiymetini bilmiyorsunuz ya da firsati degerlendirmiyorsunuz diyim.
Bakin keyfinize o harcarken de kazanıyorum harcıyorum diyordur lutfen siz de esinize uyum sağlamaya calisin
Hayat boyle ince düşünenler icin zordur. Bazen akista kalmak gerekir

Sizin eşiniz ikide bir babanız neden kardeşimize harcadığınız parayı size harcamiyor, neden size ev araba almıyor diye soylenen bı adam değil miydi? Kendi birikim yapmayan, evi arabayı kucağına bekleyen bir adam eşiniz. Kusura bakmayın evlat sahibi olmak yedirdim icirdim gezdirdimle olmuyo. Geleceğini de düşüneceksiniz. Herşeye tamam, olur, kocam çocuğum için diyerek iyi bir anne olunmuyor. Zaman zaman ipleri elinize almak,hayır bu sene tatil yok, para biriktiricez demelisiniz

Bizdede eşim hic ekonomik degildir ben biraz daha tutumluyumdur. herzaman birikim yaparim. Bazi seylerde gencken oluyor. En azindan 1 evde sart su zamanda. Ama ben bu konuda esimide yormam.Ben bu huyumu ona yansitmadan yaşarim. Yani adam dısarı cikip yiyelim dediginde herseferinde 2 kg et alir yeriz demem.ama 1 sefer dısarda yersek digerinde; cok güzel bir tarif aldim bugün onu yapicam bir dahakine cikariz diyip olayi kapatirim. Tatile gelince, çalisan insanlar icin gercekten ihtiyac.tabi bütceye göre yer secimi yapilabilir sonradanda sıkıntı çekmemek adına. Evine 3 bin tl giren bir aileyle 10 bin giren bir aile ayni tatil planini yapmaz diye düsünüyorum. Aileniz %100 haksiz bence karismaya hic haklari yok. Esinizi fazla bunaltmayin. Hersey kararinca.

Daha bugün illa dışarı çıkıp yemek yiyelim cok yoruldun sen dedi kabul etmedim kiyamadim o paraya 2 kg et alırız dedim 🙈

😢

.

Ya o zaman eve durum soylesek olur mu dedim daha ucuz hesabi yapıyorum kafamda .

Nasil üzüldüm.
O seviyor kendine deger veriyor ben bu durumda bile kendimi değil eşimi düşünüyorum.

Ama yine mutlu değil ki.
Sacmalamissiniz

😢

.

Nasil üzüldüm.

Ama yine mutlu değil ki.
burada o kadar ama o kadar hatalı davranış sınız ki bakın bir kaç örnekle açıklayayım amcamda böyleydi ama yengem ona ayak uydurması ve aynı sizin gibi işte onun yerine şunu alırız onun yerine şunu yaparız derdi sonuç ne oldu biliyor musunuz amcam onunla yemeyi içmeyi gezmeyi seven bir kadın bulup yengemi terk etti yani sizin yememeniz sizin ona yeme içme gezme konusunda eşlik etmemeniz onun da harcamayacağı anlamına gelmiyor zaten da öyle olmuş bakın kendine en iyisini söylemiş yemiş ayrıca inanın bana sizin davrandiginiz şekilde davranıp eşini mutlu eden eşine yaranan bir tane kadın görmedim gerçekten görmedim harcamayan kadın makbul değildir bunu asla unutmayın harcamayan kadın makbul değildir

Ailenizin sizi yönlendirmesi çok yanlış olmuş siz iki tarafı da idare etmeye çalışıyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz.
Birincisi ailemizin hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin vermeyin.
Ikincisi okadar çok para verio villa yerine farklı bir yere gidilebilir daha az bir miktarla yada bu sene para toplayın seneye gidin.
Birikim yapmaya gereksiz şeyleri almamakla başlayabilirsiniz ek bir hesap açtırıp yada kumbara ya az az atıp ilk adımları atabilirsiniz.
Son olarak insanlar hayatı bir kere yaşıyor dolu dolu yaşayın herşeyi düşünün tabikide ama bazı şeyleride kısmayın çok gereksizleri kizin kenara atacağınız parasıda onun bunun şunun parası diye adlandirin.
Yava s yavaş herşey olacaktır.
Ha deyince olmuyor kendinizi yıpratmayın:)

burada o kadar ama o kadar hatalı davranış sınız ki bakın bir kaç örnekle açıklayayım amcamda böyleydi ama yengem ona ayak uydurması ve aynı sizin gibi işte onun yerine şunu alırız onun yerine şunu yaparız derdi sonuç ne oldu biliyor musunuz amcam onunla yemeyi içmeyi gezmeyi seven bir kadın bulup yengemi terk etti yani sizin yememeniz sizin ona yeme içme gezme konusunda eşlik etmemeniz onun da harcamayacağı anlamına gelmiyor zaten da öyle olmuş bakın kendine en iyisini söylemiş yemiş ayrıca inanın bana sizin davrandiginiz şekilde davranıp eşini mutlu eden eşine yaranan bir tane kadın görmedim gerçekten görmedim harcamayan kadın makbul değildir bunu asla unutmayın harcamayan kadın makbul değildir
Tamam bundan sonra bende yicem zaten amacim yaranmak değil. Zaten Bu tavrım yüzünden kötüyüm hep onun gözünde .
Hep bana kiymetimi bilmiyorsun diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X