Herkes memnun olmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam da kayınpeder "kızım senin ailen aile de bizim canimiz yok mu? Torun gormek bir tek senin babanın hakkı mi ?!" dese ilişkiler onarilamaz şekilde yıpranır .İnsanlar gelinlerini de kırmadan bu şekilde dile getirmişler bozmadan yapmaya çalışmışlar ..yoksa gelininin yüzüne oğulları evde olmadığı an " senin yüzüne çok hevesli olduğumuzu sanma ,torunumuzu çok özlüyoruz" diyenler bile var
Ben hiç torun için söylediğini düşünmedim. Öyle bile olsa bunu dile getirmesi gereken yine koca kişisi. Ailem de çocukları özlüyor bir süre de burada kalın diyebilirdi kadın memleketinden döndüğünde. Ne de olsa çalışmıyor. Telefon edip kp in çağırması bana hiç normal gelmedi. Eşi son derece pasif gördüm.

Sizin eşiniz ikide bir babanız neden kardeşimize harcadığınız parayı size harcamiyor, neden size ev araba almıyor diye soylenen bı adam değil miydi? Kendi birikim yapmayan, evi arabayı kucağına bekleyen bir adam eşiniz. Kusura bakmayın evlat sahibi olmak yedirdim icirdim gezdirdimle olmuyo. Geleceğini de düşüneceksiniz. Herşeye tamam, olur, kocam çocuğum için diyerek iyi bir anne olunmuyor. Zaman zaman ipleri elinize almak,hayır bu sene tatil yok, para biriktiricez demelisiniz

Sonra o konu çözüldü canım güya benimle uğraşıyor saka yapıyormuş umarım öyledir. burda sizlerle konustuktan sonra konuştum tartistim.olay tatliya bağlandı.
Bu durum biraz farklı yilda bir gezme gerçekten ihtiyacı . Burdaki herkes de cok mantıklı seyler yazmışlar .
Bundan sonra hem birikim yapmak hem tatil yapmak istiyorum. Ikside olur biz istersek çünkü bunu yapıp başaranlar da olmuş yorumlarda oyle dediler.
Ben de basaririm diye düşünüyorum.

Tamam bundan sonra bende yicem zaten amacim yaranmak değil. Zaten Bu tavrım yüzünden kötüyüm hep onun gözünde .
Hep bana kiymetimi bilmiyorsun diyor.
kesinlikle bak zararın neresinden dönersen kardır
senin tavrın nasıl bir insana yarar biliyor musun hani burada bazen görüyoruz işte eşim çok cimri işte şundan kısıyor bundan kısıyor almama kızıyor giymeme kızıyor yememe kızıyor vesaire vesaire anlatıyorlar eğer öyle bir adamla olmuş olsaydın tamam senin tavrın çok işe yarayabilir de hoşuna giderdi
ama o da ne olurdu sonu gelmezdi sen kısdıkça devamlı isterdi daha da kısmanı isterdi
yani Bu işler böyledir bunu sakın unutma bak ilk cevabını da hani çok da uzun olmasın diye yazamadım ama aynı olay halamında başına geldi
halamda Yapı itibarıyla lüzumsuz gereksiz görür yemeyi içmeyi gezmeyi eniştem yemeye gidelim dediğinde bir saat hani şahit olmuşumdur ne gerek var ben o paraya kıyma alır şu kadar da köfte yaparım dediğini
sonuç enişte bey halami aldattı şu an boşanıyorlar ve inan bana eniştem de yemeyi içmeyi gezmeyi harcamayı seven kadınlarla beraber olmayı seçti
yani erkekler böyle aslında düz mantık bi zorlukları Yok onları zorlaştıran bir şey biziz
yapılarına uygun hareket etmek lazım taleplerini karşılamak lazım makul düzeyde olanları tabii ki
ondan ayrı bir yol bir yön belirleyip onu memnun ederim mutlu ederim diye asla düşünme edemezsin
aksine kaybedersin

Konu sahibi bu kadar tutumlu olmayın evet birikim önemli ama kırk yılda bir dışarıdan yiyeceğiniz yemek parasıyla zengin olmazsınız. Bir tanıdığım vardı kızının saçını hep kısacık kestirirdi şampuan su fazla gitmesin diye. Sofradan kalkan zeytin çekirdeklerini çöpe atmazdı sobaya yakardı. O kadar tasarruf yaptı yeni bir ev yaptırdı içine oturamadan çok da genç sayılabilecek bir yaşta vefat etti. Biraz hayatınızı yaşayın

Daha bugün illa dışarı çıkıp yemek yiyelim cok yoruldun sen dedi kabul etmedim kiyamadim o paraya 2 kg et alırız dedim 🙈

O da cok sinirlendi biz sana insanlik yapıyoruz senin yaptığına bak dedi.
Askim ben de seni düşünüyorum dedim.
Böyle düşünme dedi tek basima gidecem o zaman dedi.

😢

Sonra ama korana var dedim

.
Bu semtte olmadığını ikimizde biliyoruz dedi.

Ya o zaman eve durum soylesek olur mu dedim daha ucuz hesabi yapıyorum kafamda .
Elinde liste vardı onu uzattı gittim 9 tl lik menüyü sectim.
Esim dalga gecti hatta daha ucuzu da vardi bak bu 8 tl bunu alsaydin dedi.

Nasil üzüldüm.
Kendimi küçük dusuruyorum sanırım hep.
Dalga konusu oldum gözünde. O gitti kendine en iyisini sipariş verdi.
O seviyor kendine deger veriyor ben bu durumda bile kendimi değil eşimi düşünüyorum.

Ama yine mutlu değil ki.
Çooook sıkıcı bu. Erkeklerin asla istemediği bir davranış biçimi. Kendinize değer vermediğiniz gibi karşı tarafı da bunaltıyorsunuz. Dokuz tl lik yiyince milyoner olmayacaksınız.

Yaşayamadıktan sonra biriktir biriktir nereye kadar

Çalışanı insan için zor gerçekten 1 senenin stresini atmak istiyor haklı olarak zaten bu sene evlere kapandık hep kimse bşy yapamadı. E senelik izinde az 15 gün eşinde gezmek istiyor dinlenmek istiyor çok normal şeyler.

Baban doğru düşünmüş olabilir ama eski insan onlar gezme kültürü yok ki eski nesilde ev alalım araba alalım arsa yapalım ama yasamak ne olacak hayat ne olacak onları düşünmek zor.

Sizde çalışın bir iş bulup beraber çalışırsanız daha uygun yerlerde tatil yapabilirsiniz. Kiradan da kurtulursunuz.

Takmayın ya eğlenmeye bakın her kafadan bir ses çıkar.

Siz mutlu olmazsanız eşiniz, aileniz, çocuklarınızın mutlu olacagini mi düşünüyorsunuz? Insan önce kendini memnun etmeli. Sizin düşüncenize sahiptim 2-3 yıl öncesine kadar. Baktım ne ben mutluyum ne kimseyi mutlu edebilmişim. Önce ben diyebilmeli insan arkası zaten geliyor. Mutlu kadın etrafına da mutluluk ve pozitif enerji saçıyor.

elim ayağım tutarken, sağlığım yerindeyken ben de aynen bu bakış açısı ile kazandığımı harcamak isterim. hayat kısa.
annem emekliydi ama çalışmaya devam ediyordu. 5 sene daha çalışır sonra bırakıp gezer tozarım rahat rahat derdi.
bunu dediğinin 2. senesi hastalandı, 3. senesi vefat etti.
hayalini gerçekleştiremedi..
insanın keyfini de tatmin etmesi önemli hayatta.
Çok üzüldüm mekanı cennet olsun inşallah ne denir...

Konu sahibi bende sizin gibiyim hem birikim yapmak istiyorum, gereksiz harcamaları kısıyorum ve etrafımdaki herkesi kırmadan mutlu etmeye çalışıyorum. Bütün yazılanları okuyup ben de nasibimi aldım. Annemin telefonda sesi soğuk gelse acaba bana mı kızdı bişey mi yaptım diye salak salak endişelenirim. Bir ara o kadar kötü hale geldim ki eşim sağolsun her ağladığımda sarıldı benimle saatlerce konuştu. 27 seneyi etrafımı mutlu etmeyle geçirdim. Kendimi değersizleştirdiğimi sonradan farkettim, farkettim de bundan kurtulmak ne yazık ki o kadar kolay değil. Artık Her endişelendiğimde ya da ailem ya da eşimin ailesi kendi isteklerini empoze etmeye çalışınca istemezsem içimden gelmiyosa söylüyorum ama içim burkuluyor, o zamanda kendimle iç hesaplaşmama çekiliyorum, kendimle konuşuyorum kendimi sakinleştiriyorum önce düşüncelerimi beynime endeksliyorum biliyorum ki daha sonra bu davranışlarımla da özdeşleşecek. Kendinizle konuşun. Olması gerekenleri kendinize itiraf edin.

Niye birikim yapmakla hayattan zevk alacak şeyler yapmak, para harcamak zıt kutuplara yerleştirilmiş ki?
Birikim yapıp gezip eğlenebilirsiniz. Biz yapıyoruz.
%10 kuralı ( bu oran değişebilir)
Elimize geçen her paranın %10'u birikime gider. Bizi sarsmadan farkında bile olmadan paramız birikir.
Masrafları düştükten sonra kalanı gönlümüzce harcarız.
Birikim yapmak için illa sirkeyi sarımsağı hesaplamaya, suyunu sıkıp damlayanı yemeye gerek yok.
Eşinizle, çocuklarınızla bugünleriniz geri gelmeyecek, hayattan zevk almaya bakın.
Eşiniz gayet makul bir tatil planı yapmış.

Konu sahibi, benim kayınvalidem de çok para biriktirir. Öyleki şu an dış görüntüsünü etkileyen bir sağlık sorunu var, para gider diye gitmiyor. Ailecek dışarda yemek hiç yememişler. Kadıncağız bir gün olsun bugün de yemek yok dememiş.
Hatt nişan alışverişine çıktık, dönüşte eşim iskenderciye girelim dedi, ay acıkmadım ben diyr simit cafeye girmek istedi. Surat astı oturdu. O kadar içi gider yani.
Her şeyin en ucuzunu arar, bulunca saatlerce pazarlık eder.
Bizden az gelirleri var, biz kenara pek para koyamıyoruz. Onlar ama her ay para koyuyorlar. Şu an ev alacaklar yatırım için.
Yemeden, içmeden, gezmeden.
Ömründe denize ayağını değdirmemiş. Düğün için İstanbul’a gitmiş gelmiş, memleketi yaşadığı şehirden başka şehir görmemiş. Memlekete de fındık zamanı gider, para gitmesin diye üç günde toplanacak fındığı onbeş gün toplarlar, ayağı kolu şişer döner. Biz işçi tutun deriz olmaz derler.
Yaşamadı yani.
Kadın bir gün ömrünü yaşamadı. Bundan sonra da böyle gider, 20 sene sonra öldükten sonra o canından biriktirdikleri de bize kalacak. Değecek mi? Hiç sanmam.
Bizim bir evimiz bir arabamız var. Biriktirmiyoruz. Kenarda hastalık için bir miktarımız var yeter.
Ben yaşamaya geldim bu hayata. Oğluma biriktirmek için değil, oğlumla ve eşimle güzel yaşamak için.
Ki sırf canım istemedi, yoruldum diye yada sadece canım yemek istedi diye dışarda yeriz biz. Yemedikten, gezmedikten sonra biriktirmek me işe yarayacak.
Gezmekten keyif alırken, yemekten keyif alırken yapmak lazım bunu.

Bu hayatta kendimi hep 2. Plana attım.
Biliyorum bu cok büyük bir hata.
Karşımdaki insan mutlu olsun ben onun mutluluguyla zaten mutlu olurum
Şeklinde bir yaşam seklim vardı ama bu her zaman mümkün olmuyor.

Biz kiraciyiz. Birikim yapamiyoruz. Tek maas olunca sadece ye giy gez şeklinde bir yaşantımız var.
Ama birikim yapanlara bakıyorum hep bir seylerden kısarak bir şeyin sahibi olmuşlar.

Eşimde biriktirme huyu yok. Olduğu harcanacak.

Babamda da tam tersi olduğu yatırım olacak. Giymez gezmez sadece yer o da yaşamak için. Yedirir misafir alır ama pek kendini düşünmez. Insanlara iyilik yapar kendini 2.plana atar. Yatırım bile dediğine göre hep bizim için yapıyor.

Sanırım babama cekmisim bunları yazınca farkettim bende.

Neyse konu cok uzamasin .

Eşim villa kiralamış yazlık tatil için. 2 hafta tatili var. Ortalama 10 gün falan kalırız diyor.
Uzaklaşmak istiyor sehir olarak .hem bir yıl cok yoruldu dinlenmek istiyor.
Korana sıkıntısı da yok ev cok sakin bir yerde ve 4 aydır kimse girmemiş içine.
Havuzu da var.
Bunları yazıyorum ama bir yandan hic gidesim yok.
Kredi kartına taksit yaptıracak bir yıl onun borcunu ödeyecek. Yine birikimsiz bir yıl.

Babam tatil de ne yapıyorsunuz bize gelin dedi ben de eşimin tatil planını anlattım babam hemen kızım paranızı niye tutmayı bilmiyorsunuz her yıl bir yere gidiyorsunuz?
Birlikte vakit geçirelim hem torun sevmek ıstiyorum buraya gelseniz olmaz mi dedi.
Gelicez ama tatilin son 4 günü orada oluruz dedim.
Babam cok üzüldü söylendi. Annem de bir taraftan vazgeçirmeye çalıştı . Ben de anne ben kendim icin değil esim ve çocuklarım icin gidiyorum lütfen anlayış gösterin dedim. Oyle tlf kapattık.

Bir taraftan ailemle vakit gecirmek istiyorum bir taraftan eşimle tatile gitmek. Ama 2 tane ben yok ki.
Bu da dert mi diyorsunuz belki babami da esimi de cok seviyorum kalpleri incinsin hic istemiyorum.
Ama herkesi ayni anda mutlu edemiyoruz.

Biliyorum ailem bizim iyiligimizi düşünüyor. Ama buna da eşimin ihtiyaci var.

En kötü huyum hc taraf tutamıyorum. Herkes kendince haklı.
Bir tarafta sağlam duramiyorum. Dursam bile diger taraf aklimda kalıyor

Sizlerde böyle misiniz bu halden nasıl kendimi kurtarabilirim. ?

1. Sorum kendimi de düşünmek istiyorum nasıl yapicam

2. Sorum : Herkesi memnun etme huyumdan nasıl vazgecicem?
Aileniz cok mudaheleci. Esnizin davranisi cok yanlis olsa bile kendi oarasi kendi borcu sonucta yetiskin insanlara ustelik evli insanlara bu kadar karisilmamali bence

Her şeyin orta yolunu bulacaksınız. Bana göre gelirin yüzde otuzu birikime ayrılmalı.
Biz şu an için gelirimizin yüzde ellisini ayırıyoruz. Tatil için de bütçemize ne uyuyorsa onu tercih ederiz. Bütçemi aşan bir yere gidip de bir yıl borç ödeyemem mesela.
Sizi de biraz abartı buldum. Dışarıda yemek yemekle bsy olmaz.
Onun dışında ailenize de vakit ayırın eşiniz olmadan da bir hafta kalırsınız ne olcak
İleride siz de çalışırsınız maddi açıdan daha rahat edersiniz.

Konu sahibi, benim kayınvalidem de çok para biriktirir. Öyleki şu an dış görüntüsünü etkileyen bir sağlık sorunu var, para gider diye gitmiyor. Ailecek dışarda yemek hiç yememişler. Kadıncağız bir gün olsun bugün de yemek yok dememiş.
Hatt nişan alışverişine çıktık, dönüşte eşim iskenderciye girelim dedi, ay acıkmadım ben diyr simit cafeye girmek istedi. Surat astı oturdu. O kadar içi gider yani.
Her şeyin en ucuzunu arar, bulunca saatlerce pazarlık eder.
Bizden az gelirleri var, biz kenara pek para koyamıyoruz. Onlar ama her ay para koyuyorlar. Şu an ev alacaklar yatırım için.
Yemeden, içmeden, gezmeden.
Ömründe denize ayağını değdirmemiş. Düğün için İstanbul’a gitmiş gelmiş, memleketi yaşadığı şehirden başka şehir görmemiş. Memlekete de fındık zamanı gider, para gitmesin diye üç günde toplanacak fındığı onbeş gün toplarlar, ayağı kolu şişer döner. Biz işçi tutun deriz olmaz derler.
Yaşamadı yani.
Kadın bir gün ömrünü yaşamadı. Bundan sonra da böyle gider, 20 sene sonra öldükten sonra o canından biriktirdikleri de bize kalacak. Değecek mi? Hiç sanmam.
Bizim bir evimiz bir arabamız var. Biriktirmiyoruz. Kenarda hastalık için bir miktarımız var yeter.
Ben yaşamaya geldim bu hayata. Oğluma biriktirmek için değil, oğlumla ve eşimle güzel yaşamak için.
Ki sırf canım istemedi, yoruldum diye yada sadece canım yemek istedi diye dışarda yeriz biz. Yemedikten, gezmedikten sonra biriktirmek me işe yarayacak.
Gezmekten keyif alırken, yemekten keyif alırken yapmak lazım bunu.
Soylediklerinizden cok etkilendim demek ileride benim çocuklarım da buyuduklerinde böyle dusunecekler. Ben de sizin gibi olmak o kadar isterdim ki neden değil anlamıyorum. Içimde neden istek yok.
Ağladım yazdıklarınizi okuyunca ne güzel düşünüyorsunuz . o parayı cocuklarimla harcayip yaşamak icin harcarim demişsin.
Anın tadını kaçırarak yasamisim meğer.
Yaşım 30 duzelir miyim acaba 🤔

Soylediklerinizden cok etkilendim demek ileride benim çocuklarım da buyuduklerinde böyle dusunecekler. Ben de sizin gibi olmak o kadar isterdim ki neden değil anlamıyorum. Içimde neden istek yok.
Ağladım yazdıklarınizi okuyunca ne güzel düşünüyorsunuz . o parayı cocuklarimla harcayip yaşamak icin harcarim demişsin.
Burada yazilanlari dikkate alıp farkina varmaniz bile aslinda bir adımdır.
Ikinci adim da bu farkettikleriniz uzerinde çalışmak.
O da ufak ufak değişimlerle olur.
Mesela bir gün siz esinize teklif edin disarida yiyelim diye (biri daha yazmisti sanirim)
Baska bir gün de evde sofra donatin en azindan disarida yemis hissi yasatin, mesela.mumlar müzikler :)
Bakin tatile gidiyormussunuz, eşinize uymaya çalışın, akliniza aman harcamayalim ne gerek var düşüncesi geldiginde o an farkina vardiginiz an kendinizi akışa bırakın o anin tadını çıkarın.
Tabii ki tutumlu olun, har vurup harman savurmak kimseye bir sey katmaz ama daha önce de yazmistim esinizin biraktigindan biraz fazla isteyin o fazla kismi kenara atin. Ya da eşinizle bir ortak karar alin ve maasindan her ay şu kadar birikim yapalim diyin.
Tatili borçla yapsanız bile hem o borcu ödeyin hem kenarda birikiminiz olsun.
Ev araba alma gibi hedefler koyun, ulaşmaya çalışın.

İsterseniz yaparsınız elbette.
30 yada 40 fark etmez. İçinizden gelsin yeter ki... Hiç bir zaman geç değil.
Bu sene mesela biz tatile gidemeyeceğiz salgından dolayı, daha fazla eve kapanıp kalmasın diye sürekli çocuklarımızın yaşıt olduğu arkadaş grubumuzla çayır çimenli kendin pişir kendin ye tarzında yerlere takılıyoruz. Kalabalık da olmasın istiyoruz daha böyle çiftlik gibi yerlere gidiyoruz, atlar ördekler ve hatta canlı müzik fln var. Kayınvalidem görmüş fotoğrafları evin balkonunda yapsaydınız ya mangalı oralar pahalıdır demiş. Kendi öyle yapardı muhtemelen.Evet 100 lira cebimizde kalırdı ama servis et, temizle, yıka ben yorulacak tat alamayacaktım. Çocuklar açıl havada koşup eğlenemeyeceklerdi. Sonuna kadar da değiyor. Kayınvalidemle aramızdaki temel fark bu bence, o kendini yıpratıyor. Canına acımıyor. Ben paraya acımıyorum. Yine kazanırız sağlık olsun da...
Annem kayınvalidem 10 yaş büyük, ellerine, yüzüne saçına baksanız annemi ufak sanırsınız. Annem de kendini yıpratmaz çünkü.

Sizi eski konularınızdan biliyorum. Sizde hissettiğim herkes beni övsün iyi desin tavrı var. Sizin istemediğiniz şekilde eleştirince tavrımız çok ters oluyor.
Üzgünüm bu durumunuzda ben bir dert göremedim

• Muhteşem
Reactions: JES
Daha bugün illa dışarı çıkıp yemek yiyelim cok yoruldun sen dedi kabul etmedim kiyamadim o paraya 2 kg et alırız dedim 🙈

O da cok sinirlendi biz sana insanlik yapıyoruz senin yaptığına bak dedi.
Askim ben de seni düşünüyorum dedim.
Böyle düşünme dedi tek basima gidecem o zaman dedi.

😢

Sonra ama korana var dedim

.
Bu semtte olmadığını ikimizde biliyoruz dedi.

Ya o zaman eve durum soylesek olur mu dedim daha ucuz hesabi yapıyorum kafamda .
Elinde liste vardı onu uzattı gittim 9 tl lik menüyü sectim.
Esim dalga gecti hatta daha ucuzu da vardi bak bu 8 tl bunu alsaydin dedi.

Nasil üzüldüm.
Kendimi küçük dusuruyorum sanırım hep.
Dalga konusu oldum gözünde. O gitti kendine en iyisini sipariş verdi.
O seviyor kendine deger veriyor ben bu durumda bile kendimi değil eşimi düşünüyorum.

Ama yine mutlu değil ki.

Tamam kabul bazen idare etmek , bütçeye göre davranmak güzel de ama eşin en azından teklif ettiğinde gönlünce çık , gez , ye.

Bunu kendine yapma lütfen. Sonra çok pişman olursun.

Sen kendine ne kadar değer verirsen , karşında ki de o kadar verir. Bunun esnekliği hiç yok.
..

Tatil konusunda da maddi olarak hiç açma konuyu. Gidip en güzel bikiniyi al. Bir kaç özel parçada satin al ve gidin tatilinize.

Orada da paranın lafını hiç açma.

Dönüşte de eşin gelsin sen bir hafta daha ailende kal.

Her şey senin elinde , istersen eğer olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X