- 14 Ocak 2013
- 1.467
- 1.362
- 333
- Konu Sahibi CitirTurtam
-
Sevgilinin niyeti masumane gelmedi, siz birbirinizi uzaktan tanıyorsunuz yeterince olgunlaşmış bir ilişki değil. Kimse babasının hayrına ev tutup kirasını ödemez, bu kadar saf olmayın. Yurdun giriş çıkışı, düzeni belli. Tabi sevgilin özgürce ev ortamı yaşayamaz öyle olursa, haklı...
Erasmus benim bildiğim öğrenci değişim programı :) sen hangi okuldaydında erasmusla bahçeşehire geçebiliyorsun :)Kızlar Allah izin verirse eylülde bir dönem Bahçeşehir üniversitesi iletişim fakültesinde okuyacağım (ERASMUS'da tercihim istanbul oldu).
Oradaki öğrenci yurtları hakkında hiçbir bilgim yok. Netten biraz baktım da Nuvola Kız Öğrenci Yurdu var, temiz bir yere benziyor, fakat fiyatla ilgili hiçbir bilgi bulamadım. Yüzyüze görüşünce söylüyorlarmış. Bildiğiniz uygun ve temiz bir yurt var mı bana önerebileceğiniz?
Birde ben Erasmus hibesi almayacağım, çünkü "free mover" öğrencisi olarak başvurdum. Erasmus için ortalamam yeterli olmadı.
Aradaki tek fark hibe almayacağım, diğer bütün Erasmus prosedürü benim için de geçerli. Buna dahil olan da hiçbir eğitim ücreti ödemeyeceğim. Ben almanyada yaşadığım için burDa devlete yardım için başvurdum, aylık hibe almak için. Aylık 400-600 arası yardım alacağım olursa, bu parayla her ay geçinmem lazım (kira, yeme, içme, yol, diğer ihtiyaçlar, okul için ihtiyaçlar, vs vs). Bana yeter de artar bile diye düşünüyorum.
Birde şu sorunum var. Sevgilim benim yurtta yaşamamı kesinlikle istemiyor. Sana ev kiralayacağım diyor. Kiramı da o ödeyecekmiş. Diğer taraftan annem baskı yapıyor, yurtta kalacaksın diye. Her ikisini de anlıyorum, daha çok da annemı. Yalnız yaşamamı istemiyor dünyanın binbir türlü hali vat. Fakat sevgilim kesinlikle istemiyor ve bu yüzden kötü kavga edeceğimizden korkuyorum. Anlatmaya çalıştım anneme hak veriyor, kız evladısın sonuçta her anne böyle düşünür falan. Yine de ben seni yurtta bırakmam diyor.
Ne yapacağımı şaşırdım açıkcası
Erasmus benim bildiğim öğrenci değişim programı :) sen hangi okuldaydında erasmusla bahçeşehire geçebiliyorsun :)
Almanyada özel ünüversitede uzaktan eğitim görüyorum. Evet BAU ile benim üni arasında sözleşme mevcut ve erasmus sözleşmesi de mevcut :)
Aa çok iyi bir fırsat bu :) bende istanbulda yurtlara bakıyorum şu sıralar :) marmara üniversitesine yerleşicem sanırım :) eğer bi yurt bulursan banada haber ver olur mu tatlım
Kızlar Allah izin verirse eylülde bir dönem Bahçeşehir üniversitesi iletişim fakültesinde okuyacağım (ERASMUS'da tercihim istanbul oldu).
Oradaki öğrenci yurtları hakkında hiçbir bilgim yok. Netten biraz baktım da Nuvola Kız Öğrenci Yurdu var, temiz bir yere benziyor, fakat fiyatla ilgili hiçbir bilgi bulamadım. Yüzyüze görüşünce söylüyorlarmış. Bildiğiniz uygun ve temiz bir yurt var mı bana önerebileceğiniz?
Birde ben Erasmus hibesi almayacağım, çünkü "free mover" öğrencisi olarak başvurdum. Erasmus için ortalamam yeterli olmadı.
Aradaki tek fark hibe almayacağım, diğer bütün Erasmus prosedürü benim için de geçerli. Buna dahil olan da hiçbir eğitim ücreti ödemeyeceğim. Ben almanyada yaşadığım için burDa devlete yardım için başvurdum, aylık hibe almak için. Aylık 400-600 arası yardım alacağım olursa, bu parayla her ay geçinmem lazım (kira, yeme, içme, yol, diğer ihtiyaçlar, okul için ihtiyaçlar, vs vs). Bana yeter de artar bile diye düşünüyorum.
Birde şu sorunum var. Sevgilim benim yurtta yaşamamı kesinlikle istemiyor. Sana ev kiralayacağım diyor. Kiramı da o ödeyecekmiş. Diğer taraftan annem baskı yapıyor, yurtta kalacaksın diye. Her ikisini de anlıyorum, daha çok da annemı. Yalnız yaşamamı istemiyor dünyanın binbir türlü hali vat. Fakat sevgilim kesinlikle istemiyor ve bu yüzden kötü kavga edeceğimizden korkuyorum. Anlatmaya çalıştım anneme hak veriyor, kız evladısın sonuçta her anne böyle düşünür falan. Yine de ben seni yurtta bırakmam diyor.
İkisini de mutlu edebilmen için bi yurda yerleş bence, sevgilin de ev kiraladın çok istiyorsa. Arada yurtta arada evde kalırsın. :)
sen almanyada sevgilin türkiye'de mi? ailen nerede?
yurt senin için en iyisi olacaktır. almanya'dan gelip türkiyede bir dönem geçireceğin süre için ev tutmak pek güvenli olmayabilir. biraz deneyimli olsan neyse de.
Kızlar Allah izin verirse eylülde bir dönem Bahçeşehir üniversitesi iletişim fakültesinde okuyacağım (ERASMUS'da tercihim istanbul oldu).
Haklı olabilirsin, kimsenin içini bilemeyiy. Fakat ben kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Biz 4 yıldır birlikteyiz ve birbirimizden ayrı çok zaman kaybettik. Çok kavgalar ettik, aileler çok karıştı, sevgimizi ilişkimizi doya doya yaşayamadık. Seneye evlilik planları kuruyor, fakat ben 2016 da mezun oluyorum, hemen iş bulabilir miyim o da belli değil, kolay işler değil bunlar. Önce diplomamı elime alacağım, gerisi gelir ondan sonra hayırlısı ile. Bende onun yakınımda olmasını istiyorum, her görmek istediğimde hemen çıkıp gelsin, beraber vakit geçirelim, yemeğe gidelim, ders/iş çıkışı gelsin beni alsın, birlikte bi çay içelim, oturup bi film izleyelim, vs vs.
Ben düşündüm ki madem yakınımda olmak istiyor, kendisi yakınıma taşınsın, ben yurtta kalayım, böylece de hergün görürüz birbirimizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?