Öğrenci yurdunda "çölyak" la yaşam..

llllpocahontasllll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
413
0
0
Diğer
Merhaba arkadaşlar..
kendimi bildim bileli zayıflık -hatta aşırı zayıflık problemim var.
aslında herhangi bir sağlık problemim bulunmuyordu -şu son birkaç aya kadar..
normalde kendimi zorladığımda kilo alabiliyordum ama bir süredir ne kadar yesem de alamıyorum.
bu sebeple bi dahiliye doktoruna gittim ve yaptırdığım kan, idrar ve gaita testlerinde karaciğer enzimleri yüksekliği dışında hiçbir şey çıkmadı.
ultarson çekildi ama karaciğerde bi anormallik görülmedi, doktorum çölyak hatalığından şüphelendi ve beni bi gastroenteroloji uzmanına yönlendirdi..
randevum bu ayın 17 sinde..

şimdi bakıyorum hastalığın belirtilerine ve hepsi görülüyor.. karaciğer rahatsızlığı da bu durumun bi belirtisi..
yediğim yemeğin hemen ardından tuvalete çıkma gereksinimi duyuyorum.

eğer bu hastalık varsa tek çözümü ömür boyu ona uygun diyet..
ve bu diyette de birçok yiyecek yasaklı; buğday, yulaf, arpa, şehriye, bisküvi, kek, pasta... kısacası arpa ve buğdayın bulunduğu her şey..

bu hastalığa özel ekmekler ve birkaç markanın bisküvileri var ama fiyat olarak normal yiyeceklere göre daha pahalı.

asıl sorun şu ki.. ben bi öğrenci yurdunda kalıyorum ailemden uzak..
ve burda çıkan yemekler pek yiyebileceğim türde olmayacak, malum un, şehriye, makarna yemem yasak..

ne yapacağımı bilemiyorum.. köşeye sıkıştım. evimde olsam, annem hazırlar bi şekilde bana özel yiyecekler ama yurtta ne yapacağım bilmiyorum.
bu hastalığa sahip arkadaşlar ya da çevresinde bu hastalığa sahip kişiler lütfen yardımcı olun

Canım eski işyerimde bu hastalığı yaşayan bi arkadaşım vardı. Dur bakalım bi sonuç tam belli olsun. O teşhis süresinde daha farklı şeylerden bahsetmişti dayanılmaz karın ağrılarından vs. Genelde sulu yemekler yiyordu işyeri yakınlarında bi yerden ve o kadarda zor olmadığından söz etmişti. 7 yıldır bu diyeti uyguluyormuş sadece biraz dikkat etmek gerek aldığım herşeyin içindekiler kısmını okuyorum dışarda yemek yemek biraz sıkıntı oluyor diyordu umarım öyle bişey yoktur canım

Yahu bı dur sonuc cıksın hele bı

Daha once doktor bana ölceksın dedı ama bak yane durumu

Yanı bole dese bıle bır ıkı dr gıt arastır bu alanda uzmanı a gor. Olmaz yanı herkesın her dedıne ınanma

Merhaba canım,

Daha önce çölyak olmanla ilgili özel mesajdan yardım istemişsin ama o gün mesajını okudum cevap veremeden evden acil çıkmam gerekti sonra da unuttum,kusura bakma lütfen :26:

Ben ailemin yanında okuyorum,ailem sırf çölyak olduğum için kazandığım üniversitenin bulunduğu şehre geldiler benimle.
Diğer türlü yurtta asla kalamazdım,öğrenci evine çıkmam gerekecekti o zaman da evdekiler problemimi anlayamayacağı için sürekli problem olacaktı.

Senin için en iyi seçenek ailenin okuduğun şehre gelmesi görünüyor,yok bu mümkün değilse öğrenci evine çıkıp kendin pişirip taşırmalısın...

Ayrıca kesin olarak çölyak teşhisi konuldu mu ?

Konuldu ise sana yardım edecek birçok site biliyorum,beni mutlaka haberdar et olur mu ?

belirtiler farklı olabiliyor sanırım o dayanılmaz ağrılar bende de var henuz teshis konulmadı ama bugday yiyince oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…