- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Bilmiyorum ki belki de öyledir aslında başta sözlük olayını akıl etsem iyi olurdu ama dediğiniz gibi suan yeni olduğumu anladıkları için böyle yapıyorlar sanırımKelimeyi bilemeyince ne yaptınız
Ben kendi oğluma sözlük müyüm ben kolaya alışma ben bilemediğim kelimelerde sözlüğe bakıyorum diyorum
Bence kıyafet ya da bilgi değil de yeni olduğunuzu hissetmişler gibi geldi
Sözlük olayı mantıklı haklısınız bi de hesap sorar gibi e siz su kelimeye şu dediniz ama anlamı farklıymış falan diyorlar sınır oluyorum iyice..Sözlük isteyin, kim hangi kelimeyi soruyorsa siz bilseniz de bilmeseniz de sözlükten baksın.
Siz hiç söylemeyin, kalıcı olsun diye elbette.
Kıyafet için de özgüvenli hissetmeseniz de öyle durun, zamanla takılmadığınızı göreceksiniz.
Öyle valla baya hemde. Özellikle o iki kız öğrencim sanki ben öğretmen degilimde onlarmis gibi davranıyorlar çok çok irrite oluyorumŞımarık veletlerin içindesin, yetiştikleri tarzda birini görmeyince yadırgamışlardır...
Birde bunlar tam ergen, tehlikeli olurlar bırak birde saçma sapan oyunlarına alet etmezlerse seni otur dua et böyleleri ayrı bir dengesiz oluyor çünkü...
Burada neler okuyoruz görüyoruz...
Öyle yahu keşke sözlük olayını en baştan akıl etseydim ama ne bileyim ya öğretmen ne hata yapacak diye beklenir mı surekli..ki daha ilk haftada koşmuş şikayet etmişler çok çok moralim bozulduBencede her kelimeyi bilen bi hoca istiyolarsa ingiliz getirsinler. Bilememeniz çok normal ama kendinizce bi otorite kurun ve sözlüğe bakmalarını söyleyin. Bilmediğinizi hissettirmeyin yani.
Ve böylelerine karşı umursamaz ve dik bi duruş sergilerseniz onlar da sizinle uğraşmaktan vazgeçicektir.
Bakış olayını kanıtlayamam zaten ama bazen bağırıyorum derste kendimi tutamayıp.. bir de erkek öğrencilerim o kadar iyi ki.. ne oluyor bu kiz öğrencilere anlayamıyorumBakışlarına ayar veremezsin muhakkak.
Açık açık sözlerde bir terbiyesizlik görürsen özeldeyim deme ver gereken ayarı.
Kendini kötü hissetmene gerek yok.
Sözlük denen bir şey var madem oradan bakmayacaksınız ne için var de gerektiğinde.
Bir de bilmedikleri kelimeleri araştırma ve cümle içinde kullanma ödevleri ver o durumlarda.
Ödev korkusuna her şeyi sormayı bırakacaklardır :)
Bir de hesap soruyorlar bazen ya ama sis buna bu demiştiniz başka birseymis falan.. sanki onlar okudu 4 sene.. off öğretmenlikten sogutur böyleleri insanı. Valla onu da yaparlar yakında çocukların ellerinde i phoneler samsung son model telefonlarAllah yardimciniz olsun en tehlikeli ogrenci grubu. Sozluk degilsiniz sonucta bilerek kiyida kosede kalmis kelimeleri de soruyor olabilirler. Gormezden gelmeye calisin bence cok onemli hissettirmeyin gocunmayin giyiminizden de.
Benim arkadasimin da telefonuyla dalga gecmistiler hala tuslu telefonu var diye
Kesinlikle zaten bir kelimeyi bir kaç kere soruyorlar bazen belli uçup gittiği. Bi de ne bileyim her an tetikte olmak zor yani insan olarak en ufak şeyde bu hocada birşey bilmiyor gibi algilanilmasi canımı çok sıkıyoringilizce bilmedikleri kelimeyi başkasından duyunca öğrenemezler ki.
şahsen anasınıfı dahil ingilizce dersim vardı,hocalarım da türk değildi. eşşek gibi sözlüğü okuya okuya native speaker olma yolunda gidiyorum. hala da bakıyorum sözlüğe. keşke başta söyleseydiniz büyük ihtimalle şimdi kendi aralarında "eheheheheh bilmiyo ondan sözlük istiyo" diyeceklerdir ama umursamayın. hiç olmadı telefonlarına online olmayan bir sözlük indirip onu kullansınlar.
diğer konuda da yapacak bir şey yok sanırım. okul olsa idare vs çözebilir miydi bilmiyorum ama etüt merkezinde bunlar olağan diye düşünüyorum. hatta belki lise çağında ben bile hocalarımla dalga geçmişimdir etüt merkezinde. yapılmasa iyi ama o yaşta bir halt zannediliyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?