Öğrencilerim..

sınıfa girdiğiniz gibi kendinizi tanıtıp, meslekte 4. yılım filan demeliydiniz, yaşınızı da fazla söyleyecektiniz ah. yeni mezun olanları nedense pek takmıyor gibiler çünkü. önlüğünüz yok mu, yoksa da siz alın beyaz önlük giyin "üstüm kirleniyor" diyerek. en pratiği o gözükmüyor ne giyildiği.

Aslında bende takmıyordum ama başka bir hocaya bu durumu söylemeleri çok çok zoruma gitti biz de ne hocalar vardı defter yırtan ama kimseye gidip kötü hoca demedim saygimizdan bilemiyorum öğrencilerin itina ile simartildigi öğretmenlerin yerin dibine sokulduğu bir dönem malesef

Bi de daha 22 yaşındayım ve küçük gösteriyorum tutup yeni mezun olduğumu da söyledim. Aslında 5. Sınıflar falan o kadar iyi ki o kadar akillilar bi tuhaf geliyor 9.siniflarin böyle yapmasi

Bir ogretmen olarak nacizane fikrimi soyleyeyim belki faydasi olur.ogrenciler bazen cok acimasiz olabiliyor sirf zorlamak icin hic bilemeyecegimiz seyleri sorabiliyor.ben kendimce bi taktik gelistirdim bilmedigim bisey sorduklarinda bu sana odev olsun sen arastirip ogren hazirciliga alisma insan arastirip kendisi ogrenince daha kalici olur diyorum.onlarda bu huyumu bildikleri icin cok zorlamazlar beni.kiyafet konusuna gelince hic tinlamayin siz oraya podyuma cikmiyosunuz her zamanki gibi giyinin onlari memnun etmek zorunda degilsiniz.ozguveninizin yerinde oldugunu gorseler cesqret edemezler.kendinize guveniniz olsun.bu sinifin ogretmeniysem burdaki en cok bilgiyi ben biliyorum diyip girin sinava maksat motivasyon

Ben de bu yaş grubuna lüks bir dershanede derse girdim, zordur gerçekten. Bol bol aktivite yap, speaking kısmında kişisel sorular sor, "aşk-flört", "müzik" vb. konularda soru cevap yaptır birbirlerine, gelecek planlarını sor, fazla ödev olayına girme. Ben yaşadığım komik olayları anlatıyordum bazen, alkışlarla girip çıkarsın derslere, mecburen kişisel ilişki kuracaksın, ortam bunu getiriyor.

Ne soruyorlar ki ingilizcede bu kadar bilemeyecek kelime. Öncelikle ingilizce sorsunlar, what is the meaning of X ya da what is the translation of Y gibi. Sınıfta ingilizce konuşmayı kural haline getir. Sonra sözlükleri yanlarında olsun. Veya senin sözlüğün yanında olsun, onlara uzat ve kelimeyi bulsunlar.

Ben de ingilizce öğretmenliği yapmştm etüt merkezinde ilk baslarda benimde problemim senin gibiydi ama aştım bunu. Sınıfta hakimin sen olduğunu hissettir. Ben her dersten önce hazırlanırdım. okulda ne işlemişler konuları ne. O konuyu onların anlayacakları şekilde özetlerdim ve hedef kelimeleri çıkarırdım bu ikisini onlara dagıtırdım dersimi anlatırdım sonra çıkmış soruları çözdürürdüm sırayla. İstersen ortak bi kitapta belirleyebilirsiniz. muhakkak soru geliyor ama daha 1 aydır giriyormuşsun sen de alışıcaksın bu tecrübeyle olan bişey. Ve her rdiğimde derse bi önceki haftadan özet geçerdim kelime sorardım. Ben özetlemeye çalştm ama sorun varsa sorabilirsin. Bu arada bn sınav ing cesi çalıştırıyordum teoglara. Teogda çıkmş soruları götürüyordum. Ama normalde yds, lys üzerine yoğunlaştığım işin çocuklara konunun mantığını anlatıp sorularda ipuçları kolay yollar öğretiyordum alışkanlıkla ve o çocuklardan 95 ten aşşağı alan olmadı çoğu ful çekti ayrıca soru çözdürüken çeviri de yaptırıyordum bazen hikaye okutuyordum kısa kosa ceviri yapıyorduk genelde soruları kelime eksiğinden kaçıranlarda oluyordu

Öyle zaten benim köyde okuyan kardeşim bime
Burda dengeyi iyi sağlamak lazım sanırım onlardan biri olayım diyorum bu seferhiç ciddiye almıyorlar öbür türlüsü derste sıkılıyoruz falan diyorlar değişik bu ergenler sekizler falan da fena ama ya en azından böyle abuk sabuk şeyleri yok

Bi de daha 22 yaşındayım ve küçük gösteriyorum tutup yeni mezun olduğumu da söyledim. Aslında 5. Sınıflar falan o kadar iyi ki o kadar akillilar bi tuhaf geliyor 9.siniflarin böyle yapmasi
hocam 9. sınıflar yaparlar maalesef ergenler malumunuz. bilmediğiniz kelime olduğunda ben ayaklı sözlük değilim, diyeceksiniz ya da başka bir üyenin de dediği gibi ben de bilmiyorum telefondan bakalım ayrıca siz söylerseniz akıllarında kalmaz ki kendileri bulursalar kalır.

Ben de Turkce ogretmeniyim gecen sene benzer bir yerde kisa sure calismistim bir grup bana takmisti bu konuda ozellikle bir yerlerden bulup gelip eski kelimeler soruyorlardi. Ben de kelimeyi nerede gorduklerini sordum. Kelimenin anlamini baglamdan cikarmayi denemelerini soyledim ama kelimenin gectigi yer yok cunku ozellikle bulunmus Ben de bozuntuya vermedim birkac sefer bu sekilde ataklari oldu "Yeni bir kelime ogrenmis olurum ben de hemen sozlukten bakalim." diyordum daha sonra hepsine kelimeyle ilgili cumle kurduruyordum bundan rahatsiz oluyorlardi Oyle oyle kestiler bu davranisi.

Bu arada ben de Ingizlizce kursuna gidiyordum hocaya bir kelime sorunca bilemeyince istisnasiz ustune laf getirip o ara masanin ustundeki bilgisayardan kelimeye bakip "Aaa az once ne sormustunuz biri bir sey soruyordu ?" derdi kelimeyi sorunca da o zaman sip diye cevaplardi aklinca Koca adam istisnasiz her kelime sorusumuzda yapardı bilmiyorum dese biz zaten anlariz bilmek zorunda degil ama boyle oyunlara girisince gercekten komik duruma dusuyordu.

Ya bence bu ozel okuldan bagimsiz olarak lise ogretmeni olmak gercekten cok zor. Takmamayi ogrenmeniz lazim.
Inanin her yerde durum cok farkli degil. Ben de esim de devlet liselerinden mezunuz ama bazen konusu acilir, o öğretmenlere yapilanlari hatirlayinca üzülürüz.
Lisede ne kadar cok hassas olduğunuzu belli ederseniz, ne kadar cok ozguvensiz durursaniz, o kadar cok ustunuze gelirler.
Bizim bir biyoloji ogretmenimiz vardi, bizim okula yeni gelmisti, sessiz sakin biriydi. Sinifin erkekleri o kadar cok ustune giderlerdi ki kadıncağız bir gun sinifi aglayarak terk etmisti sonraki sene de tayinini istedi gitti zaten.
O yuzden o zekaları henuz gelisme evresindeki ergenleri umursamayip isinize odaklanin. Sinifta da eger sizinle ilgili bir sorunlari varsa bunu baska bir öğretmene degil, kendinize soylemeleri konusunda uyarin. Arkadan konusmanin terbiyesizlik oldugunu ustu kapali bir sekilde isim vermeden soyleyin.
Ozguvenli ve disiplinli gorunmek zorundasiniz yoksa harcarlar.

Özel okulda öğretmenim ben de. Maddi durumlar uçuyor dediğiniz gibi bir öğretmen olarak bizim imkanlarımızın çok ötesinde hayatları var çoğu öğrencinin ama bu çok önemli değil.
Bir kere mizacınız nasıl bilemem ama hazırcevaplık bu durumlarda işe yarar. Mesela ayakkabıma baksa bir öğrencim hemen dost başa düşman ayağa hayırdır kızlar diyip hafifçe gülümserim.
Diğer meselede ise biraz tecrübe biraz da manevra yeteneği şart,bazıları gıcıklığına yapıyor üst üste soru sorarak akıllarınca sizi deniyorlar bazıları ise gerçekten meraktan soruyor onu ayırt etmek size düşüyor. Samimiyetine inandığınız öğrenciye cevap verin diğer gruba ise sözlüğün icadından bahsedin. Redhouse diye bir kitap var yeni çıkmış oku bak çok seversin falan diyin.
Tabi bunları yaparken iğnelediğiniz kadar sarmalayın da. Birine laf sokarken sınıfın desteğini almak çok önemlidir :) 12 senelik öğretmenlik hayatım bana bunı öğretti maalesef

Paspal.

Tamam hepsini bilmek zor ama 9. sınıf İngilizcesinde ne kadar zor, anlamı hiç bilinmez kelimeler geçebilir ki?
Düzenli çalışmaya ve unuttuğunuz kelimeleri tekrar etmeye davet ediyorum sizi.
Bazen okuma parçası falan veriyorum onun dışında konular zaten kolay.. Ama o parçadan bile ıvır zıvır herşeyi soruyorlar daha doğrusu sorguluyorlar deyim yani bu belli oranda güzel birşey ama sürekli olunca insan bunaliyor

Bunu bende farkettim ilk ve ortaokulda bazı yönlerden sıkıntılı ama çocuk olarak düşünüyorum hepsini. Ders sırasında özgüven düşüklüğü hemen hissedilen birşey bi de adeta düşman gibi hemen bekliyorlar hoca bir hata yapsa diye.. büyük konuşmak istemiyorum ama lisede hiç öğretmenlik yapmak istemiyorum

Allah kolaylık versin özel okul zor derlerdi ama hep abartı gelirdi bana demekki baya baya doğru şu yaşadıklarımı düşününce. Hazırcevap değilim aksine çok çok yumuşak ve sakinim ki derste bağırsam azıcık kendimi kötü hissediyorum üzerimden bu anaclik hissini de atmam lazım biraz :)

Evet sanırım en başta öyle hissetmem gerekiyor. Normalde de çok ozguvenli bir insan değilim ama yenmeye çalışıyorum bu da benim için bir fırsat aslında öğrenciler bile yeri geliyor otorite oluyor insanın gözünde

Bence çekincenizi hissettikleri icin üstünüze geliyorlar. Hazır cevap olmak lazım. Onların size yönelttigi seyi ben olsam onlara geri yöneltirim. Mesela arkadaşlar bir not defteri edinip bilmediğiniz sözcükleri ve türkçe karşılığını oraya yazarak kendinize bir sözlük oluşturun sürekli bana sorarsanız ders çıkışı aklınızdan uçar gider. Ama kendiniz arastirip not edersiniz o kelimenin anlamını unutmazsiniz gbi. Yada sen bunun anlamini arastirip haftaya hepimize derste hatirlat gibi....
Özellikle sorulan soruları her zaman geri yönlendirin sen arastir sana ev odevi veriyorum gibi ,bir süre sonra vazgeçerler

Yaa inanmıyorum bunu bazen bende yapıyorum hele bir öğrencim arkamdan bağırıyor resmen hocam şu kelime ne ne diye. Duymamazliktan geliyorum unutmuyor ya gerçekten yani o kelimeyi kafayı takmis gibi sureklo tekrarliyor:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…