Öğrencilerim..

Kelime hafızam pek iyi değil açıkçası lisede de bu sıkıntıyı yaşıyordum ama reading falan çok iyi olduğu için bu açığı kapattım yalnız bu durum gerçekten farklı.. herşeyi bana soruyorlar mal oluyorum bir süre sonra çünkü kafa kalmıyor

E tamam işte, kuralın bu olsun. Sözlük. Sözlüklerini yanlarında getirsinler ya da sınıfta bir sözlük bulunsun. Kelimeyi sözlükte bulsunlar sonra sözcüğü cümle içinde kullansınlar.

Bende edebiyat ogretmeniyim, bir yil kadar etut merkezinde Turkce ogretmenligi yaptim, benim calistigim yerde Antalyanin en luks semti laraydi. Ilk isim degildi ama yine de ortam cok garip gelmisti, normalde bende sizin gibiyim hocam ama baktim olmuyor ustume ustume geliyorlar onlari tanimakla basladim ise. Arada oyun oynarken bende onlari ignelerdim ve bu genelde tanimaya baslayinca igneledigin ogrencinin acigi oluyo sinifta bunu biliyor ve hosuna gidiyor destek oluyordu. Elbette bilmedigimiz seyler oluyordu sorduklarinda(sirf giciklik olsun diye soranlara) google amcadan once bana sormayi tercih ettigin icin tesekkur ederim ama google amcaninda duygulari var keske arastirma geregi duysaydin diyorum, tenefuste ben soruyordum google amcaya Zaten kendini bilen ders dinleyen ogrenci dersle ilgili soru soruyor. Hocam tecrube guzeldir biraz zor oluyor ama pişiriyor.. Kolayliklar dilerim hocam.

Ben devlet okulunda çalışıyorum , normal bir devlet okulu orda bile bu tür öğrenciler var.Yeni nesil hep böyle , bırakın alay etsinler küçük görsünler işinizi iyi yaparsanız ve diğer öğrenciler başarılı olursa bir iki öğrenci yüzünden başınız ağrımaz.

Sınıftaki diğer öğrencileri kafalayıp güzel muhabbet ederseniz ve dersiniz zevkli eğlenceli geçerse o kızlar da kendilerini dışarda kalmış gibi hissedip bu yaptıklarından vazgeçip sizin bilginizle giysinizle vs. değil de dersle ilgilenebilirler bence.

Ben de taşrada bir ortaokuldan şehir merkezindeki bir anadolu lisesine geçince bunu yaşamıştım. Öğretmenler genelde yaşlıydı beni genç görünce sınamaya kalkıştılar. Absürd kelimeler soruyorlardı durduk yere. Bir gün ben de bilmiyorum deyince aa nasıl bilmezsiniz dedi birisi. Nereden mezunsunuz dedi saygısızca. Ben de iyi bir üniversiteden mezun olduğumu söyledim ve adını verdim sonra ona Türkçe ana dilin değil mi dedim evet dedi. O zaman şu kelimenin anlamını bilirsin diye zor bir Türkçe kelime seçmiştim şu an hatırlamıyorum tam mutaassıp falan olabilir. Bilmiyorum deyince nasıl bilmezsin bu senin ana dilin dedim. Kaldı ki ingilizce benim ana dilim değil. Ve siz Edebiyat dersinde bile sözlük kullanıyorsunuz değil mi dedim. (Aynı anda buz gibi bakışlar atıyorum ) O zaman bana sözlük muamelesi yapmayın açın kendiniz öğrenin merak edebilirsiniz ama o an konuyla alakalı değilse lütfen dersi bölmeyin ders sonunda beraber bakalım dedim bir daha soramadılar.
Anlamı farklıymış kelimenin derlerse de Türkçede de var eş sesli diye bir şey bilmem duydunuz mu. Mesela el kelimesi hem yabancı anlamında hem bir organ. Yani neymiiş bir kelimenin birden fazla anlamı oluyormuş değil miii deyin dalga geçerek bir daha yapamazlar. Ya da swear kelimesini örnek verin hem küfretmek hem yemin etmek anlamları var ya. Bakıın ne kadar farklı anlamlardalar onlar benle uğraştıkça ben de uğraşmıştım tatlı sert olmak lazım sonra kaynaştık biraz biraz

Care longman ingilizce-ingilizce sozlugu.
Bir de; derste Turkce konusmayi yasaklamak. İngilizce bir kelimenin anlamini Turkce aciklamayi da yapmayin bence. O sekilde yapilirsa zaten ogrenemezler. Hayirli olsun mesleginiz,allah kolaylik versin,basarilar diliyorum

Canm bende ozelde ogrtmenlik yapiyorm 3 yldr. İlk baslarda boyle hissetmen gayet normal. Fakat sana en buyuk tavsiyem kendine guven. Ve su cumleyi hic unutma. ‘Hicbir ogrenci asla senin kadar bilgili degil’ lutfen kendine guven sen koskoca fakulte bitirmis bi öğretmensin. Alaninda deneyimin az olabilir herseyi bilmiyor olablrsn ama kendine guvenirsen bunlarin hepsi zamanla zaten tamamlaniyor farknda bile olmuyorsun nasl kendini gelistirdiginin. Kiyafet konusuna gelince temiz ve şık giyindikten sonra markaymis filan hic umursama cunku marka da giysen bazen yeterli olmuyor inan 20 bin $ lik dogum gunu gediyssi olan saatle okula gelen ogrenciler oluyor. Umursama onlardan cok var ama senden bir tane tatlm

Bir öğretmen arkadaş sizin gibi muzdarip olmuştu lux bir semtte kolej de çalışıyordu .sonra bir gün artık bazen sizi deneyeceğim diyip aklına estiği bir öğrenciyi kaldırıp bir kaç soru soruyormuş gerçekten zor sorular ya da yeni anlattığı çok pekismeyen konular üzerine soru cevap yapiyormus.böylelikle siniftakiler rezil olurum korkusuyla hiç ses çıkartıp birseyler soruyormuş çünkü kim soru sorsa eee madem ayaktasin peki şunu şöyle ee madem konuştun hatırladım soru cevap yapalım sana bir soru sorayım şeklinde köşeye sıkışinca hiç muhabbet etmemeye başlamışlar çekinmeye başlamışlar bunu dene .etkili bir yontemdir

Mesleginiz var nasılsa baska yerde calısma ımkanınız yok mu?
Bi çoluk çocuk dert olmamıstı ingilizceden önce yetiştirilmeye dair öğrenmeleri gereken çok şey var gibi gözüküyor Allah yardımcınız olsun

Ögrenciler artik saygisizlikla özguveni birbirine karistiriyorlar. Bu durum ve bu kurum seni cok yipratir hocam. İmkan varsa ufaktan baska kurumlati da arastirmaya başla. Tüm ögrenciler bu şekilde degil çünkü.

merriam webster, logman dictionary, vocabulary, collins ingilizce-ingilizce gibi birkaç sözlük sayfasının kısa yolunu telefonuna kaydet. Hatta öğrencilere de kaydettir. Bilemedikleri kelimelere ordan bakıp anlamını bulmaya çalışsınlar. Anlayamazlarsa sana getirsinler.

Bunun ozelle ilgisi yok ben devletteyim hem kız hem erkek öğrenciler hergun giyimime yorum yapıyorlar sanki orası podyum gibi. Ben de kısa cevaplarla geçiştiriyorum.

Vardi eskiden benim de boyle ogrencilerim. Sizin anlattiginiz gibi beni rencide etmek icin ellerinden geleni yaparlardi. Ben de derste ders anlatirken pat diye soru sorardim. Bilemezlerdi tabi. Surekli yaptim ama surekli. Sonra vazgectiler.bu davranislarindan. O kiyafete bakma olayi malesef tum ozel okullarda var. Takilmayin bosverin. Onlara surekli basarili olmayi vurgulayin

Tesekkur ederim çok:) türkçe konuşmayı yasaklicam bu hafta kesin kafana koydum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…