Öğrencilerimin velileri beni çok kaygılandırıyor.

Kızımın birinci sınıfa başladığında bir veli sohbet ettik. Geçen sene aynı kurumun okul öncesinde yollamış. Bana dedi ki " bazı geceler uyuşmadığı zaman gece arıyorum" o kadar şaşırdım ki. Gece on bir de " çocuk uyumadı" diye öğretmen aramak.

Allah kolaylık versin. Öğretmen olmak zor.

İyi de burada şahsınıza bir şikayet yok ki neyini takıyorsunuz anlamadım

Oooo... Çok yorar sizi bu düşünceler. Rahat olun biraz

Mesleğe sanıyorum yeni başladınız. Öğrenciler ile veliler arasında her zaman belli bir mesafe olmalı. Özel okulda paramızla satın aldık mantığı var maalesef. Kesin sınırlarınız olmalı, eğer gerçekten yorulmuş hissediyorsanız tatilinizde sinemaya vs gidebilirsiniz kafa dağıtmış olursunuz.

Şikayet konularıyla ilgili velilere gereken şeyleri açıklayın. Mesela ayakkabı değiştirme konusuyla ilgili buraya yazdığınız gibi açıklayın. Bilmeyenler de öğrenecektir.
Baktınız yeterli gelmiyor okul idaresinden yardım isteyin,şikayet konularıyla ilgili genel bir duyuru yayınlasınlar

Özel okula bu yüzden karşıyım. Öğretmen öğretmenliğini yapamıyor. Velileri memnun etmek zorunda.
Benim oğlumun öğretmeni uzaktan eğitimde bı bağırıyordu çocuklarla birlikte eşimle ben bile mum oluyorduk
Elbetteki bağırması iyi bir şey demiyorum ama öğretmenimizin bağırması dışında muhteşem özellikleri var, eğitim dışında öğretime de önem veren, çağdaş bir kadın. 32 çocuğu zaptetmek için gerektiğinde sesini yükseltmek zorunda.
Uzaktan eğitim süreci bizde çok verimli geçti çünkü öğretmen öğrenciler üzerinde disiplin sağlamıştı.
Yeğenim önde gelen kolejlerden birinde okuyor. Uzaktan eğitim saatinin yarısı çocukları susturmaya, cevap vermeye vs çalışmakla geçiyordu. Ablam "bizde uzaktan eğitim hiç verimli geçmedi"dedi.

Öğretmen ne yapsın,bı ses yükseltse şikayetler yağacak. Özel okulda öğretmen olmak zor malesef. Allah yardımcınız olsun.

Taviz vermeyin genel bir veli toplantısı yapın tüm şikayetleri dinleyin bu toplantıda sonra da neden bunun böyle olması gerektiğini anlatın bize anlattığınız gibi.Gerçekten kayda değer eleştiriler varsa o zaman hakverin not alın bunları değiştirmeye çalışın.Ama dikduruşunuzu herkes görmeli siz tedirgin,özgüvensiz bir görünüm sergilerseniz sadece veliler değil okulun da idarenin de başkalarının da eleştiri yağmuruna tutulursunuz.

Bakın size şöyle bir örnek vereyim müfettişlerin derslere girdiği zamanlarda teftiş görüyorum .O yıl Okul müdürümüz dedi ki yıllık planları çıktı almayalım flahta dursun kağıt israfı olmasın.Neyse benım de flashta planlarım dersi durdurdu yanıma geldi müfettiş dosyanızda planlarınız yok dedi.Evet dedim sınıftaki PC'yi gösterdim burada duruyor buyrun bakabilirsiniz biz karar aldık nasılolsa herkes dijital ortamdan bakıyor dosyaya koyup kağıt israfı olmasın diye dedim .Yine de siz uygun bulmadıysanız çıkarırım yazıcıdan dedim.Harika hoca hanım dedi çok güzel bir düşünce .Neyse bitti benimle işi bir sonraki ders zümremin teftişine girdi.Birebir aynı şeyi yaşamışlar ama ona bağarıp çağırmış olur mu öyle ıslak imzasız plan birşeyden haberiniz yok demiş.Bence tek neden onun tedirginliğiydi bunu yaşamasında

Veli olarak bile bu gruplardaki saçmalıklara tahammül etmek zor,öğretmenlere Allah kolaylık versinen çok ta veli grubunu kuran bir öğretmeni vardı kızımın,yorumları kapatıp sadece önemli duyuruları yapıyordu gruptan.Hiç sorun yaşanmamıştı o sene

öğretmen değilde bi veli olarak yazmak istedim.oglum bu yil 2.sinifa gidecek insallah.gecen sene başına gelmeyen kalmadi okulda öğretmeni öyle ilgili öyle sevecen görünen biri anlatamam ama ilgi alaka sıfır.herseye tamam diyor ama hiçbişey yapmıyor mesela velilerde gayet memnun bu durumdam velilerin huyuna gidiyor yani.ogrencilerdede hiç disiplin yok öğretmeni hiç takmiyorlar herşeyden önce size saygi duyulmali iki taraftanda yoksa gerçekten arada kalan siz olursunuz

Velilerin şımarıklığı maalesef. Özel okulda öğretmen+veliyim.
Şükür ki benim velilerim çok çok iyi ama ilginç tipler yok mu ? Elbette hem de çokça var.
Böyle durumlarda iş sizden çıkar idareye atın topu. Böyle yapmamız gerekiyor müdür bey/müdire Hanım Böyle istiyor şeklinde.

İdarenin tutumu ne bu konuda

Siz de bir okulda sorun yaşadınız diye tüm özel okulları kötüleyemezsiniz. Bugün özel okulda Veli toplantısına gittim. Gayet saygılılardı veliler öğretmenlere ve idarecilere karşı. Kreş anaokulu sizin çalıştığımız yer. Eminim adı duyulmadık kurumsal olmayan bir yerdir. Genelleme yapamazsınız. Bi daha önce devlette okuduk. Kaliteli bir okul değildi çok zorluk yaşadık ama harika devlet okulları da gördüm var. Tüm devlet okulları kötü diyebilir miyim? İyi okul kötü okul iyi öğretmen kötü öğretmen çalışkan saygılı öğrenci dersi umursamayan küfürbaz öğrenci var. Devlet özel heryerde varlar. Özel okul düşmanlığını bırakın artık.

İnsan varsa memnuniyetsizlik de vardır. Siz pizza değilsiniz herkesi mutlu edemezsiniz. Herkesin beklentisi farklı kaprisi farklı. Yani şikayet siz müsmükemmel olsanız dahi olacak. O yüzden ya gözardı edecek kulak tıkayacaksınız ya da insanlara sınır çizerek her şeyden şikayet etmemelerini öğreteceksiniz.

Sırf bu yüzden 1 gün çalışıp istifa etmiştim özel okuldan.

Ozel okullar buna izin vermiyorBi kere ulasamasin veli ertesi gun okulda .Ozelde ogretmen maasli eleman goruluyor cunku

Kendinize güvenin ve kesinlikle taviz vermeyin. Burası okul biz egitimciyiz ve sistemimiz bu şekilde yani ustu kapalı karışamazsıniz imajını verjn ezik durup alttan alırsanız asla önünü kesemezsiniz. Devletteyim özelde de çalıştım hala daha işimi öğretmeye çalışan bisuru hadsiz veliyle karşılaşıyorum. Başka türlü başa çıkmanız mümkün değil.

2 çocuğumda özel okula gidiyor gerekmedikçe asla öğretmenlerini aramam, gereksiz taleplerde bulunmam (çocuğumun yemeğini yedir yada sırtına havlu koy vs.). Çocuklarıma her zaman öğretmenlerinin sözünü dinlemesini tembihlerim şimdiye kadar bir problem yaşamadık Allah a şükür ancak çok şımarık ailelerde var maalesef umarım doğru insanlarla karşılaşırsınız

Hiç özel okul (en azından kolej) deneyimim olmadığı için, bu tarz veli profilleri ile hiç karşılaşmadım. Daha çok evime yakın olan butik anaokullarında çalışıyorum ve önceki anaokulumun velileri çok iyimserdi, yeni başladığım bu kurumdaki veliler çok çok değişik, şans işte. Olabildiğince az iletişim kuruyorum, ne yazık ki. Halbuki çocukların olumlu-olumsuz tüm hallerini, gözlemlediklerimi velilere aktarmak ve çocuklarıyla ilgilendiğimi göstermek istiyorum mesela, bu her veliyi çok memnun eder diye düşünüyorum, ama mesela bir bilgi verdiğimde hemen onun olumsuz bir şeyini bulup "Öğretmenimiz neden böyle yaptı ki, neden böyle dedi ki?" gibi şeyler söylüyorlar, halbuki üslubuma da çok dikkat ederim.

Öyle yapacağım ben de, derslerimi verip çıkarım muhtemelen (Branş öğretmeniyim bu arada)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…