• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencilerle piknik??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar kizlar. Bi konuda çok kararsız kaldim size danismak istedim. Yeni mezunum, yasim 21 öğretmenim...
Bir erkek lisesinde çalışıyorum, bir kaç öğretmen arkadaş öğrencilerle bi daha ki hafta sonu icin piknik planı yapmış. Ama yasım öğrencilere yakın olduğundan sevgilim kesinlikle gitmemi istemedi. Normalde çok kiskanc değildir ama bu konuda kararı net.
Sizce onun kararını dikkate almadan gitsem kıskanır da daha da değere biner miyim, yoksa kötü mu olur?
( Tabii ki onlar benim öğrencim, aksi bir şeyi düşünmem imkansız. Ama yaşlar yakın olduğundan sevgilim sorun çıkardı)
Meslektaşım ben sizden de ufak bir yaşta göreve başladım . Erkek lisesi ve ergenler zor sizi anlıyorum . Dışardan yorumu kolay ama meslek lisesinde bir öğretmene nasıl davranıyorlar okuldan çıkar çıkmaz nasıl değişiyorlar biliyorum . Sanırım nişanlınızla aynı yerde değilsiniz o da gelebilir . Ama yalnız değilsiniz sonuçta başka arkadaşlarınız da var

ogretmenim ben de ve sana gitme derim. cocuklar erkek oldugu icin degil. bi kere okuldan idareden cocuklarla disarda etkinlik yapacaginiz icin izin aldiniz mi. oldu ki birinin basina bisey geldi kaza oldu sorumlusunuz. ayrica tecrube olaral da toysunuz bin bir turlu sey olabilir. sonra basiniz agrir. hic gerek yok
Okul ders saatleri dışında yapılan etkinliklerde kanunen bir sorumluluk olmuyor diye biliyorum.
Niye sorumlu olsun ki?

İster erkek ister kız çocuğu olsun, okuldan gerekli izin belgeleri alındıktan sonra bir de velilerden yazılı izin belgesi almak gerekir. Çocuklardan birine bişey olsa ya da birkaçına bir şey olsa ( kavga, yaralanma ya da trafik kazası) hapse bile girersiniz. Velev ki izinleri tam ve pikniğe çıkılacak, müdür ya da müdür yardımcısı, rehber öğretmenin de size size eşlik etmesi gerekir. Hadi onlar da eşlik ediyor diyelim. O kadar tecrübeli, yeri geldiğinde tek bir kelimeyle çocuklara hakim olabilecek öğretmen varken size mi düştü çocuklara refakat etmek. Yanlış anlamayın, muhakkak sizin de hakimiyetiniz vardır ama dış alan aktiviteleri şakaya gelmez. Son olarak, sevgiliniz size karışamaz ama Allah söyletmiş demek ki

Merhaba N Nickyy Hanım;

Yasinizi baz alarak yıllardır bu mesleği icra ediyor olmanıza ihtimal vermiyorum. Dolayısıyla sınıf yönetimi konusunda çok çok deneyimli değilsinizdir. Bu biraz karakterle ve bilgiyle alakalı olsa da tecrübenin önemi inkar edilemez.
Öğrencilerinizin ergenlik çağında olduğunu dikkate alarak okul dışı etkinliklere katılmanızı önermiyorum.
Aradaki sınır ve saygı aşılabilir, zamanla otoriteniz sarsılarak üzüleceğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Erkek arkadaşınızın söylemine gelince de şuan gerekli seti çekmezseniz hiç bir zaman çekemezsiniz. Siz işinizi yapiyorsunuz ve o ortamda x kisinin sevgilisi olarak degil bir eğitimci/çalışan/birey olarak bulunuyorsunuz. Size ve yaptığınız işe saygı duymayı öğrenmek mecburiyetinde oldugunu acilen ona hissettirmelisiniz diye düşünüyorum. Sevgiler.

Umuyorum ki öğrencilik hayatımda, sevgilisi kıskansın da değere binsin kafasıyla bizle pikniğe gelen öğretmenim olmamıştır...
Öğretmenlik de kimlere kaldı yarabbi. Ayağa düştü böyle bir meslek.

İnşallah güzel yurdumda vizyon sahibi idealist öğretmenler de vardır.

Sonuçta kendiniz de belirtmişsiniz onlar sizin öğrenciniz... Bir kaç öğretmen arkadaş daha var diyorsunuz bu şekilde pikniğe gitmenize izin vermeyen sevgiliniz ilerde o cocuk ların dersine de girme der.. Yani düşünce tarzımı eleştirmenin demişsiniz fakat çok anlamsız bir kıskançlık sonuçta sizin mesleğiniz bu ve sürekli o çocuklarla birliktesiniz. Son olarak sevgiliniz dahi olsa size bu denli müdahale etmesine izin vermeyin bence yokaa ilerde çok daha büyük sıkıntılar yaşamanız kaçınılmaz gözüküyor

He valla derse girmesine niye izin veriyor madem.

Okumuş yazmışsın öğretmen olmuşsun..Sevgilim izin vermiyor cümlesini kendine nasıl yakıştırırsın ?

Hersey bi yana siz nasi 21 yasinda ogretmen oldunuzki.hadi diyelim 6 yasinda basladiniz ve hic ara vermeden yerlestiniz universiteye.18 yasinda baslasaniz bile en az 22 yasinda mezun olursunuz ve bu yil atama bi yil gecikti sizin su an 23 yasinda olmaniz lazim normal sartlarda
:-):-):-):-) Ben atandım demis miyim burda veya başka bir konumda? Size niye böyle bişey için yalan söyleyim, tuhafsınız valla.dort ay once mezun oldum üniversiteden kpss'ye girdim atama daha olmadı şu an ücretli öğretmenim. 21 yaşındayım çünkü daha ay olarak doldurmadım. Başka bilgi ister misiniz yoksa bu kadarı ikna etmeye yetti mi?

29 yaşında erkek ergenlerin sözlü tacizine maruz kalmıştım formasyon stajında,o kadar demoralize oldum ki bir daha staja gidesim gelmemişti ,staj hocamı arayıp iş yoğunluğunu bahane edip stajdan muaf tutulmayı talep etmiştim ,beni böyle geren bi grup 17 yaşında gençti. Eml öğrencileri göründüğü kadar masum değil ne yazık ki.

Bence de gitmeyin,sevgiliniz kısıtladığı için değil kendiniz uygun görmediğiniz için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X