Öncelikle kocaman bir AFERİN yazmak istiyorum. Böyle başarılı ne istediğini bilen genclerin olması gelecek anlamında ümit vaadediyor.Mezun olduktan sonra 1 senedir calisiyorum. 24 yasindayim. Orta halli maddi durumu olan bir ailem vardi ama egitimim icin ellerinden geleni yaptilar. Istedigim bolumu, istedigim universitede %100 burslu okudum, okumasi oldukca pahali olan bir bolumum vardi kirtasiye masrafi hic bitmez mimar arkadaslar bilir. Ailem ellerinden geleni yaptilar ben de o yuzden ekstra masraflarimi onlara yansitmamaya calistim. Hem okudum hem calistim, zorunlu ihtiyaclarim haric her seyi minimumda tutarak birincilikle bitirdim okulumu.
Mezun olduktan sonra bir yandan yuksek lisans egitimim devam ediyor bir yandan da iyi bir isim var. Yeni mezun bir mimara gore oldukca iyi kazaniyorum, cok calisiyorum. Gel gelelim ben hayatimdaki maddi zorluklari bu kadar onemsedigimi bilmezken meger onemsemisim ve su an istedigim, icimde kalan her seyi yapmaya calisiyorum :) Mesela ben universitedeyken bot alamamistim bir donem, suet bir cizmem vardi. Bir gun inanilmaz kar yagdi, ben mecburen onlari giyip gittim okula ve o gun cok islandim cok usudum ateslendim. Gecen ay istedigim bir cizmeyi almaya gittigimde, aklima bu geldi ve bir tanesi yetecekken begendigim ikinci cizmeyi de aldim. Sonra pisman oldum gerek yoktu diye ama o an alabilme gucum oldugu icin almam gerektigini dusundum ve aldim. Kitap konusunda da aynisini yapiyorum. Kitap okumayi cok severdim ama cok alamazdim, simdi cilginlar gibi okuyorum, kitap yetistiremiyorum. Kitaplara verdigim parayi hic onemsemem ama ruh halimi anlatabilmek icin ornek verdin.
Bunun disinda annem tum hayati boyunca bizim icin calisti, o yuzden calismaya basladigimdan beri annemin yasayamadigi her seyi ona yasatmaya calisiyorum. Yurtdisina gitmek istiyordu, goturdum. Ikinci bir cantasi hic olmazdi annemin bizim ihtiyaclarimizi karsilamak icin almaya gerek duymazdi. Simdi iki sey arasinda mi kaliyor, al annem ikisini de, senden kiymetli mi diyorum.
Boyle boyle geleni harciyorum, cok az birikim yapiyor gibiyim. Onceden onemsemezdim ama 1 sene olunca artik ben ne yapiyorum diye dusunmeye basladim. Benim gibi olan ve sonradan durulan oldu mu acaba?
Benim gibi olan ve sonradan durulan oldu mu acaba?
daha bi senedir çalışıyormuşsun. harcamaya düşkün olman normal. kaldı ki içnde kalan hevesler için harcıyosun. boş şeyler değil. birikim yapmak evet güzel hatta zorunlu ama istediğin gibi yaşamadıktan sonra çalışmanın anlamı ne ki? bence bi süre daha böyle devam et. sonra ufak ufak başlarsın birikime.
ben 25 yaşındayım. 1,5 sene oldu nerdeyse işe başlayalı. hala durulamadım ama bi yandan birikim yapıyorum :)
Ben 33 yaşındayım. 10 yıldır çalışıyorum. Benim cozutmam evlenmemle başladı. 4 yıldır durulamıyorum :)
Bizim olayımız seyahat ve dur diyemedik daha, dünyada gezilecek yer bitmeyeceğinden de dur diyebilir miyiz bilemedim. Çocuk belki yavaşlatır ama du bakalım, kim bilir o da bize çeker belki...
Mezun olduktan sonra 1 senedir calisiyorum. 24 yasindayim. Orta halli maddi durumu olan bir ailem vardi ama egitimim icin ellerinden geleni yaptilar. Istedigim bolumu, istedigim universitede %100 burslu okudum, okumasi oldukca pahali olan bir bolumum vardi kirtasiye masrafi hic bitmez mimar arkadaslar bilir. Ailem ellerinden geleni yaptilar ben de o yuzden ekstra masraflarimi onlara yansitmamaya calistim. Hem okudum hem calistim, zorunlu ihtiyaclarim haric her seyi minimumda tutarak birincilikle bitirdim okulumu.
Mezun olduktan sonra bir yandan yuksek lisans egitimim devam ediyor bir yandan da iyi bir isim var. Yeni mezun bir mimara gore oldukca iyi kazaniyorum, cok calisiyorum. Gel gelelim ben hayatimdaki maddi zorluklari bu kadar onemsedigimi bilmezken meger onemsemisim ve su an istedigim, icimde kalan her seyi yapmaya calisiyorum :) Mesela ben universitedeyken bot alamamistim bir donem, suet bir cizmem vardi. Bir gun inanilmaz kar yagdi, ben mecburen onlari giyip gittim okula ve o gun cok islandim cok usudum ateslendim. Gecen ay istedigim bir cizmeyi almaya gittigimde, aklima bu geldi ve bir tanesi yetecekken begendigim ikinci cizmeyi de aldim. Sonra pisman oldum gerek yoktu diye ama o an alabilme gucum oldugu icin almam gerektigini dusundum ve aldim. Kitap konusunda da aynisini yapiyorum. Kitap okumayi cok severdim ama cok alamazdim, simdi cilginlar gibi okuyorum, kitap yetistiremiyorum. Kitaplara verdigim parayi hic onemsemem ama ruh halimi anlatabilmek icin ornek verdin.
Bunun disinda annem tum hayati boyunca bizim icin calisti, o yuzden calismaya basladigimdan beri annemin yasayamadigi her seyi ona yasatmaya calisiyorum. Yurtdisina gitmek istiyordu, goturdum. Ikinci bir cantasi hic olmazdi annemin bizim ihtiyaclarimizi karsilamak icin almaya gerek duymazdi. Simdi iki sey arasinda mi kaliyor, al annem ikisini de, senden kiymetli mi diyorum.
Boyle boyle geleni harciyorum, cok az birikim yapiyor gibiyim. Onceden onemsemezdim ama 1 sene olunca artik ben ne yapiyorum diye dusunmeye basladim. Benim gibi olan ve sonradan durulan oldu mu acaba?
birikim ne için? ev araba için mi? hani bi kenarda zor durumlar için mutlaka para olmalı ama dünya malına parayı bağlayıp da zevksiz bi biçmde yaşamak da çok saçma. burda görüyoruz mesela kredi borcumuz var çocuk yapamıyoruz 3 sene kaldı 5 sene kaldı. benim mantığımın almadığı bi hayat tarzı. gez ablacım sen de. gezmekten güzel şey mi var.
Ev için. Aslında ev borcu 10 yıllık kredi beni baya korkutuyor. Bir emlak balonu diyorlar 2-3 senedir patlayamadı. Patlamaz da zaten. Önümü de göremiyorum o yüzden o kadar uzun vadeli borç çok anlamsız geliyor. Bir de iş hayatına girene kadar o kadar kıstık ki ailecek artık ne ailem ne eşimin ailesi ne biz kısmayalım istiyorum.
Hayatta en çok keyif aldığım şey seyahat. Bütün iş yükünü çekilir kılan şey.
Bankada vadeli hesap aç,maaşın yatar yatmaz ayırdığın kısmı oraya gönder orada biriksin.İlla ev-araba için değil birikim yapmak sağlık sorununuz olabilir ileride ameliyat-ilaç parası vs derken bir sürü para gidiyor o yüzden ufakta olsa birikim yap.Mezun olduktan sonra 1 senedir calisiyorum. 24 yasindayim. Orta halli maddi durumu olan bir ailem vardi ama egitimim icin ellerinden geleni yaptilar. Istedigim bolumu, istedigim universitede %100 burslu okudum, okumasi oldukca pahali olan bir bolumum vardi kirtasiye masrafi hic bitmez mimar arkadaslar bilir. Ailem ellerinden geleni yaptilar ben de o yuzden ekstra masraflarimi onlara yansitmamaya calistim. Hem okudum hem calistim, zorunlu ihtiyaclarim haric her seyi minimumda tutarak birincilikle bitirdim okulumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?