• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ogrencilik sonrasi ise baslama

Bi kere bunlar gereksiz harcama değil ki bence. Ya da ben durulmalık bi durum görmüyorum diyeyim..
Annenin yaşayamadığı içinde kalan şeyleri evladının yapabilmesi muazzam birşey..
Seninde aynı şekilde baba parası ile alamadığın içinde kalan şeyleri kendi paranla emeğinle alabilmen almışken iki tane alman benim gözüme çok normal geldi..
Herkes birikim yapacak değil ya, anı yaşamak lazım birazcıkta içimizden geldiği gibi davranmak. Çalışıp kazanıp keyfimize harcamayacaksak neden onca emek verdik ki?
Ben öğretmenim muhtemelen gelirim senden az, aynı şekilde orta halli bi ailenin çocuğuyum annem ev hanımı. Bu sene çalışma hayatımın 2.yılı ama hala annemin istediklerini kendi istediklerimi alabildiğim kadar alıyorum, kardeşimi alıp alışverişe çıkarıyorum ve kendimi savruk değil çok iyi hissediyorum bunları yaparken.
Her ay koyamıyorum ama birçok zaman bankayada para koyuyorum tabiki, ama bir çoğunu gayet harcıyorum hala.

Durulmayı düşünüyor muyum hayır, öyle bi planım yok isteğimde yok çünkü yaptığım şey parayı savurmak değil. Ben aldıklarımla,yaptıklarımla mutlu hissediyosam o bana göre savurganlık asla değildir.

Evlendiğimde de böyle olmasını istiyorum, paramızı önce temel ihtiyacımıza, sonra keyfimiz için gönlümüzce gezebilmek için kullanmak isterim.

Bunun bir dert oldugunu dusunmuyoum acikcasi. Meslekte 5. yilim, 2 yildir devlet memuruyum (3.yilin icindeyim su anda). Calismaya basladiktan 8 ay sonra falan evlendim. Daha yeni yeni para biriktiriyoruz. Ben de ogrenciyken ailemden para almamak icin ugrasirdim, durumlari olmadigi icin degil ama. Evlenmeden onceki problemler nedeniyle senin dusunduklerini yapamadim aileme ama onceden tas catlasin iki tane ayakkabim olurdu (bot dahil), 3 tane falan kotum bir tane esofmanim, ic bes tane de tisortumden baska bir seyim yoktu, simdi ayni ayakkabidan uc tane var ( ha neden uc tane dersen, her ayakkabi ayagima olmuyor ne yazik ki, bunda rahat ettim,indirime de girmisti, aldim kenarda duruyor, eskiyince yenisini cikartirim diye dusunduk)
Yani isin ozeti yalniz degilsin :) Allah herkese boyle dert verse keske.. Ama tabii bekarsin kenara uc bes kurus atsan senin icin de iyi olur.

doyasıya harcayınn tadını cıkartınn bugünlerinn... Sonuçta daha iyi bir hayatın olsun istedigin için o kadar sıkıntı cektin. Şimdi ise meyveyi yeme zamanı. elbet birikim yaparsın ama önce nasıl mutlu hissediyorsan öyleee yaşaa

Bence bu kadarini haketmissiniz. Rahatsiz olmayin. Anneniz konusunda da tebrik ederim sizi. Vefali bir evlatmissiniz

Yaptığınız şeyde bence bir kötülük yok, tamam şu an için para biriktiremiyor olabilirsiniz ama onca yıl okumuşsunuz, emek vermişsiniz birazcık da kendinizi şımartmak da sizin hakkınız. Hem anneyi mutlu etmenin tadı bir başka, öyle deliler gibi para harcamadıkça bence bir sıkıntı olmaz, yani kredi filan çekip harcama yapmıyorsanız sorun olmaz. Bir yerine iki bot almak çalışan bir kadın için fazla sayılmaz. Kitaba yapılan yatırımı zaten hiç takmayın kafanıza.

Yatırım yapmak için de yatırım hesabı kullanabilirsiniz, ben maaşı alır almaz bir kısmını hemen yatırım hesabına yatırıyorum. Dövize endeksli bir hesap, orada kendi kendine birikiyor, döviz olduğu için değer de kaybetmiyor, vade bozulmasın diye çekmiyorum da ya da alternatif yöntemler var, eskiden altın alıyordum ama altın şu ara inanılmaz arttı, yine de her ay 1-2 tane küçük altın alıp kenara atmanın faydası olur. Bir de kredi kartı harcamaları artırıyor, ben kart kullanmıyorum, nakit harcayınca daha zor geliyor insana para harcamak :KK54:

Son düzenleme:
Ayy maşallah Allah bize de böyle evlatlar nasip etsin. Gün harcama günüdür cozutma günüdür. Bunun evliliği var çeyizi var çocugu var zaten ilerde toparlamak zorunda kalacaksınız. Maasınızın %10 15 gibi bir kısmını kenara koyun gerisini özgürce harcayın. siz neden o kadar sıkıntı çekip bir süet botla geçirdiniz günlerinizi ? bugun harcamak için..

öncelikle başarın için tebrikler, bende senin gibi zorluklarla okudum hukuk fakültesini okurken birçok şey içimde kalmıştı şuan Allah emeklerimin karşılığını verdi ve çok iyi bir işim ve gelirim var, yaklaşık yedi senedir de çalışıyorum, bence senin harcamalarında aşırı bir savurganlık yok, daha bir yıl olmuş çalışmaya başlayalı ve çok gençsin, evlenince zaten harcamalarından çocuklarının geleceği için fedakarlık yapıyorsun , şimdiden öyle büyük bir birikimler yapmana gerek yok kenara her ay bir yarım altın, 100 dolar gibi ufak bir para koysan yeter diye düşünüyorum başlangıç için,zaten ilerde ihtiyaçların azalınca araba gibi büyük yatırımlara girebilirsin, ama gençken paranın keyfini sürmekte lazım biraz

bence hayatınızı bır muddet daha çok ıyı yaşayın sonra durulursunuz merak etmeyın... kotu gun kumbarası yapın...

Cok takdir ettim. Bende gereksiz harcama yapmamaya dikkat ederim ama hem genclik var ozenip aliyorsun hemde birikimmyapmak istiyorsun.

Ben soyle yapiyordum fikir olsun. Bir harcama listesi yap kendine. Aylik rutin giderlerini yaz bir kenara ( yol yemek ailene ayirdigin bir butce varsa mesela onu vs)

Maasinin yarisi yada ucte birini maasini alir almaz kenara koy. Ben nakit olarak koydugumda harcadigimi bildigim icin altin alirdim ceyrek gram ya da cumhuriyet gibi. Sonra rutin giderlerimi cuzdanimin en kullanilan bolumune koyardim. Kalani da diledigim gibi harcardim. Hem birikim yapmis hem alisveris yapmis hemde vicdan yapmamis olursun.

Ben bu sayede bekarken 30 bine yakin para biriktirmistim. Evlenmeden once ailemde destek cikti ve bu paraya eklediler kendi evimin nakitini verdim ustunu kredi cekip daha bekarken ev sahibi oldum hamdolsun. Kaldiki aldigim para 1500 felandi. Yapilmayacak hicbirsey yok yani yeter ki harcamalarini duzenli yap

Back
X