öğrencilikte maddi sıkıntı

mialeo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
314
23
318
Antalya
İyi akşamlar hepinize. Bi hastalık kadar büyük bi dert değil belki ama çok bunaldım kızlar ya hep ay sonunda aç kalıyorum.
Biliyorum çoğunuz öğrencilik döneminde olur bunlar diyeceksiniz ama ben çok sıkıldım bu durumdan.Şuan evde kalıyorum ve aylık 500tl alıyorum ailemden onun dışında cebime para girmiyor ama bu paranın 225i kira ,125i yakıt,100tlde elektrik su internete gidiyor zaten oldu 450 kalan 50 tlde mutfak masrafı ama onun dışında ne dışarı çıkıp arkadaşlarımla gezmeye param var nede ay sonunda mutfak boşalınca bişeyler almaya.
Üstelik kitap falan lazım oluncada bu paradan arttırıp alıyorum. Sizinde mi böyle?ben her ay bunları düşünmekten çok sıkıldım okula mı yetişicem yoksa bu dertlere mi?:43:

evde kalma sende. özel yurda çık istersen. ben özel apartta kaldım. 200 lira ödedim 150 de harçlığım oluyordu. öyle aman aman sıkıntı çekmedim. En azından kafan rahat olur. Yakıt derdi elektrik derdi yoktu.

iş için yazlar dışında vaktim olmuyor derslerim çok yoğun. bursa başvurdum fakat kredi çıktı ve ailem almamı istemedi ilerde zor olur diye.

Böyle daha çok zorlanacağına ileride maaşından kesilsin bence.
Aklında para sıkıntısı olduğu sürece derslerinde de sıkıntı çekersin.
Daha makul bir yerlerde de kalmayı deneyebilirsin. Ev fazla lükse kaçmış bütçene göre o zaman.

yani evde kalmak zorunda değilsin
cok zor evi idare etmek öğrenci için
devlet yurdu da var özel yurtlar da. hem daha hesaplılar.

İyi akşamlar hepinize. Bi hastalık kadar büyük bi dert değil belki ama çok bunaldım kızlar ya hep ay sonunda aç kalıyorum.
Biliyorum çoğunuz öğrencilik döneminde olur bunlar diyeceksiniz ama ben çok sıkıldım bu durumdan.Şuan evde kalıyorum ve aylık 500tl alıyorum ailemden onun dışında cebime para girmiyor ama bu paranın 225i kira ,125i yakıt,100tlde elektrik su internete gidiyor zaten oldu 450 kalan 50 tlde mutfak masrafı ama onun dışında ne dışarı çıkıp arkadaşlarımla gezmeye param var nede ay sonunda mutfak boşalınca bişeyler almaya.
Üstelik kitap falan lazım oluncada bu paradan arttırıp alıyorum. Sizinde mi böyle?ben her ay bunları düşünmekten çok sıkıldım okula mı yetişicem yoksa bu dertlere mi?:43:

bende unıde okurken calısıyordum param yetmıyordu

marks spencer basvur part tıme netten ısını genellde deneyımsız cok alıyorlar eleman yetıstırmek ıcın ders saatlerını derslerıne gore ayarlıyorlar haftalık 30 saat

Ben de çok zorlanıyorum. Arkadaslarla fazla gezemiyorum anlamıyolar, para skntiysa biz yardim edelim diyolar onu da ben istemiyorum yani zaten arada geziyoruz neden borç aliyim diye düşünüyorum ama anlatamiyorum :) durumumuz zor yani öle völe idare ediceksin..

Buarada calistim bende kısa bi süre, ozaman da param çoktu ama vaktm yoktu gene gezemiyodum :))) birde çalıştığım dönemde ki derslerimin yarısından kalmıştım zor iş, ama bi dene derim en azından bir aylık maaşını alırsın. .

Canım iki seçeneğin var ya kredi alıcaksın ya da part time bir iş bulup hafta sonları vs çalışıcaksın başka ne yapabilirsin ki :50: Ailen daha fazla gönderemez mi peki?

Devlet yurdu gayet makul.. Ben 4 sene devlet yurdunda kaldım ve cok da memnundum... O kadar güzel arkadaşlıklar var ki yurtta.. Hem maddi anlamda hem de manevi anlamda yurtlar gayet iyi.

bence yurda çıkın
özellile kyk yurtları çok uygun
özel yurtları da araştırırsanız mutlaka uygun bir yurt bulursunuz..
ev çok masraflı bence heleki kredi burs vs almayan bir öğrenci için

Konu sahibi ortada yok. Neyse. Canım ben ozel yurtta kalıyordum yemegı yoktu. 230TL. Kalan paramla hergun krallar gıbı yemek yıyodum. Arttırıp üst bas. Bile alıyodum. Arkadaslarımlada zaman gecırmıs oluyordum. Sonra eve çıktım son sene. 3kız. Pişman oldum. Herşey senden soruluyor ve tez yapıoruz. Hergun para istemekten utanıyodum bızımkılerden. Babam hatta bu kız eve çıktığından beri para yetıstıremez olduk demıs cok üzülmüştüm. Ki ozaman dışarıya çıkıp gezmek yoktu evi idare etmeye calısıoduk. En iyisi yurt .

bence evde kalmak zorunda değilsiniz maddi olarak sıkıntı yaşıyorsanız devlet yurduna çıkın ya da apart,yurt araştırın

ben de devlet yurdunda kalıyorum eve çıkmayı da düşündüm vaktinde ama evin külfetinin çok daha fazla olacağı barizdi ve vazgeçtim.

Şimdi param gayet yetiyor Allaha'a şükür ama evde olsam ay sonunu zor getirecektim.

Ev tabiki daha rahat ben de isterdim ancak şartlar malesef müsade etmiyor,biraz rahatlıktan taviz vereceksiniz ,yani ne yardan ne serden demiyceksiniz bir şeylerden vazgeçmek gerekiyor...

hepinize düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. ev arkadaşım var zaten geçen sene bende yurtta kaldım fakat uygun yurtlar uzakta otobüs parası verince zaten hem aynı kapıya geliyor hemde otobüs saatleri zor oluyor okulun yakınındaki yurtlarda çok pahalı.Kyk yurduna nerden başvurabilirim acaba?

Konu sahibi ortada yok. Neyse. Canım ben ozel yurtta kalıyordum yemegı yoktu. 230TL. Kalan paramla hergun krallar gıbı yemek yıyodum. Arttırıp üst bas. Bile alıyodum. Arkadaslarımlada zaman gecırmıs oluyordum. Sonra eve çıktım son sene. 3kız. Pişman oldum. Herşey senden soruluyor ve tez yapıoruz. Hergun para istemekten utanıyodum bızımkılerden. Babam hatta bu kız eve çıktığından beri para yetıstıremez olduk demıs cok üzülmüştüm. Ki ozaman dışarıya çıkıp gezmek yoktu evi idare etmeye calısıoduk. En iyisi yurt .

Kusura bakmayın akşam internetimde sıkıntı oldu :17: ya o uygun özel yurtları nerde buluyordunuz kaç gündür yurtları geziorum ağzım açık kaldı resmen döküntü bi yurda bile 5000 istiyorlar 4 kişilik oda için ben ondan aşağı bi fiyat alamadım hiçbir yurtta

Devlet yurdu gayet makul.. Ben 4 sene devlet yurdunda kaldım ve cok da memnundum... O kadar güzel arkadaşlıklar var ki yurtta.. Hem maddi anlamda hem de manevi anlamda yurtlar gayet iyi.

Devlet yurduna başvurdum fakat çıkmamıştı bana geçen sene ama şimdi kyk nın yüksek ücretli yurtları açıldı hem güzel hemde aylık 100tl ama o da çıkmaz sana diyorlar ama bi araştıracağım sağolun .

Back
X