öğrencilikte maddi sıkıntı

Ya ben doğru anlıyorum di mi, 50 lira size bir ay boyunca kalan para? Bildiğimiz 30 güne 50 lira yani?

Ya ben doğru anlıyorum di mi, 50 lira size bir ay boyunca kalan para? Bildiğimiz 30 güne 50 lira yani?
50 tl market alışverişine kalıyor bana kalan hiç yok nasılsa eve malzeme alıyorsun yapar yersin dedi babam dışarda bişey yemene ihtiyaç yok dedi

50 tl market alışverişine kalıyor bana kalan hiç yok nasılsa eve malzeme alıyorsun yapar yersin dedi babam dışarda bişey yemene ihtiyaç yok dedi

Yavrucum neye yeter 50 lira, Allah korusun acil bişey olsa :( hey Allahım ya.
Senin çalışmaktan başka şansın yok gibi, ben de bir fast food restoranında çalışarak okudum.
Haftada 4 saat çalışırdım epey rahatlatırdı o beni, çok da zorlamazdı süre az olduğu için.
En kötü öyle bir işe başvur, zaten genelde öğrenciler çalıştığı için saatleri de sana göre ayarlarlar.
Hee gerçi bu 25 sene evveldi ama :)) sistem hala aynı bildiğim kadarıyla.

ne alakası var kyk ile işim olmadı bilmiyorum bence siz bugüne kadar boşuna okumuşsunuz konuşma üslubunu öğrenememişsiniz. Saçma düşüncelerinizi kendinize saklayın.

sen eleştiriye tahmullun yok aç kyk sitesini oku ordan.
Tabi boşuna okudum yavrum sen giderken ben geliyordum 2. üniversite okumak boru değildir. Herkes çok parası olsun ister herkes rahat yaşamak ister. Ama ailen sana bence çok para bile yolluyor.

ailemin maddi durumu kötü değil fakat daha önceki konularımı okuyanlar bilirler babamla sorunlarımız olduğu için kendisinden istemek istemiyorum

insanların maddıı durumu ıyı olmaya bilir. Neden bunu gurur yaptın anlamadım. Herkesın sorunların var bu yüzden devletten alıp kımseye muhtac olmayacaksın kendi ayakların üstünde durmayı öğreneceksın. Ama sen savaşmak yerine kolaya kaçıyorsun

Ailen ne durumda? Gönderemezler mi bi 100-200 tl fazladan ? Üniversitede parasız kalmak çok kötü bir şey. En uygunu yurt valla. Hem azcık para ödüyosun daha fazlasını sana yemek parası olarak veriyor, Yani hiç para vermediğin gibi üstüne para bile verilmiş gibi oluyor.

Şimdi okudum hemde durumları iyiymiş, bu yapılır mı ya? Halbuki en çok üniversitede paraya doyuracaksın ki çocuğunu başka yollara başvurmasın. Bence sen kredi al ilerde kendin çalışıp ödersin. Göndermiyorsa bunada karışma hakkı yok babanın

Son düzenleme:
diğer mesajlarınızı okumadım.evde 2 kişi kalıyorsanız,bir kişi daha alıp kirayı azaltabilirsiniz.
birde yanlış mı anladım doğalgaz yakıtı 125 tl dedin sanırım.diğer arkadaşında 125 tl verse,
250 eder.biraz burdanda kısabilirsin,havalar güzel gidiyor.ve en güzeli ya part time işe gir ya da
kyk.

iyi akşamlar hepinize. Bi hastalık kadar büyük bi dert değil belki ama çok bunaldım kızlar ya hep ay sonunda aç kalıyorum.
Biliyorum çoğunuz öğrencilik döneminde olur bunlar diyeceksiniz ama ben çok sıkıldım bu durumdan.şuan evde kalıyorum ve aylık 500tl alıyorum ailemden onun dışında cebime para girmiyor ama bu paranın 225i kira ,125i yakıt,100tlde elektrik su internete gidiyor zaten oldu 450 kalan 50 tlde mutfak masrafı ama onun dışında ne dışarı çıkıp arkadaşlarımla gezmeye param var nede ay sonunda mutfak boşalınca bişeyler almaya.
üstelik kitap falan lazım oluncada bu paradan arttırıp alıyorum. Sizinde mi böyle?ben her ay bunları düşünmekten çok sıkıldım okula mı yetişicem yoksa bu dertlere mi?:43:

eve bır ev arkadası daha alın hepımızın basından gectı emın olun part tıme bır ıs bulun ogrencılık zamanında hepımız zaman zaman parasız kalınca yaptık

İyi akşamlar hepinize. Bi hastalık kadar büyük bi dert değil belki ama çok bunaldım kızlar ya hep ay sonunda aç kalıyorum.
Biliyorum çoğunuz öğrencilik döneminde olur bunlar diyeceksiniz ama ben çok sıkıldım bu durumdan.Şuan evde kalıyorum ve aylık 500tl alıyorum ailemden onun dışında cebime para girmiyor ama bu paranın 225i kira ,125i yakıt,100tlde elektrik su internete gidiyor zaten oldu 450 kalan 50 tlde mutfak masrafı ama onun dışında ne dışarı çıkıp arkadaşlarımla gezmeye param var nede ay sonunda mutfak boşalınca bişeyler almaya.
Üstelik kitap falan lazım oluncada bu paradan arttırıp alıyorum. Sizinde mi böyle?ben her ay bunları düşünmekten çok sıkıldım okula mı yetişicem yoksa bu dertlere mi?:43:

canım ya öğrencilik ayrı zor öğrenciyken maddi sıkıntı çekmek ayrı zor. güçlü olmalısın. seçimler yaklaşıyorya belediye bursları filan olur takip edip araştırmak lazım. ve yurtta kalmak istemiyorsan ev arkadaşı bulmaya mı çalışsan sayı artınca masraf bölünür hani. yükün hafifler.

Back
X