• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencim konusunda çaresiz kaldım;(

Bu ara çok beddua ediyorum ama bu da caresizlikten. Umarım o anne baba yasliliklarinda kimsesiz kalırlar. Bakacak bir insan bile bulamadan yalnız olurler. Umarım... Sizin gibi insanlar da olmasa umut edecek hiçbir şey kalmadı bu dünyada.

28 yaşıma kadar nefret duygusundan bihaber yaşadım. Mutlaka her kotulukte ama ile başlayan bir umut bulurdum. 30 yaşına iki ay kala artık benim bu dünyadan umudum kalmadı. Nefret ve öfke ile doluyum. Merhametsiz , vicdansız , ici kotuluk dolu tüm canlılar acı çeke çeke ölsünler istiyorum.

Siz de anladiğim kadarıyla Aden'e baglısınız.
Tayininiz çıkmiş olsa tek yıkım Aden de değil sizde de olur bence.
Evlat edineceğinizi yazmişsiniz bu çocuğu evlat edinemez misiniz?
Hem gönül bagınız var hemde ananesi dedesi yasli.daha ne kadar bakabilirler ki?
Bunu düşündünüz mu hiç?
Hiç düşünmedım. Dogru bır yaklasım olacagını sanmıyorum.
1 yıldır destek aldım herseyımle hazırmıyım sorusunun cevabı için.
Gönül bagım hem öğrencılerımle hem velilerımle var. Maddi sıkıntı cekeni var, dayak yiyeni var, akrabasının yanında sıgıntı gıbı yasayanı var, eksık cocuk cok..
hadı evlat edıneyım dersem sorunlara yama yapmış olurum. Ben bır butunde saglıklı olan kararın uzman destegı alarak bu cocukların bu sorunlarla basedılmesi saglanmalı.
Malesef istanbulun göç alan cok da iyi olmayan bır okulundayım. Ben bıle 30 yıldır istanbuldayım ayak uyduramıyorum . Hepsının bır hıkayesı var.

Bu ara çok beddua ediyorum ama bu da caresizlikten. Umarım o anne baba yasliliklarinda kimsesiz kalırlar. Bakacak bir insan bile bulamadan yalnız olurler. Umarım... Sizin gibi insanlar da olmasa umut edecek hiçbir şey kalmadı bu dünyada.

28 yaşıma kadar nefret duygusundan bihaber yaşadım. Mutlaka her kotulukte ama ile başlayan bir umut bulurdum. 30 yaşına iki ay kala artık benim bu dünyadan umudum kalmadı. Nefret ve öfke ile doluyum. Merhametsiz , vicdansız , ici kotuluk dolu tüm canlılar acı çeke çeke ölsünler istiyorum.
Ben nefretin nefretle çözülmedıgını erken yasta farkettım. Kötülüğe kötülük çözüm olmadıgı gıbı. Hayat yasamak insan olmak boyle bırsey düşüyoruz kalkıyoruz kırılıyoruz guluyoruz aglıyoruz acıyoruz.. ıyıkı duygularımız var. Sız ıyı yanlarınızı besleyın lütfen. Nefret kin zamanla ınsanı kör sagır duyarsız bır hale getırıyor. Bu cocuklardan bırı sıze denk gelirse onu nefret ve kin dolu yuregınızle iç sesını sessız cıglığını duyamazsınız göremezsınız mahzun bakısını anlayamazsınız beklentısını yaralarını..
anne ve babanın sorunu yaptıkları .. bız ıyı olalım guzel bakalım hayat zaten cok zor

Anane 81 yasında dede 83.. koşturamıyorlar ki. Bırcok cocukta yasıyorum bunugeri g. Cogu zaman doktora bıle goturdugum oluyor. anne yok ve adeni yok sayıyor.

Yuhhh yani.

Çocuklarımızı biz taşıyacağımız sorumlukları, zorlukları bilerek dünyaya getiriyoruz.Onlara sormuyoruz şartlar bu

gelirmisin gelmezmisin diye.Geldi aaa pardon olmadı geri git gibi bir olasılıkta yok.Dünyaya getiriyorsak her şartta

yanlarında olucaz.Çok acı.Tabi kimin ne kadar yaşayacağı belli değil ama o insancıklarda yolun sonuna gelmiş.

Çocuk küçük yetiştirip hayata kazandıracak vakitleri yok. O zaman ne olacak o çocuk??

Kadını paralıyasım geldi...İnsan müsveddesi.Hem evladına hem kaç yaşına gelmiş ana babasına acımıyor.

Benım cocugum olmadı bırınıde kaybettım 7 haftalıkken. O bıle canımı oyle yaktı ki. Bu mınıcık eli havada bırakan bır bahane ile öğretmenıne sarılmak için kıvranan bu cocugu bu hale getıren yok sayan anneye cok kızgınım. Keske bu tur seylerı degıstırebılecek gucum olsa. Cocugu alıp kocaman kocaman sarılmak istıyorum ama bu onu dahada uzecek. Cok uzgunum uyuyamıyorum
Ben geçen yıl bir çocuk gördüm okulda. Biz dışarıdayken camdan Aşağı bir su şaşalı atıldı. Görevli gitti yukarı çocuk ve öğretmeni ile beraber indiler aşağı çocuğa kızıyor lar. Sonra dedim ya sakin olun ne diye kızıyorsunuz. İşte diyor böyleleri büyüyünce serseri oluyor görevli. Dedim hiç birşey olmaz. Biz okulda poşete su doldurup bahçede oynayanların üzerine atardık. Sonuç serseri olmadık.

Sonra baska bir görevli kulağıma. Çocuğun annesinin kaçarak başka bir adamla gittiğini anlattı. Ya dedim siz ne biçim davranıyor sunuz çocuğun durumunu bile bile gayet normal böyle davranması. Öğretmeni (örnek insan ya) sinirlenmiş bahçeye çocukla inince yaktı sigarasını. Birde diyorlar annesi kaçmadan da böyleydi. Biraz kafayı kullansanız bu kadın kaçarak evlendi ise o zamana kadar bu çocuk evde nasıl bir ortamda yetişti acaba diye düşünürsünüz. Dedim dedim ama betona desem imana gelirdi. Çok üzüldüm bende o yavrucağa. Belliki utanıyor hıçkırarak ağlıyor bir isyan var kaçamak bakışlarında. Bazen çocukları yaramaz diye nitelendiriyoruz. İçine kapanık vs. Diye. Ama buna neden olan olaylar umrumuzda olmuyor. Özellikle öğretmenlere büyük iş düşüyor. Ama öğretmenliği seçerken ne düşünerek seçtiği önemli bir inasanın. Simdiki aklım olsa kesin öğretmen olmak için çabalardım. Artık geç malesef. Umarım o çocuğun hayatında birşeyleri yoluna koyabilir duzeltebilirsiniz.

Hepimiz ufak tefek birşeyler yapsak kaçınmasak. Maddi manevi eksik kalan her çocuğun bir boşluğunu doldurabilsek. Kendi adıma temennim bu. Tabi birde üreme organınını şuursuzca test için kullananlar çocuk sahibi olamasa diye bir duam var ama ona yapacak birşey yok malesef.

Bi an yeğenimin ogretmenisiniz zannettim ablam eski kocası baskalariyla evlendi yeğenime annem bakıyor doğduğundan beri olan çocuklara oluyor gönlümden geçen ne biliyomusunuz keşke o çocuk izin olsaydı keşke benimde çocuğum olmuyo yeğenimi alıp kendim bakasım annelik edesim var ama olmuyo 9 yaşında bilinçli annesiyle konuşsa da devamlı ilgisiz bi anne hep öyleydi baba deseniz hiç aramaz sormaz hayat çok acımasız

Annsi vazgecmis gibi gorunuyor evlatlik alin sizde dede nene yasliymis zaten bi ayaklari cukurda anne dizisi geldi aklima ya cok duygulandm

Sizi takdir ederim..
Çocukluğum ve okul hayatım boyunca hep bilinçsiz,donuk öğretmenlerim oldu ve bu psikolojimi nasıl mahvetmiş şimdi şimdi anlıyorum..
Bu yüzden de zaten bir gün mutlaka öğretmen olucam diye kafaya koydum :)

Size gelince uzman yardımıyla atlatılamayacak sorun değil bence..

Anne değilim ama çok duygulandım gözlerim doldu ve duyarlılığınız için de çok teşekkür ederim. Umarım en uygun çözümü bulursunuz.

Bır aden degılki bana asırı baglılıgı ıcın yazdım .. dıger cocukların cok daha vahım hıkayelerı var. Allahım ıyı ınsanlar cıkarsın karsılarına her daım
Hocam çevreden dolayı mı aileler böyle

Ben de doğuda çalışırken böyle şeyler yaşamıştım malesef işte eğitimin öğretmen olmanın gerçek yüzü bunlar, zor da olsa iyi ki öğretmeniz

Bütün yorumları okumadım belki yazan olmuştur. Aden bir işaret de olabilir. Koruyucu aile olsanız adene?

Çok duygulandım yazdiklarinizla. Peki daha sonra buldunuz mu ogretmeninizi?

Bulamadım maalesef, başka bir ile gittiğini öğrendim komşularından ama ne bir iz, ne bir telefon bulamadım, eşiyle sorunları vardı kocası bulmasın diye kaçtı dediler ama doğruluğunu bilemiyorum

Sizi takdir ederim..
Çocukluğum ve okul hayatım boyunca hep bilinçsiz,donuk öğretmenlerim oldu ve bu psikolojimi nasıl mahvetmiş şimdi şimdi anlıyorum..
Bu yüzden de zaten bir gün mutlaka öğretmen olucam diye kafaya koydum :)

Size gelince uzman yardımıyla atlatılamayacak sorun değil bence..
İnş sanıyorum haftanın ıkı gunu için anlasabıldık 7-8 cocgun ıhtıyacı cok açık ..aileler kesınlıkle destek verecek durumda ve duyarlılıkta degıl.
Bır öğrencım amcasının 7 cocuguyla bırlıkte aılesı ve kardesını kaybetmış. Destek aldıralım deyınce amcanın dedıgı; hocam delisiyse alalım okuldan verelim işe oldu !!bırdaha da cocugun aöca be yengesıne asla boyle bırsey soylemedım. Gecelerı uyuyabılmem için bu cocuklara ders egıtım dısında da bırseyler vermelıyım

Anne değilim ama çok duygulandım gözlerim doldu ve duyarlılığınız için de çok teşekkür ederim. Umarım en uygun çözümü bulursunuz.
İnş . Bende okuduklarına duygulanan bu durumu paylasan bırı oldugunuz için tesekkur ederım

İnş sanıyorum haftanın ıkı gunu için anlasabıldık 7-8 cocgun ıhtıyacı cok açık ..aileler kesınlıkle destek verecek durumda ve duyarlılıkta degıl.
Bır öğrencım amcasının 7 cocuguyla bırlıkte aılesı ve kardesını kaybetmış. Destek aldıralım deyınce amcanın dedıgı; hocam delisiyse alalım okuldan verelim işe oldu !!bırdaha da cocugun aöca be yengesıne asla boyle bırsey soylemedım. Gecelerı uyuyabılmem için bu cocuklara ders egıtım dısında da bırseyler vermelıyım
Nasıl bi zihniyet yarabbimm

Back
X