Öğrenim kredisi borcu acil :((

Erteleme bence bende birkaç taksit yatırdım sonra işten çıkınca kaldı şimdi faiz işliyor üstüne ama ilerde tekte kapatmayı düşünüyorum. Geçen sene bir arkadaş erteletti direkt iki katı faiz eklediler. Her sene af çıkıyor bırak normal faiz işlesin sonra para biriktirip tekte ödersin o zaman gecikme zammı silinip sadece ana parayı ödersin.bende böyle yapmayı planlıyorum.

Erteleme yapman için belli zamanları oluyor onları kaçırdıysan erteleme olmaz. Erteleme yapacağın zaman aldığın parayı bir sonraki sene başlayacak şekilde yapılandırıp ona göre faizlendiriyor devlet. Ama geç kalmışsın o yüzden yararlanamazsın. yapılandırdıkları bu para faizli şekilde yapılandırıyorlar 13 bini 3 4 sene yapılandırdıysa miktar artmıştır toplamda ödemen gereken. Eğer taksitleri ödemezsen bu miktarın üstüne aylık faiz işler ödemediğin için.ben almıştım almaz olaydım insanın üstünde böyle bir yük olamaz. 11 milyar aldığım para 18 bini bulmuştu ödeyemedim. Af çıkınca afdan yararlandım 14 bin paşalar gibi ödedik eşim saolsun :KK43:( o para insana öyle bir koyuyorki Allah okuyana yardım etsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back