Öğrenim kredisi borcu acil :((

İŞSİZLİK SEBEBİ İLE ERTELEME İŞLEMLERİ
a) 351 sayılı kanunun 16. Maddesine istinaden;(5505 kanunu ile değişiklik) “Borçlunun kuruma müracaatı esnasında; Sosyal Güvenlik Kurumu veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde, ilgilinin talebi ile borcunu ödemesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile ve birer yıllık sürelerle Kurumca uzatılır.” Bu hüküm doğrultusunda, başvuru tarihinde, Emekli Sandığı , SSK ve Bağkur da kaydı bulunmayanlardan, borçlarını hiç aksatmadan ödeyenlerin ve borç ödemesi başlamayanların borçları ertelenecektir
Burada yazana göre ödemediğiniz ayları ödeyip e devlet üzerinden başvuru yaparsanız ertelenir belki
https://www.turkiye.gov.tr/kyk-geri-odeme-erteleme-basvuru
buda başvuru linki olması lazım
Başvuru tarihi geçti ama olmuyor artık :(

Siz erteletmişmiydiniz borvunuzu ?
hayır eylul 2015 ilk ödeme yapmam gereken tarihti hic ödemedim en son gecen yıl yapılandırma dilekcesi verip yapılandırdım ama yapılandırmadan sonra da taksıt maksıt bısey ödemedim hic iki kez eve tebligat geldi borcunuzu ödeyin diye
bugun topluca karttan kapattım internet vergi dairesinden

Bu sene yapmadım ertelemeyi. 2018 eylülünde yapma hakkım oluyor mu ? Ben araştırdım baktım ama net bilgi bulamadım. O yüzden bu kdar detay soruyorum.kusura bakmayın
olmuyor diye biliyorum. kredi yurtlar kurumu' nu ararsanız daha sağlıklı bilgi alırsınız

ben de aynı senin durumundayım suan . bi işimiz olsa da ödemeye başlayabilsek keşke . İnşallah ödemediğimiz için bişey olmaz

Erteleme şansın yok diye biliyorum canım. Bende bu sene toplu kapattım hepsini.

Peşin olarak bir kerede kapatınca baya indirim yapıyorlar . Ya da gidip düzenlemeyle takside bağlayabiliyorsun.

Tabi 20 sene bile ödemeyenler var ama devlet bu parasını bırakmaz :)
Toplu odeyince ne kadardida ne kadar verdin canım

Kızlar şu an tutuşmuş durumdayım. Sorumsuzluğumun cezasını çekiyorum.
Zamanında öğrenim kredisi almıştım. 13 bin TL civarı borcum var. Mezun olalı 2 yıl oldu. İşe giremedim henüz. Ve bu kredi de aklımdan çıktı .
Şimdi bakayım dedim ilk taksiti ekimde ödemem gerekiyormuş. Ben istediğimiz zaman erteletebşleceğimizi sanıyordum bu krediyi. Ama anladıpım kadarıyla öyle bişeyde yokmuş.
Çok panik oldum kızlar ne yapmam gerek. Ailemin ödemesini istemiyorum.
Başına böyle bişey gelen var mı ?ertetlem şansım var mı hala ??

Benzer durumdayız maalesef T.T
Ikimiz de eylul 2015 mezunuyuz galiba
Ben son 3 aydir issizim, ondan once asgari ucretle iki farkli yerde calistim
Issiz olunca odeme otomatik ertelenir diye bildigimden erteletme seysine hic kafa yormamistim
Sizinle birlikte benim de eteklerim tutustu
Ama cidden odeyebilecek durumda degilim
Bekleyecegim mecburen
Hesabimda para yok uzun bir suredir, kredi kartina da el koymazlar herhalde, di mi yani?
Insallah koymuyorlardir ya
Valla alirken iyiydi, biz odedik siz de essek gibi odeyin diyenlerden o kadar yıldım ki kimseye de bişi soramiyorum artik

Bende evlenip yurtdisina gidince unutmusum..
Annemlerde tasinmisti, kagit magit elime gecmedi.
Benim borcum 4 bin civariydi.
Ustune azcik faiz binmisken yakalayip odedim.
ihmal etmeyin, ertelemeyi erken yapmadiginiz icin artik odemek zorundasiniz.

Bir kaç ay daha gecikirse eğer banka borcu vergi dairesine devrediyor.. her ay biraz faizli vergi dairesine ödüyorsunuz borcu. Bende unutmusum aklıma geldiğinde vergi dairesine devretmiş bile.

Sanirim biraz gec kalmışsınız vadesi gelmeden yapilandirma yapabilirdiniz.Simdi faiz biner ödemedigin her ay icin benim de 15 bin ekimde basladim 3.yu bu ay odedim .Gercekten zor oluyor keske almasaydım

Erteleme eylül ayına kadardı. E devletten form dolduruyorsun. Geçti zamanı.

Muhakkak gerekli yerlerle görüş, 3.aydan sonra hesaplara bloke koyuluyor, ihbarnameler gelmeye başlıyor. Sıkıntı yaşama.

Ödemezsen sadece faiz gelir üstüne. Ama devlet sık sık bu faizi affeden bir yasa çıkarıyor, yani çok da sıkma canını. Gene de mümkün olduğunca çabuk bir iş bulmaya çalış.

Kızlar şu an tutuşmuş durumdayım. Sorumsuzluğumun cezasını çekiyorum.
Zamanında öğrenim kredisi almıştım. 13 bin TL civarı borcum var. Mezun olalı 2 yıl oldu. İşe giremedim henüz. Ve bu kredi de aklımdan çıktı .
Şimdi bakayım dedim ilk taksiti ekimde ödemem gerekiyormuş. Ben istediğimiz zaman erteletebşleceğimizi sanıyordum bu krediyi. Ama anladıpım kadarıyla öyle bişeyde yokmuş.
Çok panik oldum kızlar ne yapmam gerek. Ailemin ödemesini istemiyorum.
Başına böyle bişey gelen var mı ?ertetlem şansım var mı hala ??
Erteleniyor ertele ben de erteledim unutmuştum işe giremediysen ertele geç de olsa kabul ediliyor kabul edilene kadar hergün faiz biniyor, kabul edilince siliniyor ama şöyle birşey ben erteledim borcum şuan 2 katına çıktı (3 Kez erteledim ama) arkadaşım ne ertelemiş ne ödemiş her gün faiz binmiş onun ki benimkinden daha az şu an..

Elimden geldiği kadar erteleyim dedim ama odemedigim durumda. Borcum kadar cezaevin de yatarım olacağını öğrenince vazgeçtim mecbur oducez. Burs aldık da sanki kendimize mi harcadık kitap fotokopi parası bitti gitti. Sanki yetiyordu da verdikleri para. Çok dertliyim :)
Erteleme sadece bir yıl olmuyor mu sonra her yıl iş bulana kadar birer yıl ertelenecek mi yani? Bir yıl ertelemek seneye kesin öderim anlamına gelmiyor mu?

Back
X