Öğrenim kredisi borcu acil :((

Ben senden daha sorumsuzum. Ziraat bankasına ödeme yapmam lazımdı yapmadım. Onlarda vergi dairesine vermiş dosyami. Taksite bolmusler. 500 küsür aylık. Isim yok nasıl oduceksem. Cezaevini boylarim yakinda.
Geçmiş olsun . keşke kredi almak zorunda kalmasaydık da şimdi daha hayata atılmadan bu kadar borcun altına girmeseydik. Yapacak bişe yok artık hapiste atmazlar ama baya bi faiz biniyormuş anladığım kadarıyla

Geçmiş olsun . keşke kredi almak zorunda kalmasaydık da şimdi daha hayata atılmadan bu kadar borcun altına girmeseydik. Yapacak bişe yok artık hapiste atmazlar ama baya bi faiz biniyormuş anladığım kadarıyla

Elimden geldiği kadar erteleyim dedim ama odemedigim durumda. Borcum kadar cezaevin de yatarım olacağını öğrenince vazgeçtim mecbur oducez. Burs aldık da sanki kendimize mi harcadık kitap fotokopi parası bitti gitti. Sanki yetiyordu da verdikleri para. Çok dertliyim :)

şimdi internetten toplu ödedim öğrenim kredisini :D

iyice uzamıstı
2015 eylülde ödemem gerekiyordu hiç ödemedim
7.000 olan borç 2.5 yıllık gecikme ile 7.400 olmuş toplu ödedim karttan simdi kapattım hesaplara bloke geliyor dediler bana ya

Ödeme durumum yok şuan . ama ben vaktinde ertelemedim . ödeme suresi gelmeden ertelemek gerekiyormuş. Siz nasıl ertelediniz ? Taksit zamanınız gelmeden önce mç
Ertelemedim ben zamani gecti bana her hangi bi bilgi falanda gelmedi.ataninca gidip baktim.stres yapmayin hic bisey olmuyo

Kızlar şu an tutuşmuş durumdayım. Sorumsuzluğumun cezasını çekiyorum.
Zamanında öğrenim kredisi almıştım. 13 bin TL civarı borcum var. Mezun olalı 2 yıl oldu. İşe giremedim henüz. Ve bu kredi de aklımdan çıktı .
Şimdi bakayım dedim ilk taksiti ekimde ödemem gerekiyormuş. Ben istediğimiz zaman erteletebşleceğimizi sanıyordum bu krediyi. Ama anladıpım kadarıyla öyle bişeyde yokmuş.
Çok panik oldum kızlar ne yapmam gerek. Ailemin ödemesini istemiyorum.
Başına böyle bişey gelen var mı ?ertetlem şansım var mı hala ??
Haziran da yapilandirma vardi keske taksitlendirseydiniz. Ilgili vergi dairesi ni arayip sorun . onlar daha dogru yonlendirir.

Elimden geldiği kadar erteleyim dedim ama odemedigim durumda. Borcum kadar cezaevin de yatarım olacağını öğrenince vazgeçtim mecbur oducez. Burs aldık da sanki kendimize mi harcadık kitap fotokopi parası bitti gitti. Sanki yetiyordu da verdikleri para. Çok dertliyim :)
Cezaevinde yatacağınızı kim söyledi,tahaddüt verip borcu ödeyeceğim deyip ödeme olmazsa o zaman hapis oluyor 3 aylık,ama tahaddüt vermezseniz hapiste yatmazsınız hakkınızda davada açılmaz.

Zamanında öğrenim kredisi almıştım. 13 bin TL civarı borcum var. Mezun olalı 2 yıl oldu. İşe giremedim henüz. Ve bu kredi de aklımdan çıktı .
Şimdi bakayım dedim ilk taksiti ekimde ödemem gerekiyormuş. Ben istediğimiz zaman erteletebşleceğimizi sanıyordum bu krediyi. Ama anladıpım kadarıyla öyle bişeyde yokmuş.
Ben 2010 mezunuyum. Benim zamanımda borç hiç gecikmediyse 1yıl süreyle erteleniyordu. Ama erteleme işleminden önce ödeme tarihi geçen borç varsa ertelenemiyordu.

her yıl 30 eylüle kadar erteleme başvurusu yapabiliyorsun e-devletten. 2 aydır ödeme yapmadığın için muhtemelen vergi dairesine düşmüştür.
toplu ödeme de yapılan indirim çok komik bir rakam 1000 lira bile değil elindeki toplu parayı oraya yatırmana değmez.
en kolayı e devletten ertelemek diğer türlü bir sürü kağıt kürek işi oluyormuş.

Ben 2010 mezunuyum. Benim zamanımda borç hiç gecikmediyse 1yıl süreyle erteleniyordu. Ama erteleme işleminden önce ödeme tarihi geçen borç varsa ertelenemiyordu.
Şu anda da aynı şekilde. Ben ödeme süresini geçirdiğim için erteleyemiyorım

her yıl 30 eylüle kadar erteleme başvurusu yapabiliyorsun e-devletten. 2 aydır ödeme yapmadığın için muhtemelen vergi dairesine düşmüştür.
toplu ödeme de yapılan indirim çok komik bir rakam 1000 lira bile değil elindeki toplu parayı oraya yatırmana değmez.
en kolayı e devletten ertelemek diğer türlü bir sürü kağıt kürek işi oluyormuş.
Bu sene yapmadım ertelemeyi. 2018 eylülünde yapma hakkım oluyor mu ? Ben araştırdım baktım ama net bilgi bulamadım. O yüzden bu kdar detay soruyorum.kusura bakmayın

Aynı durum tarihi tarihine bende de var şuan adıma araba vat inşaallah bişey olmaz

şimdi internetten toplu ödedim öğrenim kredisini :KK70:

iyice uzamıstı
2015 eylülde ödemem gerekiyordu hiç ödemedim
7.000 olan borç 2.5 yıllık gecikme ile 7.400 olmuş toplu ödedim karttan simdi kapattım hesaplara bloke geliyor dediler bana ya
Siz erteletmişmiydiniz borvunuzu ?

O ertelemeyi odeme zamani gelmeden yapabiliyordun ufak bir faizle aslinda ama gec kalinmis artik olmuyor galiba.

Aynı durum tarihi tarihine bende de var şuan adıma araba vat inşaallah bişey olmaz
Anladığım kadarıyla bizim durumumuzda olan birsürü kişi var Ama kimse panik değil. Banka hesaplarından para çekemiyorsunuz sanırım ödemeyince.arabanıza el konulur mu bilmşyorum

Benim durumum daha vahim. Hem yuksek lisans hem lisans borcumvar. Lisans borcumu yapilandirmistim ama 2 taksitten fazla kacirdigim icin yapilandirma bozulmus. Yuksek lisansi daha hic ödemedim 2016 ekimden beri gunluk faiz biniyor. Durum vahim.

İŞSİZLİK SEBEBİ İLE ERTELEME İŞLEMLERİ
a) 351 sayılı kanunun 16. Maddesine istinaden;(5505 kanunu ile değişiklik) “Borçlunun kuruma müracaatı esnasında; Sosyal Güvenlik Kurumu veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde, ilgilinin talebi ile borcunu ödemesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile ve birer yıllık sürelerle Kurumca uzatılır.” Bu hüküm doğrultusunda, başvuru tarihinde, Emekli Sandığı , SSK ve Bağkur da kaydı bulunmayanlardan, borçlarını hiç aksatmadan ödeyenlerin ve borç ödemesi başlamayanların borçları ertelenecektir
Burada yazana göre ödemediğiniz ayları ödeyip e devlet üzerinden başvuru yaparsanız ertelenir belki
https://www.turkiye.gov.tr/kyk-geri-odeme-erteleme-basvuru
buda başvuru linki olması lazım

Back
X