Öğrenim kredisi borcunuz ve Aile desteği?

sizin gibi düşünmüyorum maalesef.çünkü verdiğinden fazlasını alıyor hemde bankaların bile yapmadığı kadar fazlasını alıyor devlet....devlet kaşıkla verip kepçeyle alıyor.
arkadaş kendi kafası rahat etmesi için ödesin devlet rahat etsin diye değil.devlet yeterince rahat.öğrenim kredilerine gelene kadar alması gereken trilyonlar var.ama devlet bunun peşine düşmez böyle 3 kuruşun peşine düşer sonra da arkadaşın başı ağrır.
klava:

canım benim hiçte fazlasını almıyor. katılmıyorum sana. aldığım toplam paranın üzerine yalnızca 50tl ödeyeceğim. en azından 500-600 tl falan bekliyodum ama hiçte çok yüklü bir miktar değil. aldığımız gibi ödemeliyiz bence. eline ödeme kağıdı geçtikten 1 yıl sonra ödemeye başlıyorsun.ve yine 1 yıl süre veriyolar sana. hemde taksitli şekilde.yani toplam 2 yıl var. ki çalışıyoruzda yani. çokta rahat ödenir..

valla canım 5750ye imza atıp 8500 kadar geri ödemesi var 2 ayda bir 800 civarı ve işe başlayan insanların 1000 lira civarı aldığını kabul edersek çok zor günümüz şartlarında bu meblağyı ödemeyi.tavsiyem mecbur olmadığınız sürece almamanız...

:1shok::1shok: naptın sen. hakkaten çok fazla senin.ben 3.024 tl aldım 3.064 tl ödüyorum.eğerki kişi kndne ödemede güvenmiyorsa bencede almamalı.

canım ben kullanmadım ama kullanan çok arkadaşım oldu hiç de o kadar yüksek faizler ödemediler. :1shok:

Hiç de o kadar ödenmiyor yaa... Benim kardeşim yeni ödemeye başladı... 3350 gibi bişey almıştı,3600 olarak ödeyecek ayda 300 lira taksitle...
Devletten bu desteği alırken de ilerde ödeyeceğini bilerek almak lazım...
Bu bir sorumluluk.... Evet devletin alması gereken nice trilyonlar var ama o trilyonları vermesi gerekenler de sizin sunduğunuz bahanelerin arkasına sığınıyor, ooo bana sıra gelene kadar daha kimler var diyor...
Madem alınıyor, ödenmesi taahhüt edilen zamanda ödenmeli...
Çeyiz dediğn nedir ki... Zaten sözlü değilsin nişanlı değilsin, daha şimdiden ne çeyizi...
1 sen sık dişini öde kredi borcunu sonra da çeyizini almaya başlarsın....

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

sorumluluğu benden iyi kimse bilemez ve vergiden vs.den kaçınılmayacağını en iyi ben bilirim
ben bahane sunmuyorum.o dediğim kişiler benim vergilerimle rahat yaşayıp kendi vergilerini vermiyorlarsa laf etmek en büyük hakkım.insanlar para sıkıntısı olduğu için öğrencilikte rahat etsinler diye alıyorlar zaten çok paraları olsa almazlar.öğrencinin parasına göz dikenlere kızıyorum ben. kardeşim 5250ye imza attı ödeme planı çıkarmışlar 7114+1200 harç kredisi çıkarmışlar .hiç olmazsa verdiğin parayı al bu faiz neyin nesi.devletsin sen tefeci değil.bu millet çalışmaya başlar başlamaz 3000 lirayla başlamıyor ya da bizler dünya bankalarında çalışacak kadar zeki(!) insanlar değiliz.

Yazdığınız bu cümlelerde trilyonlarca vergi borcunu ödemeyip pişknlik yapanlara değil devlete saldırmışsınız....
Merak etmeyin ama o trilyonlarca vergi ödemeyenler de şimdiye kadar ödediklerime saysın diyorlar...
Yani anlayacağınız herkes devletten hizmet alırken banada bana da diye çırpınıyor, niye bana yok niye bana yok diye küsüyor...
Ama sıra karşılığını ödemeye geldimi önce o ödesin sonra ben diye kaçıyor...
Sizi suçlamadım... Size kızamıyorum... Çünkü söylediklerinizde gerçeklik parı büyük...
Ama her gerçek doğru olmayabilr...
Sizin söylediğiniz reel gerçeklik bence ahlaken doğru değil, o yüzden eğer kredi alındıysa ödeme konusundaöncelik ona verilmeli....

Ben arkadaşın durumu için yorum yaptım mesela, sözlü değil, nişanlı hiç değil... Şu aşamada çeyiz almasını gerektirecek bir durum yok.. Krediye öncelik tanımalı ve onu ödemelidir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…