öğrenim kredisi geri ödeme sorunu :(

bensiz_sewme

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
207
18
643
37
Sivas
Merhaba kızlar. 2009-2012 arası öğrenim kredisi aldım ve geri ödemesi ekimde başlıyor. Ama henüz bir yerde çalışmıyorum. Tüm ümidim kpss idi o da çok kötü geçti. Asıl önemlisi benim üstüme ev var ve babamın borcumdan haberi yok. Anlayacağınız iş bulmadan borcu ödeyebilecek durumum yok. Ne yapıcam bilmiyorum. Borcu erteleme imkanım var mı? Ödeyemezsem üstümdeki evden dolayı haciz falan gelir mi? Birşeyler söylerseniz çook sevinirim :(((

Merhaba kızlar. 2009-2012 arası öğrenim kredisi aldım ve geri ödemesi ekimde başlıyor. Ama henüz bir yerde çalışmıyorum. Tüm ümidim kpss idi o da çok kötü geçti. Asıl önemlisi benim üstüme ev var ve babamın borcumdan haberi yok. Anlayacağınız iş bulmadan borcu ödeyebilecek durumum yok. Ne yapıcam bilmiyorum. Borcu erteleme imkanım var mı? Ödeyemezsem üstümdeki evden dolayı haciz falan gelir mi? Birşeyler söylerseniz çook sevinirim :(((

hepimiz bu hatayı yapıyoruz galiba ya :( bende yaptım lanet şeyi.. ben ödedim allahtan işe girmiştim o yüzden erteleme oluyormu bilmiyorum ama yapılandırma oluyor taksit şeklinde hala varmı bilmem bi araştır istersen.

hepimiz bu hatayı yapıyoruz galiba ya :( bende yaptım lanet şeyi.. ben ödedim allahtan işe girmiştim o yüzden erteleme oluyormu bilmiyorum ama yapılandırma oluyor taksit şeklinde hala varmı bilmem bi araştır istersen.
senin adına sevindim. Ne güzel ödemiş kurtulmuşsun. Taksitlendirilme yapılmış zaten. Her ay 250 tl ile başlıyor. Sonraları artıyor. İşe girmeden ödemem imkansız. Asıl merak ettiğim üstümde ev varken erteleyebilir miyim bilen yok mu hiç :((

İşin yoksa kredi yurtlar kurumuna dilekçe yazilarak bir yıl erteleniyor ancak bin lira faiz ile. Üzerine ev olan falan diye ayrım yok bildiğim kadarıyla yine de araştırmak lazım

Abiminde vardı hatta hala var ödemedi 2010 mezunu sigortali işte 3 yildir duruyo borcu hala ödemedi 7bin lira 1kusurda faizi var yani ödemeynce hacz falan gelmiyor gelse hacizdn önce devlt maasina el koyar devlet memuru cnkü onunda araba wardi uzerinde ama ddgm gbi hc haciz falan gbi bi durum olmadi

Erteliyorum diye biseyde yapmadi öyle kaldi borc kendi kendine tabi faiz isliyo

leynnnnn benımde borcum var ve ben okulu bıle bıtıremedım ekımde gelıcek taksıtler:18::18::18::27::27:

Ben de ertelemiştim işsizlik sebebiyle borcumu ekimde başlicak hala işsizim:)) üzerinde ev olup olmaması önemli değil diye biliyorum.bir de arkadaşlar onlar yeniden yapılandırılacaktı haberi olan var mı?faizler silinecek falan demişlerdi sanki?

ben de almıştım ama şimdilerde keşke almasaydım diyorum
taksitlendirme yaptık ,

siz de mutlaka bir işe girin ve ödeyin
sonraları az da olsa faiz işliyor

abiminde vardı hatta hala var ödemedi 2010 mezunu sigortali işte 3 yildir duruyo borcu hala ödemedi 7bin lira 1kusurda faizi var yani ödemeynce hacz falan gelmiyor gelse hacizdn önce devlt maasina el koyar devlet memuru cnkü onunda araba wardi uzerinde ama ddgm gbi hc haciz falan gbi bi durum olmadi

Borcu ödeme süresi bitince direk bulunduğun yerin vergi dairesine bildiriyorlar haciz gelir mi bilemem ama gelirse bile daha zamanı var.
6000 Tl verdiler 8000 tl geri aldılar bende dedim keşke almasaydım ama öğrencilik işte aileden gelen yetmiyordu.

Son düzenleme:
senin adına sevindim. Ne güzel ödemiş kurtulmuşsun. Taksitlendirilme yapılmış zaten. Her ay 250 tl ile başlıyor. Sonraları artıyor. İşe girmeden ödemem imkansız. Asıl merak ettiğim üstümde ev varken erteleyebilir miyim bilen yok mu hiç :((

Ben bide toplu ödedim bilmiodum taksit falan çünkü aldım harcadım unuttum benim adrese yollamışlar ama haber gelmedi sona bi gün bi mektup bi açtım allahtan ben buldum. Yasal işlemler başlayacak şu tarihe kadar ödemelisiniz diye gaizde binmişte binmiş gittim hemen kapadım. Bişe olurmuydu bilmiyorum ama kurtuldum kazasız belasız kimse duymadan :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X