Öğretmen anneler..2 çocuklu olup,büyük çocuğunu yanında okuluna götüren var mı?

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
Bizim çalışma saatlerimiz ve şartlarımız diğer çalışanlara uymadığı için ben de ancak bu paylaşımda bulabileceğimi düşündüm öğretmen anneleri.O yüzden öğretmenlik paylaşımına yazıyorum derdimi:( küçük kızım doğduktan sonra,büyük kızımla aynı evde bakılması zor olacağından ya da aynı evde 2 bakıcı olması gerektiğinden,büyük kızımı çalıştığım okulun anasınıfına götürmek istiyorum.Benimle kızlarımla aynı yaşta çocuğu olanlar ne yaptılar acaba bu konuda?öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.sevgiler.

büyük oğlumu kreşe gönderiyorum,şuan doğum izninde olduğum için küçüğe ben bakıyorum.Ama okula başlayınca küçüğü bakıcıya bırakacağım.Anlamadığım niye 2 bakıcı olması gerektiği,zor olmaz ki,zaten kızınız artık büyümüş,bakıcıya çok da muhtaç olmaz.Ben öğleden sonraya sarkan derslerimde ister istemez bakıcım 2 çocuğa da bakacak.

Görüyorum ki konuma cevap yazılması için psikiyatrist yerine burada konu açıp soran bir zavallı olmak lazım.normal sorulara değil de,ilginç sorulara cevap yazılıyor.üzüldüm.

hocam benim yengeminde şimdi bebişi oldu bir de ablası var. Yiyenim 4 yaşında seneye yengem ana sınfı öğretmeni o kendi okuluna alacak bebeğe de dönüşümlü bakacaklar biri sabahçı diğeri öğlenci. Ama okulda sizin durumunuzda olan arkadaşlarım vardı büyüğü kendi okulundaki ana sıfına veriyor ,bebişlerini de bakıcısına bırakıyorlardı. Bi arkadaşım evde yatılı bakıcı tutmuştu , bir diğeri ise haftanın 5 günü tam gün alıyordu çok rahat ettiğini söylemişti ne var ki maddi olarak tam gün insanı sarsabilir.
Allah yardımcınız olsun

İki çocuğumu da okulumda okutuyorum..

bende şu an yeni doğum yaptım.oğlumu kendi okulumun anaokuluna değıl de evimin yakınında bir anaokuluna gönderiyorum sebebi ise kendi okulumdaki saatlarin uygun olmaması.biz tüm gün çalışıyoruz,okulumuzdaki anaokul yarım gün.evet neden 2 bakıcı,çocuk büyük çok az bir ücret daha verebilirsiniz.

tşk ederim öncelikle cevaplara.büyük kızım 3 buçuk ve doğum yaptıktan 5-6 ay sonra 4 yaşında olduğunda işe başlayacağım.bu durumda 6 aylık bebeğin uykusu,ek gıdası bakımı derken; bakıcı büyük kızımla ilgilenemeyecek.tv açmasını ya da onu yalnız bırakmasını istemiyorum.evet kendi okuluma da götürmem bir seçenek ancak,okula gittiğimde bari bebelerden uzak kalmak bana iyi gelecektir diye düşünüyorum.
köy okulundayım.haftanın 4 günü 8:30-14:00 çalışacağım.inanın okulda daha iyi dinleniyorum ben,beden eğt öğretmeni olmama rağmen:) şu an 8. ayımdayım ve hala çalışıyorum,konum da voleybolda smaç:)) Allah sağlık verirse 3 hafta daha çalışıp izne ayrılacağım.
neyse maddi imkanlarımın elverdiği kadar kendimi yormamaya niyetliyim,ağır bel fıtığım var ve ne çoook ağrıyor anlatamam:( burda 1 komşum var okul saatlerimde bebeğe bakabilecek 300tlye bakacak.kızı da yanımda götürsem epey tasarruflu olucak ehehe,ancaaak okulda beni yormasından isteklerinden bunalmaktan korkuyorum.en iyisi eve geldiğimde yarım gün çalışıp benim dinlenmemi sağlayacak bir yardımcı daha bulmalı ki; belim ortadan ikiye ayrılmasın.sağlım da önemli değil mi para kadar:/ Allah kimseye bel ağrısı yaşatmasın,sevgiler.

Back
X