Öğretmen Anneler burdalar mı ☺

Neseli68

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2017
158
152
18
34
Merhabalar anneler ☺Doğum izni kullanma konusunda sizden fikir almak istiyorum. Doğum iznini kullanmadan önce 40 günlük rapor hakkımızı kullanabiliyor muyuz? Rabbim nasip ederse benim doğumum 28 Kasımda olacak. Önce rapor hakkımı kullanıp ardına doğum iznimi ekleyebiliyor muyum Bilgilendirirseniz sevinirim

Merhabalar anneler ☺Doğum izni kullanma konusunda sizden fikir almak istiyorum. Doğum iznini kullanmadan önce 40 günlük rapor hakkımızı kullanabiliyor muyuz? Rabbim nasip ederse benim doğumum 28 Kasımda olacak. Önce rapor hakkımı kullanıp ardına doğum iznimi ekleyebiliyor muyum Bilgilendirirseniz sevinirim
32.haftadan onceyse kullanilabilir belki ama izni hak ettikten sonra rapor alinamiyor sanirim.
Yalniz hazir ol bu soruyu sordun ve herkes ustune cullanacak simdi. Vay ne raporu da vay iznini al evde otur madem vs vs..ogretmenligin falan sorgulanacak birazdan benden soylemesi

Kullanabilirsiniz diye biliyorum....Bende ogretmenim ama henüz anne değilim:(

öğretmen veya herhangi bir çalışan gebe kadın 32. haftadan sonra rapor kullanamaz. rapor aldığı anda işinden doğum öncesi iznine ayrılması gerekir. kanun böyle.
çalışabiliyorsan 37. haftana kadar çalışmanı öneririm zira ücretli iznini doğum sonrasına aktarman daha hayırlı olacaktır.
ayrıca kafanda ücretli bittikten sonra rapor ile çocuğumu büyütmeye devam edeyim fikri varsa bir çok kadın öğretmendeki gibi evet çullanacağız birazdan üzerine biraz önce arkadaşın birinin dediği gibi..

o nasıl bir şey ya?? siz 32. haftadan sonra rapor alamazsınız. devlet diyor ki 32 haftadan sonra 16 hafta doğum iznin var. istediğin zaman kullan. yani 32 den sonra aldığınız her 1 günlük rapor analık izninden düşer.
ha o 16 hafta bittikten sonra alabilirsiniz
benim oğlum 1 aralık da doğdu. ben 1 martta göreve dönmek zorundaydım. lohusalığım uzun sürdü . 45 gün psikiyatri rapor verdi. 15 nisanda döndüm işe.
sizin ki de 28 kasımmış aşağı yukarı benim ki gibi olur.

Sadece soruyorum arkadaşlar , rapor alınabiliyor mu diye , öğretmenliğimi sorgulamanızı gerektirecek bir durum yok. Fikir edinmek amacım. Bu konuda bir bilgim olmadığı için. Ücretsiz izin hakkımı da kullanırım gerekirse. Hemen niye böyle muhabbetlere giriliyor anlamıyorum. Fikir vermek bu kadar zor olmasa gerek

Sadece soruyorum arkadaşlar , rapor alınabiliyor mu diye , öğretmenliğimi sorgulamanızı gerektirecek bir durum yok. Fikir edinmek amacım. Bu konuda bir bilgim olmadığı için. Ücretsiz izin hakkımı da kullanırım gerekirse. Hemen niye böyle muhabbetlere giriliyor anlamıyorum. Fikir vermek bu kadar zor olmasa gerek
Geçen gün bir arkadaş sormuştu üstelik mecburi de bir durum vardı. Sen nasıl hasta olmadan bu raporu almayı düşünürsün diye demediklerini bırakmadılar

Canım ben de doğum iznimi 1 gün nasıl arttırabilirim diye düşünüyorum. 1 gün bile çok kıymetli. Senin ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Biri öğretmenlikse biri de annelik. Zaten izin çok az. Fazla kafana takma yorumları. Allah yardımcımız olsun.

Geçen gün bir arkadaş sormuştu üstelik mecburi de bir durum vardı. Sen nasıl hasta olmadan bu raporu almayı düşünürsün diye demediklerini bırakmadılar
Yani nasıl tepkiler bunlar anlamıyorum Elif hanım , sadece fikir ediniyorum. Benim de kendime göre sebeplerim var belki. Bu nasıl bir önyargıdır

Canım ben de doğum iznimi 1 gün nasıl arttırabilirim diye düşünüyorum. 1 gün bile çok kıymetli. Senin ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Biri öğretmenlikse biri de annelik. Zaten izin çok az. Fazla kafana takma yorumları. Allah yardımcımız olsun.
Aynen canım , haklısın , hayatın her yerinde bu tür insanlarla karşılaşıyoruz. Görmemek en iyisi

Yani nasıl tepkiler bunlar anlamıyorum Elif hanım , sadece fikir ediniyorum. Benim de kendime göre sebeplerim var belki. Bu nasıl bir önyargıdır
Bir yedi sekiz Ay önceki bir konuydu. Tartışmaya ben de katılmıştım ordan hatırlıyorum. Ben de öğretmenim bu arada. Hasta olmadan kullanmanın yanlış bir şey olduğuyla ilgili bir sürü şey söylediler.

Sağlık probleminiz yoksa yani evde yatmanız falan gerekmiyorsa olabildiğince erteleyin izne ayrılmayı. Hem fiziken aktif olmak size iyi gelir, doğuma yardımcı olur hem de doğumdan sonra bebeğinize daha fazka zaman ayırabilirsiniz. Yine de zorlandığınuz yerde gerekirse rapor alırsınız sonuçta bu keyfi bir şey değil.

o nasıl bir şey ya?? siz 32. haftadan sonra rapor alamazsınız. devlet diyor ki 32 haftadan sonra 16 hafta doğum iznin var. istediğin zaman kullan. yani 32 den sonra aldığınız her 1 günlük rapor analık izninden düşer.
ha o 16 hafta bittikten sonra alabilirsiniz
benim oğlum 1 aralık da doğdu. ben 1 martta göreve dönmek zorundaydım. lohusalığım uzun sürdü . 45 gün psikiyatri rapor verdi. 15 nisanda döndüm işe.
sizin ki de 28 kasımmış aşağı yukarı benim ki gibi olur.
Lohusaligin uzun surmesi ne demek?

Bu arada özellikle öğretmenlere vermiyorlar rapor. Boğazım çok kötüydü faranjitden dolayı. Öğretmenim nasıl ders anlatıcam diyorum. Antibiyotigi yukluyorlar yine de vermiyorlar. Ben de Doğum yaptığımda ertelediğim küçük bjk ameliyat vardı iznim bittikten sonra onu yaptırdım öyle alabildim

dogum izni +rapor olur. rapor + dogum izni olmaz.

Hocam konu yanlis yerde oncelikle :) riskli gebeliklerde 32 haftadan once de rapor alabilirsiniz tabi ki. Misal benim erken doğum riskim vardi o yuzden 10 gun istirahat vermisti doktorum. Sonrasinda da zaten 32. Hafta geldi ve otomatik olarak dogum iznine ayrilmis sayildim. Saglikla kucaginiza alın evladinizi insallah.

Bir yedi sekiz Ay önceki bir konuydu. Tartışmaya ben de katılmıştım ordan hatırlıyorum. Ben de öğretmenim bu arada. Hasta olmadan kullanmanın yanlış bir şey olduğuyla ilgili bir sürü şey söylediler.
Hasta olmadan kullanmak yanlış degil mi sizce?
Ama faranjit konusuna tamamen katılıyorum siz haklısınız

ne kadar önyargılısınız üyeler hakkında. o bambaşka bi konuydu ve haksız yere rapor alıyodu o konu sahibi. hastalık değildi bişey değildi.

burda konu sahibi doğum yapacak ve olabildiğince uzun süre bebeği ile vakit geçirmek istiyor. sadece soru sormuş.

Back
X