Doğuma Hazırlık öğretmen anneler izininzi nasıl kullanacaksınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

haniso

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2012
55
14
48
izin hakkında bilgileri olanlar paylaşımda bulunursa sevinirim kızlar... merak ettiğim birşey var doğumdan önce 5 hfta aktarabiliyoruzya illaki 5 haftamı olmalı 3 yada 4 hafta olamazmı

merhaba ben öğretmen değilim ama memurum ilçe milli eğitimde çalışıyorum bende 6.5 aylık hamileyim şöyle oluyor 32 haftalıkken eğer çalışmaya devam edeceksen doktordan yazılı bir rapor alıyorsun izin olarak 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra ama ben kullanmıcam çalışıcam dersen son 3 hfta kala çıkmak mecburi yani geriye 5 hafta kaldı onuda doğumdan sonraya eklersin etti 13 hafta yada kullanmak istedğin izinle ilgili doktorunla görüş o yardımcı olur onun raporu lazım ben böyle yapıcam senelik izinimde var bide 20 gün heyetli rapor alıcam 4,5 aya tamamlıcam inşallah

nasipse 15 ocakta doğum yapıcam.13 haftalık iznim 15 nisan gibi bitecek. o tariten 1 hazirana kadar ücretsiz izin kullanıcam.nisan maaşımın tamamı mı kesilir acaba?

canım kısmetse hayırlısıyla bende agustos gibi doğum yapacağım 32.haftada doktordan son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alacağım bu sayede ilk dönemi birazda raporla falan kapatmayı düşünüyorum ikinci dönem içinde durum gösterecek bakalım.herşey bebeklerimiz için:emir_bebek:
senin soruna gelince illa 5 hafta olması gerekmiyor sanırım ben öyle biliyorum ama en fazla 5 hafta aktarabiliyorsun.

çok teşekkür ederim kızlar inşallah hepimizin istediği gibi olur herşey... keşke 1 yaşa kadar izin olsaydı:(((

izin hakkında bilgileri olanlar paylaşımda bulunursa sevinirim kızlar... merak ettiğim birşey var doğumdan önce 5 hfta aktarabiliyoruzya illaki 5 haftamı olmalı 3 yada 4 hafta olamazmı

hamileliğinizin 32. haftasında son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu almak zorundasınız eğer çalışmaya devam edeceksiniz. sonrasında hamileliğinizin seyrine göre doğuma 3 haftaya kalaya kadar da istediğiniz anda izine ayrılabilirsiniz.zaten yasal olarak son 3 hafta çalışamazsınız 32. haftadan sonra istediğiniz zaman izne ayrılabilirsiiz tabi bunun içinde doktordan rapor istiyorlar. izne ayrıldığınız gün itibariyle 16 haftalık izinli oluyorsunuz. hayırlı doğumlar şimdiden

Son düzenleme:
Benimde doğum eylül başı gibi gözüküyor ama doğum öncesi iznimiz yaz tatiline gidicek şimdi bu durumda tatile denk geldiği için sanırım aktaramıcaz 5 haftayı bu konuda bilgisi olan varmı

Benimde doğum eylül başı gibi gözüküyor ama doğum öncesi iznimiz yaz tatiline gidicek şimdi bu durumda tatile denk geldiği için sanırım aktaramıcaz 5 haftayı bu konuda bilgisi olan varmı

bende seninle aynı durumdayım.. doğum öncemiz yanacakmış.. aktaramıyormuşuz.. geçen yıl arkadaşım ağustosta doğum yaptı ama o 5 haftayı aktardı.. aslında bu konuda düzenlemeye ihtiyaç var.. bu kadar çocuk yapın diye telkinlerede bulunuyorlar ama, izne gelince ne kadar az verssek modundaslar.. diğer memurlar istedikleri zaman yıllık izne çıkabiliyor.. böylece doğum sonrası yıllık izinlerini kullanabiliyorlar.. bana müdürüm dedi.. doğum öncesini ekletemezsin diye.. bende heyet raporu araştıracam.. ama bulabilir miyiz.. malesef bilemiyorum...

Ben de ayni durumdayim maalesef..
Yani sadece dogumdan sonraki 2 ayimiz var..
Keske dogumdan sonra ekletebilseydik 2 ay cok kisa bir sure cunku :(

bende seninle aynı durumdayım.. doğum öncemiz yanacakmış.. aktaramıyormuşuz.. geçen yıl arkadaşım ağustosta doğum yaptı ama o 5 haftayı aktardı.. aslında bu konuda düzenlemeye ihtiyaç var.. bu kadar çocuk yapın diye telkinlerede bulunuyorlar ama, izne gelince ne kadar az verssek modundaslar.. diğer memurlar istedikleri zaman yıllık izne çıkabiliyor.. böylece doğum sonrası yıllık izinlerini kullanabiliyorlar.. bana müdürüm dedi.. doğum öncesini ekletemezsin diye.. bende heyet raporu araştıracam.. ama bulabilir miyiz.. malesef bilemiyorum...

ya ağustosta doğurup aktardıysa bizimde aktarmamız gerekiyor sanırım biraz milli eğitimdekilerin insafına kalmış bu aktarma işi her ihtimale karşı 32.hafta rapor alıp okula vericem ben milli eğitimlede bu haftaiçi görüşücem bakalım tanıdık var ne diyecekler olmazsa mecburen rapora yönelecez en azından birinci dönemi kapatalım ya yoksa nasıl bırakçaz 2 aylık çocukları olurmu ya bu haksızlık

ya ağustosta doğurup aktardıysa bizimde aktarmamız gerekiyor sanırım biraz milli eğitimdekilerin insafına kalmış bu aktarma işi her ihtimale karşı 32.hafta rapor alıp okula vericem ben milli eğitimlede bu haftaiçi görüşücem bakalım tanıdık var ne diyecekler olmazsa mecburen rapora yönelecez en azından birinci dönemi kapatalım ya yoksa nasıl bırakçaz 2 aylık çocukları olurmu ya bu haksızlık

şöyle anlatayım arkadaşım ağustos 12 de doğum yaptı.. o sırada okulda müdür yoktu.. o da 32. haftada verdi çalışabilir raporunu.. doktoru da doğum sonrası 5hafta ekleme raporunu verdi.. eklediler. kimse bişiy demedi.
sonra okula şu an ki müdürümüz atandı... eylülde atandı müdür.. arkadaşımın zaten raporları işlenmişti.. sorun çıkmadı.. bende de sorun çıkmaz diye düşünüyordum ben.. müdür geldi yanıma 2-3 hafta önce doğum tarihini falan sordu.. kesinlikle ekletemezsin dedi.. bende bişiy demedim.. valla ben raporun dibine düşecem.. özel hastaneler parayla veriyorlarmış.. alacam raporu.. ücretsiz izin de alınabilir tabi.. maddi boyutu bir yana, ücretsiz iznde bütün hakların donuyor.. hizmet puanı önemli benim için.. ankrara da oturduğum yerden uzakta çalışıyorum, hizmet puanı dışında yer değiştirmem imkansız.. mecburen rapor alıcam..
arkadaşlar erken doğum olursa eğer onları ekletmeyi unutmayın bu arada... olurya çocuk erken gelmeye karar verir, ağustosta doğar, ekletin o kısmı..

benim de 27 temmuz görünüyordu..2 hafta önce ayrıldım izne..seminerlere katılasım gelmedi şu sıcakta...doğumdan sonra da rapor fln almaya çalışacağım..

Yapılan bu değişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin anılan fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek süt izninin uygulanmasına ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:

1- Memura bir yaşından küçük çocuğunu emzirmesi için günde toplam bir buçuk saat olarak verilen süt izni, doğum sonrası analık izni süresinin (asgari 8, azami 13 hafta) bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saate çıkarılmış ve ikinci altı ayda ise günde bir buçuk saat olarak belirlenmiştir.

kızlar paylasıyım ıstedım genelde süt iznini 1 yasa gelınce bıtılıyo sanılıyor ya aslında devletın bıze dogumdan sonra vermiş oldugu izin bittiğinden sonrakı günlerden itibaren sayacagız yanı buda 1yıl 2.5 ay kadar süt iznimiz var aklınızda olsun bende yeni öğrendim :)

kızlar raporlarınızı nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz.ben 5'er kullanmayı düşünüyordum ama sağlık ocağı vermiyormuş her hafta hastaneye gidip rapor mu alacağız.benim doğum sonrası yanıyor anca doğum öncem var.kesinlikle uzatmam lazım.Ayrıca raporlarda 7 günden sonra maaştan kesilme oluyormuş.Ne kadar olduğunu bilen var mı?

ben de aynı durumdayım.geçen yıl eylül başı doğum yapan bir arkadaşım ekletti ama illere göre farklı uygulama olabiliyormuş.bu konuda düzenlemeye ihtiyaç var

kızlar raporlarınızı nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz.ben 5'er kullanmayı düşünüyordum ama sağlık ocağı vermiyormuş her hafta hastaneye gidip rapor mu alacağız.benim doğum sonrası yanıyor anca doğum öncem var.kesinlikle uzatmam lazım.Ayrıca raporlarda 7 günden sonra maaştan kesilme oluyormuş.Ne kadar olduğunu bilen var mı?

valla hiçbi bilgim yok kesintiyle ilgili ama okulda bir arkadaşım var nerdeyse bu senenin hepsini heyet raporlarıyla geçirdi her ay asılan maaş bordrosunda benimle aynı maaşı almış gözüküyo yani bi kesinti olmamış gibiydi

ben de aynı durumdayım.geçen yıl eylül başı doğum yapan bir arkadaşım ekletti ama illere göre farklı uygulama olabiliyormuş.bu konuda düzenlemeye ihtiyaç var

hocam isterseniz bulunduğunuz ilçe milli eğitimebir sorun.. benim müdürüm ısrarla ekleyemezsin dedi.. ben de yine de ilçe milli eğitime soracağım tabiki... ama umudum pek yok...
bu arada başka bir ilde çalışan kuzsenim de ağustosta doğum yaptı.. o da ekletti.. umarım bizde ekletebiliriz...

Meslektaşım senin 8 hafta once 8 hafta sonra iznin var. Ama siz derseniz ki çalışabilirim iyiyim o zaman dogum oncesi izninizin 5 haftasini doktordan bı calisabilir raporu alacaksınız. Böylece devlet kendini korumaya alıyor. Ancak oldu ki 3. Haftanızda iyi olmadıgınızı hissettiniz. Önceki raporu iptal edebilirsiniz. İzninizi kullanabilirsiniz.
En önemlisi de doğumunuz yaza geldiyse de bu 5 haftalık izni sonraya atabilirsiniz. Bir de 32. Haftadan itibaren yani sizin 8 haftalık dogum oncesi izniniz başladığında siz bunun 5 haftasını raporla ileriye attığınızda hic bir sekilde bu sürede rapor alamıyorsunuz. Yani bı gün kendinizi ii hissetmediniz gidemicem dediğinde hastane rapor vermiyor. Çünkü devlet kötüysen dogum oncesi iznini kullan diyor:(

Arkadaslar ben şimdi temmuz 14gibi dogum yapacam.ogretmenim.e tatile denk geliyor dogumdan sonraki 8aftalik izin hemen mi kullaniyorum?yoksa okul acilirken aslatabiliyor muyum?bir de ücretsiz izne ayrilmayi düsunuyorum 6ay falan sigortam veya kademe derecem işliyor mu yardim:(

Arkadaslar ben şimdi temmuz 14gibi dogum yapacam.ogretmenim.e tatile denk geliyor dogumdan sonraki 8aftalik izin hemen mi kullaniyorum?yoksa okul acilirken aslatabiliyor muyum?bir de ücretsiz izne ayrilmayi düsunuyorum 6ay falan sigortam veya kademe derecem işliyor mu yardim:(

hocam benim de 13 temmuz doğumum en geç.Bizim doğum sonrası hemen hemen yanıyor.Sonraya aktarma olmuyor yani ttaile denk geldği için malesef.Anca doğum önceki 5 haftanı kullanmadıysan onu aktarabilirsin kullandıysan o da yok.Ben de aynı durumdayım ve kara kara düşünüyorum ne yapacağımı...

Back
X