memlekete tek gidip kalmama izin vermiyor

Çalışıyor olsaydınız maaşınız paranız olsaydı bunu diyemezdi işte. Çalışan çalışmayan kadın konusu olunca millet birbirine giriyor, çalışmayan kadını ezikleyemezsiniz deniyor. Görüldüğü üzere biz değil kocaları ezikliyor, yok para vermiyorum gidemezsin lafını işitiyorlar.

Her yere karı koca gitmek zorunda mısınız, ailenizle arkadaşlarınızla baş başa vakit geçiremeyecek misiniz? Belki annemin ablamın özel durumu var dertleşeceğiz, bunu sana mı soracağım diyemiyor musunuz bu tiplere? Tabağını masadan kaldırıp bulaşık makinesine koyamadığı için mi gitmenizi istemiyor? Bu saygısız bencil adamları çok mu arıyorsunuz? Yarın iş bulup maddi güce kavuşunca ondan da rahatsız olur bu hanzo.

Ben arkadaşlarımla bırak ayrı şehri senede 1-2 yurt dışına gittim. Eşim sadece hangi günler diye sorardı çünkü çocuklarla ilgilenmek için evden çalışırdı. Ben arardım napıyosunuz diye adam zırt pırt arayıp rahatsız bile etmezdi.
aslında mat. öğretmeniyim evlenmeden önce dershanedeydim şimdi atanmayı deniyorum o da çok istiyor atanmamı hatta öğretmenlik olmazsa memurluk, olmazsa özel okulda çalışıcam gibi plan yaptık öyle düşünceleri yok maddi yönden de ezmez hiçbir zaman. ben ücretli yapayım katkı olsun diyorum boşver otur dersine çalış yeter ki diyor
benim harcamaları düşünmediğimi planlamadığımı bi yandan biriktirmemiz de gerektiğini falan söylüyor. sık sık gitmek de pahalı oluyor diyor ama o da bizim hayatımızın bi parçası orda ailem var tabi ki bunu bilerek evlendik.
zaten asıl sorun tek göndermek istememesi. birlikte gidelim dersem 2 ayda bir bazen ayda bir ona bişey demez. ama o da haftasonu için oluyor her zaman öyle olsun istemiyorum haliyle. dediğiniz gibi tek de kalmaya ihtiyaç var

keşkeee keşke öyle olsaydı… aslında önceden de böyle konular geçerdi hani arkadaşlarla şehir dışı vs ama sıcak bakmazdı. ben rahatsız olmamıştım çünkü ben de istemiyordum hani eşim ben arkadaşlarımız hep birlikte gezeriz zaten çiftlerle gibi hayal ediyordum. şimdi düşününce neden kabullendim diyorum aptal kafam.

Eşi misiniz esiri misiniz? Resmen tutsak gibisiniz. İzinli çıkıyorsunuz yada başınızda eşiniz olmalı.
İnsanlar nasıl bir başkasının hayatı üzerinde böyle tahakküm kurma hakkını kendilerinde görüyorlar inanılır gibi değil.

ben henüz çalışmıyorum.
annemler 20 gün önce bizdelerdi 5 gün kaldılar onun için dedi daha yeni geldiler diye. ondan önce de haziranda bayramda biz gitmiştik.
ben daha önce tek gidip kalmıştım o zamandan beri 3 ay oldu yani.
evet ben de onun ailesinden örnek veriyorum ama istemiyorsan çok sık gitmeyiz diyor. bide yol parası açısından konuşuyor zor diye…
20 gün önce sizdelerse 5 gün kalınmıs üsenmiyonuz mu onca yolu gitmeye
Adam hödük onu haklı buldugumdan degilde,siz niye anama gitcem diyonuz habire?
Benim annem yasadıgımjz sehrin köylerinden birinde aramızda 20 km var ben 15 de bir anca gidiyor haftasonu kalıp dönüyorm
Haziranda gidilmis,20 gün onlar gelmis daha ay bitmedi yine gideyim demeniz?
Erkek yapsa sunu sütten mi kesilemedin deriz yani.

ben henüz çalışmıyorum.
annemler 20 gün önce bizdelerdi 5 gün kaldılar onun için dedi daha yeni geldiler diye. ondan önce de haziranda bayramda biz gitmiştik.
ben daha önce tek gidip kalmıştım o zamandan beri 3 ay oldu yani.
evet ben de onun ailesinden örnek veriyorum ama istemiyorsan çok sık gitmeyiz diyor. bide yol parası açısından konuşuyor zor diye…
Cidden de yeni görmüşsünüz ailenizi ,bayramda görüşmüşsünüz adam da haklı her gidiş geliş masraftır.Siz bu görüşme işini abartmışsınız ,benim eşimde üç ay önce bir hafta kalsa ben de gitmesine razı olmam.Yakın aile ile uzak bir olmaz; elbette onlarla daha sık görüşmek gerekebilir.Bazen anneci erkekler değil;anneci kızlar yoruyor evlilikleri.

Eşinizin üslubu yanlış ama sizin de aileniz yirmi önce gelmiş kalmış yanınızda. Siz de 3 ay önce gidip bir hafta kalmışsınız. Şimdi yine gidip uzun kalmak istiyorsunuz. Arkadaşınızın düğününe illa gitmek istiyorsanız hafta sonu gider gelirsiniz.
Her fırsatta aile evine gidip, uzun uzun kalmayı da doğru bulmuyorum ben.

1 yıldan fazla olmuş evleneli. Sınava adam akıllı hazırlanabilir musunuz? Matematik öğretmenisiniz, sınava motivasyonunu yoksa çalışmaya başlayın. Hayatınız biraz daha yoğun olursa, gündeminiz de değişir, bir şey istediğinizde para maddi meselelerde önünüze gelmez belki.

öyle düşünceleri yok maddi yönden de ezmez hiçbir zaman.
Yol parası diye ağlayan adamın mı hiç öyle düşünceleri yok? Masrafı düşünmüyor musun diyen adam mı ezmiyor sizi? Beraber gideriz deyince biletler bedava mı oluyor, o zaman hiç para harcanmıyor mu?Bir de tehdit ediyor, gidersen ben de şunu bunu yaparım diye. İleride bir haltlar yaparsam ve sen de fark edersen sus ve otur mu demek oluyor bu? Beni çiğneyip gidersenmiş, o sizi çiğniyor ama.

20 gün önce ailenizi görmenizden bağımsız yazıyorum bunu. Şu durumda gitmeniz evet gereksiz ama ben genele bakıyorum. Benim ailem dünyanın öbür ucunda, çok yakın da olsalar zırt pırt gitme sevdalısı değilim ama bunun kararını ben veririm. Kocam sana izin vermiyorum diyemez ve hiç demedi. Bir kadın ailesini görebilmek için kocasından izin almamalı.

Olabilecek çalışma hayatınızı bile eşiniz yönlendiriyor farkında mısınız? Evlenmeden önce atanmayıp iş hayatına girmeyen kadınlar evlendikten sonra da atanamayınca bırakıyor işin ucunu. Var mı atanma, o olmazsa memurluk garantiniz? Babamın evinde haber verip giderken kocamın evinde izin istemem. Babam sen nasıl uygun görürsen kızım derken kocam beni çiğniyorsun ha diyip aba altından sopa gösteremez. 20 sene olacak evliliğim ve 2. senesinde ikimiz de eteğimizdeki taşları döktük. Karşılıklı bir noktada buluşunca devam ediyor evlilikler, höt zöt yaparak değil. Size tavsiyem çocuğunuz olmadan mutlaka iş hayatına atılın. Hem birikim yaparsınız hem de çocuk kreş yaşına gelince geri dönersiniz çalışmaya. Vır vır ederse benim param var işine bak dersiniz.

kızlar ailesinden farklı şehirde yaşayanlar fikir verebilir mi?
5 6 saat uzaktayız. eşimle bayramda düğünde vs gitmeye çalışıyoruz. birkaç ay görüşmediysek de haftasonu gidiyoruz 2 gün durup geliyoruz o da zaten cuma gece gelip pazar da gündüz dönmüş oluyoruz çok vakit geçiremiyoruz. Eşime diyorum ben gideyim 3 5 gün kalayım birlikte çok kalamıyoruz diye karşı çıkıyor beni burda tek bırakıyorsun istemiyorum gideceksek birlikte gidelim diyor.
benim gidip tek kaldığım zaman 3 ay önceydi 1 hafta kalmıştım, zaten bu sene kendin gitme hakkını doldurdun diyor… diyorum böyle bi hak mı var gideyim işte neden senin doğrularınla yaşıyoruz diye. ailem de çağırıyor biyerlere gitmek için plan yapıyorlar, ayrıyeten arkadaşımın düğünü var. haftasonuysa beraber gideriz değilse gitmene razı değilim diyor. gitmek istiyorum diyorum ama istersen de git diyor. tabi razı olmadıktan sonra mutlu bir şekilde gidemeyeceğim doğal olarak.

siz ne sıklıkla gidiyorsunuz herkesin dinamiği farklıdır ama merak ediyorum benim isteğim normal mi? bazı kişiler görüyorum gidip baya bi kalıyorlar ya da sık sık gidiyorlar ama bu da fazla mı diyorum abartmıyim diyorum.

eşimin ailesi ile aynı mahalledeyiz görüşebiliyoruz. benim isteğime karşılık “daha yeni geldiler zaten” demişti. (ailem 20 gün önce geldi 4 5 gün kalmıştı. ondan önce de haziranda kurbanda gitmiştik 2 günlüğüne) ben hiç sizinkiler bize gelince daha yeni geldiler gitmeyelim diyor muyum dedim bu sefer de maddi yönünü söylüyor nasıl ikna edicem ya da düzelticem bilmiyorum. ailem çağırdığında bahaneler uydurmak ya da kendim gelmek istemiyor gibi davranmak zorunda kalıyorum izin vermiyor dememek için.
İzin almak bile anormal geliyor bu konuda. Haber verir ve giderim sanki gittiğim yer aklının kalacağı ya da onu huzursuz edecek bir yer değil ki. Çok saçma insan ailesine gitmek için izin mi alır izin mi bekler ne alaka yani. Eminim ki eşinize sorsanız neden izin vermiyorsun, seni huzursuz eden ne diye cevap bile veremeyecektir gerçekten sadece toksit bi insan olduğu için böyle yapıyor. Tek derdi kendi sözünün dinleniyor olması üstünlük kurmaya çalışması. Hayatımda bundan daha mantıksız birşey duymadım. Bu yaşa kadar ailemle yaşamışım sonra evleniyorum kocam gitmeme karışıyor yok artık yani izin de almam kalkar giderim.

20 gün önce sizdelerse 5 gün kalınmıs üsenmiyonuz mu onca yolu gitmeye
Adam hödük onu haklı buldugumdan degilde,siz niye anama gitcem diyonuz habire?
Benim annem yasadıgımjz sehrin köylerinden birinde aramızda 20 km var ben 15 de bir anca gidiyor haftasonu kalıp dönüyorm
Haziranda gidilmis,20 gün onlar gelmis daha ay bitmedi yine gideyim demeniz?
Erkek yapsa sunu sütten mi kesilemedin deriz yani.
evet ben de abartıyor muyum diye fikir almak istedim.
aslında gitmek istememin sebebi hem düğün olması hem de annemle ablam plan yapmış bizim orda kaplıca var oraya gideriz birkaç gün durursam falan diye hem kışın da çok gidilmiyor gidilse de gezilmiyor aktivite yapılmıyor karda kışta. o yüzden hava güzelken gitmek istedim

Yol parası diye ağlayan adamın mı hiç öyle düşünceleri yok? Masrafı düşünmüyor musun diyen adam mı ezmiyor sizi? Beraber gideriz deyince biletler bedava mı oluyor, o zaman hiç para harcanmıyor mu?Bir de tehdit ediyor, gidersen ben de şunu bunu yaparım diye. İleride bir haltlar yaparsam ve sen de fark edersen sus ve otur mu demek oluyor bu? Beni çiğneyip gidersenmiş, o sizi çiğniyor ama.

20 gün önce ailenizi görmenizden bağımsız yazıyorum bunu. Şu durumda gitmeniz evet gereksiz ama ben genele bakıyorum. Benim ailem dünyanın öbür ucunda, çok yakın da olsalar zırt pırt gitme sevdalısı değilim ama bunun kararını ben veririm. Kocam sana izin vermiyorum diyemez ve hiç demedi. Bir kadın ailesini görebilmek için kocasından izin almamalı.

Olabilecek çalışma hayatınızı bile eşiniz yönlendiriyor farkında mısınız? Evlenmeden önce atanmayıp iş hayatına girmeyen kadınlar evlendikten sonra da atanamayınca bırakıyor işin ucunu. Var mı atanma, o olmazsa memurluk garantiniz? Babamın evinde haber verip giderken kocamın evinde izin istemem. Babam sen nasıl uygun görürsen kızım derken kocam beni çiğniyorsun ha diyip aba altından sopa gösteremez. 20 sene olacak evliliğim ve 2. senesinde ikimiz de eteğimizdeki taşları döktük. Karşılıklı bir noktada buluşunca devam ediyor evlilikler, höt zöt yaparak değil. Size tavsiyem çocuğunuz olmadan mutlaka iş hayatına atılın. Hem birikim yaparsınız hem de çocuk kreş yaşına gelince geri dönersiniz çalışmaya. Vır vır ederse benim param var işine bak dersiniz.
evlenmeden önce virgül puanla atanmayı kaçırmıştım sonra evlenince çalışır atanırım diye düşündüm. hakkaten de evlendikten sonra bişey oluyor aslında çook vaktim var ders çalışmak için ama motivasyon düşüklüğü var ben de anlamadım. bizim alımları aşırı düşürdüler. öğrt. için bilemiyorum da memurluk için ders çalışsam yaparım diye düşünüyorum

ben de babamlara sadece haber verir istediğim yere giderdim nasıl bu hale geldim üzülüyorum.
çok sinirliyim ama dediğiniz gibi bi noktada buluşmak için gayet düzgünce konuşup derdimi anlatmaya çalışıyorum. devam ederse ben de ona öyle davranmasını bilirim bu yorumlar beni biraz gaza getiriyor hdjdkx

önceki gittiğimde zaten bi hafta annesinde kaldı öyle bi derdi de yok ben anlamadım ya. düzgünce konuşmaya da çalıştım tek sonuç “istemiyorum”
Annesinin yanına da biri ona baksın diye gitmiş işte. Adam tek başına hayatını sürdüremiyor. Şimdi de siz gitmeyin istiyor ki düzeni bozulmasın evinde otursun, annesine gitmek de zor geliyordur.
Bence bir dönüm noktasındasınız kocanızın bu evde otur hakkını kullandın dayatmasına uyarsanız daha çok böyle kısıtlanırsınız. Bana bu şekilde kısıtlama getiremezsin diyip gitmelisiniz.

5 6 saat uzaktayız. eşimle bayramda düğünde vs gitmeye çalışıyoruz. birkaç ay görüşmediysek de haftasonu gidiyoruz 2 gün durup geliyoruz o da zaten cuma gece gelip pazar da gündüz dönmüş oluyoruz çok vakit geçiremiyoruz. Eşime diyorum ben gideyim 3 5 gün kalayım birlikte çok kalamıyoruz diye karşı çıkıyor beni burda tek bırakıyorsun istemiyorum gideceksek birlikte gidelim diyor.
benim gidip tek kaldığım zaman 3 ay önceydi 1 hafta kalmıştım, zaten bu sene kendin gitme hakkını doldurdun diyor… diyorum böyle bi hak mı var gideyim işte neden senin doğrularınla yaşıyoruz diye. ailem de çağırıyor biyerlere gitmek için plan yapıyorlar, ayrıyeten arkadaşımın düğünü var. haftasonuysa beraber gideriz değilse gitmene razı değilim diyor. gitmek istiyorum diyorum ama istersen de git diyor. tabi razı olmadıktan sonra mutlu bir şekilde gidemeyeceğim doğal olarak.

siz ne sıklıkla gidiyorsunuz herkesin dinamiği farklıdır ama merak ediyorum benim isteğim normal mi? bazı kişiler görüyorum gidip baya bi kalıyorlar ya da sık sık gidiyorlar ama bu da fazla mı diyorum abartmıyim diyorum.

eşimin ailesi ile aynı mahalledeyiz görüşebiliyoruz. benim isteğime karşılık “daha yeni geldiler zaten” demişti. (ailem 20 gün önce geldi 4 5 gün kalmıştı. ondan önce de haziranda kurbanda gitmiştik 2 günlüğüne) ben hiç sizinkiler bize gelince daha yeni geldiler gitmeyelim diyor muyum dedim bu sefer de maddi yönünü söylüyor nasıl ikna edicem ya da düzelticem bilmiyorum. ailem çağırdığında bahaneler uydurmak ya da kendim gelmek istemiyor gibi davranmak zorunda kalıyorum izin vermiyor dememek için.
ailemle aramızda 3-4 saat mesafe var.
canım ne zaman isterse o zaman gidiyorum, canımın istediği kadar kalıyorum.
eşimin hiç tepki gösterdiğini görmedim.
hatta orda daha rahat sosyalleşebildiğimiz için -yani kızı anneme bırakıyoruz- ayda 1 defa muhakkak gideriz.

sizin isteğiniz normal, eşiniz anormal.

Siz bence hemen iş bulmaya bakin, bugün bunu hesaplayan yarın neler neler hesaplar. Düşünüyor musunuz çalışmayı? Kaç yaşındasınız bir de?
Yol parası var yol parası var.bizim buradan memlekete 2500 tu en son.gidiş dönüş 5 bin ediyor.ben de bunu düşünerek bile çok sık gitmem.bana olmaması gereken şeyler gibi gelmiyor o yüzden.

baştan çok konuştuk bi şeyler olduğunda önemli zamanlarda gideriz diye konuştuk arada bi haftasonu gideriz diye konuştuk. ayrı kalmayalım birlikte gideriz dedik ama evlendikten sonra öyle ayrı gitmeme gibi bi istek kalmadı çünkü haftasonu kısıtlı vakit oluyor. ben daha çok rahat bi şekilde kalmak istiyorum.
ona göre de gayet normal sıklıkta gidiyormuşuz onun açısından sorun yok. gitmek istersen haftasonu gider görürüz zaten diyor.
Amann ne yapacaksın sen de bu yaşan sonra anayı babayı? Ben senede 1 defa giderim o da tamamen kopmayalım diye.zaten çok sıkılıyorum onların yanında.eee haftasonları da gidilebilecek mesafedeyse ne diye huzurunu bozacaksin?.yeter.Başka konuda sıkıntı yoksa bunun için gerken yok yani.

evlenmeden önce virgül puanla atanmayı kaçırmıştım sonra evlenince çalışır atanırım diye düşündüm. hakkaten de evlendikten sonra bişey oluyor aslında çook vaktim var ders çalışmak için ama motivasyon düşüklüğü var ben de anlamadım. bizim alımları aşırı düşürdüler. öğrt. için bilemiyorum da memurluk için ders çalışsam yaparım diye düşünüyorum

ben de babamlara sadece haber verir istediğim yere giderdim nasıl bu hale geldim üzülüyorum.
çok sinirliyim ama dediğiniz gibi bi noktada buluşmak için gayet düzgünce konuşup derdimi anlatmaya çalışıyorum. devam ederse ben de ona öyle davranmasını bilirim bu yorumlar beni biraz gaza getiriyor hdjdkx
Eşiniz ne iş yapıyor? Sanki eğitim farkı var gibi hissettim.

Yol parası var yol parası var.bizim buradan memlekete 2500 tu en son.gidiş dönüş 5 bin ediyor.ben de bunu düşünerek bile çok sık gitmem.bana olmaması gereken şeyler gibi gelmiyor o yüzden.
Önemli olan size doğru gelmemesi ya da yol parası fazla geldiği için gitmemeniz değil.
Konu sahibine mantıklı gelmemesi de değil.
Konu sahibi yol parasını fazla buluyorsa gerekirse bir sene gitmez kendi bilir.

Önemli olan kocasının izniyle hareket etmek zorunda bırakılması. Askeriye mi bu?

O yüzden çalışmayı önerdim zaten maddi bağımlılıktan kurtulup kendi kararini verebilsin diye.

Ailemden 4-5 saat uzaklıktayım öğretmenim yaz tatili olduğu için 1 ay kadar ailemde kaldım eşim özellikle kendi gitmemi istedi hamilesin evde tek kalma diye. Bu hafta da birlikte gideceğiz 4-5 günlüğüne

evet ben de abartıyor muyum diye fikir almak istedim.
aslında gitmek istememin sebebi hem düğün olması hem de annemle ablam plan yapmış bizim orda kaplıca var oraya gideriz birkaç gün durursam falan diye hem kışın da çok gidilmiyor gidilse de gezilmiyor aktivite yapılmıyor karda kışta. o yüzden hava güzelken gitmek istedim
Her evin dinamigi farklı tabi ama bence faZla
Ben evimi özlüyorum,bi mutfakta 2 kadın fazla geliyor biyerden sonra annemde olsa.
Ailenizin evlendiğinizi kabul etmesi ve sizli planlar yaparken esinizi de düsünmesi lazım.

Amann ne yapacaksın sen de bu yaşan sonra anayı babayı? Ben senede 1 defa giderim o da tamamen kopmayalım diye.zaten çok sıkılıyorum onların yanında.eee haftasonları da gidilebilecek mesafedeyse ne diye huzurunu bozacaksin?.yeter.Başka konuda sıkıntı yoksa bunun için gerken yok yani.
kimi her ay gidiyorum demiş kimi sizin gibi uzun sürede yani bunun kendimize göre bi normali oluyor demek ki ama biz bu normali oluştururken sıkıntı yaşıyoruz eşim sağ olsun çok katı bu konuda…
bi yandan annemin manipülatif olduğunu da her konumda söylüyorlar cidden öyle hep çağırıyor gelin diye veya bana gel diyor şöyle yaparız böyle yaparız ben de etkileniyorum aslında kötü bi şey demiyor yanında olmamı istiyor da ben de uzaktayım diye üzülüyorum gitmek istiyorum. dram yaratıyorum kendime

Back
X