- 14 Haziran 2018
- 108
- 41
- 98
- 26
- Konu Sahibi bedifferent
aslında mat. öğretmeniyim evlenmeden önce dershanedeydim şimdi atanmayı deniyorum o da çok istiyor atanmamı hatta öğretmenlik olmazsa memurluk, olmazsa özel okulda çalışıcam gibi plan yaptık öyle düşünceleri yok maddi yönden de ezmez hiçbir zaman. ben ücretli yapayım katkı olsun diyorum boşver otur dersine çalış yeter ki diyorÇalışıyor olsaydınız maaşınız paranız olsaydı bunu diyemezdi işte. Çalışan çalışmayan kadın konusu olunca millet birbirine giriyor, çalışmayan kadını ezikleyemezsiniz deniyor. Görüldüğü üzere biz değil kocaları ezikliyor, yok para vermiyorum gidemezsin lafını işitiyorlar.
Her yere karı koca gitmek zorunda mısınız, ailenizle arkadaşlarınızla baş başa vakit geçiremeyecek misiniz? Belki annemin ablamın özel durumu var dertleşeceğiz, bunu sana mı soracağım diyemiyor musunuz bu tiplere? Tabağını masadan kaldırıp bulaşık makinesine koyamadığı için mi gitmenizi istemiyor? Bu saygısız bencil adamları çok mu arıyorsunuz? Yarın iş bulup maddi güce kavuşunca ondan da rahatsız olur bu hanzo.
Ben arkadaşlarımla bırak ayrı şehri senede 1-2 yurt dışına gittim. Eşim sadece hangi günler diye sorardı çünkü çocuklarla ilgilenmek için evden çalışırdı. Ben arardım napıyosunuz diye adam zırt pırt arayıp rahatsız bile etmezdi.
benim harcamaları düşünmediğimi planlamadığımı bi yandan biriktirmemiz de gerektiğini falan söylüyor. sık sık gitmek de pahalı oluyor diyor ama o da bizim hayatımızın bi parçası orda ailem var tabi ki bunu bilerek evlendik.
zaten asıl sorun tek göndermek istememesi. birlikte gidelim dersem 2 ayda bir bazen ayda bir ona bişey demez. ama o da haftasonu için oluyor her zaman öyle olsun istemiyorum haliyle. dediğiniz gibi tek de kalmaya ihtiyaç var
keşkeee keşke öyle olsaydı… aslında önceden de böyle konular geçerdi hani arkadaşlarla şehir dışı vs ama sıcak bakmazdı. ben rahatsız olmamıştım çünkü ben de istemiyordum hani eşim ben arkadaşlarımız hep birlikte gezeriz zaten çiftlerle gibi hayal ediyordum. şimdi düşününce neden kabullendim diyorum aptal kafam.