memlekete tek gidip kalmama izin vermiyor

Ailemden 4-5 saat uzaklıktayım öğretmenim yaz tatili olduğu için 1 ay kadar ailemde kaldım eşim özellikle kendi gitmemi istedi hamilesin evde tek kalma diye. Bu hafta da birlikte gideceğiz 4-5 günlüğüne
hamilelik olmadığı zaman nasıl gidiyordunuz 15 tatil yaz tatili falan onun dışında da gidiyor muydunuz

Önemli olan size doğru gelmemesi ya da yol parası fazla geldiği için gitmemeniz değil.
Konu sahibine mantıklı gelmemesi de değil.
Konu sahibi yol parasını fazla buluyorsa gerekirse bir sene gitmez kendi bilir.

Önemli olan kocasının izniyle hareket etmek zorunda bırakılması. Askeriye mi bu?

O yüzden çalışmayı önerdim zaten maddi bağımlılıktan kurtulup kendi kararini verebilsin diye.
çalışınca da değişeceğini sanmıyorum.

bazen aşırı sinir geliyor böyle davrandığında kötü bi şey söylediğinde veya büyük kavga ettiğimizde her şeyi bırakıp bitiresim geliyor (normal mi çoğu kişi böyle hissediyor mu bilmiyorum:/) ama bi yandan ayrılmak istemiyorum çünkü pozitiflerimiz de çok ve birbirimizi seviyoruz. sonrası daha kötü olur kötü bi karar vermiş olurum diye korkuyorum

Biz de eşim teklif eder hadi sizi bırakayım biraz değişiklik olsun diye ama ben kabul etmem genellikle. Cocuklar ve iş guc derken yolculuk da yoruyor. Bizim izinler belli o dönemlerde genelde birlikte gidiyoruz o bazen bizi bırakıp dönüyor sonra tekrar gelip alıyor. Ama ben nereye sen oraya mantığı hiç olmadı.

ben henüz çalışmıyorum.
annemler 20 gün önce bizdelerdi 5 gün kaldılar onun için dedi daha yeni geldiler diye. ondan önce de haziranda bayramda biz gitmiştik.
ben daha önce tek gidip kalmıştım o zamandan beri 3 ay oldu yani.
evet ben de onun ailesinden örnek veriyorum ama istemiyorsan çok sık gitmeyiz diyor. bide yol parası açısından konuşuyor zor diye…
Neredeyse her ay görüşüyorsunuz. Yani onlar geliyor, siz gidiyorsunuz. 2 gün olsa bile. Elbette gideceksiniz göreceksiniz, vakit geçirip özlem gidereceksiniz ama hem sizin hem ailenizin evlendiğinizi, sorumluluk altına girdiğinizi, beisr hayatı gibi ayın yarısını orada yarısını burada geciremeyeceğinizi bilmeniz gerekir.

Bana da cok sik gorusuyorsunuz sehir disindaki aile ile gibi geldi ama konu bu degil. Esininde derdi budur aslinda da nasil dicegini bilemiyordur. Bu arada bizde esimle birlikte gideriz ailelere birkikte kaliriz ayri gidip kalmam

kızlar ailesinden farklı şehirde yaşayanlar fikir verebilir mi?
5 6 saat uzaktayız. eşimle bayramda düğünde vs gitmeye çalışıyoruz. birkaç ay görüşmediysek de haftasonu gidiyoruz 2 gün durup geliyoruz o da zaten cuma gece gelip pazar da gündüz dönmüş oluyoruz çok vakit geçiremiyoruz. Eşime diyorum ben gideyim 3 5 gün kalayım birlikte çok kalamıyoruz diye karşı çıkıyor beni burda tek bırakıyorsun istemiyorum gideceksek birlikte gidelim diyor.
benim gidip tek kaldığım zaman 3 ay önceydi 1 hafta kalmıştım, zaten bu sene kendin gitme hakkını doldurdun diyor… diyorum böyle bi hak mı var gideyim işte neden senin doğrularınla yaşıyoruz diye. ailem de çağırıyor biyerlere gitmek için plan yapıyorlar, ayrıyeten arkadaşımın düğünü var. haftasonuysa beraber gideriz değilse gitmene razı değilim diyor. gitmek istiyorum diyorum ama istersen de git diyor. tabi razı olmadıktan sonra mutlu bir şekilde gidemeyeceğim doğal olarak.

siz ne sıklıkla gidiyorsunuz herkesin dinamiği farklıdır ama merak ediyorum benim isteğim normal mi? bazı kişiler görüyorum gidip baya bi kalıyorlar ya da sık sık gidiyorlar ama bu da fazla mı diyorum abartmıyim diyorum.

eşimin ailesi ile aynı mahalledeyiz görüşebiliyoruz. benim isteğime karşılık “daha yeni geldiler zaten” demişti. (ailem 20 gün önce geldi 4 5 gün kalmıştı. ondan önce de haziranda kurbanda gitmiştik 2 günlüğüne) ben hiç sizinkiler bize gelince daha yeni geldiler gitmeyelim diyor muyum dedim bu sefer de maddi yönünü söylüyor nasıl ikna edicem ya da düzelticem bilmiyorum. ailem çağırdığında bahaneler uydurmak ya da kendim gelmek istemiyor gibi davranmak zorunda kalıyorum izin vermiyor dememek için.
Aynı durumdayım.Millet gidip aylarca kalıyor.Ben annemlerde 1 gece tek kalsam beni yalnız bırakıyorsun diyor.Bu yaz 20 güne yakın kaldım.Ama tek seferde değil.Aralarda gidip kaldım.Buna da şükür 😀

aynen kesinlikle saçma zaten nedenini tam olarak anlayamıyorum tek kalmak istememesinin. bana inat mı gerçekten ayrılmak istemiyor mu idare etmek zor diye mi valla dünden beri sinirlerim bozuk. akşam dedim ben gidicem diye sonra daha da inada bindirdi beni çiğneyip gideceksin yani bilmem ne ben de o zaman başka planlar yapıcam dedi arkadaşlarıyla geziye gitme gibi falan
Ee hani para yoktu. Siz ailenize gidince para sıkıntısı oluyor da o arkadaşlarıyla gezince olmuyor mu?

Hizmeti aksamasın diyedir o sensiz duramamaktan değil.
Ailesi çene yapacaktır ne gerek var bık bık diye ondan da çekiniyordur.

Romantik gerekçeler sunamadığım için üzgünüm ama öyle.

Mutsuz etme pahasına gidin ve 10 gün kadar kalın gerçekten de eğlenin.
Verdiğim yol parasına değsin deyiverin.
Dünya paşa beyin etrafında dönmüyor.
Bir sağlam kavga edilir bir kaç gün surat çekilir ama inanın değer.
Böyle böyle alışacaklar özgürlüğünüze saygı duymaya.

Back
X