memlekete tek gidip kalmama izin vermiyor

"Ailemi görmek için senden izin almak zorunda değilim" deyip gitmek istediğinizde gidebilirsiniz. Eşiniz zaten onun sözlerinin sizi caydiracagini bildiği için böyle yapıyor. Bizim ailelerimiz yaşadığımız şehirde, pek şehir dışına çıkma durumum da yok ama eğer bir iki gün kalabilecegim bir yere gidiyorsam eşim bekle ben de geleyim der. Onun dışında daha uzun kalacaksam eşim bi iki mızıklanır ben seni özlerim falan diye ama bana huzursuzluk da vermez.

Uzun yıllar evli olan biri olarak şunu söylüyorum herkese ; ister iyi seven biri olsun ister başka bişe olsun asla cepte biri olarak görünmeyin. Kıymetiniz uzakta yada uzak durunca bılınır 😏

Valla ben yapı olarak çok yol yapmayı gidip gelmeyi seven biri değilim o yüzden eşim olmadan nadir giderim. Ama bugün gidiyorum desem bişey demez yani, diyemez de. Onun ailesi başta yalnız gitmesine laf carpiyodu geleceksen karınla gel falan, keyifleri bilir; baktılar o zaman çok az gelecek ondan da vazgeçtiler 😂 o da gidebilir anasına isterse, ben de. O istediği kadar kalamaz ama 😁

15 yıllık evliyim. yaptığım herhangi bir seyahat için hiç izin almadım. gitmek istiyorsam gittim. eşim, ebeveynim olmadığına göre bende 8 yaşında olmadığıma göre kim neye nasıl izin verecek ?

Aynı konudan muzdaribim 1 hafta izne çıkıyorum 3 günlüğüne ailemin yanına gitmek istedim yol 3 saat sürüyor. İlla gelmek istiyor. Sen de kendi ailene git diyorum senle kalmak istiyorum diyor normalde olsa hoşuma gidebilir ama bazen ailemle tek olmaya ihtiyacım var
en azından istediğiniz gün kadar kalabilmişsiniz eşinizle de olsa.
benimkine diyorum benim uzun süreli gitmeme karışıyorsun o zaman yıllık izninde bir haftalığına birlikte gidelim kalalım diye bu sefer diyor ki zaten oraya ara ara gidebiliyoruz iznimizi oraya mı harcayalım?

Çok gitmem. Bilmiyorum evimden ayrı kalınca duramıyorum. Zaten çalışan olduğum için o lüksümde yok açıkçası. Bazen eşle gideriz bazende tek giderim. Bizi bırakıp döner o. Gitmek istiyorum bu hafta gideyim diyorum sen bilirsin der direk. Ben 1 hafta 10 gün kalırım sonrası sıkılırım zaten. 10 günden sonra eşimde durmaz ilk hafta keyifli oluyor yanlız kaldığı için 2 hafta sıkılıyor garibim. 😀

kızlar ailesinden farklı şehirde yaşayanlar fikir verebilir mi?
5 6 saat uzaktayız. eşimle bayramda düğünde vs gitmeye çalışıyoruz. birkaç ay görüşmediysek de haftasonu gidiyoruz 2 gün durup geliyoruz o da zaten cuma gece gelip pazar da gündüz dönmüş oluyoruz çok vakit geçiremiyoruz. Eşime diyorum ben gideyim 3 5 gün kalayım birlikte çok kalamıyoruz diye karşı çıkıyor beni burda tek bırakıyorsun istemiyorum gideceksek birlikte gidelim diyor.
benim gidip tek kaldığım zaman 3 ay önceydi 1 hafta kalmıştım, zaten bu sene kendin gitme hakkını doldurdun diyor… diyorum böyle bi hak mı var gideyim işte neden senin doğrularınla yaşıyoruz diye. ailem de çağırıyor biyerlere gitmek için plan yapıyorlar, ayrıyeten arkadaşımın düğünü var. haftasonuysa beraber gideriz değilse gitmene razı değilim diyor. gitmek istiyorum diyorum ama istersen de git diyor. tabi razı olmadıktan sonra mutlu bir şekilde gidemeyeceğim doğal olarak.

siz ne sıklıkla gidiyorsunuz herkesin dinamiği farklıdır ama merak ediyorum benim isteğim normal mi? bazı kişiler görüyorum gidip baya bi kalıyorlar ya da sık sık gidiyorlar ama bu da fazla mı diyorum abartmıyim diyorum.

eşimin ailesi ile aynı mahalledeyiz görüşebiliyoruz. benim isteğime karşılık “daha yeni geldiler zaten” demişti. (ailem 20 gün önce geldi 4 5 gün kalmıştı. ondan önce de haziranda kurbanda gitmiştik 2 günlüğüne) ben hiç sizinkiler bize gelince daha yeni geldiler gitmeyelim diyor muyum dedim bu sefer de maddi yönünü söylüyor nasıl ikna edicem ya da düzelticem bilmiyorum. ailem çağırdığında bahaneler uydurmak ya da kendim gelmek istemiyor gibi davranmak zorunda kalıyorum izin vermiyor dememek için.
Biz almanyadayiz uçakla memlekete 3-4 saat ,sirf uçak,ama gel görki sene bir kere gidebiliyoruz .
Vallahi böyle konulari okudum mu eşime çok kiziyorum

Ben eşimsiz bir yere gitmem diyenler garip geliyor elbet herkesin hayatı başka orası ayrı ama ben de eşimi çok seviyorum ancak gittiğim zaman 20 günden az kalmıyorum. Eşim de beni nasıl 20 gün yalnız bırakıyorsun demiyor. Gidiyor annesinde yiyip içiyor vakit geçiriyorlar gözüm arkada kalmıyor. E sizin eşiniz de bir hafta yemeğini annesinde yesin onlarla takılsın ne var bunda. Kendi başına bile evde çaresine bakabilir. Eşim annemler olmasa kendi başımın çaresine yine bakarım diyor mesela. Eşiniz bu konuda saçmalıyor

aynen mantıklı zaten aklımdan öyle şeyler geçiyor da kendisi de istemezsen bizimkilere de sık gitmeyiz diyor ordan sıyırıyor. memlekete gitme konusunda da maddi olarak yorucu oluyor sen para konusunu hiç düşünmüyorsuna geliyor mesele.
Çalışıyor olsaydınız maaşınız paranız olsaydı bunu diyemezdi işte. Çalışan çalışmayan kadın konusu olunca millet birbirine giriyor, çalışmayan kadını ezikleyemezsiniz deniyor. Görüldüğü üzere biz değil kocaları ezikliyor, yok para vermiyorum gidemezsin lafını işitiyorlar.

Her yere karı koca gitmek zorunda mısınız, ailenizle arkadaşlarınızla baş başa vakit geçiremeyecek misiniz? Belki annemin ablamın özel durumu var dertleşeceğiz, bunu sana mı soracağım diyemiyor musunuz bu tiplere? Tabağını masadan kaldırıp bulaşık makinesine koyamadığı için mi gitmenizi istemiyor? Bu saygısız bencil adamları çok mu arıyorsunuz? Yarın iş bulup maddi güce kavuşunca ondan da rahatsız olur bu hanzo.

Ben arkadaşlarımla bırak ayrı şehri senede 1-2 yurt dışına gittim. Eşim sadece hangi günler diye sorardı çünkü çocuklarla ilgilenmek için evden çalışırdı. Ben arardım napıyosunuz diye adam zırt pırt arayıp rahatsız bile etmezdi.

Çalışıyor olsaydınız maaşınız paranız olsaydı bunu diyemezdi işte. Çalışan çalışmayan kadın konusu olunca millet birbirine giriyor, çalışmayan kadını ezikleyemezsiniz deniyor. Görüldüğü üzere biz değil kocaları ezikliyor, yok para vermiyorum gidemezsin lafını işitiyorlar.

Aynen ya
Yoksa bize ne, kocaları eziklesin dursun evde

Ben eşimsiz bir yere gitmem diyenler garip geliyor elbet herkesin hayatı başka orası ayrı ama ben de eşimi çok seviyorum ancak gittiğim zaman 20 günden az kalmıyorum. Eşim de beni nasıl 20 gün yalnız bırakıyorsun demiyor. Gidiyor annesinde yiyip içiyor vakit geçiriyorlar gözüm arkada kalmıyor. E sizin eşiniz de bir hafta yemeğini annesinde yesin onlarla takılsın ne var bunda. Kendi başına bile evde çaresine bakabilir. Eşim annemler olmasa kendi başımın çaresine yine bakarım diyor mesela. Eşiniz bu konuda saçmalıyor
aynen kesinlikle saçma zaten nedenini tam olarak anlayamıyorum tek kalmak istememesinin. bana inat mı gerçekten ayrılmak istemiyor mu idare etmek zor diye mi valla dünden beri sinirlerim bozuk. akşam dedim ben gidicem diye sonra daha da inada bindirdi beni çiğneyip gideceksin yani bilmem ne ben de o zaman başka planlar yapıcam dedi arkadaşlarıyla geziye gitme gibi falan

Kocanız evde yemek temizlik vb yapacak biri olmayacak diye böyle bir kısıtlama getirmiyorsa hiçbir şey bilmiyorum.
önceki gittiğimde zaten bi hafta annesinde kaldı öyle bi derdi de yok ben anlamadım ya. düzgünce konuşmaya da çalıştım tek sonuç “istemiyorum”

Back
X