Öğretmen arkadaslara soruyorum

Belli bir hiyerarşi var. Önce sikayetinizi dilekce vs aracılıgıyla mudure iletip bunun mumkun olmayacagini soylediyse uste gitmenin bir anlamı yok. Onlara gittiginizde de zaten okul muduruyle goruseceklerdir sonucun degisecegini sanmam

16 yıllık öğretmenim ve tecrübelerimin de gösterdiği kadarıyla çoğu veli öğlenci olmak istiyor. hele ki bu okulöncesi ise. Öğlene kadar uyuyalım , öğlen çocuğu okula bırakayım işimi gücümü halledeyim , azcık arkadaşlarımla oturayım akşam da çocugu alır eve gelirim modundalar. Kimse kusura bakmasın çoğunluk böyle.
Çalışan aileler için demiyorum onların durumu zaten belli olduğu için tüm gün okulları tercih ediyorlar .

Aynen öyle. Rahat olunca çocuklar da kolay oluyor, benimkiler 6 da ayakta, milletin çocuğu 11 e kadar uyuyor.
Gece 2 /3 de uyutursanız sizinkisi de 11 e kadar uyur yoksa siz çocuklar 20 .30 da yatıp ertesi gün 11 e kadar uyuyorlar mı sandınız .İlkokulda da 9 da başlayan derse "öğretmenim annem uyuya kaldı" diye geç kalacaklar

Müdür yardımcılığına geçtim bu sene , anasınıfı kayıtlarını ben yaptım . 150 tane kaydın abartısız söylüyorum 115 tanesi öğlenci istedi. Ablası abisi öğlenci olanları zaten mecbur öğlenci yaptım , kalanlara soruyorum eee çalışmıyorsunuz ev hanımısınız öğlencilik için bir gerekçe sunun . sabahları agresif oluyor yazmış

Milli eğitim müdürü sizin amiriniz değil ki ne yapabilir neden başınız belaya girsin? Ben bu tarz konularda mücadeleden yanayım .Siz gidin talebinizi dile getirin varsın müdürün dediğini yapsınlar.Gerçi ben gitmeyin diye korkutmasının altında onu zor durumda bırakacak bir neden vardır, diye düşünüyorum.Kendimden emin olduğum bir konuda veli milli eğitime çıkacağını söylese tabi ki buyrun hiç vakit kaybetmeyin derim,neden engel olmak için saçma sapan şeyler söyleyeyim ki

Son düzenleme:
Öğleden sonra çocukları okula birakip misafirliğe rahat gitmek için 12-17 yi uygun bulmuşlardır bence .
Olabilir evet.
Ben olsam çocuk erkenden kalksın gitsin isterim,kafası daha iyi çalışır sabahları. Zinde olur. Öğleden sonraya aktivite için zaman kalır.

Sanırım bu dunyadan değilim.

Olabilir evet.
Ben olsam çocuk erkenden kalksın gitsin isterim,kafası daha iyi çalışır sabahları. Zinde olur. Öğleden sonraya aktivite için zaman kalır.

Sanırım bu dunyadan değilim.
Tabi ki öyle. Öğlene kadar çocuk evde zaten yorulur. Hadi yaz mevsiminde hava geç kararıyor ama kış gelince çocuk akşam 5 de yorgun gelecek eve. Ee yemek yiyip yatacak. Sabah da geç kalkıp okula gidecek. Evde zaman geciremeyecek ailesiyle adam akıllı.

Çevremde de var malesef , aman öğlenci olsun da rahat gezeyim ,rahat misafir çağırayım diye düşünenler

Bak şimdi okuyunca benim bile hoşuma gitti bu sistem

12-17 arası diye bir eğitim saati yok bir kere, orda sizin yanlışınız var.
Okulla ilgili özel bir durum yoksa ( tadilat gibi) il ya da ilçede belirlenen saatler neyse ona uyulur, okul müdürünün bu saatlerle oynaması mümkün değil. Bizim teneffüs süremiz 15 dk, 10 olsun diye uğraşıyoruz müdür dahil kimse istemiyor 15 dk teneffüsü ama karar bu şekilde olduğu için değişmiyor.
Milli eğitime gidebilirsiniz, kimsenin başı derde girmez, müdürün de. İşin aslı neyse onu öğrenirsiniz en azından. Müdürün öyle bir yetkisi yok siz olayı yanlış ya da eksik anlıyorsunuz büyük ihtimalle.

Acaba sen basinsa sabahçı öğlenci olacagini düşündüler o yüzden bu saati mi uygun gördüler. Tam gün olunca da sabaha almışlardır giriş saatini. Çünkü öğleden sonra başlayan ana okulu görmedim hiç

Daha önce öyle bir saat uygulandı ise mecburiyetten olmuştur.

Sabahçı-öğlenci olmayıp böyle bir saat uygulamasını öğretmen olarak hiçbir meslektaşım kabul etmez.

Müdürün söylediği saat gayet ideal. O saatlere uygun kurs bulabilirsiniz.

Edit: Oğlum anaokulu ve öğlenci 13.00-17.15 arası.Çalışıyorum ve saati uymuyor babaannesine yakın okulu o alıp bırakacak. 1.sınıf için kendi iş yerime yakın okula vermeyi düşünüyorum. Her şey için bir seçenek var yani..

Sabah kurs varsa değiştirme imkanımız yok mu? Çocukların 11 de kalkması çok geç bir saat.okul zamanı zorlanırlar.oglen kalkınca gün çabuk biter, o gün verimli geçmez.
Çocukların ve yetişkinlerin en verimli ve zihnin açık olduğu sabah saatleridir. Uyku saatlerini düzenleyin bence. Çocuklar anladığım kadarıyla evde geç saatlere kalitesiz vakit geçiriyor ki sabah kalmalarına zorlanırlar diyorsunuz.
Veli-okul-öğrenci işbirli eğitimde çok önemlidir fakat okul saatleri konusunda sizin isteğiniz değil okulun verdiği karar baz alınır. Bu konuda siz okula uyum sağlayacaksiniz. İtirazınız boşuna olur.

He öğleden sonra gezip tozacak olmakla alakası yok yani PEKİ

Nedeni ni bizde bilmiyoruz geçen sene de bu şekilde 12 17 arası gidildi herkes bu şekilde islerini ayarladı ve bi anda o kadar çok kişiyi zor bıraktılar ki haliyle herkes ayaklandı suan itiraz ediyor herkes
Bir yılınız boşa gitmez. Halk eğitimdeki kurşun saatlerini değiştirin. Eğer kontenjan dolmuşsa ikinci dönem başlarsınız. Dolayısıyla bir yılınız Halk eğitim için boşuna gitmez

Çalışmıyorum halk eğitimde kursa yazılmıştım birde cocuklar 11 e kadar uyuyorlar o saatte kalkmak zor olacak
çocuk niye 11 de uyanıyor yahu
çocuk dediğiniz 9-10 da uyur sabah 7 de kalkar

çok sağlıksız uyku düzeninizi oluşturun önce okula başlayıp erkenden uyanmak zorunda kalınca böyle zorlanmazsınız birdaha en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…