• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen arkadaslara soruyorum

Ya bi saçmalamadan yorum yapamiyormusunuz hanımefendi insan gibi bize deselerdi saatler 9 14 arası olacak diye bizde ona göre işimizi ayarlasaydik anlayabiliyormusunuz konumuz bu konu benim çocuğumun yattigi saat değil anlıyorsunuz degilmi biraz kafa yorarsaniz anlayacaginiza eminim
Uslubunuza dikkat edin! Biz sizin çocuğunuzun yatıp kalktığı saati siz soylediginiz için öğrendik. Önemsiz birşeyse konuda belirtmeseydiniz ,biz de yorum yapmazdık. Bizene , gidin MEB e ağzınızın payını alın gelin.

Ya bi saçmalamadan yorum yapamiyormusunuz hanımefendi insan gibi bize deselerdi saatler 9 14 arası olacak diye bizde ona göre işimizi ayarlasaydik anlayabiliyormusunuz konumuz bu konu benim çocuğumun yattigi saat değil anlıyorsunuz degilmi biraz kafa yorarsaniz anlayacaginiza eminim
Yahu ben öğretmen olarak daha pazartesi günü okula kaçta gideceğimi bilmiyorum. Ben de iki çocuk anasıyım. Müdür yarın atacak programları kaçta yapar da yollar hiçbirimiz bilmiyoruz. Burası Türkiye, geceyarısı yüzde elli zam yapılıyor burada, borcun mu var harcın mı var kimse düşünmüyor siz gelmişsiniz ben kursa yazılmıştım diyorsunuz. Milli eğitim de sizin kursunuzu düşünecekti sonuç alamazsınız boşuna gitmeyin. Hayatın gerçeklerine böyle uzak olmak çok güzel olmalı imrendim size

Hayir geçen sene sadece 12 17 vardı sabahçı öğlenci yoktu
Yalnız bişey soyliycem bu imkansız gibi bişey... Bağımsız ana okulu mu, ilköğretim bünyesinde ana sınıfı mi yazmamışsiniz ama her iki durumda da ya sabahçı -ogleci iki grup olur, ya da tam gün olur. Sizin o konuda eksik bilginiz var bence

Ay valla merak ettim.Ben akşam olunca bebem yatmazsa ne yaparım diye bi düşündüm.Biz film falan açıp izliyoruz.E büyüdükçe düşündüm de ben film izlerken oturup odasında oynamaz ki?Vallahi merak ettim.

Tablet tv, ya Mozart çalıyorlardır ya da TEKNOFEST için icatlar olabilir 🤔
Ama gerçekten yaaa.Öyleyse yazık çocuklara.Sabah analarını erkenden uyandırmasınlar diye geç yatırılıyorlar resmen.Bu düzen falan değil.Konu sahibi kursunu falan düşüneceğine çocuklarının gelişimini düşünsün.Okula başlayınca ne yapacaklar?

Ama gerçekten yaaa.Öyleyse yazık çocuklara.Sabah analarını erkenden uyandırmasınlar diye geç yatırılıyorlar resmen.Bu düzen falan değil.Konu sahibini kursunu falan düşüneceğine çocuklarının gelişimini düşünsün.Okula başlayınca ne yapacaklar?
Boşver psikolojimiz bu olayı kaldıramaz bizim 🥲

Kendi adima annelikde mukemmellik diye bisey yok.Annesin diye avatar degilsin.Bi yani tam yapsan otekisi daginik kalir.Ama bi cocugun duzeni olmali.11 e kadar uyuyolar diye bi aciklama olamaz.Uyumuyacak ozman 😅Yarin ilk okula basladiginda ne olacak?Mebe durun benimkiler uyuyo oglene kadar mi diyecek?Onu duzeltmesi lazim.

Son dakika değişmesini haksiz buldum ben. Bir okulun saatleri bellidir son gün değişmesi çok saçma geldi.
Kimse anneliğim mükemmel demedi. Çocukların 9 da uyuması gerektiğini bilmek için mükemmel anne olmaya gerek yok. Koskoca okul velilerin isteğine göre saat değiştirecek değil, okulun planı değişmiş olabilir. Hepimiz çocuk büyütüyoruz, planlarımızı biz okula gore yapıyoruz, okul bize göre değil.

Yok valla gayet ovmusler kendilerini vay be ne analar var diyerek okudum çoğunu 🙃 kendi adıma sabahçı olması daha mantıklı çocuğun öğlen gelip uyur ama okul bir saat vermiş insanlarda ona göre plan yapmışlar. Son dk değişmesi saçma hiç duymadım son gün okul saatini değiştiren okul. Empati yapmak zor değil. Çocuğunun kaçta uyuyup uyandığı beni ilgilendirmez sadece okulun tutumu saçma geldi.

Okul çocuğu erken yatar. Anne de kalkar erkenden hazırlar gönderir okul kuralına uyar. Herkesin keyfine göre saat ayarlanamaz.
Sabahcı öğlenci olmayan bir okulda ilkokul 2 30 da bırakırsa anaokulu neden 5 e kadar kalsın mantıksız

Çalışmıyorum halk eğitimde kursa yazılmıştım birde cocuklar 11 e kadar uyuyorlar o saatte kalkmak zor olacak
Siz de haklısınız fakat anaokulu çocuklar için bir uyum sürecidir. Birinci sınıfa başladığında 11 e kadar uyuyamayacak dolayısıyla bu yıl alışması lazım. Birinci sınıfa başladığında keyfi olarak saati değiştirmeyi talep edemeyeceğiniz gibi anaokulunda da talep edemezsiniz. Anaokulu veliler rahat etsin, işlerini yapsın, öğleden sonra günlere vs katılsın diye var olan bir seviye değil. Anaokulu fiziksel, bilişsel, dil, sosyal ve daha birçok beceriyi ayrıca okula uyumu, birinci sınıfa başlama konusunda hazırbulunışluk düzeyini arttırmayı amaç edinen bir sınıf seviyesidir. Kendi çıkarınızı değil çocuğunuzun edineceği kazanımları ön planda tutmanızı öneririm. Anaokulunda çalışan öğretmen çıcuğunuzu emanet edebileceğiniz bir bakıcı değildir. 12 yıllık bir okulöncesi öğretmeni olarak fikirlerimi belirtme gereği hissettim.

Şaka gibi bi durum yok ortada geçen sene nasıl gittilerse aynı şekilde olacak dendi şaka gibi olan herkesin mağdur edilmesi
Geçen yıl bu uygulamayı yapan yanlış yapmış, bence mutlaka milli eğitim e gidin ki giden müdür ceza alsın.☺️ Böyle yasal olmayan keyfi uygulamalar yapmasın 10 yıldır idareciyim 12-17:00 saatlerinde anaokulu duymadım. Belli ki giden de uykuyu seviyor

Yani burada neden herkes kendi anneligini mukemmellestirip konu sahibini yermis anlamadım. Kadın öğlenci olacaklar diye plan yapmış, ona göre gidip bir kursa yazılmış. Eğer baştan saatler belli olsaydı o da gidip ona göre bir kursa yazılırdı. Komşu Ayşe teyzenin gününe katılacağım demiyor ki eğitim alacağım diyor. Bence okul son dk haber vermekle hatalı siz sikayetinizi yapın.
Müdür değişmiş yeni yani giden müdür yanlış yapmış düzeltmek zorunda eğitim değiştirilemez.Ama kurslar değişebilir. Başka bir zamanda kurs alabilir

Müdür değişmiş yeni yani giden müdür yanlış yapmış düzeltmek zorunda eğitim değiştirilemez.Ama kurslar değişebilir. Başka bir zamanda kurs alabilir

Ben müdür değişmiş kısmını görmedim 🤔 şimdi biraz hak verdim okula yoksa son gün saat değişimi çok saçma gelmişti. Bence en mantıklısı 10-15 arasi ana okulu için

Gece 1 de uyutursan sabah 11 de uyanır arkadaşım 😱🤣
Dün bazı sebeplerden dolayı düzenimiz aksadı 12 buçukta yattılar. Sabah 8:45i ancak gördük. En geç 7 buçukta uyanan bünyeme ağır geldi. Değişik bir enerji depolamisim😄 11e kadar uyudugumuzu hayal edemedim🤣

Geçen yıl bu uygulamayı yapan yanlış yapmış, bence mutlaka milli eğitim e gidin ki giden müdür ceza alsın.☺️ Böyle yasal olmayan keyfi uygulamalar yapmasın 10 yıldır idareciyim 12-17:00 saatlerinde anaokulu duymadım. Belli ki giden de uykuyu seviyor
12-17 arası bizim anaokulumuz, farklı bir şehirdeyim.
Uykuyla alakası yok. Benim çocuğum 8de kalkıyor öğlene kadar beraber kahvaltı yapıp zaman geçiriyoruz, sonra 12de okula gidiyor. Ben de işlerimi yapıyorum. Büyük çocuklarımla beraber hepsi 17de çıkıp eve geliyor. Sınıfımız 20 kişi gayet memnunuz. Konu sahibi üzülmekte haklı.

Arkadaşlar kızım ve oğlumu anaokulana verdim kayıt yaptırırken dedilerki saat 12 ile 17 arası olacak tamam dedim böylesi işime gelir çok iyi olur bu bir hafta alıştırma haftasında aynen bu şekilde 12 de gitti cocuklar bu aksam whatsaap gruptan söyle bi mesaj attı müdür saatlerimiz 9 ile 14 arası olacak diye haliyle herkes itiraz etti okulda suan en az 140 öğrenci var ve nerdeyse velilerin hepsi itiraz ediyor müdür kesinlikle degismeyecegini söylüyor bizde milliegitime gideceğimizi söyledik müdür tehditvari bir şekilde gitmeyin başınız derde girer dedi..milliegitime gittiğimiz takdirde velilerin dediğimi olur müdürün istediğimi boşuna mı uğraşıyoruz
Bu durumda şartlara bakılır. Öğrenci sayısına bakılır yeterli sınıf olup olmamasına ve yeterli öğretmen sayısına bakılır. Tek bir etkenle karar vermek imkansız maalesef. Okulların fiziki şartları birçok açıdan yetersiz. Hizmetli sayısına bile bakılır. Hatta hizmetli derse ki ben sabah istemiyorum tam gün olsun sırf o istedi diye bile olmuş olabilir.

Back
X