öğretmen- assubay evliliği

Yaa arkadaş konuyu bilmeden hemen laf sokma yarışmasıdır almış gidiyor. Bi sabredin konu açan meramını anlatsın yahu. Laf sokmalarınızı biraz köşede tutun bi. Bazı konularda ben bile sinir olmaya başladım ki konu sahiplerini düşünemiyorum bile. Ne biçim ülke olmuşuz hep agresif hep tırlatık

Tatillerimizi birbirimize göre ayarlıyoruz. Eşimin tatili yılda 30 gün benim 20 gün. Jandarmada olduğu için olaycı olduğu günler çok yoğun çalışıyor. Personele göre değişmekle birlikte ayda 4-5 nöbet tutuyor. Evlenmeden önce de ailemden uzaktım şimdi de uzağım avantajları da var dezavantajları da.

Benim eşim myo mezunu idi fakat şu an lisans tamamladı. Yani o da üni mezunu. Bunun bir kıstas olduğunu düşünmüyorum. İş yerlerinde herkesin bir amiri var ve herkes birilerinden emir alıyor. Aslında daha söylenecek çok şey var yazdığınız cevap ile ilgili ama konuyla pek ilgisi yok. O yüzden kısa keseyim cevabımı. Sağlıcakla...
Kusura bakmayın amacım kimseyi kırmak değildi.Genel gözlemimi paylaştım sadece istisnaları da tenzih ederek.Yine de üzerinize alınmış ve kırılmışsanız özür dilerim tabi ki.

Kusura bakmayın amacım kimseyi kırmak değildi.Genel gözlemimi paylaştım sadece istisnaları da tenzih ederek.Yine de üzerinize alınmış ve kırılmışsanız özür dilerim tabi ki.
Gereksiz genellemeler yapılıyor bazen. Hala istisna diyorsunuz. Benim eşimde lisans mezunu olmasaydı da sorun etmezdim.

Niye ?Bankaci hesap kitap isleri yaparken hata yapmiyor mu? Birakin su ogretmenlerle ugrasmayi gozunuzu seveyim artik.
Bi de gercekten o kelimenin asli assubaydir ki assubaylar bile o t harfinden rahatsiz. Tdk t harfini sonradan ekledigi icin mecbur astsubay diyoruz ama assubay da dense farketmez.

Bi de gercekten o kelimenin asli assubaydir ki assubaylar bile o t harfinden rahatsiz. Tdk t harfini sonradan ekledigi icin mecbur astsubay diyoruz ama assubay da dense farketmez.

Bir de ne fark eder? Dil ve anlatim dersindeyiz de benim mi haberim yok ? Cogu ogretmenin actigi baslikta yok imla hatasi yok devrik cumle ne bileyim anlatim bozuklugu...Koca insanlara bizim misyonumuz degil burda guzel yazi dersi vermek.Kactir denk geliyorum bu baslikta soyleyeyim dedim artik.

Niye ?Bankaci hesap kitap isleri yaparken hata yapmiyor mu? Birakin su ogretmenlerle ugrasmayi gozunuzu seveyim artik.
Astsubay kelimesi alt rutbe gosterilmek asagilanmak amaciyla kullanildigini dusundugum icin assubay olarak kullaniyorum hanimefendi. Ogretmenligimi sorgulamak sizin haddinize degil ayrica. Bilgisi olan da yaziyor olmayan da. Konu hakkinda bilgin yoksa sirf laf kalabaligi etmek icin yazma. Az geri cekil bilen arkadaslarla sohbet edebilelim.

Astsubay kelimesi alt rutbe gosterilmek asagilanmak amaciyla kullanildigini dusundugum icin assubay olarak kullaniyorum hanimefendi. Ogretmenligimi sorgulamak sizin haddinize degil ayrica. Bilgisi olan da yaziyor olmayan da. Konu hakkinda bilgin yoksa sirf laf kalabaligi etmek icin yazma. Az geri cekil bilen arkadaslarla sohbet edebilelim.

assubay yazan bir öğretmen :) Allahım valla değişiksiniz ya
Sirf laf sokmak amaciyla yorum yaparken degisik olmuyorsunuz da benim yazdigim kelime degisik geliyor. Aciklamami yaptim neden assubay yazdigimin. Bir dilci olarak neyi neden yazdigimin gayet farkindayim. Sorgulamak size kalmadi

Kim ne derse desin ben denk görmüyorum.Siz üniversite mezunusunuz o lise.İster istemez bunun kompleksini yaşayacaktır.İkincisi astsubaylar iş yerinde subaylardan emir alıyor,kimi zaman azarlanıyor.Bunun hıncını evde eşlerinden çıkarabiliyorlar.İstisnaları tenzih ediyorum fakat arkadaşlarımın ,akrabalarımın eşlerinde gördüklerim genel olarak bu şekilde.

ne münasebet?
eşim üniversite mezunu ama astsubay kendini sürekli geliştirir. hiçbir zaman kompleksli de olmamıştır. mesleğini severek yapıyor.
ben de mühendisim, ondan daha mı üstün oluyorum.
ha ben mühendisken benden 4 5 yıllık daha deneyimli biri de benim amirim oluyor ve istediğini yapmak zorunda kalıyorum.
hıncını falan çıkardığı da yok şeker gibi adamdır.
bunları örnek olsun diye söylüyorum.
sizin söyledikleriniz gördükleriniz değil sağdan soldan duyduklarınızdır ancak. çünkü çevremizde fazlasıyla astsubay arkadaşlarımız var bu söyledikleriniz hiçbirinde de yok, varsa da tamamen kişinin kendisiyle ilgili bir durum.

Kim ne derse desin ben denk görmüyorum.Siz üniversite mezunusunuz o lise.İster istemez bunun kompleksini yaşayacaktır.İkincisi astsubaylar iş yerinde subaylardan emir alıyor,kimi zaman azarlanıyor.Bunun hıncını evde eşlerinden çıkarabiliyorlar.İstisnaları tenzih ediyorum fakat arkadaşlarımın ,akrabalarımın eşlerinde gördüklerim genel olarak bu şekilde.
astsubayla lise mezunu değil cahil arakdaşım meslek okulu okuyorlar 2 sene liseden sonra zorlu eğitimlerden geçiyorlar birtarafları yırtılıyor..sonrasında herkes herkesden emir alır askeriye böyldir alt sınıf üst sınıftan emir alır hayat zaten emirdr seninde işyerinde müdürün vardır

Back
X