Öğretmen dediğin profesyonel olmalı

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
338
323
Arkadaşlar o kadar sinirim bozuk ki.Bugün performans ödevimizi sunduk okulda.Binbir emekle yaptığımız ödevlerimiz heba oldu.Hiç haketmediğimiz puanlar aldık gerçekten üstelik hocanın neye göre değerlendirdiği de belli değil.Sınıfta sadece 2 kişi yüksek aldı onlardan birisi ödevin yarısını yapmamıştı ve heyecandan ne dediğini belli bile değildi ötekiside orta düzeydi.Bu orta düzey olan geçen sınıfta bişeyler anlatmıştı kısacası kötü durumda birisi hocada bugün tam puan verince üstelik kimse beğenmediği halde ben bu yüzden olduğunu düşündüm açıkçası ötekisine neden yüksek verdi bilmiyorum yarım olduğu halde.Ama hakkım yendi o kadar üzgünüm ki hiç haketmediğimi bi puan aldım.Kızlar ben çok hırslı birisiyim sabahtan beri çok kötü hissediyorum zaten dersten çıktım sinirimden dahada o kadının derslerine girmeyi düşünmüyorum çok moralim bozuk.Aabartıyomuyum sizce?:14:

Binbir emekle yaptığınız ödev doğru olmayabilir. Öğretmeniniz sizi bir performans değerlendirme ölçeğine göre değerlendirmiştir, onu sorun. Sizin 15 sayfa hazırlayıp anlatamadığınız şeyi başkaları 3 sayfada anlatabilir. Çok kalabalık ödev her zaman iyi ve doğru ödev demek değildir.

lise öğrencisi misiniz?
sorunlarınıza cevap arayacağınız yer burası olmamalı kesinlikle.

Binbir emekle yaptığınız ödev doğru olmayabilir. Öğretmeniniz sizi bir performans değerlendirme ölçeğine göre değerlendirmiştir, onu sorun. Sizin 15 sayfa hazırlayıp anlatamadığınız şeyi başkaları 3 sayfada anlatabilir. Çok kalabalık ödev her zaman iyi ve doğru ödev demek değildir.

eksik derken az sayfa anlamında değil baya bildiğin eksik

performans değerlendirme ölçeği olmak zorunda... öğretmeninize ilk olarak bu ölçeği sorun daha sonra nerelerden puanınızı öğrenmeye çalışın...

birincisi hocanızın değerlendirme kriteri farklı olabilir yani belki yoruma önem veriyodur copy paste istemiyodur
ama kafasına göre not veriyo da olabilir
normalde de dengesiz biri mi
bizim de öyle bi hoca vardı ordan biliyorum arkadaşımla aynı ödevi yapmıştım o 70 aldı ben 80 hatta bazı sevdiği kişilere ödevi okumadan 100 verirdi bizim yanımızda gözümüzle görürdük
yani olabiliyo böyle durumlar
çok içine oturduysa git sor

üni
soru sormuyorum içimi döktüm

dök canım bir şey mi dedik:6:
üniversitelerde performans görevi diye bir şey ne zamandan beri var, ona şaşırdım sadece.
ve ayrıca üniversitede bu şekilde bir şeyin hesabını sorup da karşılık bulabilmek imkansızla eşdeğer,
hiçbir hoca tutup da ölçek falan göstermez,kaldı ki büyük ihtimalle bir ölçeği falan da yoktur.

üniversite ve performans ödevi??
ilginçmiş.

ama kafasına göre de veriyor olabilir.
bizim bi hoca güzel kızlara yüksek verirdi

çok merak ediyorsan git sor hocaya ama nekadar açıklayıcı bi cevap alabilirsin bilmiyorum.. Abartıyomuyum diye sormuşsun yani fazla takıyo olabilirsin okadar takma diğer derslerinide etkilemesin derim.

Bazı üniv. hocalarını anlamak gerçekten zor canım daha da başına gelebilir. Muhabbeti olan öğrencilerle biraz daha farklı davranıyorlar.Bazı hocalarda tuttuğunu gerçekten tutuyor yani adil değil ama hayat işte:ssz:

Gidip ogretmeninle gorus, nerden puan kirmis sor.
Yoksa kendi kendini yer durursun. Belki dedigin kadar yuksek notu haketmiyordu odevin? En dogru aciklamayi hocan yapar.

Açıkçası bu duruma benzer durumlar çok yaşadığım için düşünceni anlayabiliyorum
Bir kere üni hocalarının bir kısmı öğrencisiyle olan samimiyetine göre not verebiliyor buna benzer olaylar yaşadım ben de... Her ne kadar haksızlığa gelemeyen insanlar olsak da, yaşadığımız stres dönüp dolaşıp bizi buluyor o yüzden bazı şeyleri oluruna bırak, sen kendini biliyorsan ve yapmış olduğun projeden eminsen, bırak kim ne yapıyorsa yapsın. Boşuna kendini üzme... Odak noktan o dersten geçmek olsun ha tabii ki azimli olmak, başarılı olmak için var gücüyle çalışmak güzel şeyler ama inan ki senden başka durumu takan olmuyor. Maalesef gerçek hayatta bunlar çok rağbet görmüyor o yüzden üzme boşa kendini:34:

Arkadaşlar o kadar sinirim bozuk ki.Bugün performans ödevimizi sunduk okulda.Binbir emekle yaptığımız ödevlerimiz heba oldu.Hiç haketmediğimiz puanlar aldık gerçekten üstelik hocanın neye göre değerlendirdiği de belli değil.Sınıfta sadece 2 kişi yüksek aldı onlardan birisi ödevin yarısını yapmamıştı ve heyecandan ne dediğini belli bile değildi ötekiside orta düzeydi.Bu orta düzey olan geçen sınıfta bişeyler anlatmıştı kısacası kötü durumda birisi hocada bugün tam puan verince üstelik kimse beğenmediği halde ben bu yüzden olduğunu düşündüm açıkçası ötekisine neden yüksek verdi bilmiyorum yarım olduğu halde.Ama hakkım yendi o kadar üzgünüm ki hiç haketmediğimi bi puan aldım.Kızlar ben çok hırslı birisiyim sabahtan beri çok kötü hissediyorum zaten dersten çıktım sinirimden dahada o kadının derslerine girmeyi düşünmüyorum çok moralim bozuk.Aabartıyomuyum sizce?:14:

Bence gereksiz yere takılmışsınız.Çünkü o kadar çok yaşayacaksınız ki daha :27: İnşallah yaşamazsın tabiki de.
Daha hazırlıktasın her ödevde böyle yapacaksan bu okul bitmez sana söyliyim.
Hocanın ölçeği falan da yoktur.
Tanıdığı sevdiği öğrenciye fazla puan verebilir hocalar.Bunun bi açıklaması yok.
Bu kadar da hırslı biri olma bence kendine zarar veriyosun farketmeden.
Bir sunum yani sonuçta.Bu kadar üzülmeye değer mi ya?
Ben hoca kağıdımı okumadığı için dersten kaldım itiraz ettim hakkımı vermedi.
Ben de uğraşmadım bi daha Allah bildiği gibi yapsın seni dedim.
Göz göre göre dersten kaldım yani.Ama bütünlemede geçtim :23:
Bir de nasıl yaptıysa kalan kişilerin vize ve final notları hep aynıydı hangi ölçeğe göre not verdiyse :27:

Bu konudaki cevaplari okuyunca insanlar nasil okullarda okuyor merak ediyorum. Guzel kizlara yuksek not vermek, kagidi okumamak, sevdiklerine iyi, sevmediklerine kafadan kotu not vermek... Hayretim sasti. :53: Simdi orasi okul mu oluyor gercekten? Hic bir denetleme yok mu ki bu okullarda, eger her hoca keyfine gore takiliyorsa... Benim universitemde hic yok bu tur seyler, olsa okul ayaklanir zaten. Sasirdim yani. :44:

Ama birsey biliyorum, hakkini aramak lazim. Bu tur seyler ispatlanabiliyorsa gerekli yerlere sikayet etmek lazim. Hocanin kotu not vermesinden bahsetmiyorum, yukaridaki yazdigim turden durumlardan bahsediyorum tabii.

bence takıntı yapma, o sunumu yarım yapan çocugun söyledigi tek cümle tüm sunumu özetleyebilir yada hocanın bekledigi cümleyi kurmus olabilir, ona göre puan vermiştir hoca, yok yere herkese puan dagıtmaz merak etme :)

Back
X