- 4 Mart 2012
- 15.934
- 37.043
- 798
- Konu Sahibi Durummleyla
-
Her veli sınıfın ortalamasına çok bakmadan,kendi çocuğunun başarısı veya başarısızlığı üzerinden Öğretmeni eleştirebiliyor..İşte rekabet olayını duydum diger sınıf söyle bu sınıf daha kötü diye insallah ondan demiyodur ögretmen.yoksa elbette daha cok çalıstırırm cocugumu bu benim görevim
Öğretmen puanlaması mı? İlkokulda mı var bu?Kesinlikle uyarması güzel yapıcı fakat aklıma takılan insallah sınıflar arası rekabet yüzünden herkese karşı böyle demiyodur insallah ögretmen.biliyorsunuz ki ögretmen puanlaması var.yoksa cocugumuzu çalıştrmak anne babanın en temel görevi
Okul ortaminizdaki rekabeti bilemem ama birinci sinif ogretmenleri genelde boyle davranir onu bilirim :)Siz hangi harftesiniz merak ettim
Evet varmıs ilkokuldada müdür yardımcısı beyfendi söyledi her ögretmenin puanı varmısÖğretmen puanlaması mı? İlkokulda mı var bu?
Öyle bir puanlama yok arkadaşım..Şehir efsanesi:)Öğretmen puanlaması mı? İlkokulda mı var bu?
Eskiden okula 7 yaşında başlanıyordu, şimdi küçük yaştan başlıyorlar bu bir etken olabilir mi öğrenci başarısızlığında?? Teknolojik aletlerle saatler öldürme gerçeğine katılmamak elde değilMüfredat ve sistem çok değişti.. Amaç sadece okumayı öğretmek de değil.Veli Öğretmenin elinde sihirli değneği var gibi davranmasa daha bilinçli olsa sorun çözülür.
Bir çok veli çocuğunu televizyona,tablete,telefona terketmiş gibi..
Sınıflara donuk donuk çocuklar giriyor..
Ve öğretmen veliyi uyarmasa bu sefer veli aaa bak şu öğretmenin öğrencileri okumayı söktü bizimkiler daha B 'de..diyerek ayrıca baskı kuruyorlar.
Öğretmenler de ne yapacağını şaşırdı..Veliyi uyarsa mı uyarmasa mı?
Özellikle acıkladıgı bir durum yok mesela nerede geride dedigimde genelleme yaptı acık bişi demedi su harf bu okuma su yazma ayrıntı istedimki ona göre calıstıraym diyeBenim anlamadığım kısım neye göre, kime göre geride? Atıyorum "herkes şunu yapabiliyorken sizin çocuğunuz yapamıyor bunun üzerine düşelim" dese tamam. Bunun okuması yazması var, matematiği var, resmi var...
Öğretmenin uyarisini dikkate alin çünkü ç sesindeyse cok hizli bir sekilde ilerleyecektir artik.Yavrunuzun bu hiza uyum saglamasi icin sizi uyarmis bu noktanin rekabetle alakasi oldugunu düşünmüyorum normal bir uyarı yani.Z bitti ç harfine gectiler
Aynı fikirdeyim. O yüzden şaşırdım ve sordum.Öyle bir puanlama yok arkadaşım..Şehir efsanesi:)
Bir ara yapmaya çalıştılar tepkiler olunca kaldı..
İyi de oldu..
Artık Öğretmenlerle uğraşmayı bıraksınlar.
İnşallah normal bir uyarıdır gereksiz asırı yüklenmek istemem çünkü çocugumaÖğretmenin uyarisini dikkate alin çünkü ç sesindeyse cok hizli bir sekilde ilerleyecektir artik.Yavrunuzun bu hiza uyum saglamasi icin sizi uyarmis bu noktanin rekabetle alakasi oldugunu düşünmüyorum normal bir uyarı yani.
Müdürlerin elinden de o yetki alındı diye biliyorum. Üç dört sene öncesine kadar evet müdürler performans notu altında puan veriyorlardı sanırım ama şimdi yok.Evet varmıs ilkokuldada müdür yardımcısı beyfendi söyledi her ögretmenin puanı varmıs
Puanlama yok ama deneme sınavlarında hangi sınıf 1. oldu. Hangi öğrenci 1. Oldu vs vs çok rekabet var.Öyle bir puanlama yok arkadaşım..Şehir efsanesi:)
Bir ara yapmaya çalıştılar tepkiler olunca kaldı..
İyi de oldu..
Artık Öğretmenlerle uğraşmayı bıraksınlar.
Puanlama yok.Bir sene sadece idarecilere öğretmenler ,ogretmenlere de idareciler puan verdi ve bir daha bu uygulama yapılmadı .Sonrasinda velilerin ve öğrencilerin öğretmenlere not vereceği gibi bir açıklama yapıldı ancak tüm bilirkişiler ve bilim insanları bu konunun uzmanları bunun ne kadar saçma bir uygulama olacağını belirttikleri için anında vazgecildi..Eger bahsettiginiz sicil puaniysa da bunun öğrenciyle veliyle hiç alakası yok.Ve artık çokta önemi yok bu sicil puanının.Size bunu söyleyen idarecinin idareciliginden şüphe duymalisiniz.Velev ki böyle bir uygulama var diyelim bunu veliye söylemesi ne kadar etik.Ogretmenleri notla mi korkutuyormus idareci arkadas?Evet varmıs ilkokuldada müdür yardımcısı beyfendi söyledi her ögretmenin puanı varmıs
Ben öyle olduğunu düşünüyorum. Biz o yaşta anaokuluna gider sürekli oyun oynar arada da uyurduk. Gerçi birinci sınıfta oyun bazlı öğretiliyordur illa ki ama bence 5.5 yaş çok küçük.Eskiden okula 7 yaşında başlanıyordu, şimdi küçük yaştan başlıyorlar bu bir etken olabilir mi öğrenci başarısızlığında?? Teknolojik aletlerle saatler öldürme gerçeğine katılmamak elde değil
Banada cok normal geldi az evvel gittim baktm 35 kelime dikte var 5,6 sinda hata yapmış harf karıstrmıs oda yeni gectikleri harfler kötü mü şimdi bu durum bilemedm4-5 hata diyorsunuz gayet normal değil mi? İlgilenin diye mi öyle bir şey söyledi acaba? Öyleyse güzel değil tarzı. Benim oğlum da 1. Sınıfta. Akşamları ödev yapıyoruz birlikte. Ekstra bir çalışma yaptırmıyorum ben zaten 9 dan 4 e kadar okulda çocuk. Ödev sonrası zaman da kendisine kalmalı bence. Daha oyun çocuğu bunlar. Ben okuldaki eğitimini gayet iyi buluyorum. Fazla yüklenmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?