Öğretmen derdi

İşte rekabet olayını duydum diger sınıf söyle bu sınıf daha kötü diye insallah ondan demiyodur ögretmen.yoksa elbette daha cok çalıstırırm cocugumu bu benim görevim
Her veli sınıfın ortalamasına çok bakmadan,kendi çocuğunun başarısı veya başarısızlığı üzerinden Öğretmeni eleştirebiliyor..

İşini bilen bir Öğretmen zaten o tuzağa düşmez..
Siz hep öğretmeninizi dinleyin ve evdeki çalışmalarınızı Etkinliklerle renklendirin.
Instagramda Bir sürü güzel sayfa var seslerin evde nasıl tekrar ettirilmesiyle ilgili..

Öğretmen puanlaması mı? İlkokulda mı var bu?

Benim anlamadığım kısım neye göre, kime göre geride? Atıyorum "herkes şunu yapabiliyorken sizin çocuğunuz yapamıyor bunun üzerine düşelim" dese tamam. Bunun okuması yazması var, matematiği var, resmi var...

Eskiden okula 7 yaşında başlanıyordu, şimdi küçük yaştan başlıyorlar bu bir etken olabilir mi öğrenci başarısızlığında?? Teknolojik aletlerle saatler öldürme gerçeğine katılmamak elde değil

Özellikle acıkladıgı bir durum yok mesela nerede geride dedigimde genelleme yaptı acık bişi demedi su harf bu okuma su yazma ayrıntı istedimki ona göre calıstıraym diye

O versiyondan bizde de var daha ilk haftada basladi cok geri cok geri demeye.Sanirim yükü aileye yikma derdinde..Ben gerektigi kadar evde destek oluyorum gerisi onun gorevi okulda.

Destur bismillah çocuğun daha birinci sınıf değil mi okumayı yazmayı ilk defa öğrendiğimiz birinci sınıf biraz geri olabilir birşeyleri anlamamış soramamış olabilir bizde zamanında okurken hepimiz aynı düzeyde öğrenmedik kimilerimiz geç öğrendi ama öğrendi şu yeni nesil öğretmenleri çocukta az bir kusur bulduklarında geri zekalı muamelesi yapıyor nedense çocuğuna birşey okuturken nerede hata yapıyor not al okuttuğu o konu üzerinden sadece hatalarını çalıştır nerede geri kalıyor mesela yazarken 20 kelimeden 4,5 yanlış demişsin bunlar ne gibi yanlışlar harflerimi karıştırıyor b yazmak yerine d mi yazıyor ne gibi yanlış yapıyor sen evde ona alfabeyi yazdır ama her gün 1,2 harf gibi örneğin bu gün 20 adet a harfi yarın 20 b harfi gibi iyice kafasına yerleşsin ama sen a harfi böyle yazılır diye göstermeyeceksin kendisi öğretmenden ne öğrendiyse ne hatırlıyorsa onu yazacak bunlarda hata yapıyorsa asıl sorun buradan başlıyor demek sonra kelimelerde ki hatalara bakarsın ki ben ilkokul birinci sınıf öğrencisinin geri olduğunu düşünmüyorum geri olması için diğer arkadaşlarının sular seller gibi roman okumaları gerekir

İnşallah normal bir uyarıdır gereksiz asırı yüklenmek istemem çünkü çocuguma

Evet varmıs ilkokuldada müdür yardımcısı beyfendi söyledi her ögretmenin puanı varmıs
Müdürlerin elinden de o yetki alındı diye biliyorum. Üç dört sene öncesine kadar evet müdürler performans notu altında puan veriyorlardı sanırım ama şimdi yok.

Öyle bir puanlama yok arkadaşım..Şehir efsanesi:)
Bir ara yapmaya çalıştılar tepkiler olunca kaldı..
İyi de oldu..
Artık Öğretmenlerle uğraşmayı bıraksınlar.
Puanlama yok ama deneme sınavlarında hangi sınıf 1. oldu. Hangi öğrenci 1. Oldu vs vs çok rekabet var.

Evet varmıs ilkokuldada müdür yardımcısı beyfendi söyledi her ögretmenin puanı varmıs
Puanlama yok.Bir sene sadece idarecilere öğretmenler ,ogretmenlere de idareciler puan verdi ve bir daha bu uygulama yapılmadı .Sonrasinda velilerin ve öğrencilerin öğretmenlere not vereceği gibi bir açıklama yapıldı ancak tüm bilirkişiler ve bilim insanları bu konunun uzmanları bunun ne kadar saçma bir uygulama olacağını belirttikleri için anında vazgecildi..Eger bahsettiginiz sicil puaniysa da bunun öğrenciyle veliyle hiç alakası yok.Ve artık çokta önemi yok bu sicil puanının.Size bunu söyleyen idarecinin idareciliginden şüphe duymalisiniz.Velev ki böyle bir uygulama var diyelim bunu veliye söylemesi ne kadar etik.Ogretmenleri notla mi korkutuyormus idareci arkadas?

Ben öyle olduğunu düşünüyorum. Biz o yaşta anaokuluna gider sürekli oyun oynar arada da uyurduk. Gerçi birinci sınıfta oyun bazlı öğretiliyordur illa ki ama bence 5.5 yaş çok küçük.

4-5 hata diyorsunuz gayet normal değil mi? İlgilenin diye mi öyle bir şey söyledi acaba? Öyleyse güzel değil tarzı. Benim oğlum da 1. Sınıfta. Akşamları ödev yapıyoruz birlikte. Ekstra bir çalışma yaptırmıyorum ben zaten 9 dan 4 e kadar okulda çocuk. Ödev sonrası zaman da kendisine kalmalı bence. Daha oyun çocuğu bunlar. Ben okuldaki eğitimini gayet iyi buluyorum. Fazla yüklenmemeli.

Puan mevzusunu vallahi bizzat müdür yardmcısı dedi ben onun yalancısıym bilemiyorum

Banada cok normal geldi az evvel gittim baktm 35 kelime dikte var 5,6 sinda hata yapmış harf karıstrmıs oda yeni gectikleri harfler kötü mü şimdi bu durum bilemedm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…