- Konu Sahibi Durummleyla
-
Ben anlamadım z bitti ç harfine geçti demişsin bunlar harfleri tersten mi öğretiyor öyleyse yanlış zaten burda harfler alfabe sırasına göre öğretilir okuması da yazması da en azından bizim zamanımızda öyleydi z nerde ç nerde hiç birşey anlamadımZ bitti ç harfine gectiler
Artk eski sistem gibi harf sırası yok a,b,c diyeBen anlamadım z bitti ç harfine geçti demişsin bunlar harfleri tersten mi öğretiyor öyleyse yanlış zaten burda harfler alfabe sırasına göre öğretilir okuması da yazması da en azından bizim zamanımızda öyleydi z nerde ç nerde hiç birşey anlamadım
Harf öğretiminin belli sırası var. A b c diye ilerlemiyorBen anlamadım z bitti ç harfine geçti demişsin bunlar harfleri tersten mi öğretiyor öyleyse yanlış zaten burda harfler alfabe sırasına göre öğretilir okuması da yazması da en azından bizim zamanımızda öyleydi z nerde ç nerde hiç birşey anlamadım
35 kelime dikte mi?Banada cok normal geldi az evvel gittim baktm 35 kelime dikte var 5,6 sinda hata yapmış harf karıstrmıs oda yeni gectikleri harfler kötü mü şimdi bu durum bilemedm
Evet35 kelime dikte mi?
Gayet iyi hiç canınızı sıkmayın. Yerinizde olsam öğretmeniyle görüşürdüm. Aydınlatsın biraz ne demek istemiş?Banada cok normal geldi az evvel gittim baktm 35 kelime dikte var 5,6 sinda hata yapmış harf karıstrmıs oda yeni gectikleri harfler kötü mü şimdi bu durum bilemedm
Tekrar konuşsam bencede iyi olur kötüyse evet calıstrrm ama gereksiz fazla yüklenmek istemiyorum acıkcasıGayet iyi hiç canınızı sıkmayın. Yerinizde olsam öğretmeniyle görüşürdüm. Aydınlatsın biraz ne demek istemiş?
Şimdi öyle değil malesef. Anne baba ilgisi lisede bile fark ediyor.Cok dogru şahsen beni annem babam calıstırmadı zaten calısıyolardı göremezdk kendimiz ögrendik okumayı
Ondan kafalar karışıyor öğretmenler hiç boşuna geri zekalı muamelesi yapmasın harf sırasına göre öğrenince ne oluyor harflerden biri alıp başını gidiyor mu önemli olan okumayı yazmayı öğrenmek değil mi alfabeyi oku deseler karışık okuyacaklar hiç haberim yoktu böyle olduğundan demek değişmişHarf öğretiminin belli sırası var. A b c diye ilerlemiyor
En çok kullanılan harflerden başlanıyor. En az kullanılan harfler 5.grupta. Harfleri gruplara ayırmışlar. Mesela 1. Grup harfleri e l a k i n ‘di. Bizimkiler de bugün b harfini bitirdiler.Ben anlamadım z bitti ç harfine geçti demişsin bunlar harfleri tersten mi öğretiyor öyleyse yanlış zaten burda harfler alfabe sırasına göre öğretilir okuması da yazması da en azından bizim zamanımızda öyleydi z nerde ç nerde hiç birşey anlamadım
Alfabeyi bilmiyorlar zaten. Bir de okunuşları da farklı. Mesela b harfi be diye okuyorduk, şimdi bı diye okunuyorOndan kafalar karışıyor öğretmenler hiç boşuna geri zekalı muamelesi yapmasın harf sırasına göre öğrenince ne oluyor harflerden biri alıp başını gidiyor mu önemli olan okumayı yazmayı öğrenmek değil mi alfabeyi oku deseler karışık okuyacaklar hiç haberim yoktu böyle olduğundan demek değişmiş
Çocuğum yok ki nerden bileyim bize sırasıyla öğretmişlerdi zamanında tabi biz eskidik artıkHarf öğretiminin belli sırası var. A b c diye ilerlemiyor
Kötü falan değil. Kesinlikle konuşmalısınız.Tekrar konuşsam bencede iyi olur kötüyse evet calıstrrm ama gereksiz fazla yüklenmek istemiyorum acıkcası
Benim yeğenimde de var. Öğreniyor ama dikkatsiz aklı hep oyunda. Başarılı bir çocuk istediğinde 100 alıyor dikkatli ol 90-100 alırsan bende kalacaksın diyorum 100 alabiliyor. Normalde dikkatsizlikten, aceleden kolay soruları bile yanlış yapabiliyor. Ne yapabilirim bilmiyorum: (Her çocuk farklıdır. Siz biraz daha yardımcı olmaya çalışın. Daha çok çalışın beraber.
öğretmende sorun olsa da olmasa da çocuğun eksik kalan kısımları sizin ve eşinizin çözmesi gerekecek.
bazı çocuklar dikkat sorunları oluyor. Çok etkiliyor bu durum. Yani çocuğunuzun kapasite sorunu yoktur. Öğrenme sistemleri birçok çocuğa uygun değil.
Ondan kafalar karışıyor öğretmenler hiç boşuna geri zekalı muamelesi yapmasın harf sırasına göre öğrenince ne oluyor harflerden biri alıp başını gidiyor mu önemli olan okumayı yazmayı öğrenmek değil mi alfabeyi oku deseler karışık okuyacaklar hiç haberim yoktu böyle olduğundan demek değişmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?