Öğretmen derdi

Forumdaki öğretmenler daha iyi bilir ama yaş çok etken. Aynı sene Ocak doğumlu çocuk ile Ekim doğumlu çocuk arasında çok fark var.

Ben anlamadım z bitti ç harfine geçti demişsin bunlar harfleri tersten mi öğretiyor öyleyse yanlış zaten burda harfler alfabe sırasına göre öğretilir okuması da yazması da en azından bizim zamanımızda öyleydi z nerde ç nerde hiç birşey anlamadım
Artk eski sistem gibi harf sırası yok a,b,c diye

Ben anlamadım z bitti ç harfine geçti demişsin bunlar harfleri tersten mi öğretiyor öyleyse yanlış zaten burda harfler alfabe sırasına göre öğretilir okuması da yazması da en azından bizim zamanımızda öyleydi z nerde ç nerde hiç birşey anlamadım
Harf öğretiminin belli sırası var. A b c diye ilerlemiyor

Harf öğretiminin belli sırası var. A b c diye ilerlemiyor
Ondan kafalar karışıyor öğretmenler hiç boşuna geri zekalı muamelesi yapmasın harf sırasına göre öğrenince ne oluyor harflerden biri alıp başını gidiyor mu önemli olan okumayı yazmayı öğrenmek değil mi alfabeyi oku deseler karışık okuyacaklar hiç haberim yoktu böyle olduğundan demek değişmiş

En çok kullanılan harflerden başlanıyor. En az kullanılan harfler 5.grupta. Harfleri gruplara ayırmışlar. Mesela 1. Grup harfleri e l a k i n ‘di. Bizimkiler de bugün b harfini bitirdiler.

Ondan kafalar karışıyor öğretmenler hiç boşuna geri zekalı muamelesi yapmasın harf sırasına göre öğrenince ne oluyor harflerden biri alıp başını gidiyor mu önemli olan okumayı yazmayı öğrenmek değil mi alfabeyi oku deseler karışık okuyacaklar hiç haberim yoktu böyle olduğundan demek değişmiş
Alfabeyi bilmiyorlar zaten. Bir de okunuşları da farklı. Mesela b harfi be diye okuyorduk, şimdi bı diye okunuyor

Her çocuk farklıdır. Siz biraz daha yardımcı olmaya çalışın. Daha çok çalışın beraber.
öğretmende sorun olsa da olmasa da çocuğun eksik kalan kısımları sizin ve eşinizin çözmesi gerekecek.
bazı çocuklar dikkat sorunları oluyor. Çok etkiliyor bu durum. Yani çocuğunuzun kapasite sorunu yoktur. Öğrenme sistemleri birçok çocuğa uygun değil.

Her çocuk farklıdır. Siz biraz daha yardımcı olmaya çalışın. Daha çok çalışın beraber.
öğretmende sorun olsa da olmasa da çocuğun eksik kalan kısımları sizin ve eşinizin çözmesi gerekecek.
bazı çocuklar dikkat sorunları oluyor. Çok etkiliyor bu durum. Yani çocuğunuzun kapasite sorunu yoktur. Öğrenme sistemleri birçok çocuğa uygun değil.
Benim yeğenimde de var. Öğreniyor ama dikkatsiz aklı hep oyunda. Başarılı bir çocuk istediğinde 100 alıyor dikkatli ol 90-100 alırsan bende kalacaksın diyorum 100 alabiliyor. Normalde dikkatsizlikten, aceleden kolay soruları bile yanlış yapabiliyor. Ne yapabilirim bilmiyorum: (

Çünkü böyle okumaya daha çabuk geçiyorlar.Önce "a,b,c,ç,d,e" harflerini öğrenseler kelime ve cümle kuramayacaklar.İlk "e,l,a,k,i,n" harflerini öğrenince kısa kelime ve cümleler kurabiliyorlar, "Nil iki inek al" gibi :) Okuma mantiğini daha erken kavriyorlar.

Yeri gelmişken yazmak istiyorum, lütfen çocuklarınıza küçük yaştan itibaren tablet, telefon, laptop vermeyin. Bilmesinler, oynamasınlar, izlemesinler.

Maddi durumu parlak olmayan öğrencilerin ders durumları hep daha iyi, bundan tez konusu bile çıkabilir. Düşünme becerileri var, neden sonuç ilişkisi kurabiliyorlar.

10. sınıf öğrencisi 25 tane soru sorulmuş bir sınavda her soru kaç puan diye sorabiliyor. "Toplam 100 puan olacağına göre" diyorum, suratıma boş boş bakıp "yani?" diyor.

Öğretmenlik mezunu biri olarak söylüyorum buna öğretmen karar veremez ancak yapacağı şey şüpheleniyorsa belirtiler görüyorsa rehberliğe bildirir onlarda çeşitli şeyler yapıp Rama yönlendirir sonrası psikolog doktor vs bakar teşhis koyarsa ona göre tedavi ve eğitim alır ama tabi bizde öğretmen atanana kadar öğretmen gerisini çoğu takmıyor. İnsanları böyle endişelendiriyor yalandan. Siz direk pedagoga götürün çok endişeniz varsa

Back
X