Öğretmen derdi

Beni gerçekten çok ama çok zorluyor. 1 sayfa ödevi yazdırmam yaklaşık 3 saatimi alıyor ve bir süre sonra çok sinirleniyorum gerçekten , istediğinde gayet düzgün yazıyor bu arada yeter ki istesin... Rüşvetle yapmasını istemiyorum , mesela düzgün yazarsan , öğretmenini üzmezsen sana istediğin seti alacağım dedim çok şikayet gelmeye başlayınca öğretmenden , motive olsun diye.... 15 gün düzgün yazdı. Öğretmen bakıcı ile yazmıyor diye bana haber göndermeyi bıraktı. Sonunda seti aldım ve yine yazmıyor :KK70:

:(
Maalesef şimdiki çocuklar keyifçi.
Keyifleri isterse neyi yapamazlar ki..
Keyfi gelsin ki susup dinlesin, keyfi gelsin ki yazsın.
Doğru değil elbette.
Aslında bu onun sorumluluğu olduğu için yapmalı, sonunda bir ödül olduğu için değil.

İnanın sınıfımda en güzel huylu ve önde giden öğrencilerden biri ana sınıfına hiç gitmemiş, köyde yetişmiş.
Ne desem tamam öğretmenim der ve yapar beni yormaz. İlk geldiği gün hiç bir şey bilmiyordu tabi ama diğerlerini solladı neden? Çünkü saygılı, söz dinliyor.
2 sene ana sınıfına gitmiş çocuğu sırasında oturtamıyorum.
Şiddet, şımarıklık ne ararsanız var. Renkleri biliyormuş, saymayı bilerek gelmiş çok mu önemli?
İki satır yazsa sevinçten ağlayacak noktaya geliyorum..

Para döküp, her şeyi önlerine yığınca daha ne istiyor bu öğretmen biye düşünüyorlar..
Velilerimiz keşke bizi anlasa.

İlk okulda bilhassa birinci sınıfta neden bilmiyorum son yıllarda yükün yüzde 80 i anne babaya atılmış durumda. Bu sistemde anne babası ilgisiz çocuk kaybolup gidiyor maalesef. Eskiden biz anne babamıza ve onların bizi saatlerce çalıştırmasına ve sayfalarca fotokopi ödevi yaptırmasına ihtiyaç duymadan da okumayı sökebiliyorduk. Burada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum açıkçası
Şu anda aralığın sonunda okumaya geçiliyor ama bizim zamanımızda haziran sonunda geçiyorduk biz.

Dikte bir iki harf geriden gelir.
İlerledikçe eski sesler oturur.
Paniğe lüzum yok.
Nasılsa benim çocuk iyi diye boşveren veliler olduğu için,
kimi öğretmen çok iyi demez. Bunu biliyorum.

Benim tercihim değil. Genelde umut verici, moral verici konuşurum.
Ama olanı söyleyeyim.
Evet üç kelime birleştirmeye başladı diye az okutan velim var.
İtiraf da ediyor zaten.
Bu durumda potansiyeli olan çocuk çok iyi olacakken iyi ya da orta oluveriyor.
Tercih meselesi yapacak bir şey yok.
Genelde umut moral verici konuşurum dermişsiniz ya ne güzel...

Benim oğlum hiçbişey bilmeden başladı birinci sinifa geçtiğimiz ara tatilde 8 harf ogrenmislerdi okumayı tamamen sökmüştü şimdi 'd' halefindeler ve tamamen okuyor hatasiz olarak, kendi kendime bir sayfa hikaye uyduruyorum akşamları ev yazı defterimize oda yazıyor yazarken de hata yapmıyor çok çok nadir bir harf eksik yazdığı oluyor ancak öğretmenimiz çok mükemmeliyetçi yavaş yazdığı oyalanarak yazdığı için ve boyama yapmayı sevmediği için çok kızıyor nerdeyse hergün eve moralsiz geliyoruz evde 1 saatten fazla okuma yazma yapıyoruz bilmiyorum nerde eksiklik var ama bazen oğlumun bebekligine dönmek istiyorum..

Bence öğretmen eğer öteki çocuklara göre sizinkiler geri diyorsa doğrudur. Öğretmen okulda bişiyleri öğretiyorsa sizinde evde üstüne kalıcılığı acısından çalıştırmanız gerekiyor. Daha çok küçük her çocuğun öğrenme düzeyi aynı olmaz. Kimi hemen öğrenir kimisi okulda öğrendiğini tekrar etme ihtiyacı duyar. Öğretmen sadece sınıfta öğrettiklerine kimlerin geri dönüt verdiğine bakar ona göre size bilgi verir. Üzülecek bişiy yok gayret edin çocugu çok sıkmadan bir düzen oluşturun okuldan gelince dinlenme saati ders saati uyku saati vs bunları ayarlayın bence emin olun daha iyi olacaktır

Malesef bazı veliler geliyor hocam evde şöyle okuyor böyle yazıyor, ya da test yapıyoruz evde hepsini doğru yapıyor.Halbuki öğrenci okulda yapamıyor Hatta arkadaşlarla espri yapıyoruz bu evlerde nasıl bir hikmet varsa artık diye. Bu bütün öğretmen arkadaşların başına mutlaka gelmiştir . Acaba sizin çalıştırma sitilinizde mi bir hata var.Ya da öğretmene söyleyin yanında okutun ya da yazdırın hocam bak yapıyor diye .Ben böyle evde yapıyor diyenlere oku çocuğum yaz çocuğum diyorum tabi veli ağzıyla evde tek tek harfleri söylerse çocuk yazamıyor öylece kala kalıyor. Sizi tenzih ediyorum tabi bilinçli bir velisinizdir eminim .

İlk okulda bilhassa birinci sınıfta neden bilmiyorum son yıllarda yükün yüzde 80 i anne babaya atılmış durumda. Bu sistemde anne babası ilgisiz çocuk kaybolup gidiyor maalesef. Eskiden biz anne babamıza ve onların bizi saatlerce çalıştırmasına ve sayfalarca fotokopi ödevi yaptırmasına ihtiyaç duymadan da okumayı sökebiliyorduk. Burada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum açıkçası
Kısmen katılıyorum ama bence asıl sorun çocuklara bağımsız is yapabilme becerisi kazandirilmiyor. Sürekli tay tay duruyor çocuklar. Hep anne baba biseylere zemin hazırlıyor hatta cocugu hazira alistiriyor. Çocuklar simdi de kendi baslarina ödevlerini yapabilirler aslında.

Eskiden okula 7 yaşında başlanıyordu, şimdi küçük yaştan başlıyorlar bu bir etken olabilir mi öğrenci başarısızlığında?? Teknolojik aletlerle saatler öldürme gerçeğine katılmamak elde değil :KK43:
Tabi ki bir jenerasyon bunun kurbanı oldu zaten..Şimdi biraz esnedi
Ve küçücük çocukların internetle bu kadar sıkı fıkı olmaları da cabası..

Merhba hanımlar cocugum bu sene 1 sınıfa basldı gel gelelim ne zman ögretmenle konussak hep cocugun geri oldugunu hep üzerine düşmemz daha cok calıstrmamız gerektgni söylüyo fakat evde ödev yaptrırken atıyorum 20 kelime yazdıysak 4,5 tanesinde hata yapio yada okurken.sonra bi kaç velidende aynı seyi duydum onlarada cocugunız geri demiş.benim anlamadım hata cocuklardamı ögretmende mi ilk kez ögretmen tecrübesi yasıyoruz ne yapacagmı bilemedm
Çocuk okula 6 yaşında fln başladıysa normal olabilir diye düşünüyorum. Çünkü benim ilkokul öğretmenim küçük başlayanların akademik olarak başarısız olduğunu söyler nedenini bilemiyorum tabi ki.

Evet yukun cogunu veliye birakiyorlar. Bu da cocugun anne ve babasiyla yuz goz olmasini, dahasi anne ve baba yaninda olmadan ders calisamamasina sebep oluyor. Oglum 14 yasinda. Lise 1 e gidiyor. Yaninda oturmadan ne ders calisiyor ne de odev yapiyor. Ilkokuldaki bu sistem yuzunden boyle geldi boyle gidiyor. Ogretmenler simdi cocuk okumayi sokmedi ise veliye soyluyor sen ugras gibisinden. Eskiden annelerimiz bizim hicbir seyimizle ilgilenmezdi. Bu sistem yuzunden cocukta sorumluluk da gelismiyor.

Genelde umut moral verici konuşurum dermişsiniz ya ne güzel...

Benim oğlum hiçbişey bilmeden başladı birinci sinifa geçtiğimiz ara tatilde 8 harf ogrenmislerdi okumayı tamamen sökmüştü şimdi 'd' halefindeler ve tamamen okuyor hatasiz olarak, kendi kendime bir sayfa hikaye uyduruyorum akşamları ev yazı defterimize oda yazıyor yazarken de hata yapmıyor çok çok nadir bir harf eksik yazdığı oluyor ancak öğretmenimiz çok mükemmeliyetçi yavaş yazdığı oyalanarak yazdığı için ve boyama yapmayı sevmediği için çok kızıyor nerdeyse hergün eve moralsiz geliyoruz evde 1 saatten fazla okuma yazma yapıyoruz bilmiyorum nerde eksiklik var ama bazen oğlumun bebekligine dönmek istiyorum..

Böyle hissetmenize üzüldüm.
Bireysel farklılık diye bir şey var.
Çocuklar kendi hızlarıyla ilerleyecekler.
Her derste başarılı olacak, kusursuz olacak diye bir şey yok benim için.
Şikayetçi olduğum şey saygısızlık boyutundaki davranış sorunları olabilir ancak.
Bunun dışında yavaş okudukları, yazdıkları hatta uzun kelimelerde yanlış okudukları zamanlar bunlar.
Bu durumu anlamayan meslektaşıma da, velilere de kızıyorum.
Emin olun mükemmelliyetçi anneler de var.
Çocuğundaki bu tarz eksikler için öğretmeni suçlayan çok veli var.
Hepsi de yanlış yolda maalesef.
Keşke akademik başarıdan çok güzel ahlak üzerine eğilsek, üzülsek..
İşte o zaman gerçek başarıyı tatmak mümkün olacak..

Bu sene benim oğlumda 1.sınıfa başladı .Ve ben hamileydim şimdi 25 günlük bebeğim var .Öğretmeni kötü denk gelmiş falan dedi.Ama ben oğluma güveniyordum çünkü ekim doğumlu geç gönderdik sınıfın küçüğü olmasındansa büyüğü olması daha avantajlıydı her zaman .Ve öylede oldu her şeyi kendi yaptı şip şak anlıyor ne yapacağını biliyordu okuma da yazmada sorunumuz olmadı hiç.Hatta arkadaşı geldi eve birlikte ödev yapalım diye biraz yardim edeyim dedim arkadaşına çıldırttı beni.Dedim oğlum böyle olsaydı ben erken doğururdum sanırım.

Dikte bir iki harf geriden gelir.
İlerledikçe eski sesler oturur.
Paniğe lüzum yok.
Nasılsa benim çocuk iyi diye boşveren veliler olduğu için,
kimi öğretmen çok iyi demez. Bunu biliyorum.

Benim tercihim değil. Genelde umut verici, moral verici konuşurum.
Ama olanı söyleyeyim.
Evet üç kelime birleştirmeye başladı diye az okutan velim var.
İtiraf da ediyor zaten.
Bu durumda potansiyeli olan çocuk çok iyi olacakken iyi ya da orta oluveriyor.
Tercih meselesi yapacak bir şey yok.
Cok tsekkür ederim tüm olayı özetleyip acıklayıcı bir cevap yazmıssnız sagolun

Malesef bazı veliler geliyor hocam evde şöyle okuyor böyle yazıyor, ya da test yapıyoruz evde hepsini doğru yapıyor.Halbuki öğrenci okulda yapamıyor Hatta arkadaşlarla espri yapıyoruz bu evlerde nasıl bir hikmet varsa artık diye. Bu bütün öğretmen arkadaşların başına mutlaka gelmiştir . Acaba sizin çalıştırma sitilinizde mi bir hata var.Ya da öğretmene söyleyin yanında okutun ya da yazdırın hocam bak yapıyor diye .Ben böyle evde yapıyor diyenlere oku çocuğum yaz çocuğum diyorum tabi veli ağzıyla evde tek tek harfleri söylerse çocuk yazamıyor öylece kala kalıyor. Sizi tenzih ediyorum tabi bilinçli bir velisinizdir eminim .
Asla harfleri söylemiyorum cünkü ben ona fayda değil zarar veririm böyle yaparsam.kelimeyi bi kere komple söylüyorum yazmasını bekliyorum cok şükür %80 dogru yazıp okuyor hatalarıda yeni geçtigi harflerde yapıyor benm merak ettgm acaba öğretmenleri hep çaba halinde olalım boşlamayalım diyemi böyle söylüyor yoksa gercekten endişe etmelimiyim

Böyle hissetmenize üzüldüm.
Bireysel farklılık diye bir şey var.
Çocuklar kendi hızlarıyla ilerleyecekler.
Her derste başarılı olacak, kusursuz olacak diye bir şey yok benim için.
Şikayetçi olduğum şey saygısızlık boyutundaki davranış sorunları olabilir ancak.
Bunun dışında yavaş okudukları, yazdıkları hatta uzun kelimelerde yanlış okudukları zamanlar bunlar.
Bu durumu anlamayan meslektaşıma da, velilere de kızıyorum.
Emin olun mükemmelliyetçi anneler de var.
Çocuğundaki bu tarz eksikler için öğretmeni suçlayan çok veli var.
Hepsi de yanlış yolda maalesef.
Keşke akademik başarıdan çok güzel ahlak üzerine eğilsek, üzülsek..
İşte o zaman gerçek başarıyı tatmak mümkün olacak..
Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim.

Oğlum bugün eve geldiğinde bidaha hayatımda hiç resim yapmiycam zaten beceremiyorum dedi nedenini sormadım biliyorum çünkü.Bebegimi ayağımda salladım uyuttum çok güzel bir resim yapacağız birlikte buzdolabımiza asalım dedim tamam dedi.
Velhasıl asla saygısız bir çocuk değil ama çevredeki olan biteni izlemeyi çok seviyor oyalanıyor ilk haftalarda göre çok daha iyi ama zormuş okula başlamak herkesin birbirine alışması için zaman geçmesi lâzım ve ben bu zamanın geçmesini dört gözle bekliyorum :)

Kısmen katılıyorum ama bence asıl sorun çocuklara bağımsız is yapabilme becerisi kazandirilmiyor. Sürekli tay tay duruyor çocuklar. Hep anne baba biseylere zemin hazırlıyor hatta cocugu hazira alistiriyor. Çocuklar simdi de kendi baslarina ödevlerini yapabilirler aslında.
Çok aşırı ödev veriliyor benim gördüğüm ve velilerden bunların takibi isteniyor sınıf Whatsup gruplarında

Evet yukun cogunu veliye birakiyorlar. Bu da cocugun anne ve babasiyla yuz goz olmasini, dahasi anne ve baba yaninda olmadan ders calisamamasina sebep oluyor. Oglum 14 yasinda. Lise 1 e gidiyor. Yaninda oturmadan ne ders calisiyor ne de odev yapiyor. Ilkokuldaki bu sistem yuzunden boyle geldi boyle gidiyor. Ogretmenler simdi cocuk okumayi sokmedi ise veliye soyluyor sen ugras gibisinden. Eskiden annelerimiz bizim hicbir seyimizle ilgilenmezdi. Bu sistem yuzunden cocukta sorumluluk da gelismiyor.
Hele minicik çocuklara verilen sayfalarca ödevler korkunç🤦‍♀️ Güya 3. Sınıfa kadar sınav yok ama nerde🙄 öğretmenler arasında ilk okulda inanılmaz bir rekabet var ve bu çocuklara ve velilere yansıyor maalesef

Şu anda aralığın sonunda okumaya geçiliyor ama bizim zamanımızda haziran sonunda geçiyorduk biz.
Diyorum ya minicik yavrulara hergün onlarca sayfa ödev veriliyor ve sınıf Whatsup gruplarında velilere takip konusunda uyarılar yapılıyor. Aile ve çocuk 1. Sınıfta okulda soğuyor. Sebep de çoğu zaman rekabetçi ve topu Veli’ye atan öğretmenlerimiz maalesef

Hele minicik çocuklara verilen sayfalarca ödevler korkunç🤦‍♀️ Güya 3. Sınıfa kadar sınav yok ama nerde🙄 öğretmenler arasında ilk okulda inanılmaz bir rekabet var ve bu çocuklara ve velilere yansıyor maalesef
Oglum lgs sinavina hazirlaniyordu. Gecen sene. Eve cagirdigi arkadaslariyla minderleri yere serip kendilerine siper yapip oyuncak silahlarla birbirlerine ates ediyorlardi o yaşta dusunun. 6 yasindaki oyun cocugu icin o kadar odev cok. Onlar eve gidip oyuncaklariyla oynamanin hayalini kurarken yatana kadar odev yapiyorlar. Sonra da erkenden okuldan bikiyorlar.
Ben de ilkokulda ogretmenin gazina cok geldim. Hata ettim. Yaz tatilinde bile cocuga test cozdurdum odev diye. Oysa bu onun tatiliydi. Doya doya yasamaliydi. Zaten omru boyunca sinavla gececek hayatlari. Eninde sonunda ogreniyorlar okumayi. Kimi daha erken kimi daha gec ama subat tatiline kadar ogreniyorlar. Cocuklar birakin cocukluklarini yasasin.

Oglum lgs sinavina hazirlaniyordu. Gecen sene. Eve cagirdigi arkadaslariyla minderleri yere serip kendilerine siper yapip oyuncak silahlarla birbirlerine ates ediyorlardi o yaşta dusunun. 6 yasindaki oyun cocugu icin o kadar odev cok. Onlar eve gidip oyuncaklariyla oynamanin hayalini kurarken yatana kadar odev yapiyorlar. Sonra da erkenden okuldan bikiyorlar.
Ben de ilkokulda ogretmenin gazina cok geldim. Hata ettim. Yaz tatilinde bile cocuga test cozdurdum odev diye. Oysa bu onun tatiliydi. Doya doya yasamaliydi. Zaten omru boyunca sinavla gececek hayatlari. Eninde sonunda ogreniyorlar okumayi. Kimi daha erken kimi daha gec ama subat tatiline kadar ogreniyorlar. Cocuklar birakin cocukluklarini yasasin.
Kesinlikle

Bu rekabeti duyduğum için birazda bu konuyu açtım acıkcası çünkü çocuguma bakınca okuyo yazıyo ve hatalarıda yeni gectikleri harf sadece ögretmene soruncada cocuklar geride evde cok çalıstırın

Back
X