Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Aklına takıldıysa bile bu iş olmaz, sen şüphe duymuşsun bi kere.. boşver kendin gibi memur biriyle evlen, bi yazlık alır 2 ay mis gibi takılırsınız, tek derdiniz seminer olur.

Benim eşim de esnaf, mevzu paraysa benden iyi kazanıyor, mevzu kültürel denklikse onu da 2 senede uyup uymadığını anlamışsındır heralde, milletin lafıyla fikrin değisiyorsa aklına yatmadigindandir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Haklılık payı kesinlikle yok. Bugün esnafın yaşayabildiği kazanabildiği hayatı hangi memur yaşayabiliyor? Ayrıca okumuş olup cahil olan çokça insan var. Eskiden üni okumanın bir kıymeti ayrıcalığı vardı ama şuan yok.

Ben üni okumadım müzisyendim yaşadıklarımdan ötürü işimi bıraktım. Eşimde esnaf. Asla üni okumadığım için pişmanlık duymadım tek bir bölüm isterdim o da işimin uzmanlık alanıydı zaten ama nasip olmadı. Okuyan arkadaşlarım 3 harfli marketlerde saatlerce çalışırken ben gecede 4 saat çalışıp 2 günde asgari ücret kazanıyordum yıllar önce ilk işime başladığımda bile. Sonra tabi kazancım zamanla arttı ama piyasadan dolayı bıraktım. Eşiminde biz sevgiliyken büyük bir şirketi vardı aile dost kazığından battı. Hala toparlanmaya çalışıyor. En kötü günümüzde bile bir çalışanın yada memurun hesabına 3-4 ayda zor girecek para girdi hep. Esnaf sıkıntı yaşasa bile giderlerden yaşıyor her zaman malzeme işçi vs. Bugüne kadar spor arabaya da bindik açta kaldık ama bir gün bile sizin düşündüğünüzü aklımdan geçirmedim.

Ayrıca devasa bir kültür farkınız olduğunu düşünmüyorum. Öğretmensiniz sizin yaptığınız işi kpss ye giren herkes yapabiliyor yada eğitim alıp ücretli öğretmenlik yapabiliyor. Senelerce tıp okumuş uzman doktor olmuş havalarına girmenize gerek yok. Atanamasaydınız ne yapacaktınız? Orda burda öylesine işlerde çalışacaktınız max asgari ücretin bir tık üzerine. övündüğünüz diplomanızı açlıktan yerdiniz artık. O zaman sevgiliniz sizin için bunu düşünse ne hissederdiniz çok merak ettim de? Artık şu ben okul okudum bir halt oldum havalarını cidden geçin ya. Önüne gelen üni okuyor artık zaten iki kelimeyi bir araya getiremese bile. Bu kadar kendinizi yüksek görüyorsanız da 3 senedir neden birliktesiniz? 2 kişinin lafıyla aklınız karışacaksa direkt ayrılın da adamda kurtulsun bari. Bu sevgi değil ki.

Bence evlenin ya uygunsunuz
Herkes de eğitimli ve zengin kocasıyla öğretmenler odasında hava atacak değil ya, kimileri de sizin gibi razı olmalı

Hava atmayı düşünen kim demeyin, milletin düşüncesi bu kadar önemli olmazdı yoksa

of of aralardan okudum yanlışsam düzeltin elbette ama hiçbir eğitim gereksiz değil.Bir kısmınız öğretmenlik eğitimini küçümsemiş.Şu an kalitesi alınan eğitimin ayrı konu ama odtü öğretmenlik seçmedim gibi bir şey okudum arada.Öğretmenlik seçmeyebiliriz ama küçümseyemeyiz.
Eğitim yalnızca diploma almak ya da bir meslek edinmek için önemli değildir. İnsana düşünmeyi, sorgulamayı, doğru bilgiyle yanlışı ayırt etmeyi ve farklı bakış açılarına saygı duymayı öğretir. Bir toplumun gelişmişliği de büyük ölçüde eğitime verdiği değerle ölçülür. Ekonomik imkanlar zamanla değişebilir,düşünebilme becerisi,empati bunlar insanın yanına kar kalır ve toplumu geliştiren budur aslında.

Seviyorsanız,huyu güzelse,işi gücü de varsa öğretmen olmuş , otomotiv sektöründe çalışmış farketmez.O yorum yapanlar siz en iyi de olsanız yine Kulp bulurlar.

Yorumu yazan benim oğlum için dedim tercih etmedi diye bunu yazmamın amacı küçümsemek değil aksine büyüklenmemek ailelerin sırf öğretmen oldu diye denklik açısından kişiyi yeterince tanımadan kendi dengin ile evlen deyip kibirli davranmalarına atıfta bulundum.

Hayatta sadece meslek yok ki . Bazı kadınlar evliliği gerekli görmezler , çocuk sahibi olmak da istemezler mutlu mesut yaşarlar . Ama bazıları ya kendi hatalarından ya aşırı seçici olmaktan , ya annesinden vs etkilenerek evliliği hep ötelerler . İstedikleri adamlar da onları istemez böyle böyle yaş olur 50 tren kaçar çocuk için. Sonra da çok pişman olurlar. O doktor bul mühendis bul diyen çevre bile : aaa keşke evlenseydin der çıkar . O yüzden demem o ki evlilik insanın kendi tercihi olmalı . İnsanı gene en iyi kendisi tanır . Buraya sormakla bile hata etmiş konu sahibi . Kendi kararını kendi hayatı hakkında , sadece kendisi verebilir .

Gene mi yanlış anlaşıldınız ?geçen de bana oldu . Obp ile ilgili örnek verdim bilmediği şeyler yazıp eleştirdi bir üye. Ben de dereceli öğrenciler hemşire olmaz onlar için çok önemli Obp yazdım. Vay hemşire küçümsedin oldu . Çok gerekli bir meslek neden küçümseyeyim . Ama ilkokuldan beri hep çalışkan olan çocuklar ister mi istemez . Hedefleri bambaşka o çocukların .

Zaten kendi kararımı kendim veriyorum. Buraya yazılanlar benim kararımı olumlu olumsuz değiştirmeyecek.Farkli bakış açılarını tecrübelerini dinlemek istedim kimsenin dediğine göre karar değiştirmiyorum.

Öyle de olmalı . Ömrümüz en fazla 80 85 o da kaza , önemli hastalık deprem şu bu görmeden gelebilirsek . Yetecek kadar para , huzur , isteniyorsa çocuk ve sağlık . Bunlar oldu mu hayat çok güzel . Teferruatlar gerisi

amma yüklenmişsiniz ha kıza. kız dememiş ki adam cahil ben beğenmiyorum ben süperim uçuyorum sadece sormuş ne var bu kadar fırça basacak

`