- Emoji Skoru
- 39.834
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi papatyaaaaaa11
-
Haklılık payı kesinlikle yok. Bugün esnafın yaşayabildiği kazanabildiği hayatı hangi memur yaşayabiliyor? Ayrıca okumuş olup cahil olan çokça insan var. Eskiden üni okumanın bir kıymeti ayrıcalığı vardı ama şuan yok.Merhaba kızlar, 3 yıllık bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, yeni öğretmen olarak doğuya atandım. Sevgilim otomotiv sektöründe kendi işini yapıyor. Onu çok seviyorum; özellikle karakterini, merhametini ve bana olan ilgisini çok beğeniyorum. Birlikteyken çok iyi anlaşıyoruz, ortak noktamız da oldukça fazla.
Aslında tek kafama takılan konu, çevremden duyduklarım. Ben üniversite mezunu ve öğretmenim, ailem de memur. “Sana senin gibi okumuş biri daha çok yakışır” diyorlar. Arkadaşlarım da benzer şeyler söylüyor. Sevgilimin üniversite okumamış ve esnaf olması ister istemez kafama takılmaya başladı.
Oysa iki yıl aynı şehirde yaşadık, bana her gün vakit ayırdı ve her pazarımızı birlikte geçirdik. Maddi olarak da kendi işinde oldukça başarılı; genç yaşta iki ev ve iki araba aldı. Başarısını kesinlikle küçümsemiyorum.
Sizce ailemin ve arkadaşlarımın bu konuda haklılık payı var mı? Eğitim ve meslek farklılığı ileride evlilikte sorun yaratır mı? Öğretmen-esnaf ilişkisi sizce yürür mü?
Seviyorsanız,huyu güzelse,işi gücü de varsa öğretmen olmuş , otomotiv sektöründe çalışmış farketmez.O yorum yapanlar siz en iyi de olsanız yine Kulp bulurlar.Merhaba kızlar, 3 yıllık bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, yeni öğretmen olarak doğuya atandım. Sevgilim otomotiv sektöründe kendi işini yapıyor. Onu çok seviyorum; özellikle karakterini, merhametini ve bana olan ilgisini çok beğeniyorum. Birlikteyken çok iyi anlaşıyoruz, ortak noktamız da oldukça fazla.
Aslında tek kafama takılan konu, çevremden duyduklarım. Ben üniversite mezunu ve öğretmenim, ailem de memur. “Sana senin gibi okumuş biri daha çok yakışır” diyorlar. Arkadaşlarım da benzer şeyler söylüyor. Sevgilimin üniversite okumamış ve esnaf olması ister istemez kafama takılmaya başladı.
Oysa iki yıl aynı şehirde yaşadık, bana her gün vakit ayırdı ve her pazarımızı birlikte geçirdik. Maddi olarak da kendi işinde oldukça başarılı; genç yaşta iki ev ve iki araba aldı. Başarısını kesinlikle küçümsemiyorum.
Sizce ailemin ve arkadaşlarımın bu konuda haklılık payı var mı? Eğitim ve meslek farklılığı ileride evlilikte sorun yaratır mı? Öğretmen-esnaf ilişkisi sizce yürür mü?
Yorumu yazan benim oğlum için dedim tercih etmedi diye bunu yazmamın amacı küçümsemek değil aksine büyüklenmemek ailelerin sırf öğretmen oldu diye denklik açısından kişiyi yeterince tanımadan kendi dengin ile evlen deyip kibirli davranmalarına atıfta bulundum.of of aralardan okudum yanlışsam düzeltin elbette ama hiçbir eğitim gereksiz değil.Bir kısmınız öğretmenlik eğitimini küçümsemiş.Şu an kalitesi alınan eğitimin ayrı konu ama odtü öğretmenlik seçmedim gibi bir şey okudum arada.Öğretmenlik seçmeyebiliriz ama küçümseyemeyiz.
Eğitim yalnızca diploma almak ya da bir meslek edinmek için önemli değildir. İnsana düşünmeyi, sorgulamayı, doğru bilgiyle yanlışı ayırt etmeyi ve farklı bakış açılarına saygı duymayı öğretir. Bir toplumun gelişmişliği de büyük ölçüde eğitime verdiği değerle ölçülür. Ekonomik imkanlar zamanla değişebilir,düşünebilme becerisi,empati bunlar insanın yanına kar kalır ve toplumu geliştiren budur aslında.
Hayatta sadece meslek yok ki . Bazı kadınlar evliliği gerekli görmezler , çocuk sahibi olmak da istemezler mutlu mesut yaşarlar . Ama bazıları ya kendi hatalarından ya aşırı seçici olmaktan , ya annesinden vs etkilenerek evliliği hep ötelerler . İstedikleri adamlar da onları istemez böyle böyle yaş olur 50 tren kaçar çocuk için. Sonra da çok pişman olurlar. O doktor bul mühendis bul diyen çevre bile : aaa keşke evlenseydin der çıkar . O yüzden demem o ki evlilik insanın kendi tercihi olmalı . İnsanı gene en iyi kendisi tanır . Buraya sormakla bile hata etmiş konu sahibi . Kendi kararını kendi hayatı hakkında , sadece kendisi verebilir .Yukarıda yazdım size de göndereyim.
Zor olabilir kişiye göre değişirBenim söylediğim, bunu kariyer zaferi gibi görmüyorum.
Öğretmenlik birçok insanın hayali olabilir, ben atanmayı tek başına “vov” denecek bir başarı olarak görmüyorum. Daha doğrusu esnafın yanına yakıştırılmayacak bir statü değil. Gayet olur.
Gene mi yanlış anlaşıldınız ?Yorumu yazan benim oğlum için dedim tercih etmedi diye bunu yazmamın amacı küçümsemek değil aksine büyüklenmemek ailelerin sırf öğretmen oldu diye denklik açısından kişiyi yeterince tanımadan kendi dengin ile evlen deyip kibirli davranmalarına atıfta bulundum.
Zaten kendi kararımı kendim veriyorum. Buraya yazılanlar benim kararımı olumlu olumsuz değiştirmeyecek.Farkli bakış açılarını tecrübelerini dinlemek istedim kimsenin dediğine göre karar değiştirmiyorum.Hayatta sadece meslek yok ki . Bazı kadınlar evliliği gerekli görmezler , çocuk sahibi olmak da istemezler mutlu mesut yaşarlar . Ama bazıları ya kendi hatalarından ya aşırı seçici olmaktan , ya annesinden vs etkilenerek evliliği hep ötelerler . İstedikleri adamlar da onları istemez böyle böyle yaş olur 50 tren kaçar çocuk için. Sonra da çok pişman olurlar. O doktor bul mühendis bul diyen çevre bile : aaa keşke evlenseydin der çıkar . O yüzden demem o ki evlilik insanın kendi tercihi olmalı . İnsanı gene en iyi kendisi tanır . Buraya sormakla bile hata etmiş konu sahibi . Kendi kararını kendi hayatı hakkında , sadece kendisi verebilir .
Öyle de olmalı . Ömrümüz en fazla 80 85 o da kaza , önemli hastalık deprem şu bu görmeden gelebilirsek . Yetecek kadar para , huzur , isteniyorsa çocuk ve sağlık . Bunlar oldu mu hayat çok güzel . Teferruatlar gerisiZaten kendi kararımı kendim veriyorum. Buraya yazılanlar benim kararımı olumlu olumsuz değiştirmeyecek.Farkli bakış açılarını tecrübelerini dinlemek istedim kimsenin dediğine göre karar değiştirmiyorum.