Öğretmen esnaf evliliği olur mu

papatyaaaaaa11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
34
Puanlar
3
Merhaba kızlar, 3 yıllık bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, yeni öğretmen olarak doğuya atandım. Sevgilim otomotiv sektöründe kendi işini yapıyor. Onu çok seviyorum; özellikle karakterini, merhametini ve bana olan ilgisini çok beğeniyorum. Birlikteyken çok iyi anlaşıyoruz, ortak noktamız da oldukça fazla.

Aslında tek kafama takılan konu, çevremden duyduklarım. Ben üniversite mezunu ve öğretmenim, ailem de memur. “Sana senin gibi okumuş biri daha çok yakışır” diyorlar. Arkadaşlarım da benzer şeyler söylüyor. Sevgilimin üniversite okumamış ve esnaf olması ister istemez kafama takılmaya başladı.

Oysa iki yıl aynı şehirde yaşadık, bana her gün vakit ayırdı ve her pazarımızı birlikte geçirdik. Maddi olarak da kendi işinde oldukça başarılı; genç yaşta iki ev ve iki araba aldı. Başarısını kesinlikle küçümsemiyorum.

Sizce ailemin ve arkadaşlarımın bu konuda haklılık payı var mı? Eğitim ve meslek farklılığı ileride evlilikte sorun yaratır mı? Öğretmen-esnaf ilişkisi sizce yürür mü?

Son düzenleme:
Abi bizdeki bu memur kafasi ne zaman bitecek ya. Adam genc yasinda ortalama bir ogretmenin yapabilecegi birikimi ikiye katlamis ucle carpmis 😅 Hala 'ama mimur diil'. Abi seviyosan kafan uyuyosa millete laf dusmez ki neden kaale aliyosun bunlari? Girisimcilik bu devirde uni okumaktan daha mantikli bu arada. Amerikada filan artik uni okuyana salak gozuyle bakiyolar nerdeyse🤣 Benim amcamin kizi cocuk doktoru ve imamla evlendi. Butun sulale olur mu oyle sey diye basinin etini yediler. 20 yil olacak gayet de mutlular. Onemli olan kafa yapisi. Eger sen adama bunu sanki bi eziklik gibi hissettireceksen orasini bilmem, ama bence gayet normal bi durum.

Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Kültürel olarak uyumluysanız aranızda çoook büyük farklar yoksa yürür ki olsa iki sene yürümezdi zaten aileler eski kafa memur oldun mu her şey bitiyor sanıyorlar ama değişti artık o işler senin max yükselmen müdürlük onun önü daha açık ama işte adamda vizyon var mı yoksa para kaznıyom işte yeaa kafasında öğrenmeyi gelişmeyi durdurmuş biri mi buna dikkat et

Abi bizdeki bu memur kafasi ne zaman bitecek ya. Adam genc yasinda ortalama bir ogretmenin yapabilecegi birikimi ikiye katlamis ucle carpmis 😅 Hala 'ama mimur diil'. Abi seviyosan kafan uyuyosa millete laf dusmez ki neden kaale aliyosun bunlari? Girisimcilik bu devirde uni okumaktan daha mantikli bu arada. Amerikada filan artik uni okuyana salak gozuyle bakiyolar nerdeyse🤣 Benim amcamin kizi cocuk doktoru ve imamla evlendi. Butun sulale olur mu oyle sey diye basinin etini yediler. 20 yil olacak gayet de mutlular. Onemli olan kafa yapisi. Eger sen adama bunu sanki bi eziklik gibi hissettireceksen orasini bilmem, ama bence gayet normal bi durum.
Haklısınız gercekten galiba benim ailem memura garanti gözüyle bakıyor bilemiyorum bende sevgilimi asla o şekilde görecek biri değilim bu zamana kadar univ okumuş ama karakteri olmayan kişilerde gördüm o yüzden okumuş okumamış aslında pek bisey fark etmiyor

Evet işi yerinde 4 senedir yapıyor ama etraftakiler esnaf batarda çıkarda belli olmaz o zaman sevgi kalmaz diyorlar bilmiyorum 🤷‍♀️
Simdi herkesin durumu ortada linclenmek istemem ama iki memur maasi ile bu adamin yaptığı mallari cift maasla hiç br memur yapamaz, bide şunu anlamadim sizin etrafınızdakiler herşeyi biseylemi kiyasliyor, hiç kimsenin bu ülkede garantisi yok

Ya bu konu daha önce de açıldı
Ya da bir denk geliş

Etrafınızdan etkilenmeniz emin olmadığınızı gösteriyor
Illaki sorun yaşarsınız bu düşünceyle

Benim bir teorim var öğretmenler ve eş seçimleriyle ilgili ama buraya yazarsam linçlenirim 🤭

Eşi esnaf olan çok öğretmen var. Bana göre uygun değil, ben benden eğitimsiz biriyle aynı çizgide buluşamam. Ancak siz aynı çizgidesiniz ki üç senedir ilişkiniz sürüyor. Çok sorun olacağını sanmıyorum.

Kültürel olarak uyumluysanız aranızda çoook büyük farklar yoksa yürür ki olsa iki sene yürümezdi zaten aileler eski kafa memur oldun mu her şey bitiyor sanıyorlar ama değişti artık o işler senin max yükselmen müdürlük onun önü daha açık ama işte adamda vizyon var mı yoksa para kaznıyom işte yeaa kafasında öğrenmeyi gelişmeyi durdurmuş biri mi buna dikkat et
sevgilim herşeye sıfırdan kendisi kurarak başlamış ve yatırım yapmayı biliyor o huyunu da çok seviyorum şuana kadar kültürel çok bir sorun yasamdim evlilikte yaşamışım bilmiyorum evlilik ve sevgilim farkli oluyor çünkü

Ya bu konu daha önce de açıldı
Ya da bir denk geliş

Etrafınızdan etkilenmeniz emin olmadığınızı gösteriyor
Illaki sorun yaşarsınız bu düşünceyle
Ben aslında eminim ama ailem diyince bir bildiklerimi var da diyorlar diye sormak istedim

işi gücü yerindeyse karakteri de düzgünse niye sorun olsun ki? bizim ülkemizde her zaman genelde insanlar memuriyete takık oluyor tabii çok da haksız değiller belki sonuçta mevcut ekonomik ortamda en azından "garanti" gelir kapısı olarak görüldüğü için ama şöyle de bi gerçek var ki ticari zekası ve biraz da şansı olan bir esnafın kazancı neredeyse her zaman bir memurdan daha yüksek olur ve sizin için de daha rahat bir yaşam demek bu benim fikrimce.

Dört senede iki ev iki araba çok büyük başarı. Genç bir oto tamircisi bu kadar para kazanabiliyor mu?

Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Bu durum senin için de içten içe sorunmuş ki başkalarının dediklerine bakarak konu açmışsın.

Aranizda super kultur farki olsaydi zaten beraber duramazdiniz, demek ki denksiniz. Ogretmen ogretmen dedikleri de gercekten ultra kendini gelistirmis olanlari tenzih ederek, ogretmen iste sirket CEOsu degil amma buyutmusler :110: Ne yapacaksin ayril dersek ayrilacak misin yani??

Aranizda super kultur farki olsaydi zaten beraber duramazdiniz, demek ki denksiniz. Ogretmen ogretmen dedikleri de gercekten ultra kendini gelistirmis olanlari tenzih ederek, ogretmen iste sirket CEOsu degil amma buyutmusler :110: Ne yapacaksin ayril dersek ayrilacak misin yani??
Ayrilma niyetim yok kafamdaki soruları bitirmek istiyorum aslında birazda

İki yüzlülük yapmak istemiyorum şimdi ben denkliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Siz denk olduğunuzu düşünüyorsanız ne mutlu size.
Eğitimi bana denk olmayan biriyle ben yapamazdım mesela. Ne kadar para kazanmış ne kadar birikim yapmış çok da önemli değil benim için.
Bu arada memur takıntım yok😂

Back
X