öğretmen için cemaat evi?

Öğretmenler için olan cemaat evinde kalmıştım bende...ogrenciyken kendi arkadaşlarımla özel evde kaliyodum.sonucta bu insanlar öğretmenler sorumluluklarını bilirler diyip bi cesaret girmiştim ama hic öyle olmuyo. ..ogrenciyken yaşamadığım sıkıntıları orada yaşadım. Bi kere ilk ev kurulurken mecburen çekyat satin alıp onda yatmak zorundasınız dolaplariniz bez dolap olacak.en az 5 kişi kaliyosunuz.ve inanın çoğu temizliği birbirine atıyor. ..Bulaşık yıkarken bu çok kirli yikanmaz diyip yumurta çırpılan kaseyi attıklarını da gördüm heryerin toz içinde olduğunu da...alışveriş yapmak ayrı sorun yemek pişirmek ayri sorun.yemek için nobet olsun der biri,sonra kendisi nöbetini yapmaz..zaten cemaat içinde değilseniz evde kalmaniz biraz zor...sorgulardan geçeceksiniz... kaldiginizda da evden biri mutlaka muhbir olur.evdeki her şeyi birilerine rapor eder.o zamandan aklımda kalan kötü anıların bi kısmı böyle. Aklin varsa girme bulaşma derim

Öğretmenler için olan cemaat evinde kalmıştım bende...ogrenciyken kendi arkadaşlarımla özel evde kaliyodum.sonucta bu insanlar öğretmenler sorumluluklarını bilirler diyip bi cesaret girmiştim ama hic öyle olmuyo. ..ogrenciyken yaşamadığım sıkıntıları orada yaşadım. Bi kere ilk ev kurulurken mecburen çekyat satin alıp onda yatmak zorundasınız dolaplariniz bez dolap olacak.en az 5 kişi kaliyosunuz.ve inanın çoğu temizliği birbirine atıyor. ..Bulaşık yıkarken bu çok kirli yikanmaz diyip yumurta çırpılan kaseyi attıklarını da gördüm heryerin toz içinde olduğunu da...alışveriş yapmak ayrı sorun yemek pişirmek ayri sorun.yemek için nobet olsun der biri,sonra kendisi nöbetini yapmaz..zaten cemaat içinde değilseniz evde kalmaniz biraz zor...sorgulardan geçeceksiniz... kaldiginizda da evden biri mutlaka muhbir olur.evdeki her şeyi birilerine rapor eder.o zamandan aklımda kalan kötü anıların bi kısmı böyle. Aklin varsa girme bulaşma derim
Herkes zor olur demiş sanırım vazgecicem

5 yil mi off çok uzunmus. Ben sıkıldım bunaldim ne bileyim aslında geçen sene arkadaş vardı anlasamadik. Bu sene değişiklik yapmak istedim ama sanırım tek kalicam yine
Yaşamasaydım mis gibi demezdim 5 yıl yalnız yaşadım en güzek günlerim di.:KK66:

Benim asıl istediğim sohbetler aslında. Bu sohbetlere nasıl katilabilirm zaten kalmaktan vazgeçtim
cematten tanıdığın var mı hiç. ya da dersanesi varsa hangi cemaate yakınsan dersin sohbetlere katılmak istiyorum diye. bir sürü cemaat var dernekleri oluyo ilçede yoksa ildeki dersanelerine gidersin.

OTE="limon1988, post: 36616894, member: 428917"]cematten tanıdığın var mı hiç. ya da dersanesi varsa hangi cemaate yakınsan dersin sohbetlere katılmak istiyorum diye. bir sürü cemaat var dernekleri oluyo ilçede yoksa ildeki dersanelerine gidersin.[/QUOTE]
Hiç cemaatten tanıdığım yok canım sorup sorusturacagim arkadaslara olmadı dedigin gibi yaparım. Yakın oldugum bir cemaat yok sadece dini sohbetlerden yararlanmak istiyorum

OTE="limon1988, post: 36616894, member: 428917"]cematten tanıdığın var mı hiç. ya da dersanesi varsa hangi cemaate yakınsan dersin sohbetlere katılmak istiyorum diye. bir sürü cemaat var dernekleri oluyo ilçede yoksa ildeki dersanelerine gidersin.
Hiç cemaatten tanıdığım yok canım sorup sorusturacagim arkadaslara olmadı dedigin gibi yaparım. Yakın oldugum bir cemaat yok sadece dini sohbetlerden yararlanmak istiyorum[/QUOTE] anladım gider denersin . Ben her kesimden arkadaş edinirim o nedenle davet edildim hep . Zaten bi kere gitsen sürekli ararlar ya da memleketinde bul yönlendirme yaparlar

Rahatınızı bozmayın bence. düzen değiştirmek de zor, birilerine bağlı yaşamak da :KK51:
Özgürlüğe alışan kişiler için daha da zor her şeye müdahale edilmesi ve kendi evinden sonra çok zor yeni yere uyum sağlamak, mutfağına vs. ne bileyim, benim fikrim böyle :KK51:

Çok kolay dimi bir insani cozumlemek onun nasil bir insan oldugunu anlamak. Eski konularimla beni yargilayamazsiniz belki ben çok değiştim çok şey öğrendim yasadiklarimdan? Önyargı çok kötü bir şey

Kendini ne kadar anlatırsan o kadar bilir buradakiler.Değişimine dair bir konuna,cümlene rast gelmedim ve o evlerin de belli kuralları var,bu sebepten öyle yazdım.

En iyisi yalnız kalmaktır
Dertsiz basınıza dert almayın
Kalabalık bir evde işleri yürütmek her zaman zor olur
İlle işleri yokuşa süren, kurallara ve saatlere uymayanlar olur.
Cemaat evleri her daim kalabalık olur.
Taşınmaları, organizasyonları, misafirleri, işleri bitmez, mesleki performansınız bile düşer :KK63:

Şahsen cemaat evlerinden hiç hazzetmem, en son tercihim olurdu herhalde kalmak için.
Hele ki yalnız yaşamış bir düzenim oluşmuş ve bir meslek sahibiysem asla...
Bu arada kalmak istiyorsanız etrafınıza söyleyin onlar sizi bulup yapışır zaten ayrı bir çaba höstermenize gerek yok.

bu zaman kadar yalnız yaşamış biri için çok çok zor
bırak aynı evi aynı odayı paylaşacağınz 1ya da 2 kişi daha olabilir
kurallar zaten çok katı siz öğretmensiz gelmenize gitmenize karışacaklar
temizlik yemek belli bir kural içerisinde vs
yapamazsınz bence bu yaştan sonra

Back
X