• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen ile fırıncı evliliği

Bileğinin hakkıyla adam parasını kazanıyor. Üstümde öğretmen var, eşi esnaf. Ünlü markaların çakmalarını satıyor tanesi 2500'den. Marka tecavüzcülüğü diye geçiyor. Kazandığı haram ve bildiğim kadarıyla suç.

Ben öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
bence de herkes dengi dengine olmali.. ama ulke sartlari ve kulturel seyler de onemli. erkekler de erkek aileleri de boyle seyleri kompleks yapiyor genelde. bunu problem yapmamasi icin olgun birisi olmasi gerekiyor,

amaaaa bundan daha onemli olan sosyokulturel durumlar.

mesela siz universite bitirmis, calisan, sehirde yasayan, tatile gitmeyi seven, bireysel takilabilen, cani sikilinca kahve icmeye ya da disarida yemek yemeye giden birisi iseniz..

karsi taraf ise gezmeyi annesinin kardesinin evine gidip takilma olarak goren, tatili gereksiz gorup koyde vakit gecirelim diyen birisi ise anlasmaniz zor olur. boyle esnaflikla ugrasan, kurumsal olmayan kisiler, bazi uyelerinde dedigi gibi, aile isi yapiyor. aile isinin mantigi da sudur, isleri beraber yapalim, beraber kazanalim, beraber yiyelim. tabi bunun icin ucuz is gucu lazim. o ucuz is gucu yerine de yasi genc kuzen olur, kayinco olur, yerine gore gelin olur. e tabi boyle ailelerde sinirlar ortadan kalktigi icin mutlaka isin sonunda birisi digerlerinin uzerine basarak buyur, ve ezilen birileri olur.

Şahsen lise mezunu biriyle evlenmezdim. Okuma fırsatı bulamadığı halde kendini geliştiren, sınırlarını zorlayan çok insan tanıdım onları tenzih ederek söylüyorum, lise mezunu biriyle ne kadar kaliteli vakit geçirebilirim ki? Fırıncıların yoğun iş temposunu hepimiz biliyoruz, kendini geliştirmeye çok vakti olmamıştır sanıyorum.

uzman memurum nişanlumla birlikte keşke fırıncı olaydı diyorum. ona arada diyorum keşke aile bakkalınızı sen devralsaydın diye yok. o da hemfikir benimle. ya da marangoz tesisatçı olsaydın. daha fazla kazanırdık kafamız rahat olurdu diyorum.

çocuğumun da türkiye şartlarında diplomalı işsiz olması yerine pide ustası veya pizza şefi olmasını yeğlerim. mutlu olsun yeter ki.

bakalım fırıncı sizin öğretmen maaşınızı beğenecek mi

Bahsettiğiniz mesleklerin çoğunun haftasonu , bayram , resmi tatil izinleri bulunmuyor. Dükkan sahibi olanların çoğu yeri geliyor Bağkur primlerini dahi ödeyemiyorlar.

Nişanlınızla sizin şu anki durumunuz "Davulun sesi uzaktan hoş gelir" durumu. Çevrenizde özendiğiniz işleri yapan insanların ailelerine ve genel yaşam standartlarına bakarsanız , işlerin sizin sandığınız gibi olmadığını görebilirsiniz.

Bahsettiğiniz mesleklerin çoğunun haftasonu , bayram , resmi tatil izinleri bulunmuyor. Dükkan sahibi olanların çoğu yeri geliyor Bağkur primlerini dahi ödeyemiyorlar.

Nişanlınızla sizin şu anki durumunuz "Davulun sesi uzaktan hoş gelir" durumu. Çevrenizde özendiğiniz işleri yapan insanların ailelerine ve genel yaşam standartlarına bakarsanız , işlerin sizin sandığınız gibi olmadığını görebilirsiniz.
Valla davulun yakınında da çok durdum. Yakından da hoş geldi bu konuda. Boş yere ahkam kesmiyorum. Gördüğümü yaşadığımı söylüyorum. Fırıncı akrabalarımın apartman üstüne apartman diktiğini biliyorum. Artık emek zanaat daha kıymetli. Benim gibi iibf mezunu ne oluyor. Meslek tanımım yok. Bir şey yok. Siz de benim yaşadıklarımı bir bilseniz ah ah.

Katılıyorum.
Hep burada iyi kazanan esnaf örnekleri verilmiş.
Ben tüm birikimini kocasına verip, oturdukları evlerini satıp borçtan kurtulamayan öğretmen arkadaşımı biliyorum.
Dediği eğer ben çalışmasaydım açtık şuan
Esnaf kazandığı zaman tam kazanıyor ama kaybettiğinde büyük kaybediyor.

Ben öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Şimdi bile olmasa ilerde muhakkak olur.Erkek bir zaman sonra aranızdaki kültür ve statü farkını kapatmak için seni aşağı çekmeye başlayacaktır.yani sana kendini yetersiz hissettirecektir. Sen sen ol sakin böyle bir adım atma. Hem okulda öğretmen arkadaşların tarafından fırinciyla evlendiğin için küçümseneceksin.erkegin kültürü ,statüsü ve ekonomisi her zaman kadından üstün olmalıdır.aksi halde sorunlar yaşanıyor.erkek kadının statüsüyle hiçbir zaman gururlanmaz hep onu geçmeye çalışır.eşlerin ikisi öğretmen olsa bile erkek daha kıdemli olmak ister o derece yani.

Meb e atandınız mı?atama bekliyorsanız böyle bir şey düşünceye girmiş olabilirsiniz

Valla davulun yakınında da çok durdum. Yakından da hoş geldi bu konuda. Boş yere ahkam kesmiyorum. Gördüğümü yaşadığımı söylüyorum. Fırıncı akrabalarımın apartman üstüne apartman diktiğini biliyorum. Artık emek zanaat daha kıymetli. Benim gibi iibf mezunu ne oluyor. Meslek tanımım yok. Bir şey yok. Siz de benim yaşadıklarımı bir bilseniz ah ah.

Sizin yakınlarınızın apartman diktirmeleri sebebiyle öyle olduğunu düşünmüşsünüz.

Yıllarca zanaatıyla para kazanan , esnaf olarak çalışan çoğu insan "ben çok çektim, ne gençliğimde bir gün doya doya gezebildim ne de izin yapabildim ; genç yaşta bedenen de çok yıprandım" diyerek çocuklarının kendi işlerini yapmasını istememiş , var gücüyle okutmuştur.

Şu anda olaya sadece maddi açıdan bakıyorsunuz. Bir de aynı yaştaki serbest meslek erbabı, esnaf ve kol gücüyle çalışan işçiyle ; memur ve diğer beyaz yakalı çalışanları sağlık ve yıpranmaları açısından gözlemlemenizi öneririm.

O bir şey mi yahhuuu, arkadaşımın arkadaşı mühendis hem de iyi bir bakanlıkta. Akrabası kadın pazarcı tanıştırmış🤐🤐🤐🙈🙈🙈

Pazarcı da , kadını hor görmüş, bana tanıştıra tanıştıra bu kadını mı tanıştırdınız deyip şikayet etmişse seyreyle cümbüşü. 😂😂😂

Şaka bir yana, önyargılar kötüdür. İnsanları tanımadan , o esnada gelir elde ettikleri işleri sebebiyle eğitim ve kültür düzeyleri hakkında net bir yargıda bulunulamaz.

Bir ara pazardan peynir aldığımız esnaf üniversite mezunuydu ; dükkan dışında pazarda da tezgah açıyorlardı mesela.

Fırıncıların geliri iyi olur genelde. Maddi olarak bakarsak sizin maaşınızdan fazla fazla kazanır. Ama çalışma saatleri yoğun. Kolay kolay bitecek bir sektör değil türkiyede fırıncılık. Denklik açısından bakarsak lise mezunu olabilir önemli olan kendini yetiştirmiş olması ne üniversite mezunları var iki kelimeyi bir araya getiremiyor ama ne lise mezunları var bilgili donanımlı. Kafa yapıları uyuyorsa sohbet muhabbet tutuyorsa neden olmasın ki?

Kız öyle deme belki lüks bir fırındır. Neden mahalle arası minik fırınları baz alıyorsun ki 😅

Fırıncı deyince akla hemen odun fırını ( çoğu yerde kalmamasına ve fırınlar doğalgazla çalışmasına rağmen ) , ateşin karşısında kavrulan beyaz atletli erkek geldiği için olabilir mi ? 😂😂

neden olmasın ki yani adam kendi iş yeriymiş kendi işi yani esnaf olunca memurlar evlenmeyecek diye bir sorun mu var siz de beğenmişseniz size de davranışları iyyiyse ailesi de iyiyse yani...
geliri iyi olunca kültürel olarak çok büyük uçurumlar yok ki para olunca sinemaya da gidilir dışarı da yemek de yenir altınların da alınır vs... asıl evi düzemeyen bir adamla olsa ne olacak hayat şartları o kadar zorlaştı ki..
masterchef izliyorum şimdi de geçen seneki hasan adam aşçı sevgilisi doktor nasıl oluyor :D:D:D aha nişanlandılar da yani ohh ne güzel yemekleri de yaapar ...sizde ekmekler gelir börekler yapılır evinize bir misafiriniz gelse hamur işleri hazır olur ...çevre olarak da fırıncı adam geniştir o da önemli yani her kesimden tanıdığı vardır..

Back
X