- 12 Temmuz 2006
- 58.796
- 224.557
- 1.223
- 53
O zaman bir kısmınız fırın sahibi tanımamış, fırında ekmek ustası olmak başka bir şey, fırın sahibi olmak başka bir şey.Bu yazdıklarınız ön yargının sebebidir iştetoplumsal genel kabuller çerçevesinde aklımıza gelen ilk simge "ön yargı" olusturur. Bu illaki olumsuz olmak zorunda değildir esasen. Zamanla olumsuz anlam yüklenmiş. Hepimizin kafasında değişik kavramlar ile ilgili belirli bir şema var. Karşımıza çıkan kavramı bu şema doğrultusunda tanımlıyoruz. Bu şema ön yargılarımızı doğuruyor. Ama itiraf etmek gerekirse "fırıncı" deyince benim de aklımda aynı imge beliriyor. Sıcaktan kavrulmuş, isli beyaz atletiyle, kocaman küreğiyle ekmek pişiren adamlar
![]()
Tanıdığım hiçbir fırın sahibini beyaz atletle görmedim, genelde orta yaşlıları kumaş pantolon gömlek giyer patron benim demek için ve zaman zaman kasayı kontrol etmek maksadıyla fırına şöyle bir gelir giderler, oğulları da tanıdığım fırıncıların çoğunun oğlu vardı, sabahtan akşama kadar arabayla fellik fellik gezer akşam üzeri babaları fırça atmasın diye fırında 1-2 saat kasada durur